Selfdrive Safari van Kaapstad naar Victoria Falls

Met deze selfdrive heeft u de vrijheid om zelf op pad te gaan en invulling aan uw dagen te geven. Tijdens deze 24 daagse selfdrive reist u van Kaapstad in Zuid-Afrika naar Victoria Falls in Zimbabwe. U verblijft in verschillende soorten accommodaties en maakt gebruik van een betrouwbare huurauto. Hierbij is er veel keuze in soorten accommodaties en huurauto's.

Als hoogtepunten bezoekt u onder meer Kaapstad, de Fish River Canyon, Sossusvlei, Etosha National Park, de Okavango Delta en Victoria Falls.

Algemene Informatie

Prijsindicatie vanaf € 3495 per persoon (bij 4 personen)
Hoe lang 24 dagen
Startpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Zie reisbeschrijving
Landen Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe

Dag tot dag beschrijving l Kaapstad naar Victoria Falls l Selfdrive

Dag 1: SunSquare Cape Town City Bowl, Kaapstad
Uw reis begint in Kaapstad. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar de stad gebracht. Gelegen tussen de hellingen van de iconische Tafelberg en de prachtige blauwe wateren van Table Bay, is Kaapstad een indrukwekkende stad om te zien. Kaapstad heeft zowel een rijke cultuur, een kosmopolitische atmosfeer en buitengewone architectuur, maar ook adembenemende landschappen en buitengewone natuurlijke wonderen.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 2: SunSquare Cape Town City Bowl, Kaapstad
Dag ter vrije besteding. Kaapstad heeft veel te bieden en u zult zich hier dan ook geen moment vervelen. U kunt vandaag bijvoorbeeld de Tafelberg opgaan, de prachtige stranden van Camps Bay bezoeken of winkelen bij de Waterfront. Vandaag haalt u uw huurauto op.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3: Marcuskraal Campsite, Cederberg
De Cederberg is wild, dramatisch en bovenal adembenemend mooi. De regio’s valleien zijn bedekt met citrusgaarden en omringd door prachtige bergen die nog meer spectaculair worden tijdens zonsondergang. Wandelen en rotsklimmen zijn populaire activiteiten in deze prachtige natuurlijke wildernis.
Maaltijden: Diner en Ontbijt

Dag 4: Felix Unite Provenance Camp, Oranje Rivier
De Oranje Rivier is de langste rivier van Zuid-Afrika. Ze ontspruit in de prachtige Drakensbergen in Lesotho en vormt de internationale grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Deze spectaculaire rivier creëerde de diamanten duinvelden langs de kust van Namibië. Bezoekers kunnen zich vermaken met onder andere uitstekend whitewater raften, kanoen en kayaken.
Maaltijden: Geen

Dag 5: Ai-Ais Hotsprings, Fish River Canyon
In het zuiden van Namibië ligt een rotsachig wonderland. De Fishriver heeft Afrika’s grootste en s’ werelds op een na grootste canyon gemaakt. De Fish River Canyon is in totaal een indrukwekkende 160 kilometer lang, op bepaalde punten 27 kilometer breed en 550 meter diep. Dichtbij in het zuiden van de canyon kan men ontspannen in de minerale wateren van de bekende warmwaterbronnen van Ai-Ais. Ook kunt u genieten van spectaculaire uitzichten vanaf Hobas Restcamp evenals vele andere uitzichtpunten rondom de rand van de canyon. Andere populaire activiteiten zijn: rondvluchten, paardrijden en kayaken (seizoensafhankelijk).
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6: Hammerstein Lodge, Sossusvlei
Vandaag is een volle reisdag naar het prachtige Namib-Naukluft National Park, waar Sossusvlei ligt met de iconische rode zandduinen van de Namib. De heldere blauwe lucht contrasteert met de gigantische rode duinen, waardoor dit een van de meest prachtige natuurlijke wonderen van Afrika is en een paradijs voor fotografen.  Het is waarschijnlijk Namibië's belangrijkste attractie, met haar unieke duinen die bijna 400 meter omhoog rijzen- ze behoren tot de hoogste duinen ter wereld. In Sossusvlei leven vele verschillende wilde woestijndieren, zoals oryx, springbok, struisvogel en een verscheidenheid aan reptielen. 
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7: Hammerstein Lodge, Sossusvlei
Vandaag bezoekt u Sossusvlei. U kunt ook 'Big Daddy' beklimmen, een van Sossusvlei’s hoogste duinen; Deadvlei verkennen, een witte zoutpan met oude bomen; of prachtige rondvluchten en luchtballonvaarten maken.  Tevens kunt u Sesriem Canyon bezoeken.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8: Stay@Swakop, Swakopmund
Gelegen aan Namibië's spectaculaire kust staat het kuststadje Swakopmund  bekend om haar brede straten, koloniale architectuur en is het omringd door woestijn. Gesticht in 1892 als de belangrijkste haven voor Duits Zuid- West Afrika, wordt Swakopmund vaak beschreven als meer Duits dan Duitsland. Swakopmund is de hoofdstad van de Skeleton Coast en er is voor bezoekers veel te doen. Activiteiten zijn onder meer: quad biking, paardrijden, paragliding, vissen en fascinerende woestijn tours.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9: Stay@Swakop, Swakopmund
Vandaag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld gaan winkelen in het stadje of deelnemen aan een van de avontuurlijke activiteiten rondom Swakopmund.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10: iGowati Lodge, Damaraland
Dit uitgestrekte woestijnlandschap staat bekend als een van de mooiste regio’s van Namibië. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Spitzkoppe, de Brandberg, Twyfelfontein, Vingerklip en het Petrified Forest. Bezoekers kunnen wellicht een glimps opvangen van de zeldzame woestijnolifant. Andere populaire activiteiten zijn: begeleide tochten, natuurwandelingen en een bezoek aan lokale gemeenschappen Mis de kans niet om Damaraland's bekende oude rotskunst te zien.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11: Toko Lodge & Safaris, Etosha West
Gelegen in het westelijk gedeelte van Etosha National park, is Etosha West een nieuw deel van dit wereldberoemde park. Voorheen was het een besloten gebied, maar vandaag de dag  kunnen alle bezoekers dit meer afgelegen gedeelte van het park bezoeken. De roodbruine aarde van Etosha West is een groot contrast met de witte kleigrond van Etosha East. Dit gebied heeft vele waterpoelen wat weer olifanten, neushoorns, luipaarden,leeuwen en vele antelope aantrekt. En wellicht ziet u de zeldzame Hartmann’s Mountain Zebra en black-faced impala.

Himba Culturele Excursies
Damaraland en het Kaokoveld, alsook zuidelijke delen van Angola, zijn het leefgebied van de Himba, een van de laatste  traditionele stamen ter wereld. Deze vriendelijke mensen zijn nauw verwant aan de Herero en leiden een semi-nomadisch leven als herder, waarbij ze voornamelijk koeien en geiten hebben. De gemeenschap die rondom de majestueuze Makalani palmbomen in Palmfontein leeft, nodigt bezoekers uit om meer te leren over hun trotse en oude levensstijl en tradities. Bezoekers kunnen hun hutten zien die gemaakt zijn van palmbladeren, modder en koeienpoep en leren meer over hun unieke gebruiken en technieken. Door de nomadische leefstijl van de Himba wordt deze activiteit niet het gehele jaar aangeboden.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12: Halali Resort, Etosha National Park
Gelegen in noordwestelijk Namibië biedt Etosha National Park geweldige mogelijkheden om wilde dieren te zien. De diverse vegetatie van dit park varieert van bosjes tot open vlaktes met een verscheidenheid aan wilde dieren. In het hart van het park ligt de Etosha Pan - een oppervlakkige depressie.

Droog voor het grootste gedeelte van het jaar, vult de pan met water na seizoensregens, waardoor het de perfecte habitat is voor wilde dieren. In het droge seizoen worden wilde dieren aangetrokken door de waterpoelen, wat weer zorgt voor geweldige mogelijkheden om ze te zien.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13: Okaukuejo Rest Camp, Etosha South
Het nationale park kan ingegaan worden via de zuidelijke ingang bij Andersson’s Gate. Bezoekers kunnen verschillende wilde dieren zien waaronder: leeuwen, girafs, olifanten, witte en zwarte neushoorns en vele andere dieren. Populaire activiteiten zijn: safari’s, neushoorns tracken en begeleide natuurwandelingen.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14: Heja Game Lodge, Eros Mountains
Noordoostelijk gelegen van Windhoek in Centraal Namibië, liggen de Eros Mountains dichtbij de hoofdstad van dit spectaculaire land. Het landschap wordt gekenmerkt door steile rotsachtige kloven, grote valleien en scherpe pieken. De Eros Mountains liggen op een indrukwekkende 2000 meter boven zeeniveau en voor degenen die avontuurlijk zijn is er de mogelijkheid om Ludwigkop Peak te beklimmen, de hoogste punt van de bergketen. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan verschillende activiteiten zoals paardrijden door het prachtige berglandschap, wandelen door de mooie heuvels en genieten van de indrukwekkende uitzichten. Wilde dieren die zich vaak laten zien: bavianen, antelope en vele verschillende soorten vogels.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15: Ghanzi Trail Blazers, Ghanzi
300 km ten zuidwesten van Maun en net noordelijk van de Trans-Kalahari snelweg, welke van Lobatse in Botswana naar Walvis Bay in Namibie loopt, wordt het kleine dorpje Ghanzi soms ook wel 'de hoofdstad van de Kalahari' genoemd.

Hier kunt u de fascinerende wereld van de Bosjesmannen ervaren, als zij uitleggen hoe ze jagen en aan water komen in deze moeilijke omgeving.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16: Sedia Riverside Hotel, Maun
Maun ligt op de oevers van de prachtige Thamalakane Rivier in noord Botswana. Het is de derde grootste stad in dit mooie Zuidelijk Afrikaanse land. Het is het startpunt voor de meeste expedities in de Okavango Delta en daarom wordt het ook wel gezien als Botswana’s toerisme hoofdstad. Activiteiten die in dit gebied populair zijn: rivierboot cruises op de Thamalakane Rivier; de bossen van het Maun Game Reserve en Moremi Game Reserve, waar nijlpaarden, leeuwen en neushoorns leven. Mis het Nhabe Museum niet met een exhibitie over de lokale geschiedenis, kunst en cultuur van de Ngamiland regio.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17: Mopiri Camp, Okavango Delta
Gelegen in de noordwestelijke hoek van Botswana, is de Okavango Delta een Werelderfgoedplek als de grootste binnenlandse delta ter wereld. De magnifieke Okavango Rivier stroomt over de droge zandbanken van de Kalahari Woestijn en vormt hiermee deze waterrijke oase met vele eilanden, planten en wilde dieren. De Okavango Delta beslaat meer dan 15.000 vierkante kilometer. Bezoekers kunnen genieten van een veelheid aan activiteiten zoals wandelsafari’s, vissen, vogels spotten of een autentieke begeleide Mokoro excursie maken door dit paradijs in een traditionele uitgeholde kano. Dieren die gezien kunnen worden: leeuw, neushoorn, luipaard, giraf, nijlpaard,olifant, krokodil en talloze vogelsoorten.
Maaltijden: Volpension en activiteiten

Dag 18: Mopiri Camp, Okavango Delta
Vandaag is vrijgehouden voor 2 activiteiten die worden aangeboden, zoals een wandelsafari of een Mokoro excursie.
Maaltijden: Volpension en activiteiten

Dag 19: Nata Lodge, Nata
180 kilometer ten noorden van Francistown, is het kleine dorpje Nata een populaire tussenstop tussen Maun en Kasane langs een weg die ook wel bekend staat als de ‘game drive route’ aangezien er hier onderweg vaak een kans is om een glimps op te vangen van wilde dieren. Het unieke landschap rondom Nata bestaat uit wit zand, hoge termietenheuvels en de Mokolwane palmbomen. Nata is een handige tussenstop voor toeristen om te tanken en wat spullen in te slaan. Vanuit Nata kunt u perfect het oostelijke gedeelte van de spectaculaire Makgadikgadi Pans verkennen. De Nata Sanctuary is een populaire tussenstop en een hoogtepunt voor vogelliefhebbers, aangezien u hier wellicht grote aantallen flamingo’s en pelikanen kunt zien die hier elk jaar broeden.
Maaltijden: Geen

Dag 20: Thebe River Lodge en Campsite, Kasane
Weggestopt in de noordoostelijke hoek van Botswana, aan de oevers van de beroemde Chobe Rivier,  is het prachtige kleine stadje Kasane de toegangspoort naar het spectaculaire Chobe National Park. Er zijn geen parkhekken tussen het stadje en het park en wilde dieren zoals olifanten en nijlpaarden kunnen potentieel vrij rondwandelen in het stadje. Als u geïnteresseerd bent in dieren die zich niet zo snel laten zien, brengt u dan een bezoek aan Sedudu Valley Road, waar luipaarden vaak in de grote dode bomen leven. In Kasane vindt u ook een oude baobab boom, die ooit dienst deed als lokale gevangenis. Bezoekers kunnen deelnemen aan vele activiteiten waaronder: een safari door het park, een cruise tijdens zonsondergang op de Chobe Rivier en een lokaal dorpje bezoeken.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 21: Thebe River Lodge and Campsite, Kasane
In de ochtend geniet u van een 3 uur durende Chobe safari en in de middag maakt u een 3 uur durende Chobe Bootcruise.  1 dag parkentree is inbegrepen.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 22: A'Zambezi River Lodge, Victoria Falls, Zimbabwe
Gelegen op de zuidelijke oevers van de Zambezi Rivier aan het westelijke einde van de indrukwekkende watervallen is dit populaire toeristenstadje compact genoeg om rond te wandelen en is het een ideaal startpunt voor reizigers die het zevende wereldwonder willen ervaren: de magnifieke Victoria Falls. Ongeveer tweederde van de watervallen kunnen gezien worden vanaf de Zimbabwaanse kant, en hoewel de watervallen ongetwijfeld de hoofdattractie zijn, heeft dit gebied nog veel meer te bieden. Populaire activiteiten zijn rondvluchten boven de watervallen in helikopters of micro lights, bungee jumping vanaf de Victoria Falls Bridge, white-water rafting (afhankelijk van het seizoen) en dagtrips naar Chobe National Park. Het stadje zelf biedt uitstekende accommodaties en restaurants, alsmede vele souvenirmarkten.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 23: A'Zambezi River Lodge, Victoria Falls, Zimbabwe
Vandaag kunt u vullen met een van de vele optionele activiteiten die in Victoria Falls worden aangeboden of u kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad van uw hotel. 
Maaltijden: Ontbijt

Dag 24: Einde van de reis 
De reis eindigt na het ontbijt en u wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar huis.
Maaltijden: Ontbijt

Interesse in deze reis?