Veelgestelde vragen over Tanzania Safari’s

Een goede voorbereiding zal u helpen om de safari in Tanzania een onvergetelijke ervaring te maken. Onderstaande informatie geeft u een goed beeld van wat u kunt verwachten.

Hoe werken de prijzen?

De meeste bedragen worden getoond in Amerikaanse Dollar’s (U$). De valuta calculator op onze website kan gebruikt worden als een richtlijn om de valuta te zien waar u de voorkeur aan geeft. Wanneer u een reis boekt wordt het bedrag in US Dollar omgerekend naar de EURO. We hanteren daarbij de gemiddelde wisselkoers van de afgelopen 7 dagen.

Wat is de eenpersoonstoeslag?

 • Wanneer u een safari alleen boekt, dan is de eenpersoonstoeslag verplicht. U heeft dan uw eigen privé kamer voor en na de safari in Arusha. Tijdens de kampeersafari deelt u een tent en tijdens de lodge safari een kamer met iemand van hetzelfde geslacht.
 • Wanneer u geen tent of kamer wilt delen tijdens de safari  (met iemand van hetzelfde geslacht), kunt u een verzoek doen tot het betalen van een eenpersoonstoeslag voor een eigen tent of kamer.

Hoe groot zijn de groepen?

We beperken de groepen tot een maximum van 7 personen per voertuig. Wanneer meer dan 7 personen dezelfde safari hebben geboekt zal de groep opgesplitst worden in 2 voertuigen.

Waar komt iedereen vandaan?

 • Men komt van over de gehele wereld.
 • Alle groepen zijn internationaal.
 • De gidsen spreken Engels.

Is er een leeftijdsgrens aan de safari’s?

Er is geen leeftijdsgrens, maar we raden ouders met kinderen van jonger dan 8 jaar af mee te gaan op safari door de lange afstanden en het feit dat overnacht wordt op kampeerplaatsen die niet zijn omringd door hekken. Als ouders echter overtuigd zijn dat hun kinderen de lange afstanden aan kunnen, dan zijn ze meer dan welkom om deel te nemen aan de safari. Onthoud wel dat de ouders ten alle tijden verantwoordelijk zijn voor de kinderen.

Wanneer is de beste tijd om op safari te gaan in Tanzania?

 • Tussen mei en december kunnen grote kuddes wildebeesten en zebra’s worden gezien. Tussen januari en maart worden hun kalven geboren.
 • Hoewel het mogelijk is om op safari te gaan in het regenseizoen, raden we dit sterk af.
 • Het warmste seizoen met de minste regenval is tussen december en februari.
 • Het grootste regenseizoen is van maart tot begin juni.
 • Tussen juni en oktober zijn de temperaturen goed met bijna geen regen. November wordt gezien als de maand van het kleine regenseizoen met dagelijkse, korte regenbuien. Bewolking is dan ook normaal.

Waar zal ik slapen?

 • Kampeersafari’s: U overnacht op kampeerplaatsen in de nationale parken of aan de rand daarvan. Cliënten krijgen tweepersoonstenten (2.1m x 2.1m), die zijn uitgerust met muskieten-netten en 5 cm dikke matrasjes.

Voorbeelden:

 • Lodge safaris: U overnacht in hotels, safari lodges of permanente tenten (met eigen badkamer). Safari lodges zijn vaste gebouwen, in tegenstelling tot permanente tenten die tijdelijk zijn opgezet, maar die dezelfde service aanbieden als hotels en lodges.

Voorbeelden: 

Wat voor voertuigen worden gebruikt?

We gebruiken alleen speciaal daarvoor ingerichte 4×4 safari voertuigen (bv Toyota Landcruiser) welke gemaakt zijn om de harde condities van de Tanzaniaanse wegen te kunnen weerstaan. Elke gast krijgt een plekje aan het raam en tijdens de safari’s kan het dak open, waardoor u prachtige uitzichten heeft.

Voorbeelden:

Zijn er ook sanitaire voorzieningen?

Ja, er zijn gemeenschappelijke toilet- en douchefaciliteiten bij alle kampeerplaatsen. Het comfort is vaak minimaal en niet alle faciliteiten hebben warm water.

Wat voor maaltijden kan ik verwachten?

Kampeersafari:

Deze reis wordt uitgevoerd met drie maaltijden inclusief per dag zoals aangegeven in de reisbeschrijving. Mineraalwater wordt ook verschaft, maar alle andere drankjes (sapjes, frisdrank en alcohol) zijn exclusief en dient u zelf te betalen.

 • Het ontbijt kan bestaan uit eieren, worst of spek en toast en jam. Koffie, thee en warme chocolademelk worden ook geserveerd.
 • Voor de lunch krijgt u een lunchbox met sandwiches, gekookte eieren, kip, fruit, etc. U geniet onderweg van de lunch middels een zogenaamde picknick.
 • Het diner wordt vers bereid en kan bestaan uit vlees of kip met daarbij bijvoorbeeld aardappelpuree, patat, pasta of rijst evenals groenten.


Lodge safari: Maaltijden zijn inclusief voor zover aangegeven in de reisbeschrijving en mineraalwater wordt verschaft tijdens de safari. Alle andere drankjes (sapjes, frisdrank en alcohol) zijn exclusief en dient u zelf te betalen.

 • U dineert bij de accommodatie.
 • Voor het ontbijt wordt een buffet opgezet, terwijl voor het diner in het algemeen een driegangen menu wordt geserveerd.
 • Lunch wordt meestal onderweg genuttigd in de vorm van een lunchbox bestaande uit sandwiches, gekookte eieren, kip, fruit, etc.

 

Informeert u ons alstublieft van tevoren over speciale dieetwensen of voedsel allergieën en we zullen vervolgens ons best doen om ervoor te zorgen dat hier rekening mee wordt gehouden.

Dien ik extra geld mee te nemen?

Ja, u dient wat extra geld mee te nemen voor eventuele fooien, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven. Wanneer u US Dollars meeneemt, zorgt u er dan voor dat de biljetten gedrukt zijn na 2008, aangezien oudere biljetten niet geaccepteerd zullen worden.

Dien ik een fooi te geven?

Fooien geven na een safari is algemeen gebruik en we raden 10 US Dollar per dag per groep aan voor de gids. 

Heb ik een visum nodig voor Tanzania?

 • Waarschijnlijk. De meeste reizigers hebben een visum voor Tanzania nodig.
 • De meeste reizigers kunnen een visum bij aankomst op het vliegveld kopen of wanneer ze bij de grens tussen twee landen aankomen.
 • Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om de meest recente visa vereisten na te gaan bij de betreffende ambassades.
 • Iedere reiziger is verantwoordelijk voor het hebben van de juiste reispapieren.

Heb ik vaccinaties nodig en medicijnen tegen malaria?

 • Officieel zijn er geen vaccinaties vereist door de Tanzaniaanse gezondheidsorganisatie. Tanzania is echter een gele koortsgebied en daarom raden we u aan om advies in te winnen bij uw dokter.
 • U dient ook bij uw dokter te informeren of u nog andere vaccinaties nodig heeft zoals tegen Tetanus, Difterie, Polio en Hepatitis A & B.
 • Tanzania ligt in een malaria gebied. Het is uw eigen keuze of u medicatie wilt slikken tegen malaria. Uw dokter kan u hier verder over informeren.

Heeft u een vraag?