Verken Zuid Afrika

Route: Johannesburg naar Kaapstad

Home » Zuid Afrika Rondreis

Verken Zuid Afrika Rondreis (zuid)

Introductie:
Deze 20 daagse Verken Zuid-Afrika Rondreis start in Johannesburg en eindigt in Kaapstad. Hoogtepunten zijn onder meer het Kruger National Park, Swaziland, Lesotho, Addo Elephant National Park, de wereldberoemde Tuinroute, de Karoo en nog veel meer.

Deze reis biedt een goede combinatie van wilde dieren, diverse culturen en spectaculaire natuurlijke landschappen. Het is geen wonder dat Zuid-Afrika ook wel  "de wereld in 1 land" genoemd wordt!

We raden aan dat u minstens een dag voordat de reis begint aankomt en een dag nadat de reis eindigt vertrekt en hoe meer tijd u in Kaapstad kunt doorbrengen, des te beter. U zult het een prachtige stad vinden! 

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. 
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

PDF
Gedetailleerd tourdossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 19 550
1-Persoonstoeslag ZAR 1540
Optionele activiteiten pakket ZAR 3000
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 25 950
1-Persoonstoeslag ZAR 4050
Optionele activiteiten pakket ZAR 3000
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 20 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Eindpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 19, Lunch x 15, Diner x 16
Landen Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho
20ncj-2.jpg

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Verken Zuid Afrika Rondreis l zuid

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Zuid-Afrika - Greater Kruger Nationaal Park
Onze Zuid Afrika Rondreis begint wanneer we Johannesburg verlaten met een mooie rit door de provincie Mpumalanga. Onze reis van vandaag volgt in de voetsporen van de oude handelsroutes naar het Lage Veld en het Kruger National Park. In de middag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele rit om een drankje te doen tijdens zonsondergang (een zogenaamde Sundowner). Een boeking hiervoor is essentieel en uw gids kan u hiermee in de ochtend helpen.

Dag 2 Kruger Nationaal Park
We staan vroeg op en gaan het Kruger National Park in om te genieten van een volle dag safari. De overvloed aan wilde dieren geeft ons de mogelijkheid om veel te zien en in het Kruger leven ook de dieren die behoren tot Afrika’s Big-5. Kruger is het vlaggenschip van Zuid-Afrika’s nationale parken en er leven hier een indrukwekkend aantal soorten: 336 soorten bomen, 49 soorten vissen, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten 147 soorten zoogdieren. Ons activiteitenpakket biedt de toegevoegde spanning om het park te ervaren in een 4×4 voertuig wat open is aan de zijkanten. In de avond is ere en 2de mogelijkheid voor een optionele rit om een drankje tijdens zonsondergang te doen.
Inbegrepen hoogtepunten: Volle dag Kruger Park safari in overland truck
Activiteitenpakket: 4×4 safari in Kruger National Park

Dag 3 Kruger National Park - Panorama Route
Hoewel degenen die vandaag de optionele ochtendwandeling doen staan vroeg op moeten staan, vertrekken we vandaag iets later en reizen we de korte afstand naar de Panorama Route. Gelegen langs de helling die het centrale plateau en het laaggelegen bosveld van Kruger verdeelt, bieden de bezienswaardigheden van de Panorama route ons vandaag prachtige plaatjes. We bezoeken de hoogtepunten van Bourke’s Luck Potholes, de Three Rondavels en God’s Window voordat we in de late middag terugkeren naar het kamp.
Inbegrepen hoogtepunten: Panorama Route, Pilgrims Rest

Dag 4 Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary
We starten vandaag vroeg met traditionele koffie en Afrikaans beschuit voordat we door Kruger rijden op pad naar Swaziland. Onze truck biedt een uitstekend platform om wilde dieren te zien terwijl we in zuidelijke richting rijden. We rijden het zuidelijke deel van het park uit en rijden de korte afstand naar de grens van Swaziland. Onze route van vanmiddag gaat door de bergen en wooden van dit ingesloten koninkrijk. Onze bestemming van vandaag is de Ezulwini Valley net onder de hoofdstad Mbabane.
Inbegrepen hoogtepunten: Safari in Kruger National Park met de overland truck (voor degenen die het activiteitenpakket niet geboekt hebben).

Dag 5 Isimangaliso, Greater St. Lucia
Gelegen in de Ezulwini Valley, wat letterlijk “vallei van de hemel” betekent, is het Mlilwane Wildlife Sanctuary Swaziland’s oudste reservaat en het beslaat 4560 hectaren. Aangezien het reservaat geen grote roofdieren heeft kunnen we genieten van een ochtendwandeling langs de dieren die op deze vlaktes leven. Het reservaat biedt vele optionele activiteiten, waaronder safari’s, mountain biking of een bezoek aan het traditionele dorpje van de Chief. In de middag gaan we verder zuidelijk in Zululand, wat eens het gebied was van de machtige koning Shaka die de Zulu clans verenigde. In de avond kunnen we genieten van een culturele ervaring waar we meer leren over de Zulu tradities en taal.
Inbegrepen hoogtepunten: Zulu culturele avond, natuurwandeling in Mlilwane.

Dag 6 Hluhluwe - Imfolozi Game Reserve
Deze ochtend rijden we naar het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve voor een safari in open 4x4 voertuigen. Dit park is het enige park dat door de overheid gerund wordt in de provincie van KwaZulu-Natal waar de Big Five voorkomt. Dankzij het beschermen van dit gebied heeft dit park nu de grootste populatie van witte neushoorns ter wereld. Vervolgens keren we terug naar St. Lucia, waar we aan boord van een boot gaan om te genieten van een cruise tijdens zonsondergang, waarbij we hopelijk nijlpaarden en vele vogels zien.
Activiteitenpakket: Game drive (safari) in open 4x4 voertuigen- Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, Zonsondergang cruise.

Dag 7 Durban
Vandaag komen we aan in Durban. Deze bruisende stad is Zuid-Afrika's grootste haven en zeer bekend als surfbestemming. In de avond kunt u gaan dineren bij een van de lokale Indiase restaurants, waar Durban bekend om staat.
Optionele Activiteit: Uit Eten

Dag 8 Drakensbergen
We verlaten de stranden van KwaZulu Natal en rijden het binnenland in naar de Drakensbergen. De Drakensbergen zijn Zuid-Afrika's hoogste en mooiste bergen. We verkennen de bergpaden en kunnen genieten van prachtige uitzichten in het Royal Natal National Park. 
Hoogtepunten: Howick Falls, de plek waar Nelson Mandela is gevangen genomen.

Dag 9 Drakensbergen
In de ochtend maken we een lange wandeling en onderweg hebben we de mogelijkheid om voorbeelden te zien van San rotskunst met een lokale gids. Hoewel we iedereen aanraden om zoveel mogelijk tijd door te brengen in de bergen, kunnen we aparte opties bieden afhankelijk van het fitness niveau van de groep. Met een aantal wandelpaden beschikbaar kunnen we u garanderen dat een ieder aan zijn trekken komt. Het belangrijkste is dat iedereen op zijn eigen tempo van dit bergparadijs kan genieten.
Inbegrepen hoogtepunten: Wandeling met uw gids in Ukhahlamba-Drakensberg Park

Dag 10/ 11 Lesotho - Malealea
Onze reis van vandaag begint met een bergpas en de mogelijkheid om een Gieren restaurant te bezoeken waar we hopelijk deze fascinerende vogels kunnen zien. Onze route gaat langs de magnifieke kliffen van het Golden Gate National Park, voordat we in de middag Lesotho binnengaan. Dit berg koninkrijk is een van de hoogste landen ter wereld. Het gehele land ligt hoger dan 1000 meter boven zeeniveau. We rijden langs de hoofdstad Maseru en rijden verder omhoog naar ons kamp hoog in de bergen. De volgende dag staan we vroeg op en degenen die de Pony Trekking gaan doen zullen de afgelegen heuvels van Lesotho ingaan, vergezeld door lokale gidsen. Bij terugkomst bezoeken we een dorpje.
Inbegrepen hoogtepunten: Rit door Golden Gate
Optionele Activiteiten: Pony Trekking Excursie, Wandelen
Inbegrepen hoogtepunt: Bezoek aan een een dorpje

Dag 12 Zuid-Afrika - Graaff Reinet
We keren terug naar Zuid-Afrika en dalen de bergen af. Het semi-droge gebied van de Karoo ligt midden in landelijk Zuide-Afrika en biedt een sterk contrast met de bergen die we zojuist achter ons hebben gelaten. Het historische stadje Graaff-Reinet is gelegen midden in de Great Karoo en biedt een uniek inkijkje in de geschiedenis van deze droge regio. Bij aankomst in de middag genieten we van een historische wandeltour door de stad, die ook wel “het juweel van de Karoo” genoemd wordt. Onze lokale gids leert u meer over de rijke historie van Zuid-Afrika’s vierde oudste stad. Hoog uitstekend boven de stad is de Valley of Desolation een spectaculaire achtergrond voor de ondergaande zon. In de avond heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een optioneel bezoek aan de Valley of Desolation tijdens zonsondergang om de dag af te sluiten met een drankje (de zogenaamde Sundowner).
Optionele activiteit: Valley of Desolation sundowner tour

Dag 13 Addo Elephant National Park
Vanochtend sluit een lokale gids bij ons aan om ons meer te vertellen over de historische hoogtepunten van Graaff-Reinet. Dit stadje heeft een van de hoogste concentraties van monumenten en zij biedt een charmant inzicht in de geschiedenis van het land. We gaan vervolgens op pad naar de kust over de open vlaktes van de Karoo en de wilde dieren van Addo National Park.
Activiteitenpakket: Graaff Reinet historische tour

Dag 14 Greater Addo Elephant National Park
Beroemd om haar olifanten naar wie dit park genoemd is heeft een recente uitbreiding ervoor gezorgd dat Addo nu het derde grootste Nationale Park van Zuid-Afrika is. De unieke vegetatie van Addo zorgt voor een grote variëteit aan wilde dieren en het grootste deel van de dag gaan we op zoek naar deze dieren. In de middag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele Sundowner Safari in open 4×4 voertuigen.
Inbegrepen hoogtepunten: Halve dag safari in Addo met de overland truck

Dag 15 Tsitsikamma National Park
In de ochtend gaan we nogmaals op safari in Addo voordat we in westelijke richting rijden naar Tsitsikamma, waar de wonderen van de Tuinroute op ons wachten. We maken een stop in het surfmecca van Jeffrey’s Bay, bekend om haar golven en u heeft hier de mogelijkheid om het kleine surfmuseum te bezoeken, een golf mee te pakken of simpelweg te genieten van een kop koffie met uitzicht op de beroemde golven. Onze eindbestemming van vandaag is de regio van Tsitsikamma waar we de komende 2 nachten verblijven.
Inbegrepen hoogtepunten: Addo National Park safari in truck, Jeffrey’s Bay

Dag 16 Tsitsikamma
Tsitsikamma National Park is een van Zuid-Afrika’s belangrijkste marine reservaten en in de ochtend verkennen we de ruige kustlijn te voet. Onze wandeling over de Waterfall Trail brengt ons over het eerste deel van de wereldberoemde Otter Trail. Dit is geen eenvoudige wandeling en degenen die iets meer ontspannen willen wandelen kunnen gebruik maken van de houten wandelpaden naar de Storms River Mouth. Voor de avontuurlijken biedt de Waterfall Trail een spectaculair pad vol met bochten die de rotsachtige kustlijn volgt. We stoppen voor een verfrissende duik aan de voet van een waterval. Voor degenen die de prachtige bossen liever van dichtbij zien is in de middag een optionele zip line tour beschikbaar door de toppen van de bomen.
Inbegrepen hoogtepunten: Tsitsikamma National Park entreegeld, Wandeling met uw gids
Optionele activiteiten: Treetop Canopy Tours

Dag 17 Tuin Route
De Tuinroute is een schatkist vol met prachtige stranden, boswandelingen en vele optionele avonturen. In de ochtend verkennen we Nature’s Valley. Dit prachtige dorpje biedt ons de de kans om een wandeling te maken of om simpelweg te genieten op het mooie strand in dit kleine paradijs. We eindigen de middag op de prachtige stranden van de Keurbooms Lagoon. Vandaag kunt u deelnemen aan een aantal optionele activiteiten waar uw gids u verder over zal informeren.Om zoveel mogelijk aan uw dag te hebben, rijdt de truck op een vast schema en u kunt zelf beslissen waar u in- en uitstapt. In de avond gaan we in de stad op eigen kosten uit eten.
Optionele activiteiten: Diner, Monkey Town, Bloukrans Bungee Jump, Birds of Eden,
Inbegrepen hoogtepunten: Middag ter vrije besteding op Keurbooms strand, ochtendbezoek aan Nature’s Valley

Dag 18 Oudtshoorn
In de ochtend kunnen we deelnemen aan een aantal optionele activiteiten die aangeboden worden in het stadje Plettenberg Bay. De wintermaanden (juli tot november) bieden uitstekende mogelijkheden om walvissen te spotten en een oceaansafari mag u dan ook niet missen in deze maanden. U kunt er ook voor kiezen om te ontspannen op het strand of het stadje te gaan verkennen. In de middag rijden we door de Outeniqua Bergen onderweg naar de Klein Karoo en we eindigen onze dag met een bezoek aan de indrukwekkende formaties van de Cango Grotten. We sluiten aan bij een begeleide tour en verkennen dit netwerk van lijmstenen grotten.
Activiteitenpakket: Cango Grotten standaardtour
Optionele activiteiten: walvis spotten (afhankelijk van het seizoen), zeekajakken, township tour, oceaansafari


Dag 19 Somerset West
Onze eerste stop vandaag is een struisvogelboerderij waar we tijdens een tour meer leren over s’ werelds grootste vogels. We rijden vervolgens door de vallei van de Klein Karoo en volgen de bochtige wegen van Route 62. Road trips in Zuid-Afrika zijn een verkenning van de landelijke hoogtepunten die wat meer afgelegen liggen en geen reis zou compleet zijn zonder het nuttigen van lekkernijen die verkocht worden bij een “Padstal” onderweg. Deze kleine boerenstalletjes bieden een selectie aan huisgemaakte lekkernijen en zijn een belangrijke bron voor de economie in deze afgelegen dorpjes. Een van de meest bijzondere hoogtepunten van vandaag is Ronnie’s Shop...een nogal interessante country pub! Onze dag eindigt met een diner op eigen kosten.
Inbegrepen activiteiten: Bezoek aan een struisvogelboerderij, stoppen bij Ronnie shop

Dag 20 Stellenbosch - Kaapstad
Gelegen in de zuidwestelijke hoek van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad prachtig aan de voet van de Tafelberg.. Degenen die gekozen hebben voor het activiteitenpakket gaan met een lokale operator mee voor een inkijkje in het leven en de geschiedenis van de mensen die in de Kaap provincie wonen. Met nieuwe ervaringen erbij reizen we in noordelijke richting naar de wijngebieden van Stellenbosch om te genieten van een aantal van de beste wijnen uit deze regio. De volgorde van activiteiten vandaag kan wijzigen vanwege zondagen of sluitingen vanwege vakantiedagen. De reis eindigt in de middag in Kaapstad.
Inbegrepen hoogtepunten: Zelfstandige wandeling door Stellenbosch
Activiteitenpakket: Kaas- en wijnproeverij, Kaapstad culturele township tour
Activiteitenpakket: Cape Town Cultural Tour, Kaas- en wijnproeverij

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

d6380135700549b8b423a1919a7bebd5.jpg

Het Belvedere Estate ligt dichtbij Johannesburg en OR Tambo International Airport. Dit 4 sterren hotel/ lodge ligt in 2.5 hectaren weelderige tuinen met 15 kamers, een zwembad, braai (BBQ), bar, lounge…

e543c71939d043dba2a58369f396e1e1.jpg

Strand Towers Hotel is gelegen in het centrum van Kaapstad en ligt op loopafstand van het levendige Long Street en de V&A Waterfront… en van waar deze reis vertrekt. De uitzichten vanaf dit 4 Sterren hotel zijn adembenemend.