Victoria Falls naar Kaapstad

Home » Victoria Falls naar Kaapstad

Victoria Falls naar Kaapstad

Introductie:
De kampeerreis van Victoria Falls naar Kaapstad is de omgekeerde weergave van de reis van Kaapstad naar Victoria Falls en is net zo populair!

De reis start in Victoria Falls in Zimbabwe, waar we beginnen met een bezoek aan een van de mooiste 7 natuurlijke wonderen van de wereld. Vervolgens reizen we door Botswana met als hoogtepunten Chobe Nationaal Park en de Okavango Delta. In Namibië bezoeken we onder andere Etosha Nationaal Park, Spitzkoppe, Sossusvlei, Dune 45 en de Namib woestijn. Tenslotte eindigen we bij een van de mooiste steden ter wereld- Kaapstad in Zuid-Afrika!

Deze groepsreis biedt een goede combinatie van avonturen, safari’s, natuurlijke landschappen en een aantal interessante culturele stammen waaronder de Himba en Bushmen stammen…

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

PDF
Gedetailleerd tourdossier

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 19 750
1-Persoonstoeslag ZAR 1160
Optionele activiteiten pakket ZAR 7650
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 20 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Eindpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 19, Lunch x 18, Diner x 14
Landen Zimbabwe, Botswana, Namibiƫ, Zuid Afrika

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Victoria Falls naar Kaapstad l Kampeerreis

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Zimbabwe - Victoria Falls
Aan het begin van de reis van Victoria Falls naar Kaapstad bezoeken we de Victoria Falls, ook wel “Musi oa Tunya”, de rook die dondert, genoemd. Het stadje Victoria Falls heeft veel te bieden qua optionele avontuurlijke activiteiten. U kunt er ook souvenirmarkten afstruinen of ontspannen met een kopje koffie. De gids zal u opties geven waar u s’ avonds uit eten kunt gaan.
Activiteitenpakket: Entreegeld Victoria Falls National Park.

Dag 2 Victoria Falls - Kasane
Na het ontbijt reizen we de korte afstand naar de grens van Botswana en vervolgens zetten we ons kamp op aan de oevers van de Chobe River. Lunch wordt geserveerd vanaf de truck en in de middag verkennen we Chobe National Park. We beginnen onze verkenning in 4×4 voertuigen, welke ons de kans geven om dichtbij de vele olifanten te komen die in de middag de rivier bezoeken. De middag eindigt met een ontspannen bootcruise en een maaltijd geserveerd rondom het kampvuur.
Activiteitenpakket: Chobe National Park safari, Chobe National Park bootcruise.

Dag 3 Nata
We verlaten Kasane vroeg in de ochtend en gaan op pad naar Nata, waar we overnachten. In de middag kunt u een optionele excursie naar de zoutvlaktes maken. In de avond bereiden we ons voor op de reis naar Maun, waarvoor we een klein dagrugzakje of sporttas inpakken voor onze excursie in de Okavango Delta. 

Dag 4 Okavango Delta
Onze reis van vandaag brengt ons door de noordelijke gebieden van de Makgadigadi Pans  en de weg naar Maun heeft prachtige voorbeelden van de iconische Baobab bomen. Bij aankomst in Maun, nemen we afscheid van de truck en beginnen we aan onze Delta excursie.

Dit unieke en ongebruikelijke ecosysteem toont hoe de jaarlijkse stromen water van de Okavango Rivier zich verplaatsen naar het zand van het Kalahari Basin. Het seizoensgebonden patroon van deze stromen zorgt voor het altijd wijzigende karakter van de Delta. Hoewel het waterniveau kan fluctueren blijft de stilte en sereniteit van deze wildernis constant. Gedurende uw tijd in de delta, verblijven de kampeer- en de lodge/hotelgasten op verschillende locaties.
Activiteitenpakket: Okavango Delta Excursie

Let op: Op deze reis is het mogelijk dat kampeercliënten het lodge/ hotelpakket van de Okavango Delta excursie boeken en andersom geldt dat de lodge/ hotelcliënten ook het kampeerpakket van de Okavango Delta excursie kunnen boeken. U dient wel voordat de reis begint (dus wanneer u de reis boekt) een keuze hierin te maken. Tijdens de reis kan dit niet gewijzigd worden.

Let op: houd er alstublieft rekening mee dat wanneer u niet deelneemt aan de optionele Delta excursie uit het activiteitenpakket, u achterblijft in het basiskamp met de truck voor de komende 2 nachten. Lodge/ hotelgasten in een kamer met eigen badkamer en kampeergasten op de kampeerplek met gedeelde faciliteiten. Maaltijden worden verzorgd door het basiskamp en optionele activiteiten zijn beschikbaar. 

Dag 5 Okavango Delta
Een volle dag is vandaag beschikbaar voor activiteiten in de Delta. Het programma van activiteiten is flexibel vanwege de seizoensveranderingen. U heeft de mogelijkheid om onder andere te genieten van activiteiten zoals het varen in een traditionele mokoro (uitgeholde boomstam) en natuurwandelingen. De Okavango Delta is niet alleen een natuurwonder, maar vertegenwoordigt ook een van de laatste grote wildernissen ter wereld.

Dag 6 Okavango Delta - Maun
We verlaten de Delta en reizen naar onze volgende overnachtingsplek Maun. s’ Avonds wisselen we onze ervaringen uit rondom het kampvuur.

Let op: degenen die het kampeerpakket hebben geboekt keren terug naar de truck en rijden naar Maun. De cliënten die het lodge/hotelpakket van de Delta excursie hebben geboekt vliegen terug naar Maun vanuit de Okavango Delta . 

Dag 7 Maun - Ghanzi
In de ochtend hebben we de mogelijkheid om een rondvlucht te maken over de Okavango Delta voordat we naar Ghanzi in de centrale Kalahari rijden. De Kalahari is het leefgebied van de San- stam en ons verblijf hier leert ons meer over deze fascinerende mensen. U kunt deel nemen aan een optionele wandeling met een San gids om meer te leren over hoe zij de natuur omarmen om te overleven. In de avond kunnen we genieten van de San cultuur, bekend om haar rijke traditie aan zangkunsten, dansen en verhalen vertellen.
Inbegrepen hoogtepunten: San Dansoptreden in de avond.

Dag 8 Ghanzi - Windhoek, Namibië
Vandaag is een lange tocht naar de grens met Namibië en verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. We maken een korte stop in het stadscentrum en vervolgens gaan we naar onze overnachtingsplek. Vanavond is er een optioneel diner in de stad bij Joe’s Beer House.
Inbegrepen hoogtepunt: Bezoek aan stadscentrum Windhoek.
Optionele Activiteit: Uit eten gaan in een lokaal restaurant.

Dag 9 Windhoek - Outjo
We verlaten de stad en reizen in noordelijke richting voor safari in Etosha Nationaal Park. Onderweg stoppen we bij een populaire souvenirmarkt in Okahandja. We bereiken uiteindelijk Etosha National Park, waar we buiten het park overnachten.

Dag 10 Etosha Nationaal Park
Etosha is de plek voor een van de beste en meest unieke mogelijkheden in Afrika om wilde dieren te spotten.
Vandaag zullen we verschillende safari's doen en we verkennen de randen van de Etosha Pan op zoek naar wilde dieren. De overland truck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. We stoppen ook bij een aantal waterpoelen die verspreid over het park liggen. 

Dag 11 Opuwu
We staan vroeg op en genieten van onze laatste safari in Etosha. We verlaten vervolgens het park op weg naar Opuwu. Opuwu ligt in de Kunene regio. Geniet vandaag van de prachtige landschappen en droge rivierbeddingen.
Optionele activiteit: Etosha ochtendsafari -afhankelijk van beschikbaarheid.

Dag 12 Himbastam
We bezoeken vandaag de Himba gemeenschap. Dit is een echte nederzetting en is een representatie van een grotere groep nomaden. De Himba zijn een rondtrekkende stam en fokken voornamelijk koeien en geiten. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun unieke kledingstijl.

Het bezoek aan de Himba-stam kan een controversieel onderwerp zijn wat besproken wordt rondom het kampvuur, daarom willen we u aan de voorkant meegeven waarom zij bezocht worden. Het inkomen dat deze specifieke stam genereert door dit soort bezoeken gaat naar de opleiding van Himba weeskinderen en helpt de stam om hen een kans te geven om meer te leren over hun eigen cultuur en erfgoed. Aan het eind van uw bezoek is er een markt, wat een manier voor de vrouwen is om een inkomen te verschaffen voor hun privé uitgaven. Het is aan u of u hier iets wilt kopen of niet.
Activiteitenpakket: Bezoek aan de Himba-stam met een lokale gids.

Dag 13 Swakopmund
Onderweg naar Swakopmund, bezoeken we Spitzkoppe, Namibië’s ‘Matterhorn’. Spitzkoppe is een grote rotsachtige berg en we maken hier een begeleide wandeling om Bushman (San) schilderingen te zien. Vervolgens reizen we naar de Atlantische Kust, naar Swakopmund, de avonturen-hoofdstad van Namibië. Hier worden we ingelicht over de vele optionele activiteiten die hier beschikbaar zijn. Er is daarna tijd om de stad te verkennen voordat we op eigen kosten uit eten gaan in een van de lokale restaurants.
Inbegrepen hoogtepunt: Begeleide wandeling bij Spitzkoppe.
Optionele activiteit: Uit eten.

Dag 14 Swakopmund
De hele dag is ter vrije besteding. U kunt relaxen, de stad verkennen of deelnemen aan een van de vele activiteiten die hier beschikbaar zijn. De meest populaire activiteiten zijn Quad biken in de duinen of parachute springen. Op een heldere dag kunt u, wanneer u gaat parachute springen, al de bestemming voor de volgende dag zien! Een wandeling maken in Swakopmund en hier lunchen is een zeer goede manier om uw dag te spenderen.
Optionele Activiteiten: Quad biken, Sand boarden, Parachute springen, Dolfijncruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten etc.

Dag 15 Swakopmund- Namib Naukluft
We verlaten Swakopmund en reizen verder door Zuidelijk Namibië en de Namib Woestijn. We maken een korte stop in Walvisbaai voordat we in oostelijke richting naar het hart van de woestijn reizen. In de middag gaan we met een lokale gids op pad die ons introduceert in de wonderen van de woestijn.
Activiteitenpakket: Begeleide woestijnwandeling met een lokale expert. 

Dag 16 Sesriem en Sossusvlei
Vandaag is een vroege start voor een van de hoogtepunten van onze reis, namelijk het beklimmen van Dune 45 om de zonsopgang te zien. Hierna hebben we de kans om Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Voordat we terugkeren naar ons kamp, maken we nog een korte wandeling in Sesriem Canyon. 
Inbegrepen hoogtepunten: Wandeling op Dune 45 tijdens zonsopgang, Bezoek aan Sossusvlei/ Deadvlei en Sesriem Canyon. 

Dag 17 Fish River Canyon
Vandaag reizen we in zuidelijke richting op ongeasfalteerde wegen naar naar Ais-Ais. Bekend om haar warmwaterbronnen is dit de perfecte plek om het stof van de Namib woestijn van u af te spoelen. Zwemmen in de avond onder de sterren in de woestijn is een ervaring om nooit te vergeten. Morgen staan we weer vroeg op, om de zonsopgang te zien in de Fish River Canyon.
Inbegrepen hoogtepunten: Ais-Ais Hot Springs.

Dag 18 Fish River Canyon - Oranje Rivier
In de vroege ochtend vertrekken we naar Hobas en de Fish River Canyon, een van de grootste canyons ter wereld. De vroege ochtenduren bieden een goede gelegenheid om mooie foto’s te maken van de canyon. We spenderen hier wat tijd om de rand van de canyon te verkennen, voordat we naar de Oranje Rivier en onze laatste stop in Namibië reizen. Onze laatste nacht in Namibië brengen we door aan de oevers van de Oranje Rivier en de beste manier om deze rivier te ervaren is per kano. In de middag heeft u de kans om deel te nemen aan een optionele kano-trip op de rivier.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan de Fish River Canyon.

Dag 19 Oranje Rivier - Cedergebergte
Nog 1 laatste grensoversteek brengt ons in Zuid-Afrika. We rijden door de woestijnlandschappen van Namaqualand naar de Cederberg regio. De Cederberg is waar de rooibos thee vandaan komt, welke op veel plekken ter wereld een populair drankje is geworden. Vanavond genieten we van een traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijd en delen we de vele ervaringen die we hebben opgedaan.

Dag 20 Kaapstad
Het laatste deel van onze reis rijden we door de tarwevelden van Swartland naar Kaapstad. Geen bezoek aan de Kaapprovincie is compleet zonder de goede wijnen te proeven waar deze regio om bekend staat. We nemen deel aan een wijnproeverij. We stoppen ook bij de zeer bekende Spice Route, wat grenst aan het dorpje Paarl. De Spice Route is een landgoed waar een collectie aan smaken samen wordt gebracht die uniek zijn in de cultuur van de Kaap-provincie- onder andere een biertuin, kunststudio’s, chocolademakers en koffiemakers.
De reis eindigt bij aankomst in Kaapstad.
Activiteitenpakket: Wijnproeverij.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…

Strand Towers Hotel is gelegen in het centrum van Kaapstad en ligt op loopafstand van het levendige Long Street en de V&A Waterfront… en van waar deze reis vertrekt. De uitzichten vanaf dit 4 Sterren hotel zijn adembenemend.