Zuid Afrika en Namibië reis l Kaapstad naar Windhoek

Introductie:
De 13 daagse Zuid Afrika en Namibia reis is onderdeel van de 20 daagse "Kaapstad naar Victoria Falls" reis.

Deze groepsreis vertrekt vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika en eindigt in Windhoek, Namibië. We reizen in een overland truck en bezoeken een aantal van de meest bekende hoogtepunten van Namibië. Onderweg overnachten we op de oevers van de Oranje rivier en ontspannen in de heetwaterbronnen van Ai-Ais. We genieten van de adembenemende uitzichten op de Fish River Canyon- de een na grootste canyon ter wereld!

Andere hoogtepunten zijn onder meer Dune 45, Sossusvlei, Sesriem Canyon, Swakopmund, Spitzkoppe en natuurlijk Safari’s in Etosha National Park.

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

2020 Tour dossier

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 20 550
1-Persoonstoeslag (optioneel) ZAR 350
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 13 dagen
Groepsgrootte 24 cliënten max
Startpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Eindpunt Windhoek, Namibië
Maaltijden Ontbijt x 12, Lunch x 13, Diner x 12
Landen Zuid Afrika, Namibië

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Zuid Afrika en Namibië Reis l Kamperen

Dag 1: Zuid- Afrika - Cedergebergte
De kampeerreis van Kaapstad naar Windhoek vertrekt vanuit Kaapstad en we maken onze eerste stop bij Table View. Op een mooie zonnige dag kunnen we hier mooie foto's van de Tafelberg aan de andere kant van Table Bay maken. We rijden vervolgens in noordelijke richting naar onze eerste overnachtingsplek in het Cedergebergte. Dit gebied heeft spectaculaire bergen en sinaasappelboerderijen en hier vindt u ook de Rooibos. Vandaag bezoeken we een rooibothees-boerderij en bekijken we de planten van de Rooibos en de Buchu die hier in het wild groeien. Een avondmaaltijd bij onze overnachtingsplek biedt ons de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.

Dag 2: Namibië - Namaqualand Oranje/ Gariep Rivier
We vertrekken vroeg in de ochtend en reizen in noordelijke richting via het stadje Springbok (bekend om haar diamanten, koper en bloemen in de lente). Als u tussen de maanden juli en september reist ziet u mogelijk de vele wilde bloemen die deze regio bekend hebben gemaakt. De eindbestemming voor vandaag is de Oranje/ Gariep Rivier en ons kamp ligt op de oever van deze rivier, naast de Namibische grens. De Oranje/ Gariep Rivier vormt de grens tussen Namibië en Zuid- Afrika.

Dag 3: Gariep (Oranje) Rivier
In de ochtend hebben we de optionele mogelijkheid om de Gariep (Oranje) Rivier per kano te verkennen. U kunt ook ontspannen in het kamp langs de rivier. Na de lunch steken we de grens over en reizen we in noordelijke richting Namibië in. We maken een korte stop bij de minerale warmwaterbronnen om het warme water te ervaren, voordat we bij ons kamp arriveren.
Optionele Activiteiten: Kano- avontuur van een halve dag.

Dag 4: Fish River Canyon
We staan vanochtend vroeg op en gaan op pad naar de rand van de Fish River Canyon. We zullen op tijd zijn om de eerste zonnestralen te pakken die zich een weg filteren door de canyon. We maken een korte wandeling op de rand van de canyon om een perspectief te krijgen van hoe groot dit natuurlijke fenomeen eigenlijk is. Vervolgens rijden we in westelijke richting naar Keetmanshoop. Vanmiddag brengen we door in het woud van de kokerbomen en de Giants Playground, zo genoemd vanwege de massieve granieten rotsen die op elkaar gestapeld lijken te zijn.

Dag 5: Namib-Naukluft National Park
Elke Afrika groepsreis heeft een aantal lange reisdagen  en vandaag is er 1 van. We rijden dieper de Namibische woestijn in. Onze bestemming zijn de duinen aan de westelijke kant van de woestijn. Vanavond kamperen we aan de rand van de duinen.

Dag 6: Sossusvlei Duinen Namib - Naukluft Nationaal Park
Dit is de ochtend waar we het vroegst op moeten staan om onszelf voor te bereiden op de beklimming van Duin 45 bij zonsopgang. Om de zonsopgang boven de rode zandduinen te zien is een memorabele ervaring. Hierna volgt het ontbijt en vervolgens worden we in een 4x4 voertuig naar Sossusvlei en Deadvlei gebracht. We spenderen vannacht onder de prachtige woestijnsterren.

Dag 7: Swakopmund
Tijdens onze laatste dag in de woestijn gaan we met een lokale expert op pad voor een leerzame woestijnexcursie. Vervolgens laten we de Namib woestijn achter ons en passeren we de Steenbokskeerkring, waar we  foto’s kunnen maken. Hierna gaan we op pad naar de Atlantische Kust en de avonturenhoofdstad Swakopmund. Vlak voordat we arriveren in Swakopmund stoppen we in Walvis Bay, waar we wellicht  flamingo’s zullen zien. In Swakopmund worden we ingelicht over de vele optionele activiteiten die hier beschikbaar zijn.

Dag 8: Swakopmund
U heeft de gehele dag vrij om te ontspannen, de stad te verkennen of deel te nemen aan een van de talloze activiteiten die hier beschikbaar zijn. Het meest populair zijn Quadbiking in de duinen en Parachute springen. Bij helder weer kunt u tijdens het parachute springen zelfs de bestemming van de volgende dag zien! U kunt ook op uw gemak Swakopmund gaan verkennen met haar vele koffietentjes en bakkerijen die bekend staan om hun Duitse lekkernijen.

Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Parachute springen, Dolfijnencruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten gaan, etc.

Dag 9: Spitzkoppe naar Brandberg
We verlaten de kust en reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdere vlakke landschap. Deze middag maakt u een begeleide wandeling met een lokale gids om Bushman (San) schilderingen te zien, voordat we naar ons kamp van vanavond rijden.

Dag 10: Brandberg en de White Lady
De Brandberg wordt als de hoogste berg van Namibië beschouwd en hier kunnen we de bekende White Lady vinden, een van de meer dan 45.000 rotsschilderingen in dit gebied. In de ochtend maken we een wandeling van een uur om de schildering te bezoeken, die geschat wordt op een leeftijd van 2000 jaar oud. (Houd er rekening mee dat de wandeling door wat wild gebied gaat langs de kloof van de normaal gesproken droge Tsisab Rivier). Nadat we dit gebied verkend hebben rijden we verder naar het gebied van Kamanjab.

Dag 11: Etosha Nationaal Park
We staan vroeg op om op pad te gaan naar Etosha Nationaal Park. Etosha biedt unieke safari-mogelijkheden. In de middag bereiken we het park en beginnen we met onze eerste safari (game drive). De overland truck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. Vervolgens rijden we naar ons kamp voor vannacht. 

Dag 12: Etosha Nationaal Park
We zullen vandaag verschillende safari's doen en we verkennen de randen van de Etosha zoutpan op zoek naar de vele wilde dieren.

Dag 13: Windhoek
We staan vroeg op en rijden richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Bij aankomst in Windhoek maken we een korte wandeling door het centrum. Uw reis komt tot en einde na de wandeling in Windhoek. 

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Kaapstad naar Windhoek safari

40onBurg ligt in het centrum van Kaapstad, direct naast Greenmarket Square en op loopafstand van het levendige Long Street en het V & A Waterfront. Dit is ook het vertrekpunt van uw tour. Het hotel biedt WiFi, een wasserette en een fitnesscentrum.

Reizen naar Windhoek in Namibie

De Heja Game Lodge is ideaal gelegen tussen Windhoek en het internationale vliegveld van Hosea Kutako. U kunt genieten van Heja's ontspannen omgeving in een van de 50 kamers met air-conditioning en satelliet TV...