Zambia en Malawi Reizen (n) Victoria Falls naar Dar es Salaam

Introductie:
De Zambia en Malawi reizen en safari's duren 11 dagen. De groepsreizen vertrekken vanaf Victoria Falls in Zimbabwe en eindigen in Dar es Salaam in Tanzania. We raden cliënten aan om ongeveer 2 dagen eerder aan te komen in Victoria Falls zodat u nog tijd heeft om een van de 7 natuurlijke wonderen ter wereld te zien– Victoria Falls!

Hoogtepunten van onze Zambia en Malawi reizen zijn onder andere Lake Malawi en South Luangwa National Park in Zambia. Dit park staat bekend om haar hoge concentratie aan luipaarden en nijlpaarden. U zult niet alleen veel wilde dieren zien tijdens de safari’s, maar we combineren dit met een aantal spectaculaire natuurlijke landschappen en diverse culturen om deze reis onvergetelijk te maken.

Deze reis is onderdeel van het 20 daagse "Oost-Afrika Avontuur" (Noord) van Victoria Falls naar Nairobi.

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

2020 Tour dossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 21 950
1-Persoonstoeslag n.v.t
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 29 950
1-Persoonstoeslag ZAR 2950
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 11 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Eindpunt Dar es Salaam, Tanzania
Maaltijden Ontbijt x 10, Lunch x 11, Diner x 10
Landen Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Zambia en Malawi Reizen l noord

Dag 1 Victoria Falls, Zimbabwe naar Lusaka, Zambia
Onze Zambia en Malawi Reizen starten vanuit het dorpje Victoria Falls in Zimbabwe. We vertrekken vroeg vanuit Victoria Falls en kunnen nog 1 keer naar de machtige watervallen kijken voordat we de grens met Zambia oversteken. Vandaag is een lange reisdag, waarbij we onze eerste indruk krijgen van Afrika. Kleurrijke markten, drukke dorpjes en landelijke gebieden zijn de achtergrond van onze reis vandaag naar de buitenwijken van Lusaka. We genieten van een bereide maaltijd bij aankomst, terwijl onze gids ons een briefing geeft over de komende dagen.
Inbegrepen hoogtepunten: Uitzicht op Victoria Falls vanaf de brug. 

Dag 2 Petauke
In de ochtend rijden we door Zambia’s drukke hoofdstad Lusaka onderweg naar Petauke, onze bestemming voor vandaag. Als een belangrijke link tussen Lusaka en het naastgelegen Malawi gaat de Great East Road door landelijk Zambia en we steken de Luangwa Rivier over onderweg naar Lusaka. Op de route van vandaag vindt u vele dorpjes en boerderijen. De landschappen zijn een sterk contrast in vergelijking met de ontwikkelde landen waar velen van ons vandaan komen.

Dag 3 South Luangwa National Park
Vroeg in de morgen rijden we van Petauke naar de grens van South Luangwa National Park waar we twee nachten door zullen brengen op de oevers van de Luangwa Rivier. Onze eerste stop vandaag is het dorpje Chipata, het gebied van de Chipata katoen en een belangrijke plek voor de katoenboeren in deze regio. Tribal Textiles vertegenwoordigt de creativiteit van de Afrikaanse cultuur. Degenen die geïnteresseerd zijn kunnen een tour in de workshops doen (maart tot december) om te zien hoe deze kleurrijke stoffen gemaakt worden.
In de avond genieten we van een prachtige zonsondergang aan de oevers van de Luangwa rivier.

Dag 4 South Luangwa National Park
South Luangwa National Park is een wereldberoemde safari bestemming en we hebben vandaag een volledige dag om het park te verkennen op zoek naar de verschillende wilde dieren die in dit park leven. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele ochtendsafari en tijdens het droge seizoen (april tot december) kunt u deelnemen aan een van de iconische wandelsafari’s in het park. In de middag genieten we van een rit tijdens zonsondergang in het park. De unieke mogelijkheid om het park in de avond te verkennen geeft ons de kans om de moeilijk te spotten nachtelijke dieren te zien, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn.
Optionele activiteiten: Ochtendsafari in South Luangwa, Safari Wandeling (seizoensafhankelijk).
Activiteitenpakket: Safari tijdens zonsondergang in South Luangwa National Park.

Dag 5 Lake Malawi
In de ochtend gaan we met de truck op pad naar Malawi, het warme hart van Afrika. Onze bestemming van vandaag is Lake Malawi, het meest zuidelijk gelegen meer in het Oost-Afrikaanse Riftsysteem. Als een van de 10 grootste meren ter wereld is de westelijke grens meer dan 500 km lang en leven er meer vissoorten dan in enig ander meer. We spenderen de nacht aan de oevers van dit natuurlijke wonder.

Dag 6 Noordelijk Lake Malawi
Vandaag is een dag ter vrije besteding. Deze omgeving biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand.

Dag 7 Lake Malawi
Vandaag reizen we naar het meer noordelijk gelegen deel van Lake Malawi, waar we ook weer aan de oevers van het meer verblijven. Uw gids zal u helpen met het plannen van activiteiten voor de komende dagen, tenzij u lekker wilt ontspannen aan het meer.

Dag 8 Lake Malawi
Snorkelen in het kristalheldere water biedt de kans om zelf de felgekleurde tropische vissen te zien, die je normaal vaak in aquaria ziet. Wandelaars vinden hier een aanbod van trips, waaronder een nogal inspannende trip naar het missie dorp Livingstonia, hoog boven het meer gelegen. Dit is een inspannende wandeling die ongeveer 8 tot 12 uur duurt. Uw gids kan aanvullende informatie geven over deze wandeling.

Dag 9 Tanzania - Iringa
Vandaag verlaten we Malawi en gaan we Tanzania binnen. We rijden omhoog de Great Rift Valley uit over spectaculaire bergpassen, waarbij we langs grote theeplantages in de hooglanden rijden, voordat we arriveren bij ons kamp voor vanavond buiten Iringa.

Dag 10 Mikumi - Safari Safari Safari
Onze reis brengt ons vandaag naar Mikumi National Park. Mikumi is het leefgebied van leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten en vandaag hebben we de mogelijkheid om te genieten van een optionele safari in de namiddag door dit park.


Dag 11 Mikumi - Dar es Salaam
Vandaag reizen we verder naar de bruisende haven van Dar es Salaam. Dar es Salaam is van een klein vissersdorpje naar een van de grootste steden in Afrika gegroeid. Uw reis eindigt bij aankomst in Dar es Salaam.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Reizen in een truck in Afrika

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…

Groepsafari in Zambia en Malawi

De Kariakoo Sleep Inn Hotel in Dar es Salaam ligt op slechts 20 minuten van de belangrijkste internationale luchthaven. Het hotel beschikt over ruime kamers, huwelijkssuites en normale suites. Voor uw gemak is er gratis wi-fi, een business center, toegang tot een bank, apotheek en diverse winkels in de directe omgeving.