Oost Afrika Rondreis (z) Nairobi naar Victoria Falls

Introductie:
Deze rondreis brengt u langs alle hoogtepunten van Oost Afrika. Uw avontuur start in Nairobi, Kenia en eindigt 20 dagen later bij een van de 7 natuurwonderen ter wereld- Victoria Falls in Zimbabwe.

We reizen door Tanzania, Malawi, Zambia en eindigen in Zimbabwe. Hoogtepunten zijn onder meer Serengeti National Park en de Ngorogoro Krater, Zanzibar Eiland, Lake Malawi en South Luangwa National Park…

Deze avontuurlijke rondreis biedt een goede combinatie van Safari’s, ongerepte natuur, diverse culturen (waaronder de Masai) en zelfs een aantal spectaculaire tropische stranden…

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

2020 Tour dossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 38 950
1-Persoonstoeslag ZAR 1500
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 48 950
1-Persoonstoeslag ZAR 9350
FreeCurrencyRates.com
Serengeti excursie (optioneel, zie dag 1) ZAR 15 800 (kamperen)
Hoe lang 20 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Nairobi, Kenia
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 19, Lunch x 20, Diner x 19
Landen Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Oost Afrika Rondreis l zuid

Dag 1: Nairobi (Kenia) - Arusha (Tanzania)
Onze Oost Afrika rondreis begint in Nairobi, Kenia en we reizen in zuidelijke richting naar de Tanzaniaanse grens. Nadat alle douane formaliteiten gereed zijn vervolgen we onze weg naar Arusha - de "Gateway of the Serengeti". Vanuit Arusha start de optionele Serengeti Excursie.

Nota: Degenen die het optionele upgrade pakket van de Serengeti Excursie hebben geboekt, ontvangen van onze lokale gids vanavond een briefing ter voorbereiding op de excursie van de komende dagen. Zie alle details hier.

Dag 2: Karatu
Hoewel het een korte afstand is naar Karatu, zijn we bijna de gehele dag bezig om dichter bij de Ngorogoro Krater te komen. Bij aankomst in Karatu, geeft de gids een briefing over de excursie van een volle dag in de krater. Karatu ligt op een goede locatie, zodat u de komende dagen deel kunt nemen aan verschillende optionele activiteiten.

Dag 3: Ngorogoro Krater Excursie
We staan vroeg op, worden opgehaald bij ons kamp en naar de Ngorogoro Krater gebracht in 4x4 safarivoertuigen. We spenderen hier veel tijd aan het spotten van wilde dieren. In de middag keren we weer terug naar Karatu.

Dag 4: Karatu
Vandaag begeleidt uw gids u tijdens een culturele tour. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt deelnemen aan talloze optionele activiteiten, die door de accommodatie georganiseerd worden. U kunt deze activiteiten direct bij de accommodatie boeken bij aankomst in Karatu.

Dag 5: Arusha
Vandaag keren we terug naar Arusha en worden we weer herenigd met onze medereizigers die het upgrade pakket van de Serengeti Excursie hebben geboekt. Er is voldoende tijd om verhalen te delen over de Serengeti en de Ngorogoro Krater. 

Dag 6: Bagamoyo
We vertrekken vroeg vanochtend en reizen naar het zuiden naar onze overnachtingsplek in de kuststad Bagamoyo. Bagamoyo is een voormalige plek van de Oost-Afrikaanse slavenhandel en ligt net ten noorden van Dar es Salaam. Het is een perfecte vertrekplaats voor onze aankomende Zanzibar Excursie. Vandaag is voornamelijk een reisdag en we ervaren de drukte van een van Afrika’s belangrijkste reisroutes. Reizen over de weg in Afrika is een ervaring en de bruisende markten, dorpjes en prachtige landschappen onderweg geven u een blik op de levensstijl van landelijk Afrika. In de avond bereiden we ons voor op de Zanzibar Excursie die morgen begint.

Dag 7: Zanzibar - Nungwi
We staan vroeg op en rijden de korte afstand naar Dar es Salaam voor de 2 uur durende ferrytrip naar Zanzibar. Bij aankomst nemen we deel aan een kruidentour van Kidichi en Kizambani, voordat we naar het noordelijk gedeelte van het eiland gebracht worden in Nungwi, waar we twee dagen ontspannen zullen doorbrengen op het strand. Ook zijn hier vele activiteiten beschikbaar.

Let op: als u niet het Activiteitenpakket heeft bijgeboekt, dan blijft u achter op de kampeerplaats in Bagamoyo voor de volgende drie nachten. Verblijf is gebaseerd op dagelijks ontbijt en diner, maar exclusief de lunch.

Dag 8: Zanzibar - Nungwi
Vandaag is een dag ter vrije besteding. U kunt weer ontspannen op het strand of deelnemen aan een van de talloze activiteiten die hier worden aangeboden. Wat denkt u van vissen, snorkelen, duiken, dhow cruises?

Dag 9: Zanzibar - Stone Town
Ons bezoek aan Nungwi eindigt vandaag en we reizen in de middag terug naar Stone Town. Deze havenstad heeft een zeer rijke historie en was ooit een belangrijke plek van zowel de slaven- als de kruidenroutes. We brengen onze laatste avond op het eiland door aan de stranden ten zuiden van de havenstad.

Dag 10: Mikumi National Park
We verlaten de kust en reizen het binnenland in onderweg naar Mikumi waar we overnachten. Mikumi National Park is het vierde grootste park in Tanzania en is deel van een 75.000 vierkante kilometer wildernis waarvan Selous, Afrika’s grootste wildreservaat, het middelpunt is.

Dag 11: Mikumi - Iringa
We staan vroeg op en genieten van een uitgebreide safari in Mikumi National Park. In de middag reizen we verder naar de zuidelijke hooglanden van Tanzania, wat tevens onze laatste stop in Tanzania is.

Dag 12: Lake Malawi
We verlaten Tanzania en gaan Malawi binnen. We rijden de Grote Rift vallei uit over een aantal spectaculaire bergpassen, waarbij we in de hooglanden grote theeplantages passeren voordat we aankomen bij onze overnachtingsplek. Malawi staat bekend als het “warme hart van Afrika”. We spenderen vanavond aan de oevers van het meer met het vooruitzicht om de komende dagen te genieten van de noordelijke regio van het meer. In de middag bezoeken we een lokale gemeenschap.

Dag 13: Lake Malawi
Vandaag biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand. Wandelaars vinden hier een aanbod van trips, waaronder een nogal inspannende trip naar het missie dorp Livingstonia, hoog boven het meer gelegen. Dit is een inspannende wandeling van 8-12 uur.

Snorkelen in het kristalheldere water biedt de kans om zelf de felgekleurde tropische vissen te zien, die je normaal vaak in aquaria ziet. Uw gids zal u helpen met het plannen van activiteiten voor de komende dagen, tenzij u lekker wilt ontspannen aan het meer.

Dag 14: Lake Malawi
Vandaag reizen we verder in zuidelijke richting om het zuidelijke gedeelte van Lake Malawi te bezoeken. Lake Malawi is het meest zuidelijk gelegen meer in het Oost-Afrikaanse Riftsysteem. Als een van de 10 grootste meren ter wereld is de westelijke grens van Lake Malawi meer dan 500 km lang en leven er meer vissoorten dan in enig ander meer. We spenderen de nacht aan de oevers van dit natuurlijke wonder.

Dag 15: Lake Malawi
Vandaag is een dag ter vrije besteding. Deze omgeving biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand.

Dag 16: Lake Malawi- Zambia - South Luangwa National Park, Zambia
We genieten nog eenmaal van de zonsopgang boven Lake Malawi, voordat we vertrekken naar Zambia en South Luangwa National Park, waar we de volgende twee nachten spenderen aan de oevers van de Luangwa Rivier. Nadat we de grens van Zambia zijn gepasseerd, maken we een korte stop in Chipata, voordat we doorreizen naar de Luangwa Rivier. U heeft vanochtend de zon op zien komen boven Lake Malawi en vanavond ziet u de zon ondergaan boven de Luangwa Rivier.

Dag 17: South Luangwa National Park
South Luangwa National Park is een wereldberoemde safari bestemming en we hebben vandaag een volledige dag om het park te verkennen op zoek naar de verschillende wilde dieren die in dit park leven. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele ochtendsafari en tijdens het droge seizoen (april tot december) kunt u deelnemen aan een van de iconische wandelsafari’s in het park. In de middag genieten we van een rit tijdens zonsondergang in het park. De unieke mogelijkheid om het park in de avond te verkennen geeft ons de kans om de moeilijk te spotten nachtelijke dieren te zien, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn.

Dag 18: Petauke
We verlaten de Luangwa Vallei in de ochtend en stoppen bij Tribal Textiles. De Chipata regio is een belangrijke producent van katoen en we krijgen vanochtend deels de creativiteit van de Afrikaanse cultuur te zien. Degenen die geïnteresseerd zijn kunnen een tour in de workshops doen (maart tot december) om te zien hoe deze kleurrijke stoffen gemaakt worden. Onze bestemming van vanavond is de kleine stad Petauke.

Dag 19: Lusaka
Als een belangrijke link tussen Lusaka en het naastgelegen Malawi gaat de Great East Road door landelijk Zambia. We steken de Luangwa Rivier over. Op de route van vandaag vindt u vele dorpjes en boerderijen. De landschappen zijn een sterk contrast in vergelijking met de ontwikkelde landen waar velen van ons vandaan komen.

Dag 20: Lusaka - Victoria Falls, Zimbabwe
We rijden door het zuiden van Zambia onderweg naar de avonturenstad Victoria Falls. In de middag kunnen we voor het eerst de machtige Victoria Falls zien. We steken de brug over tussen Zambia en Zimbabwe en krijgen zicht op “Musi oa Tunya”, de rook die dondert, zoals de watervallen in de lokale taal ook wel bekend staan. Victoria Falls biedt vele optionele activiteiten en deze kunnen bij aankomst in Victoria Falls geboekt worden. Uw reis eindigt bij aankomst in Victoria Falls.

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur.

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Hotel in Nairobi, Kenia

Sentrim Boulevard Hotel ligt dichtbij het Nairobi National Museum en de University of Nairobi. Het ligt op loopafstand van de stadsmarkt, een Barclays pinautomaat op het universiteitsterrein en er is een supermarkt dichtbij.

Hotel in Victoria Falls, Zimbabwe

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…