Verken Zuid Afrika

Route: Kaapstad naar Johannesburg

Home » Verken Zuid Afrika Reis

Verken Zuid Afrika Reis (noord)

Introductie:
Zuid-Afrika wordt ook wel “de wereld in 1 land“ genoemd en dat is helemaal terecht- het heeft voor een ieder wat te bieden. Op deze 20 daagse Verken Zuid-Afrika reis bezoeken we een aantal van de meest bekende hoogtepunten.

Tijdens deze reis ziet u vele wilde dieren op Safari, spectaculaire natuurlijke landschappen en een variëteit aan culturen en mensen.

De tour vertrekt vanuit Kaapstad, reist over de Tuinroute, via  Addo Elephant National Park, door Lesotho en Swaziland, het Kruger National Park en eindigt in Johannesburg… 

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. 
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

PDF
Gedetailleerd tourdossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 21 750
1-Persoonstoeslag ZAR 1660
Optionele activiteiten pakket ZAR 3150
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 28 850
1-Persoonstoeslag ZAR 4350
Optionele activiteiten pakket ZAR 3150
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 20 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Eindpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 19, Lunch x 13, Diner x 16
Landen Zuid Afrika, Lesotho, Swaziland

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Verken Zuid Afrika Reis l noord

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Cultureel Kaapstad - Stellenbosch
Uw Verken Zuid Afrika Reis begint in het centrum van Kaapstad. Gelegen in de zuidwestelijke hoek van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad prachtig aan de voet van de Tafelberg. Vanochtend leren we meer over de vele historische en culturele hoogtepunten van deze stad. Degenen die gekozen hebben voor het activiteitenpakket gaan met een lokale operator mee voor een inkijkje in het leven en de geschiedenis van de mensen die in de Kaap provincie wonen. Met nieuwe ervaringen erbij reizen we in noordelijke richting naar de wijngebieden om te genieten van een aantal van de beste wijnen uit deze regio.

Onze laatste stop in de middag is het historische stadje Stellenbosch waar we tijd hebben om dit stadje te voet te verkennen. We eindigen deze drukke dag met een diner in een restaurant nadat we ingecheckt zijn in het hotel.
Inbegrepen hoogtepunten: Zelfstandige wandeling door Stellenbosch.
Activiteitenpakket: Kaas- en wijnproeverij, Kaapstad culturele township tour.

Dag 2 Route 62 - Oudtshoorn
We laten de kust achter ons en rijden over de beroemde Route 62 naar Oudtshoorn, de plek waar we vanavond overnachten. Als er tijd is, brengen we een bezoek aan Ronnie's Shop. Dit is een nogal interessant cafe in de "middle of nowhere". In Oudtshoorn hebben we de mogelijkheid om een struisvogelboerderij te bezoeken.
Inbegrepen hoogtepunt: Bezoek aan een Struisvogelboerderij.

Dag 3 Garden Route
We krijgen in de ochtend een begeleide tour in de Cango Grotten, met haar indrukwekkende lijmstenen formaties. Vervolgens rijden we via de prachtige Outeniqua bergen naar Knysna. In de komende dagen gaan we wandelen, ontspannen we op het strand en kunnen we deelnemen aan de vele optionele activiteiten die beschikbaar zijn.
Activiteitenpakket: Cango Grotten standaardtour.

Dag 4 Tsitsikamma 
De Tuinroute is een schatkist vol met prachtige stranden, boswandelingen en vele optionele avonturen. In de ochtend kunt u ontspannen op de stranden van Plettenberg Bay en in de middag kunt u deelnemen aan een aantal optionele activiteiten waar uw gids u verder over zal informeren. In de middag hebben we de mogelijkheid om het verborgen juweel Nature’s Valley te bezoeken. Dit prachtige dorpje biedt ons de kans om een wandeling te maken of om simpelweg te genieten op het mooie strand in dit kleine paradijs. Om zoveel mogelijk aan uw dag te hebben, rijdt de truck op een vast schema en u kunt zelf beslissen waar u in- en uitstapt.
Optionele activiteiten: Bloukrans Bungee Jump, Zeekajakken, Township Tour, Birds of Eden, Oceaan Safari’s.
Inbegrepen hoogtepunten: Plettenberg Bay stranden, Nature’s Valley Natuurwandeling.

Dag 5 Tsitsikamma
Tsitsikamma National Park is een van Zuid-Afrika’s belangrijkste marine reservaten en in de ochtend verkennen we de ruige kustlijn te voet. Onze wandeling over de Waterfall Trail brengt ons over het eerste deel van de wereldberoemde Otter Trail. Dit is geen eenvoudige wandeling en degenen die iets meer ontspannen willen wandelen kunnen gebruik maken van de houten wandelpaden naar de Storms River Mouth.

Voor de avontuurlijken biedt de Waterfall Trail een spectaculair pad vol met bochten die de rotsachtige kustlijn volgt. We stoppen voor een verfrissende duik aan de voet van een waterval. Voor degenen die de prachtige bossen liever van dichtbij zien is in de middag een optionele zip line tour beschikbaar door de toppen van de bomen.
Inbegrepen hoogtepunten: Tsitsikamma National Park entreegeld, Wandeling met uw gids.
Optionele activiteiten: Treetop Canopy Tours.

Dag 6 Addo Elephant National Park
In de ochtend vertrekken we naar de Oostkaap en Addo National Park. We maken een korte tussenstop in het surfmecca van Jeffrey’s Bay, bekend om haar golven en het kleine surfmuseum. In de middag leggen we ons eerste bezoek af aan Addo National Park om op zoek te gaan naar olifanten.
Optionele activiteiten: Addo avondsafari.
Inbegrepen hoogtepunten: Addo National Park safari in truck, Jeffrey’s Bay.

Dag 7 Addo Elephant National Park
Door een gebrek aan grote roofdieren die een gevaar voor ons kunnen zijn begint de dag ontspannen. Onze gids begeleidt ons tijdens een wandeling waarbij we genieten van de natuurlijke omgeving. Met het te voet verkennen van dit gebied hebben we de mogelijkheid om te stoppen voor kleine dingen die vaak gemist worden in een voertuig. In de middag keren we terug naar Addo voor een tweede verkenning van het park.
Optionele activiteiten: Addo avondsafari.
Inbegrepen hoogtepunten: middagsafari in Addo National Park met de overland truck, ochtendwandeling.

Dag 8 Graaff Reinet
Het historische stadje Graaff-Reinet is gelegen midden in de Great Karoo en biedt een uniek inkijkje in de geschiedenis van deze droge regio. Bij aankomst in de middag genieten we van een historische wandeltour door de stad, die ook wel “het juweel van de Karoo” genoemd wordt. Onze lokale gids leert u meer over de rijke historie van Zuid-Afrika’s vierde oudste stad. Hoog uitstekend boven de stad is de Valley of Desolation een spectaculaire achtergrond voor de ondergaande zon. In de avond heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een optioneel bezoek aan de Valley of Desolation tijdens zonsondergang om de dag af te sluiten.
Activiteitenpakket: Graaff Reinet historische tour.

Dag 9 en 10 Lesotho - Malealea
In de ochtend rijden we over de uitgestrekte vlakte van de Great Karoo. Onze bestemming voor vandaag is gelegen in het hoge Lesotho. Dit autonome berg-koninkrijk heeft de hoogste pieken van Zuidelijk Afrika en het is een van de hoogst gelegen landen ter wereld. Het gehele koninkrijk ligt meer dan 1000 meter boven zeeniveau. We steken de machtige Oranje Rivier over en we bereiken de grens van Lesotho om omhoog te rijden naar ons kamp hoog in de bergen.

De volgende dag maken we in de ochtend een wandeling met daarna een bezoek aan een dorpje om meer te leren over de gemeenschap die hier woont. De Basotho staan bekend om haar traditionele hoeden, dekens en hun pony’s. U kunt een optionele Pony Trekking gaan doen in de afgelegen heuvels van Lesotho, vergezeld door lokale gidsen.
Inbegrepen hoogtepunten: Rit door Golden Gate.
Optionele Activiteiten: Pony Trekking Excursie, Wandelen.
Inbegrepen hoogtepunt: Bezoek aan een een dorpje. 

Dag 11 Zuid-Afrika - Drakensbergen
We verlaten Lesotho en reizen door de zandstenen kliffen van Golden Gate. Onze bestemming zijn de Drakensbergen. Ze bedekken de gehele lengte van de Kwazulu-Natal provincie en het Ukuhlamba Drakensberg Park is een UNESCO werelderfgoed plek. Of we ze nou noemen naar de Zulu naam uKhahlamba, wat ‘barriere van speren’ betekent, of de Afrikaanse naam Drakensberge: deze hoge bergen zijn een paradijs voor wandelaars en de moeite waard om te verkennen.
Inbegrepen hoogtepunten: Sterkfontein gieren-centrum, Oliviers Hoek pas.

Dag 12 Drakensbergen
In de ochtend maken we een lange wandeling en onderweg hebben we de mogelijkheid om voorbeelden te zien van San rotskunst met een lokale gids. Hoewel we iedereen aanraden om zoveel mogelijk tijd door te brengen in de bergen, kunnen we aparte opties bieden afhankelijk van het fitness niveau van de groep. Met een aantal wandelpaden beschikbaar kunnen we u garanderen dat een ieder aan zijn trekken komt. Het belangrijkste is dat iedereen op zijn eigen tempo van dit bergparadijs kan genieten.
Inbegrepen hoogtepunten: Wandeling met uw gids in Ukhahlamba-Drakensberg Park.

Dag 13 Kwa-Zulu Natal kust - Durban
We dalen af en verlaten de bergen onderweg naar de kust van Kwazulu Natal. Op 5 augustus 1962 stopte de politie een auto op een verlaten weg in KwaZulu-Natal. Achter het stuur zat Nelson Mandela. Hij werd gearresteerd en spendeerde 27 jaar in de gevangenis. Vandaag heeft u de kans om deze historische plaats te zien, gemarkeerd door een indrukwekkend sculptuur ter nagedachtenis van “Madiba”.

We zullen ook bij de Howick Falls stoppen en foto’s maken vanaf het uitzichtpunt. Vervolgens rijden we naar de bruisende stad Durban. Hier bevindt zich Zuid-Afrika’s grootste haven en het is een zeer bekende surfbestemming. We verblijven in het stadscentrum waar we kunnen genieten van de Indiaase keuken en het bruisende nachtleven van deze stad.
Optionele Activiteiten: Uit eten in Durban.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan Howick Falls, Bezoek aan de plek waar Mandela gevangen is genomen.

Dag 14 iSimangaliso (Greater St Lucia) Wetland Park
De ochtend is ter vrije besteding om te genieten van de prachtige stranden en de warme Indische Oceaan. In de middag verlaten we de stad en rijden we langs de kust naar onze stop in Zululand. Vanavond genieten we van een Zulu culturele ervaring waar we lokaal bier kunnen proeven, gemaakt van de lokale Ilala Palm, uniek in Zululand. Ook leren we iets te zeggen in de Zulu taal, zoals hoe je iemand groet, hoe je moet tellen en we leren over de familie tradities.
Inbegrepen hoogtepunten: Zulu Culturele Avond.

Dag 15 Hluhluwe - Imfolozi Game Reserve
Deze ochtend rijden we naar het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve voor een safari. Dit park is het enige park dat door de overheid gerund wordt in de provincie van KwaZulu-Natal waar de Big Five voorkomt. Dankzij het beschermen van dit gebied heeft dit park nu de grootste populatie van witte neushoorns ter wereld.  We keren vervolgens terug naar onze overnachtingsplek voor een siesta en daarna frissen we ons op voor een bootcruise in St Lucia in de middag.
Activiteitenpakket: Game drive (safari) in de ochtend - Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, St Lucia bootcruise.

Dag 16 Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary
Vandaag steken we de grens over naar Swaziland. Hier hebben we de mogelijkheid om te kiezen uit vele optionele activiteiten, zoals safari’s, mountainbiken of een bezoek aan een dorpje.
Optionele activiteiten: Wandelen, Swazi Culturele Ervaring, Safari’s, Mountain Biking

Dag 17 Zuid Afrika - Kruger Nationaal Park
We starten de ochtend met een natuurwandeling voordat we terugkeren naar Zuid-Afrika en het Kruger National Park. Geen bezoek aan Swaziland is compleet zonder een bezoek aan een markt waar handwerkslieden hun waren verkopen. In de middag steken we de grens over. Vanavond zetten we het kamp op aan de rand van het Kruger National Park en de volgende 2 dagen gaan we op safari in Zuid-Afrika’s meest beroemde Nationale Park.

Dag 18 Kruger Nationaal Park
We gaan vanochtend vroeg het park in en spenderen een volle dag met safari. Met wat geluk kunnen we Afrika’s beroemde Big-5 spotten. Kruger is het vlaggenschip van Zuid-Afrika’s nationale parken en er leven hier een indrukwekkend aantal soorten: 336 soorten bomen, 49 soorten vissen, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren. De overland truck geeft ons een verhoogde blik en vergroot onze kans om dieren te spotten.
Inbegrepen hoogtepunten: Volle dag safari in overland truck.

Dag 19 Greater Kruger Area
Het optionele activiteitenpakket biedt u de kans om vandaag op safari te gaan in een open 4x4 safari voertuig door het park. Als u hier niet aan deel wilt nemen, dan kunt u op safari gaan in de overland truck. In de middag is er de mogelijkheid om nog een extra optionele safari tijdens zonsondergang te maken.
Activiteitenpakket: Volle dag 4x4 safari in Kruger National Park.
Inbegrepen hoogtepunt: Lokaal diner en dans.

Dag 20 Panorama Route - Johannesburg
Op onze terugweg naar Johannesburg reizen we vandaag langs de Panorama Route en stoppen we voor adembenemende uitzichten op de Blyde River Canyon, God’s Window, Bourke’s Luck Potholes en de Drie Rondavels. De reis eindigt in de late middag in Johannesburg bij het Belvedere Estate, waar u s’ avonds nog kunt genieten van een traditionele braai (barbecue). Dit is een optionele maaltijd welke u kunt boeken bij uw gids.
Inbegrepen hoogtepunten: Panorama Route: God's Window, Blyde River Canyon, Bourke' s Luck Potholes en de Drie Rondavels.
Optionele Activiteit: Uit eten in Johannesburg

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Strand Towers Hotel is gelegen in het centrum van Kaapstad en ligt op loopafstand van het levendige Long Street en de V&A Waterfront… en van waar deze reis vertrekt. De uitzichten vanaf dit 4 Sterren hotel zijn adembenemend.

Het Belvedere Estate ligt dichtbij Johannesburg en OR Tambo International Airport. Dit 4 sterren hotel/ lodge ligt in 2.5 hectaren weelderige tuinen met 15 kamers, een zwembad, braai (BBQ), bar, lounge…