Groepsreis van Victoria Falls naar Kaapstad

Introductie:
De reis van Victoria Falls naar Kaapstad is de omgekeerde weergave van de reis van Kaapstad naar Victoria Falls en is net zo populair!

De reis start in Victoria Falls in Zimbabwe, waar we beginnen met een bezoek aan een van de mooiste 7 natuurlijke wonderen van de wereld. Vervolgens reizen we door Botswana met als hoogtepunten Chobe Nationaal Park en de Okavango Delta. In Namibië bezoeken we onder andere Etosha Nationaal Park, Spitzkoppe, Sossusvlei, Dune 45 en de Namib woestijn. Tenslotte eindigen we bij een van de mooiste steden ter wereld- Kaapstad in Zuid-Afrika!

Deze groepsreis biedt een goede combinatie van avonturen, safari’s, natuurlijke landschappen en een aantal interessante culturele stammen waaronder de Bushmen stammen…

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

2020 Tour dossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 30 750
1-Persoonstoeslag (optioneel) ZAR 1250
Hotelreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 48 950
1-Persoonstoeslag ZAR 7350
FreeCurrencyRates.com
Okavango Delta upgrade (optioneel, zie dag 4) ZAR 15 460
Hoe lang 20 dagen
Groepsgrootte 20 cliënten max
Startpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Eindpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 19, Lunch x 19, Diner x 19
Landen Zimbabwe, Botswana, Namibië, Zuid Afrika

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Victoria Falls naar Kaapstad

Dag 1: Zimbabwe - Victoria Falls
Vandaag begint de reis van Victoria Falls naar Kaapstad, maar het is handig om al een dag van tevoren aan te komen. Aan het begin van de reis van Victoria Falls naar Kaapstad bezoeken we de Victoria Falls, ook wel “Musi oa Tunya”, de rook die dondert, genoemd. Het stadje Victoria Falls heeft veel te bieden qua optionele avontuurlijke activiteiten. U kunt er ook souvenir markten afstruinen of ontspannen met een kopje koffie. Of wat denkt u van een High Tea in het Victoria Falls Hotel?

Dag 2: Victoria Falls - Kasane
Na het ontbijt reizen we de korte afstand naar de grens van Botswana en vervolgens zetten we ons kamp op aan de oevers van de Chobe River. Degenen die het activiteitenpakket hebben geboekt, gaan in de middag Chobe National Park verkennen in 4×4 voertuigen, welke ons de kans geven om dichtbij de vele olifanten te komen die in de middag de rivier bezoeken. De middag eindigt met een ontspannen bootcruise.

Dag 3: Nata
We verlaten Kasane vroeg in de ochtend en gaan op pad naar Nata, waar we overnachten. In het activiteitenpakket zit in de middag een begeleide excursie naar de zoutvlaktes van de Makgadikgadi zoutpannen en Nata Sanctuary.

Dag 4: Maun- Okavango Delta
Onze reis van vandaag brengt ons door de noordelijke gebieden van de Makgadigadi zoutpannen en de weg naar Maun heeft prachtige voorbeelden van de iconische Baobab bomen. Bij aankomst in Maun heeft u de mogelijkheid om een optionele rondvlucht boven de Okavango Delta te maken (afhankelijk van de tijd en het weer kan dit op dag 6 plaatsvinden).

* Let op: Cliënten die het upgrade pakket van de Okavango Delta hebben geboekt worden bij aankomst in Maun naar de Delta gebracht en sluiten weer bij de groep aan in de ochtend van dag 6. Zie alle details hier.

Dit unieke en ongebruikelijke ecosysteem toont hoe de jaarlijkse stromen water van de Okavango Rivier zich verplaatsen naar het zand van het Kalahari Basin. Het seizoensgebonden patroon van deze stromen zorgt voor het altijd wijzigende karakter van de Delta. Hoewel het waterniveau kan fluctueren blijft de stilte en sereniteit van deze wildernis constant. Gedurende uw tijd in de delta, verblijven de kampeer- en de lodge/hotelgasten op verschillende locaties.

Let op: Op deze reis is het mogelijk dat kampeer cliënten het lodge/ hotelpakket van de Okavango Delta excursie boeken en andersom geldt dat de lodge/ hotel cliënten ook het kampeerpakket van de Okavango Delta excursie kunnen boeken. U dient wel voordat de reis begint (dus wanneer u de reis boekt) een keuze hierin te maken. Tijdens de reis kan dit niet gewijzigd worden.

Dag 5: Okavango Delta
Het unieke en ongebruikelijke ecosysteem van de Delta wordt gevoed door de jaarlijkse wateren van de Okavango Rivier die uitstromen in het zand van het Kalahari Bassin. Door de seizoensinvloeden is de Delta nooit hetzelfde. De beste manier om de Delta te ervaren is door in een mokoro (uitgeholde boomstam) plaats te nemen en over het water te glijden. We vertrekken vroeg en worden door een safarivoertuig naar het mokoro station gebracht (transfer duurt ongeveer 1 uur) waar we de polers (degenen die de mokoro “ besturen”) ontmoeten die ons begeleiden in de Delta. Als we het eiland bereiken, kunt u een natuurwandeling maken met uw poler. Na de wandeling keert u per mokoro terug naar het mokoro station. Hoewel de route van de mokoro niet primair een activiteit betreft waarbij u wilde dieren zult zien, is het toch mogelijk dat u voldoende zult zien in deze wildernis, waaronder olifanten, giraffen, kudu’s, impala’s en zebra’s.

Dag 6: Maun - Central Kalahari District
We verlaten de Delta en reizen naar onze volgende overnachtingsplek Ghanzi. De San bevolking woont al lang in dit gebied. We maken in de middag een begeleide wandeling met een lid van de San-stam, waarbij u meer kunt leren over de San-cultuur en hun leven in de woestijn. In de avond kunnen we genieten van traditionele zang, dans en verhalen vertellen.

Dag 7: Ghanzi - Windhoek
Vandaag is een lange tocht naar de grens met Namibië en verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. We maken een korte stop in het stadscentrum voor een wandeling. (Onze accommodatie voor vanavond ligt halverwege tussen de stad en het vliegveld).

Dag 8: Windhoek
We verlaten Windhoek vroeg in de ochtend aangezien we een volle dag rijden voor ons hebben. We reizen in noordelijke richting en in de late middag bereiken we Etosha Nationaal Park. We beginnen met onze eerste game drive (safari) als we het park binnengaan op pad naar onze overnachtingsplek.

Dag 9: Etosha Nationaal Park
Etosha is de plek voor een van de beste en meest unieke mogelijkheden in Afrika om wilde dieren te spotten. Vandaag zullen we verschillende safari's doen en we verkennen de randen van de Etosha Zoutpan op zoek naar wilde dieren. De overland truck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. We stoppen ook bij een aantal waterpoelen die verspreid over het park liggen.

Dag 10: Etosha naar Kamanjab
We staan vroeg op en genieten van onze laatste safari in Etosha. We verlaten vervolgens het park. Geniet vandaag van de prachtige landschappen en droge rivierbeddingen.

Dag 11: Brandberg White Lady
De Brandberg wordt als de hoogste berg van Namibie beschouwd en hier kunnen we de bekende White Lady vinden, een van de meer dan 45.000 rotsschilderingen in dit gebied. In de middag maken we een wandeling van een uur om de schildering te bezoeken, die geschat wordt op een leeftijd van 2000 jaar oud. (Houd er rekening mee dat de wandeling door wat wild gebied gaat langs de kloof van de normaal gesproken droge Tsisab Rivier).

Dag 12: Spitzkoppe en Swakopmund
We reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdere vlakke landschap. We maken een begeleide wandeling met een lokale gids om Bushman (San) schilderingen te zien, voordat we naar het kuststadje Swakopmund rijden, de avonturen-hoofdstad van Namibië. Hier worden we ingelicht over de vele optionele activiteiten die hier beschikbaar zijn. Er is daarna tijd om de stad te verkennen voordat we op eigen kosten uit eten gaan in een van de lokale restaurants.

Dag 13: Swakopmund
De hele dag is ter vrije besteding. U kunt relaxen, de stad verkennen of deelnemen aan een van de vele activiteiten die hier beschikbaar zijn. De meest populaire activiteiten zijn Quad biken in de duinen of parachute springen. Op een heldere dag kunt u, wanneer u gaat parachute springen, al de bestemming voor de volgende dag zien! Een wandeling maken in Swakopmund en hier lunchen is een zeer goede manier om uw dag te spenderen.

Dag 14: Swakopmund - Namib Naukluft
We verlaten Swakopmund en reizen verder door Zuidelijk Namibië en de Namib Woestijn. We maken een korte stop in Walvisbaai voordat we in oostelijke richting naar het hart van de woestijn reizen. In de middag gaan we met een lokale gids op pad die ons introduceert in de wonderen van de woestijn.

Dag 15: Sesriem en Sossusvlei
We staan vroeg op en vertrekken naar Sesriem, de toegangspoort tot de duinen van Sossusvlei. We beklimmen vandaag Dune 45. Hierna hebben we de kans om Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Dit doen we middels een transfer in een 4x4 voertuig. Vervolgens bezoeken we nog Sesriem Canyon, voordat we naar ons kamp voor vanavond rijden.

Dag 16: Kokerboom woud
We rijden in oostelijke richting naar Keetmanshoop, waar we de middag doorbrengen in het kokerbomen woud. De kokerboom is niet echt een boom, maar een plant die tussen de 200 en 300 jaar oud kan worden.

Dag 17: Giants Playground en Fish River Canyon
Vandaag bezoeken we Giants Playground, zo genoemd vanwege de massieve granieten rotsen die op elkaar gestapeld lijken te zijn. Vervolgens reizen we in zuidelijke richting op ongeasfalteerde wegen naar naar Ais-Ais. Bekend om haar warmwaterbronnen is dit de perfecte plek om het stof van de Namib woestijn van u af te spoelen. Zwemmen in de woestijn is een ervaring om nooit te vergeten. De Fish River Canyon is een van de grootste canyons ter wereld en we maken een korte wandeling op de rand van de canyon om een perspectief te krijgen van hoe groot dit natuurlijke fenomeen eigenlijk is. We genieten hier van de zonsondergang.

Dag 18: Oranje Rivier
In de vroege ochtend vertrekken we naar de Oranje Rivier en onze laatste stop in Namibië. Onze laatste nacht in Namibië brengen we door aan de oevers van de Oranje Rivier en de beste manier om deze rivier te ervaren is per kano. In de middag heeft u de kans om deel te nemen aan een optionele kano-trip op de rivier.

Dag 19: Oranje Rivier - Cedergebergte
Nog 1 laatste grensoversteek brengt ons in Zuid-Afrika. We rijden door de woestijnlandschappen van Namaqualand naar de Cederberg regio. Als u in de lente reist (juli- september) dan kunt u wellicht de prachtige bloemen zien die deze regio zo bekend hebben gemaakt. Vanavond genieten we van een traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijd en delen we de vele ervaringen die we hebben opgedaan.

Dag 20: Cedergebergte - Kaapstad
Het Cedergebergte heeft spectaculaire bergen en sinaasappelboerderijen en hier vindt u ook de Rooibos. In de ochtend bezoeken we een rooibosthee-boerderij en bekijken we de planten van de Rooibos en de Buchu die hier in het wild groeien. Als we dichterbij Kaapstad komen, kunt u de Tafelberg zien. We stoppen om deze prachtige berg van veraf te kunnen zien aan de andere kant van de Table Bay. De reis eindigt bij aankomst in Kaapstad.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Vertrekpunt van onze Victoria Falls naar Kaapstad groepsreis

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…

Deze reis eindigt in Kaapstad in Zuid Afrika

40onBurg ligt in het centrum van Kaapstad, direct naast Greenmarket Square en op loopafstand van het levendige Long Street en het V & A Waterfront. Dit is ook het vertrekpunt van uw tour. Het hotel biedt WiFi, een wasserette en een fitnesscentrum.