Selfdrive rondreis door Zuid Afrika

Tijdens deze selfdrive bezoekt u in 15 dagen tijd een aantal hoogtepunten in Zuid-Afrika. U heeft hierdoor alle vrijheid om te genieten van de natuurschoon van dit land.

Hoogtepunten die u bezoekt zijn onder meer het wereldberoemde Kruger National Park, Swaziland, Addo Elephant National Park, de Tuinroute en Kaapstad.  U verblijft in verschillende soorten accommodaties en maakt gebruik van een betrouwbare huurauto. Hierbij is er veel keuze in soorten accommodaties en huurauto's.

Algemene informatie

Prijsindicatie € 2195 per persoon (bij 4 personen)
Hoe lang 15 dagen
Startpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Eindpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Maaltijden Zie reisbeschrijving
Landen Zuid Afrika en Swaziland

Dag tot dag beschrijving l Johannesburg naar Kaapstad l Selfdrive

Dag 1: Garden Court OR Tambo International Airport, Johannesburg
Uw reis begint in Johannesburg. Bij aankomst op het vliegveld haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel. Johannesburg is een van Afrika’s grootste en meest levendige steden. Het is de economische hoofdstad van Afrika en de toegangspoort tot Zuidelijk Afrika. Hoewel niet zo bekend als andere bestemmingen in Zuid-Afrika, is er genoeg te doen  in zowel Johannesburg als het nabijgelegen Pretoria.

De oude stad is een multi-culturele mix van traditionele medicijnenwinkels, Chinese restaurants, taxi standplaatsen en ultra modern wolkenkrabbers. Er zijn uitstekende musea, kunstgalerieen en georganiseeerde tours van zowel historisch als politiek belang. De dichtbij gelegen township Soweto is Johannesburg’s meest populaire toeristenattractie.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 2, 3: Nkambeni Safari Camp, Kruger National Park
Met meer dan 2 miljoen hectaren, is het Kruger National Park een van s’ werelds grootste wildreservaten en werkelijk een geweldige bestemming. Door haar indrukwekkende grootte is het voor bezoekers mogelijk om een fantastische diversiteit te ervaren – van veranderende landschappen en ecosystemen tot een indrukwekkend areaal aan dieren, planten en vogels.

Het park is het leefgebied van meer dan 130 zoogdieren en meer dan 500 vogelsoorten. Bezoekers kunnen hier meer leren over het prehistorisch verleden van dit gebied, genieten van verschillende opties in accommodaties, en vele wilde dieren zien, waaronder de beroemde Big Five.
Maaltijden: Diner, Ontbijt

Dag 4: Beehive Village in Mlilwane, Mlilwane Wildlife Sanctuary
Gelegen in waarschijnlijk de mooiste regio van Swaziland – ook wel de ‘Vallei van de Hemel’ genoemd– is Mlilwane Wildlife Sanctuary een natuurlijk wonderland van grasvlaktes, bergen, watervallen en een grote hoeveelheid aan wilde dieren. Het zuidelijk gedeelte kan te voet, op de mountainbike, te paard of in een voertuig worden verkend. Toegang tot het meer afgelegen noorden is beperkt tot begeleide wandelgroepen.

Relatief dichtbij het reservaat liggen de dorpjes Malkerns en Ezulwini, bekend om hun vele souvenirwinkeltjes en andere attracties. Bezoekers verblijven in traditionele hutten die als bijenkorf gevormd zijn en genieten van een ontbijt met uitzicht op nijlpaarden en krokodillen in het water en op de oevers.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5, 6: Shonalanga Lodge, St Lucia
Omringd door het iSimangaliso Wetlands Park, is St Lucia Zuid-Afrika’s eerste UNESCO Werelderfgoedplek. St Lucia ligt in het prachtige St Lucia Estuary welke een van de grootste in Afrika is met meer dan 85 kilometer. St Lucia heeft vele wilde dieren, een ongerepte natuurlijke schoonheid en een grote hoeveelheid aan mooie activiteiten. Er zijn hier verschillende activiteiten te doen waaronder mountain biking, wandelen, vogels spotten en diepzee vissen. Bezoekers kunnen ook uitkijken naar avondsafari’s en nijlpaarden- en krokodillen cruises.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7: Garden Court South Beach, Durban
Met haar prachtige stranden, uitstekende restaurants en rijke culturele erfgoed, is Durban Zuid-Afrika’s derde grootste stad en KwaZulu Natal’s toeristenhub. Zwemmen en surfen wordt als de beste ter wereld gezien voor een grote stad. Vanwege het subtropische klimaat is het water het gehele jaar door warm.

Bekend als de Golden Mile, is dit gedeelte van het strand en amusementparken Durban’s grootste attractie met onder andere UShaka Marine World. Bezoekers kunnen genieten van wandelen over de promenade langs het strand, een bezoek aan de Botanische Tuinen van Durban en het verkennen van de vele Aziatische/Indiaase markten.
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8, 9: Addo Rest Camp, Addo Elephant National Park
Vandaag levert u uw huurauto in op het vliegveld van Durban en vliegt u van Durban naar Port Elizabeth. Daar haalt u weer een huurauto op en rijdt u naar Addo Elephant National Park. Gelegen in de prachtige Oostkaap provincie is Addo Elephant National Park Zuid-Afrika’s derde grootste nationale park en het biedt een onvergetelijke wildervaring. In dit park leven grote aantallen olifanten, leeuwen, buffels, zwarte neushoorn, hyena’s, luipaarden, antelopen, zebra’s en meer dan 400 vogelsoorten. Dit unieke park is s’ werelds enigste park met de ‘Big 7’ - de Big 5 plus de “southern right whale” en de grote witte haai in Algoa Bay.
Maaltijden: Geen

Dag 10: Storms River Mouth Rest Camp, Tsitsikamma National Park
Gelegen langs Zuid-Afrika’s prachtige kust staat Tsitsikamma National Park bekend om haar oude bossen, indrukwekkende kustlijn en mooie rivieren. Tsitsikamma National Park ligt in het Garden Route National Park en beslaat een marine conservatie strook van vijf kilometer in de oceaan.

Er leven diverse dieren en planten, waaronder meer dan 9000 soorten van inheemse fynbos. Bezoekers kunnen wandelen naar de Big Tree of een avontuurlijke kayaktrip  bij Storms River Mouth maken of fietsen, zwemmen, ziplining, kamperen, snorkelen, duiken, mountain biking en zeilen.
Maaltijden: Geen

Dag 11: The Dunes, Plettenberg Bay
Aan de spectaculaire Tuinroute ligt het kustplaatsje Plettenberg, wat een populaire vakantiebestemming is. De Portugese ontdekkingsreizigers noemden het de 'Prachtige Baai', en het is duidelijk te zien waarom – Plettenberg Bay is een pittoresk, charmant stadje met eindeloze prachtige stranden, rustige lagunes, schone rivieren, inheemse wouden en een dramatisch rotsachtig schiereiland.
Maaltijden: Geen

Dag 12: Kleinplaas Holiday Resort, Oudtshoorn
Gelegen aan de bekende Route 62 in de prachtige Klein Karoo, staat het charmante stadje Oudtshoorn ook wel bekend als de struisvogelhoofdstad van de wereld. Het is omgeven door talloze struisvogelboerderijen en het gouden droge landschap van de Karoo.

Bezoekers kunnen genieten van de lokaal geproduceerde wijn en port; struisvogelvlees proeven alsook biltong; leren over de periode waarin struisvogelveren populair waren in het C.P. Nel Museum; en de wereldberoemde Cango Caves, het grootste grottensysteem in Afrika met oude rotsformaties en stalactieten en stalagmieten. Andere populaire activiteiten zijn: mountain biking, paragliding, paardrijden en een dagtrip maken naar het charmante dorpje Prince Albert over de mooie Swartberg Pass.
Maaltijden: Geen

Dag 13, 14, 15: Stay Easy Cape Town City Bowl, Kaapstad
Gelegen tussen de hellingen van de iconische Tafelberg en de prachtige blauwe wateren van Table Bay, is Kaapstad een indrukwekkende stad om te zien. Kaapstad heeft zowel een rijke cultuur, een cosmopolitische atmosfeer en buitengewone architectuur, maar ook adembenemende landschappen en buitengewone natuurlijke wonderen. Deze dagen zijn naar eigen interesse in te vullen. U kunt het Kaaps schiereiland bezoeken, de wijnboerderijen in en rondom Stellenbosch of Kaapstad zelf. Op de laatste dag levert u uw huurauto in op het vliegveld van Kaapstad.
Maaltijden: Geen

Interesse in deze reis?