Vakantie Zanzibar Eiland

Introductie: 
Zanzibar is een klein eiland aan de kust van Tanzania. Zanzibar is de nummer 1 strandbestemming in Oost-Afrika. Het is een prachtig eiland, met klassieke tropische stranden, weelderige plantages, een ongelofelijke geschiedenis en een fascinerende cultuur.

De meeste mensen combineren onze Kilimanjaro trektocht en een Tanzania Safari pakket met Zanzibar.

Zanzibar's belangrijkste industrieën zijn kruiden en toerisme. Het wordt ook nog wel eens het Kruiden Eiland genoemd door het belang van haar productie van kruidnagel, waar zij wereldleider in de productie van is en ook kaneel en peper.

  • Overzicht van Zanzibar Eiland

Stone Town
Neem de tijd om door de steegjes te lopen en de lokale bevolking te ontmoeten. Er is veel te zien en te doen in Stone Town en u kunt ook een lokale gids inhuren om u rond te leiden. Stone Town op Zanzibar is een mooi voorbeeld van een Swahili handelsstad aan de kust in Oost Afrika. Het heeft haar mooie landschappen behouden en vele huizen zijn nog intact. De prachtige gebouwen weerspiegelen haar aparte cultuur, bestaande uit elementen van verschillende culturen uit Afrika, de Arabische regio, India, en Europa van de afgelopen 1000 jaar. Accommodatie opties variëren van budget hotels tot luxe strandresorts….


Jambiani Beach (Oostkust)
Kom je voor rust en mooie uitzichten dan is dit een aanrader. In 2006 is Jambiani gekozen tot een van de drie beste stranden ter wereld om te relaxen! Geniet van de prachtige witte stranden. Verder is het mogelijk om vanuit Jambiani een dolfijnentrip in combinatie met snorkelen te maken.

Nungwi (Noordkust)
Nungwi is traditioneel de plek op Zanzibar waar dhow’s (Arabische boten) worden gemaakt en de laatste jaren is Nungwi een van de meest bezochte plekken op het eiland geworden. Ooit was het een klein vissersdorpje, nu vindt u er vele guesthouses, bars, winkels en restaurants. Iedereen geniet hier van de prachtige witte stranden, palmbomen, turquoise oceaan en de vele zonnestralen……

Klaar voor Zanzibar?