Tuinroute en Lesotho Reis l Kaapstad naar Durban

Introductie:
Onze Tuinroute en Lesotho Reis is onderdeel van de langere 20 daagse “Verken Zuid-Afrika” reis Noord.

Uw groepsreis start in Kaapstad en eindigt in Durban (Zuid-Afrika).

Hoogtepunten van deze reis zijn onder meer de wereldberoemde Tuinroute, Safaris’ in Addo Elephant National Park (waar u met wat geluk de Big 5 kunt zien), en natuurlijk de hooglanden van Lesotho… 

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

2020 Tour dossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 18 650
1-Persoonstoeslag ZAR 1350
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 24 950
1-Persoonstoeslag ZAR 2750
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 13 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Eindpunt Durban, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 12, Lunch x 12, Diner x 12
Landen Zuid Afrika, Lesotho, Swaziland

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Tuinroute en Lesotho Reis

Dag 1: Kaapstad naar Hermanus - de Cape Whale kustroute
Uw Verken Zuid Afrika Reis begint in het centrum van Kaapstad. Gelegen in de zuidwestelijke hoek van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad prachtig aan de voet van de Tafelberg. We vertrekken via de wijnvelden naar het stadje Hermanus. Onderweg stoppen we bij de grootste broedkolonie van de Afrikaanse pinguïn bij Stoney Point Nature Reserve. Bestaande uit een collectie van dorpjes, boerderijen, rivieren, baaien en valleien, is de Cape Whale Coast een ongerept stuk Zuid-Afrikaanse kustlijn welke ongeveer 150 km beslaat vanaf het dorpje Rooiels. Vanaf juli tot november kunt u met wat geluk walvissen zien die de baai van Hermanus bezoeken.

We raden u aan om minstens een dag voordat de reis begint aan te komen in Kaapstad. Dit geeft u tijd om te acclimatiseren en er is veel te zien en te doen in Kaapstad. 

Dag 2: Route 62 - Oudtshoorn
We steken de Hottentots-Holland bergen over op pad naar de Klein Karoo, naar onze overnachtingsplek voor vanavond Oudtshoorn. We rijden vandaag over de prachtige Route 62, waarbij we af en toe stoppen om een van de vele stalletjes onderweg te bezichtigen. Een van de meer opvallende hoogtepunten vandaag is  Ronnie's Shop. Dit is een nogal interessant cafe in de "middle of nowhere".

Dag 3: Tuinroute
We krijgen in de ochtend een begeleide tour in de bekende Cango Grotten, met haar indrukwekkende lijmstenen formaties. Vervolgens rijden we via de Outeniqua bergen naar de kust van de prachtige Tuinroute. In de komende dagen gaan we wandelen, ontspannen we op het strand en kunnen we deelnemen aan de vele optionele activiteiten die beschikbaar zijn.

Dag 4: Tsitsikamma
De Tuinroute is een schatkist vol met prachtige stranden, boswandelingen en vele optionele avonturen. In de ochtend kunt u ontspannen op de stranden van Plettenberg Bay en in de middag kunt u deelnemen aan een aantal optionele activiteiten waar uw gids u verder over zal informeren. In de middag hebben we de mogelijkheid om het verborgen juweel Nature’s Valley te bezoeken. Dit prachtige dorpje biedt ons de kans om een wandeling te maken of om simpelweg te genieten op het mooie strand in dit kleine paradijs. Om zoveel mogelijk aan uw dag te hebben, rijdt de truck op een vast schema en u kunt zelf beslissen waar u in- en uitstapt.

Dag 5: Tsitsikamma
Tsitsikamma National Park is een van Zuid-Afrika’s belangrijkste marine reservaten en in de ochtend verkennen we de ruige kustlijn te voet. Onze wandeling over de Waterfall Trail brengt ons over het eerste deel van de wereldberoemde Otter Trail. Dit is geen eenvoudige wandeling en degenen die iets meer ontspannen willen wandelen kunnen gebruik maken van de houten wandelpaden naar de Storms River Mouth.

Na onze wandeling keren we weer terug en hebben we de mogelijkheid om te genieten van de Woodcutters Journey in de middag – we ervaren het unieke Tsitsikamma landschap en leren meer over de geschiedenis van dit gebied en haar inheemse flora en fauna.

Dag 6: Addo Elephant National Park
In de ochtend vertrekken we naar de Oostkaap en Addo National Park. We maken een korte tussenstop in het surfmecca van Jeffrey’s Bay, bekend om haar golven en het kleine surfmuseum. In de middag leggen we ons eerste bezoek af aan Addo National Park om op zoek te gaan naar olifanten.

Dag 7: Addo Elephant National Park
In de ochtend heeft u de mogelijkheid om  Port Elizabeth te bezoeken, voordat u naar het kamp terugkeert voor de lunch. In de middag bezoeken we Addo weer. Recente uitbreiding van het park heeft ervoor gezorgd dat Addo het derde grootste nationale park van Zuid Afrika is geworden. De unieke vegetatie van Addo zorgt voor een grote variëteit aan wilde dieren en we brengen de middag door op zoek naar hen.

Dag 8: Graaff Reinet
Het historische stadje Graaff-Reinet is gelegen midden in de Great Karoo en biedt een uniek inkijkje in de geschiedenis van deze droge regio. Het is ook de vierde oudste stad van Zuid-Afrika. In de avond heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie naar de Valley of Desolation om te genieten van een sundowner (drankje tijdens zonsondergang). Deze unieke vallei biedt een panoramisch uitzicht over het stadje en de brede open vlaktes. Tijdens de wintermaanden wordt deze excursie de volgende ochtend aangeboden in de vorm van een excursie tijdens zonsopgang.

Dag 9: Lesotho - Malealea
In de ochtend rijden we over de uitgestrekte vlakte van de Great Karoo. Onze bestemming voor vandaag is gelegen in het hoge Lesotho. Dit autonome berg-koninkrijk heeft de hoogste pieken van Zuidelijk Afrika en het is een van de hoogst gelegen landen ter wereld. Het gehele koninkrijk ligt meer dan 1000 meter boven zeeniveau. We steken de machtige Oranje Rivier over en we bereiken de grens van Lesotho om omhoog te rijden naar ons kamp hoog in de bergen.

Dag 10: Lesotho - Malealea
We maken in de ochtend een wandeling met daarna een bezoek aan een dorpje om meer te leren over de gemeenschap die hier woont. De Basotho staan bekend om haar traditionele hoeden, dekens en hun pony’s. U kunt een optionele Pony Trekking gaan doen in de afgelegen heuvels van Lesotho, vergezeld door lokale gidsen.

Dag 11: Zuid-Afrika - uKhahlamba Drakensberg Park
We verlaten Lesotho en reizen door de zandstenen kliffen van Golden Gate. Onze bestemming zijn de Drakensbergen. Ze bedekken de gehele lengte van de Kwazulu-Natal provincie en het Ukuhlamba Drakensberg Park is een UNESCO werelderfgoed plek. Of we ze nou noemen naar de Zulu naam uKhahlamba, wat ‘barriere van speren’ betekent, of de Afrikaanse naam Drakensberge: deze hoge bergen zijn een paradijs voor wandelaars en de moeite waard om te verkennen.

Dag 12: UKhahlamba Drakensberg Park
In de ochtend maken we een lange wandeling en onderweg hebben we de mogelijkheid om voorbeelden te zien van San rotskunst met een lokale gids. Hoewel we iedereen aanraden om zoveel mogelijk tijd door te brengen in de bergen, kunnen we aparte opties bieden afhankelijk van het fitness niveau van de groep. Met een aantal wandelpaden beschikbaar kunnen we u garanderen dat een ieder aan zijn trekken komt. Het belangrijkste is dat iedereen op zijn eigen tempo van dit bergparadijs kan genieten.

Dag 13: Kwa-Zulu Natal kust - Durban
We dalen af en verlaten de bergen onderweg naar de kust van Kwazulu Natal. Op 5 augustus 1962 stopte de politie een auto op een verlaten weg in KwaZulu-Natal. Achter het stuur zat Nelson Mandela. Hij werd gearresteerd en spendeerde 27 jaar in de gevangenis. Vandaag heeft u de kans om deze historische plaats te zien, gemarkeerd door een indrukwekkend sculptuur ter nagedachtenis van “Madiba”. We zullen ook bij de Howick Falls stoppen en foto’s maken vanaf het uitzichtpunt. Vervolgens rijden we naar de bruisende stad Durban. Hier bevindt zich Zuid-Afrika’s grootste haven en het is een zeer bekende surfbestemming. Uw reis eindigt bij aankomst in Durban.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Reizen vanuit Kaapstad

40onBurg ligt in het centrum van Kaapstad, direct naast Greenmarket Square en op loopafstand van het levendige Long Street en het V & A Waterfront. Dit is ook het vertrekpunt van uw tour. Het hotel biedt WiFi, een wasserette en een fitnesscentrum.

Reizen naar Durban

Het Garden Court South Beach Hotel in Durban biedt spectaculaire uitzichten. Uitkijkend over de haven en Durban’s bekende boulevard, geeft de Indische Oceaan een verkoelend briesje.