Zuid Afrika Rondreis (zuid) Johannesburg naar Kaapstad

Introductie:
Deze 20 daagse Verken Zuid-Afrika Rondreis start in Johannesburg en eindigt in Kaapstad. Hoogtepunten zijn onder meer het Kruger National Park, Swaziland, Lesotho, Addo Elephant National Park, de wereldberoemde Tuinroute, de Karoo en nog veel meer.

Deze groepsreis biedt een goede combinatie van wilde dieren, diverse culturen en spectaculaire natuurlijke landschappen. Het is geen wonder dat Zuid-Afrika ook wel  "de wereld in 1 land" genoemd wordt!

We raden aan dat u minstens een dag voordat de groepsreis begint aankomt en een dag nadat de reis eindigt vertrekt en hoe meer tijd u in Kaapstad kunt doorbrengen, des te beter. U zult het een prachtige stad vinden! 

  • Deze groepsreizen worden in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. 
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

2020 Tour dossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 29 750
1-Persoonstoeslag ZAR 1450
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 37 950
1-Persoonstoeslag ZAR 4300
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 20 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Eindpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 19, Lunch x 20, Diner x 20
Landen Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Verken Zuid Afrika Rondreis l zuid

Dag 1: Johannesburg, Zuid-Afrika - Greater Kruger Nationaal Park
Onze Zuid Afrika Rondreis begint wanneer we Johannesburg verlaten met een mooie rit door de provincie Mpumalanga. Onze groepsreis van vandaag volgt in de voetsporen van de oude handelsroutes naar het Lage Veld en het Kruger National Park. In de middag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele rit om een drankje te doen tijdens zonsondergang (een zogenaamde Sundowner). Een boeking hiervoor is noodzakelijk en uw gids kan u hiermee in de ochtend helpen.

Dag 2: Kruger Nationaal Park
We staan vroeg op en gaan het Kruger National Park in om te genieten van een volle dag safari. De overvloed aan wilde dieren geeft ons de mogelijkheid om veel te zien en in het Kruger leven ook de dieren die behoren tot Afrika’s Big 5. Kruger is het vlaggenschip van Zuid-Afrika’s nationale parken en er leven hier een indrukwekkend aantal soorten: 336 soorten bomen, 49 soorten vissen, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren. Ons activiteitenpakket biedt de toegevoegde spanning om het park te ervaren in een 4×4 voertuig wat open is aan de zijkanten. In de avond is er een tweede mogelijkheid voor een optionele rit om een drankje tijdens zonsondergang te doen.

Dag 3: Kruger National Park - Panorama Route
Hoewel degenen die vandaag de optionele ochtendwandeling doen vroeg op moeten staan, vertrekken we vandaag iets later en reizen we de korte afstand naar de Panorama Route. Gelegen langs de helling die het centrale plateau en het laaggelegen bosveld van Kruger verdeelt, bieden de bezienswaardigheden van de Panorama route ons vandaag prachtige plaatjes. We bezoeken de hoogtepunten van Bourke’s Luck Potholes, de Drie Rondavels en God’s Window voordat we in de late middag terugkeren naar het kamp.

Dag 4: Kruger Park- Swaziland
We starten vandaag vroeg met traditionele koffie en Afrikaans beschuit voordat we door het Kruger National Park rijden op pad naar Swaziland. Onze truck biedt een uitstekend platform om wilde dieren te zien terwijl we in zuidelijke richting rijden. We rijden het zuidelijke deel van het park uit en rijden de korte afstand naar de grens van Swaziland. Onze route van vanmiddag gaat door de bergen en wouden van dit ingesloten koninkrijk. Onze bestemming van vandaag is de Ezulwini Valley net onder de hoofdstad Mbabane.

Dag 5: Swaziland - Mlilwane
U kunt uren zelfstandig ronddwalen in dit reservaat, vanwege de relatieve afwezigheid van gevaarlijke dieren. In de ochtend neemt onze gids ons mee op een wandeling om de “Nature Trail” te verkennen. Later in de ochtend nemen we deel aan een 2 uur durende wandeling door de Esijeni gemeenschap, waarbij u een glimps kunt opvangen van het dagelijkse leven. Deze interactieve ervaring kan onder meer het malen van mais, het dragen van water, een muur bouwen of het wassen van kleren in een stroompje omvatten.

Dag 6: Swaziland - St Lucia, Zuid-Afrika
We nemen afscheid van Swaziland, gaan weer Zuid-Afrika in en rijden in zuidelijke richting naar Zululand,. Dit was eens het gebied van de machtige King Shaka die de Zulu stammen herenigden. In de avond genieten we van een culturele ervaring waarbij we meer leren over de Zulu tradities en taal.

Dag 7: Hluhluwe - Imfolozi Game Reserve/ iSimangaliso Wetland Park
Deze ochtend rijden we naar het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve voor een safari. Dit park is het enige park dat door de overheid gerund wordt in de provincie van KwaZulu-Natal waar de Big Five voorkomt. Dankzij het beschermen van dit gebied heeft dit park nu de grootste populatie van witte neushoorns ter wereld. Vervolgens keren we terug naar St. Lucia voor een siesta en in de middag gaan we aan boord van een boot om te genieten van een cruise tijdens zonsondergang, waarbij we hopelijk nijlpaarden en vele vogels zien.

Dag 8: Kwa Zulu Natal Coast - UKhahlamba Drakensberg Park
We verlaten KwaZulu Natal en rijden het binnenland in naar de Drakensbergen. De Drakensbergen zijn Zuid-Afrika's hoogste en mooiste bergen. Of we ze nou noemen naar de Zulu naam uKhahlamba, wat ‘barriere van speren’ betekent, of de Afrikaanse naam Drakensberge: deze hoge bergen zijn een paradijs voor wandelaars en de moeite waard om te verkennen. We verblijven hier de komende 2 nachten. Onderweg maken we nog een tussenstop in Durban om onze benen te strekken, voordat we de prachtige Howick Falls bezoeken en de dichtbij gelegen plek waar Zuid-Afrika’s bekendste man, Nelson Mandela, ooit is opgepakt.

Dag 9: UKhahlamba Drakensberg Park
In de ochtend maken we een wandeling en onderweg hebben we de mogelijkheid om voorbeelden te zien van San rotskunst met een lokale gids. Hoewel we iedereen aanraden om zoveel mogelijk tijd door te brengen in de bergen, kunnen we aparte opties bieden afhankelijk van het fitness niveau van de groep. Met een aantal wandelpaden beschikbaar kunnen we u garanderen dat een ieder aan zijn trekken komt. Het belangrijkste is dat iedereen op zijn eigen tempo van dit bergparadijs kan genieten.

Dag 10: Lesotho - Malealea
Onze reis van vandaag biedt de mogelijkheid om een Gieren restaurant te bezoeken waar we hopelijk deze fascinerende vogels kunnen zien. Onze route gaat langs de magnifieke kliffen van het Golden Gate National Park, voordat we in de middag Lesotho binnengaan. Dit bergkoninkrijk is een van de hoogste landen ter wereld. Het gehele land ligt hoger dan 1000 meter boven zeeniveau. We rijden langs de hoofdstad Maseru en rijden verder omhoog naar ons kamp hoog in de bergen.

Dag 11: Lesotho - Malealea
Vandaag maken we in de ochtend een wandeling met daarna een bezoek aan een dorpje om meer te leren over de gemeenschap die hier woont. De Basotho staan bekend om haar traditionele hoeden, dekens en hun pony’s. U kunt een optionele Pony Trekking gaan doen in de afgelegen heuvels van Lesotho, vergezeld door lokale gidsen.

Dag 12: Malealea - Graaff Reinet, Zuid-Afrika
We keren terug naar Zuid-Afrika en dalen de bergen af. Het semi-droge gebied van de Karoo ligt midden in landelijk Zuid-Afrika en biedt een sterk contrast met de bergen die we zojuist achter ons hebben gelaten. Het historische stadje Graaff-Reinet is gelegen midden in de Great Karoo en biedt een uniek inkijkje in de geschiedenis van deze droge regio. Hoog uitstekend boven de stad is de Valley of Desolation een spectaculaire achtergrond voor de ondergaande zon. In de avond heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een optioneel bezoek aan de Valley of Desolation tijdens zonsondergang om de dag af te sluiten met een drankje (de zogenaamde Sundowner). Tijdens de wintermaanden wordt deze excursie de volgende ochtend aangeboden in de vorm van een excursie tijdens zonsopgang.

Dag 13: Addo Elephant National Park
We vertrekken naar de kust en rijden over de open vlaktes van de Karoo naar Addo Elephant National Park. Bij aankomst in de Addo regio, zetten we ons kamp op en rijden we in de middag naar het park voor een safari in onze overland truck, op zoek naar de beroemde olifanten.

Dag 14: Greater Addo Elephant National Park
In de ochtend heeft u de mogelijkheid om  Port Elizabeth te bezoeken, voordat u naar het kamp terugkeert voor de lunch. In de middag bezoeken we Addo weer. Recente uitbreiding van het park heeft ervoor gezorgd dat Addo het derde grootste nationale park van Zuid Afrika is geworden. De unieke vegetatie van Addo zorgt voor een grote variëteit aan wilde dieren en we brengen de middag door op zoek naar hen.

Dag 15: Tsitsikamma National Park via Jeffrey’s Bay
In de ochtend gaan we in westelijke richting op pad naar Tsitsikamma, waar de wonderen van de Tuinroute op ons wachten. We maken een korte tussenstop in het surfmecca van Jeffrey’s Bay, bekend om haar golven en het kleine surfmuseum. Onze eindbestemming van vandaag is de regio van Tsitsikamma waar we de komende 2 nachten verblijven.

Dag 16: Tsitsikamma National Park
Tsitsikamma National Park is een van Zuid-Afrika’s belangrijkste marine reservaten en in de ochtend verkennen we de ruige kustlijn te voet. Onze wandeling over de Waterfall Trail brengt ons over het eerste deel van de wereldberoemde Otter Trail. Dit is geen eenvoudige wandeling en degenen die iets meer ontspannen willen wandelen kunnen gebruik maken van de houten wandelpaden naar de Storms River Mouth.

Na onze wandeling keren we weer terug en hebben we de mogelijkheid om te genieten van de Woodcutters Journey in de middag – we ervaren het unieke Tsitsikamma landschap en leren meer over de geschiedenis van dit gebied en haar inheemse flora en fauna.

Dag 17: Tuinroute
De Tuinroute is een schatkist vol met prachtige stranden, boswandelingen en vele optionele avonturen. In de ochtend verkennen we Nature’s Valley. Dit prachtige dorpje biedt ons de de kans om een wandeling te maken of om simpelweg te genieten op het mooie strand in dit kleine paradijs. We eindigen de middag op de prachtige stranden van de Keurbooms Lagoon. Vandaag kunt u deelnemen aan een aantal optionele activiteiten waar uw gids u verder over zal informeren. Om zoveel mogelijk aan uw dag te hebben, rijdt de truck op een vast schema en u kunt zelf beslissen waar u in- en uitstapt.

Dag 18: Oudtshoorn
We rijden het binnenland in, steken de Outeniqua Bergen over en dalen af naar het stadje Oudtshoorn. We bezoeken de beroemde Cango Grotten met haar indrukwekkende formaties.

Dag 19: Route 62 - Hermanus
We rijden vandaag door de vallei van de Klein Karoo en volgen de bochtige wegen van Route 62. Road trips in Zuid-Afrika zijn een verkenning van de landelijke hoogtepunten die wat meer afgelegen liggen en geen reis zou compleet zijn zonder het nuttigen van lekkernijen die verkocht worden bij een “Padstal” onderweg. Deze kleine boerenstalletjes bieden een selectie aan huisgemaakte lekkernijen en zijn een belangrijke bron voor de economie in deze afgelegen dorpjes. Een van de meest bijzondere hoogtepunten van vandaag is Ronnie’s Shop...een nogal interessante country pub!

Dag 20: Hermanus - Kaapstad via de Cape Whale kustroute
Bestaande uit een collectie van dorpjes, boerderijen, rivieren, baaien en valleien, is de Cape Whale Coast een ongerept stuk Zuid-Afrikaanse kustlijn welke ongeveer 150 km beslaat vanaf het dorpje Rooiels. Vanaf juli tot november kunt u met wat geluk walvissen zien die de baai van Hermanus bezoeken. We beginnen vandaag vroeg en maken een wandeling over de boulevard van Hermanus op zoek naar walvissen (in het juiste seizoen). Vervolgens stoppen we bij de grootste broedkolonie van de Afrikaanse pinguin bij Stoney Point Nature Reserve, voordat we langs de kust verder reizen naar een wijnboerderij in de Stellenbosch regio om te genieten van chocolade en wijn. Uw reis eindigt bij aankomst in Kaapstad.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Vertrekpunt van onze groepreis in Johannesburg naar Kaapstad

Het Belvedere Estate ligt dichtbij Johannesburg en OR Tambo International Airport. Dit 4 sterren hotel/ lodge ligt in 2.5 hectaren weelderige tuinen met 15 kamers, een zwembad, braai (BBQ), bar, lounge…

Deze reis eindigt in het centrum van Kaapstad

40onBurg ligt in het centrum van Kaapstad, direct naast Greenmarket Square en op loopafstand van het levendige Long Street en het V & A Waterfront. Dit is ook het vertrekpunt van uw tour. Het hotel biedt WiFi, een wasserette en een fitnesscentrum.