Serengeti Safari Excursie in Tanzania - Optioneel

  • De prijs van het optionele Serengeti excursie upgrade pakket is niet inbegrepen in de tourprijs.
  • De prijs om deel te nemen aan de 3 nachten/ 4 daagse kampeerexcursie is ZAR 15 800 per persoon.
  • De prijs is gebaseerd op een minimum van 2 gasten per boeking en de prijs kan wijzigen als er slechts 1 gast deelneemt aan deze activiteit.
  • Om beschikbaarheid van deze optionele activiteit te garanderen, verzoeken we u  om deze activiteit van tevoren te boeken en te betalen bij het boeken van uw reis.
  • Eenpersoonstoeslagen die voor de reis zelf betaald zijn, zijn niet van toepassing op de Serengeti excursie, dus houd u er rekening mee dat u een tent deelt met een medereiziger tijdens de Serengeti excursie.
FreeCurrencyRates.com

De Serengeti excursie wordt uitgevoerd in 4×4 safari voertuigen om de uitdagende wegen aan te kunnen in de parken. De overland truck en crew (en medereizigers die het upgrade pakket niet hebben bijgeboekt) blijven achter in Karatu, dus u wordt 3 nachten gescheiden van de groep. U dient een kleine tas in te pakken voor deze excursie – zorgt u ervoor dat uw waardevolle spullen en bagage die u niet meeneemt in de locker in de overland truck worden gestopt.

De kampeerplekken die we bezoeken zijn volledig eigendom van de Tanzania National Parks Board. Meer dan 90.000 toeristen bezoeken jaarlijks Serengeti National Park. De faciliteiten zijn helaas niet altijd voldoende onderhouden door de Parks Board. We vragen u om een open mind wanneer u de voorzieningen bezoekt in Serengeti National Park. Zorgt u alstublieft voor  uw eigen vochtige hygienische doekjes en toiletpapier.

Dag 1 Arusha - Serengeti National Park
De Serengeti is het meest bekend om de jaarlijkse migratie van meer dan een miljoen wildebeesten en ongeveer 200.000 zebra’s die in zuidelijke richting bewegen vanaf de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlaktes voor de korte regens in oktober en November. Vervolgens gaan ze in westelijke richting en noordelijk na de lange regenperiode in april, mei en juni. Hoewel de migratie erg afhangt van de regen en dit natuurspektakel niet gegarandeerd kan worden, proberen we het meeste te maken van onze tijd in de Serengeti op zoek naar de verschillende dieren.

Na een korte briefing bij de accommodatie in Arusha, vertrekken we in 4x4 safarivoertuigen naar Serengeti National Park, genieten we van onze eerste game drive (safari) als we in de middag het park binnengaan en vervolgens gaan we op pad naar ons kamp.
Accommodatie: Bush Camp: Seronera Campsite of gelijkwaardig.
Faciliteiten: Kampeerplaats met gedeelte douches en toiletten.
Route: Arusha (Ndoro Lodge) naar Serengeti National Park.

Dag 2 Serengeti National Park
De route van vandaag hangt af van de bewegingen van de wilde dieren. We spenderen de volledige dag met een safari in de Serengeti. Naast de jaarlijkse migratie, is de Serengeti ook het leefgebied van de “big five“, en er wordt wel gezegd dat de Serengeti de grootste populatie leeuwen van Afrika heeft.
Accommodatie: Bush Camp: Seronera Campsite of gelijkwaardig.
Facilitieiten: Kampeerplaats met gedeelde douches en toiletten.

Dag 3 Ngorongoro Krater Excursie
Vandaag verkennen we nog meer van de Serengeti en gaan we op pad naar de beroemde Ngorongoro Krater. We dalen de krater in, waar we zoveel mogelijk dieren proberen te zien.
Accommodatie: Bush Camp: Simba Campsite of gelijkwaardig.
Facilitieiten: Kampeerplaats met gedeelde douches en toiletten.

Dag 4 Arusha
We pakken vroeg onze spullen in en verlaten het kamp om nog 1 keer te genieten van een laatste safari in het Ngorongoro gebied, terwijl we naar de uitgang rijden. We bereiken Arusha in de late avond waar we weer herenigd worden met de overlandtruck, crew en medereizigers.
Accommodatie: Ndoro Lodge of gelijkwaardig.
Faciliteiten: Hotel/lodge: Twee per kamer met gedeelde douche en toilet/ Kamperen: Kampeerplaats met gedeelde douches en toiletten
Route: Ngorongoro naar Arusha