Zuid Afrika en Namibië

Route: Kaapstad naar Windhoek

Home » Zuid Afrika en Namibie Reis

Zuid Afrika en Namibië reis

Introductie:
De 12 daagse Zuid Afrika en Namibia reis is onderdeel van de 20 daagse "Kaapstad naar Victoria Falls" reis.

Deze groepsreis vertrekt vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika en eindigt in Windhoek, Namibië. We reizen in een overland truck en bezoeken een aantal van de meest bekende hoogtepunten van Namibië. Onderweg overnachten we op de oevers van de Oranje rivier en ontspannen in de heetwaterbronnen van Ai-Ais. We genieten van de adembenemende uitzichten op de Fish River Canyon- de een na grootste canyon ter wereld!

Andere hoogtepunten zijn onder meer Dune 45, Sossusvlei, Sesriem Canyon, Swakopmund, Spitzkoppe, de Himba stam en natuurlijk Safari’s in Etosha National Park.

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

PDF
Gedetailleerd tourdossier

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 15 550
1-Persoonstoeslag ZAR 330
Optionele activiteiten pakket ZAR 890
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 12 dagen
Groepsgrootte 24 cliënten max
Startpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Eindpunt Windhoek, Namibië
Maaltijden Ontbijt x 11, Lunch x 11, Diner x 9
Landen Zuid Afrika, Namibië

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Zuid Afrika en Namibië Reis l Kamperen

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Zuid- Afrika - Cedergebergte
We vertrekken vanuit Kaapstad voor onze Zuid Afrika en Namibië Reis. We maken onze eerste stop bij Table View om foto's te maken van de Tafelberg aan de andere kant van Table Bay. 

Vervolgens reizen we naar de beroemde wijnregio van de Westkaap-provincie voor een wijnproeverij bij een van de lokale wijnboerderijen. We stoppen ook bij de zeer bekende Spice Route, wat grenst aan het dorpje Paarl. De Spice Route is een landgoed waar een collectie aan smaken samen wordt gebracht die uniek zijn in de cultuur van de Kaap-provincie- onder andere een biertuin, kunststudio’s, chocolademakers en koffiemakers. En geen roadtrip is compleet zonder een stop bij een traditionele “padstal”. Deze kleine stalletjes zijn te vinden aan de kant van de weg en bieden een variëteit aan huisgemaakte lekkernijen.

We rijden vervolgens in noordelijke richting naar onze eerste overnachtingsplek in het Cedergebergte. Dit gebied heeft spectaculaire bergen en sinaasappelboerderijen en hier vindt u ook de Rooibos. Een avondmaaltijd bij onze overnachtingsplek biedt ons de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.
Activiteitenpakket: Wijnproeverij.

Dag 2 Namibië - Namaqualand Oranje/ Gariep Rivier
We vertrekken vroeg in de ochtend en reizen in noordelijke richting via het stadje Springbok (bekend om haar diamanten, koper en bloemen in de lente). Als u tussen de maanden juli en september reist ziet u mogelijk de vele wilde bloemen die deze regio bekend hebben gemaakt. De eindbestemming voor vandaag is de Oranje/ Gariep Rivier en ons kamp ligt op de oever van deze rivier, naast de Namibische grens. De Oranje/ Gariep Rivier vormt de grens tussen Namibië en Zuid- Afrika.

Dag 3 Gariep (Oranje) Rivier, Fish River Canyon
In de ochtend hebben we de optionele mogelijkheid om de Gariep (Oranje) Rivier per kano te verkennen. U kunt ook ontspannen in het kamp langs de rivier. Na de lunch steken we de grens over en reizen we in noordelijke richting naar de Fish River Canyon. Hier maken we een mooie wandeling op de rand van de Canyon om een perspectief te krijgen van hoe groot dit natuurlijke fenomeen eigenlijk is.
Optionele Activiteiten: Kano- avontuur van een halve dag.
Inbegrepen hoogtepunt: Wandeling op de rand van de Fish River Canyon.

Dag 4 Namib - Naukluft National Park
Elke afrika groepsreis heeft een aantal lange reisdagen  en vandaag is er 1 van. We rijden dieper de Namibische woestijn in. Onze bestemming zijn de duinen aan de westelijke kant van de woestijn. Vanavond kamperen we aan de rand van de duinen.

Dag 5 Sossusvlei Duinen Namib - Naukluft Nationaal Park
Dit is de ochtend waar we het vroegst op moeten staan om onszelf voor te bereiden op de beklimming van Duin 45 bij zonsopgang. Na de wandeling hebben we de kans om Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Vervolgens maken we onder begeleiding van een lokale gids een wandeling, waarbij we meer leren over het unieke ecosysteem van de woestijn en hoe de Bosjesmannen overleefden in dit harde klimaat.
Inbegrepen hoogtepunt: 4×4 transfer naar Sossusvlei/ Deadvlei.

Dag 6 Swakopmund
We passeren de Steenbokskeerkring onderweg en stoppen hier om foto’s te maken. Vervolgens gaan we op pad naar de Atlantische Kust en de avonturenhoofdstad Swakopmund. Vlak voordat we arriveren in Swakopmund stoppen we in Walvis Bay, waar we wellicht  flamingo’s zullen zien. In Swakopmund worden we ingelicht over de vele optionele activiteiten die hier beschikbaar zijn. Er is daarna tijd om de stad te verkennen voordat we uit eten gaan in een van de lokale restaurants.
Optionele Activiteiten: Diner in een lokaal restaurant.
Inbegrepen hoogtepunt: Tussenstop in Walvisbaai om flamingo's te zien, Steenbokskeerkring.

Dag 7 Swakopmund
U heeft de gehele dag vrij om te ontspannen, de stad te verkennen of deel te nemen aan een van de talloze activiteiten die hier beschikbaar zijn. Het meest populair zijn Quadbiking in de duinen en Parachute springen. Bij helder weer kunt u tijdens het parachute springen zelfs de bestemming van de volgende dag zien! U kunt ook op uw gemak Swakopmund gaan verkennen met haar vele koffietentjes en bakkerijen die bekend staan om hun Duitse lekkernijen.
Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Parachute springen, Dolfijnencruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten gaan, etc.

Dag 8 Spitzkoppe
We verlaten de kust en reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdere vlakke landschap en we zetten hier ons kamp op in het wild rondom de voet van de berg. Deze middag maakt u een begeleide wandeling met een lokale gids om Bushman (San) schilderingen te zien. De meer avontuurlijken kunnen de heuvels op gaan om te genieten van de prachtige uitzichten.
Inbegrepen hoogtepunt: Begeleide wandeling met de gids door Spitzkoppe. 

Dag 9 Himbastam: Outjo
We bezoeken de Himba gemeenschap dichtbij Kamanjab. Dit is een echte nederzetting en is een representatie van een grotere groep nomaden. De Himba zijn een rondtrekkende stam en fokken voornamelijk koeien en geiten. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun unieke kledingstijl.

Het bezoek aan de Himba-stam kan een controversieel onderwerp zijn wat besproken wordt rondom het kampvuur, daarom willen we u aan de voorkant meegeven waarom zij bezocht worden. Het inkomen dat deze specifieke stam genereert door dit soort bezoeken gaat naar de opleiding van Himba weeskinderen en helpt de stam om hen een kans te geven om meer te leren over hun eigen cultuur en erfgoed. Aan het eind van uw bezoek is er een markt, wat een manier voor de vrouwen is om een inkomen te verschaffen voor hun privé uitgaven. Het is aan u of u hier iets wilt kopen of niet.

Vervolgens reizen we verder naar onze volgende overnachtingsplek en bereiden we ons voor op twee magische dagen van safari in Etosha Nationaal Park.
Activiteitenpakket: Bezoek aan de Himba-stam met een lokale gids.

Dag 10 Etosha Nationaal Park
We staan vroeg op om op pad te gaan naar Etosha Nationaal Park. Etosha biedt unieke safari-mogelijkheden. Vandaag verkennen we de randen van de Etosha Pan op zoek naar wilde dieren. De overland truck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. We stoppen ook bij een aantal waterpoelen die verspreid over het park liggen. 
Inbegrepen hoogtepunten: Middagsafari in de overland truck, Entreegeld Etosha National Park.
Optionele Activiteit: Etosha avondsafari- afhankelijk van beschikbaarheid.

Dag 11 Etosha Nationaal Park
We zullen vandaag verschillende safari's doen en in de late middag verlaten we het park op weg naar onze accommodatie buiten het park.
Inbegrepen hoogtepunt: Volle dag safari in de overland truck.

Dag 12 Windhoek
Na een safari in de vroege morgen rijden we richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een souvenirmarkt. Bij aankomst in Windhoek is er een korte stadstour in onze truck. Uw reis eindigt in Windhoek. s' Avonds gaat de groep meestal uit eten bij Joe's Beerhouse, waar de menukaart vlees van verschillende wilde dieren biedt (vegetariërs kunnen uiteraard iets anders eten).
Optionele Activiteiten: Uit eten
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een souvenirmarkt en een korte stadstour in Windhoek in de overland truck

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Strand Towers Hotel is gelegen in het centrum van Kaapstad en ligt op loopafstand van het levendige Long Street en de V&A Waterfront… en van waar deze reis vertrekt. De uitzichten vanaf dit 4 Sterren hotel zijn adembenemend.

De Heja Game Lodge is ideaal gelegen tussen Windhoek en het internationale vliegveld van Hosea Kutako. U kunt genieten van Heja's ontspannen omgeving in een van de 50 kamers met air-conditioning en satelliet TV...