Oost Afrika Avontuur

Route: Nairobi naar Victoria Falls

Home » Oost Afrika Rondreis

Oost Afrika Rondreis (zuid)

Introductie:
Deze rondreis brengt u langs alle hoogtepunten van Oost Afrika. Uw avontuur start in Nairobi, Kenia en eindigt 21 dagen later bij een van de 7 natuurwonderen ter wereld- Victoria Falls in Zimbabwe.

We reizen door Tanzania, Malawi, Zambia en eindigen in Zimbabwe. Hoogtepunten zijn onder meer Serengeti National Park en de Ngorogoro Krater, Zanzibar Eiland, Lake Malawi en South Luangwa National Park…

Deze avontuurlijke rondreis biedt een goede combinatie van Safari’s, ongerepte natuur, diverse culturen (waaronder de Masai) en zelfs een aantal spectaculaire tropische stranden…

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

PDF
Gedetailleerd tourdossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 22 450
1-Persoonstoeslag ZAR 2650
Optionele activiteiten pakket ZAR 9150
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 30 550
1-Persoonstoeslag ZAR 7900
Optionele activiteiten pakket ZAR 9150
FreeCurrencyRates.com
Serengeti excursie (optioneel) ZAR 15 950
Hoe lang 21 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Nairobi, Kenia
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 20, Lunch x 17, Diner x 19
Landen Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Oost Afrika Rondreis l zuid

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Nairobi (Kenia) - Arusha (Tanzania)
Onze Oost Afrika rondreis begint in Nairobi, Kenia en we reizen in zuidelijke richting naar de Tanzaniaanse grens. Nadat alle douane formaliteiten gereed zijn vervolgen we onze weg naar Arusha - de "Gateway of the Serengeti". Vanuit Arusha start de optionele Serengeti Excursie.

Degenen die niet deelnemen aan de optionele Serengeti Excursie, blijven achter bij de lodge in Arusha. Zij kunnen kiezen uit een variëteit aan dagtours die vanaf hier worden aangeboden, waaronder Arusha National Park, Tarangire National Park en Lake Manyara National Park. Voor degenen die zich willen onderdompelen in de Maasai Cultuur, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de 2-daagse trip naar het Olpopongi Maasai dorpje. Alle activiteiten zijn optioneel en op basis van beschikbaarheid. Optionele excursies kunnen geboekt worden bij lokale operators (Zie gedetailleerd tourdossier).

Let op: Maaltijden zijn niet inbegrepen voor degenen die niet deelnemen aan de Serengeti excursie.

Dag 2/ 3/ 4 Serengeti National Park - Ngorongoro Krater
Deze 3 dagen zijn er om deel te nemen aan de optionele 4 dagen en 3-nachten excursie naar het Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater (Prijs: ZAR 15 950 in 2018). Dit gebied heeft een van de grootste dierenpopulaties van Afrika. De excursie is in een 4x4 safari voertuig met open dak. Met dit voertuig kunnen de uitdagende zijweggetjes in het park bereden worden. 
Optionele Activiteiten: 4 daagse Serengeti & Ngorongoro Excursie. 

Dag 5 Arusha
Vandaag keren degenen die naar de Serengeti en de Ngorongoro Krater zijn gegaan terug naar de truck in Arusha, waar er tijd is om ervaringen te delen over de geweldige Afrikaanse dieren in het park. 

Dag 6 Bagamoyo
We vertrekken vroeg vanochtend en reizen naar het zuiden naar onze overnachtingsplek in de kuststad Bagamoyo. Bagamoyo is een voormalige plek van de Oost-Afrikaanse slavenhandel en ligt net ten noorden van Dar es Salaam. Het is een perfecte vertrekplaats voor onze aankomende Zanzibar Excursie. Vandaag is voornamelijk een reisdag en we ervaren de drukte van een van Afrika’s belangrijkste reisroutes. Reizen over de weg in Afrika is een ervaring en de bruisende markten, dorpjes en prachtige landschappen onderweg geven u een blik op de levensstijl van landelijk Afrika. In de avond bereiden we ons voor op de Zanzibar Excursie die morgen begint. 

Dag 7/ 8 Zanzibar
We komen in de ochtend in Dar es Salaam aan en gaan aan boord van de ferry voor de twee uur durende trip naar Zanzibar. Bij aankomst in de haven gaan we op pad naar Nungwi aan de noordkust van het eiland en gebruiken we de mogelijkheid om de kruidenboerderijen van Kidichi en Kizambani te bezoeken. Zanzibar staat bekend  om haar kruiden en geuren en we hebben vandaag de mogelijkheid om dit zelf te ervaren. Er zijn een aantal excursies die voor de komende dagen geregeld kunnen worden in Nungwi en uw gids kan u hiermee helpen. 
Inbegrepen hoogtepunten: Kruidentour en stadstour. 
Activiteitenpakket: 3-daagse Zanzibar excursie. 

Let op: als u het Activiteitenpakket niet heeft bijgeboekt, dan blijft u achter op de kampeerplek in Dar es Salaam voor de komende drie nachten. Voor uw maaltijden dient u dan zelf te zorgen. 

Dag 9 Stone Town 
Ons bezoek aan Nungwi eindigt vandaag en we reizen in de middag terug naar Zanzibar Town. Deze havenstad heeft een zeer rijke historie en was ooit een belangrijke plek van zowel de slaven- als de kruidenroutes. We brengen onze laatste avond op het eiland door aan de stranden ten zuiden van de havenstad. 

Dag 10 Dar es Salaam
In de ochtend hebben we de mogelijkheid om het historische Stone Town te verkennen voordat we in de middag de ferry terugnemen naar Dar es Salaam. Stone Town vertegenwoordigt het historisch centrum van Zanzibar Town en het is een absolute bezienswaardigheid voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur en de unieke architectuur van de historische haven. Vanavond genieten we van een optioneel diner in een restaurant in Dar es Salaam. 
Optionele activiteiten: Uit eten.

Dag 11 Dar es Salaam - Mikumi
We verlaten de kust en reizen het binnenland in onderweg naar Mikumi waar we overnachten. Mikumi National Park is het vierde grootste park in Tanzania en is deel van een 75.000 vierkante kilometer wildernis waarvan Selous, Afrika’s grootste wildreservaat, het middelpunt is. 

Dag 12 Iringa
We staan vroeg op en genieten van een uitgebreide safari in Mikumi National Park. In de middag reizen we verder naar de zuidelijke hooglanden van Tanzania, wat tevens onze laatste stop in Tanzania is.
Activiteitenpakket: Mikumi National Park game drive (safari).

Dag 13 Lake Malawi
We verlaten Tanzania en gaan Malawi binnen. We rijden de Grote Rift vallei uit over een aantal spectaculaire bergpassen, waarbij we in de hooglanden grote theeplantages passeren voordat we aankomen bij onze overnachtingsplek. Malawi staat bekend als het “warme hart van Afrika”. We spenderen vanavond aan de oevers van het meer met het vooruitzicht om de komende dagen te genieten van de noordelijke regio van het meer.

Dag 14 Lake Malawi
Vandaag biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand. We bezoeken in de ochtend een lokale gemeenschap om de mensen die aan het meer wonen te ontmoeten. Wandelaars vinden hier een aanbod van trips, waaronder een nogal inspannende trip naar het missie dorp Livingstonia, hoog boven het meer gelegen. Snorkelen in het kristalheldere water biedt de kans om zelf de felgekleurde tropische vissen te zien, die je normaal vaak in aquaria ziet. Uw gids zal u helpen met het plannen van activiteiten voor de komende dagen, tenzij u lekker wilt ontspannen aan het meer.
Optionele activiteiten: Vrijwillig klusjes doen voor de gemeenschap, snorkelen in Lake Malawi.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een lokaal dorpje.

Dag 15 Lake Malawi
In de ochtend bezoeken we Karonga. Dit interessante dorpje heeft een turbulente geschiedenis als het centrum van Malawi’s slavenhandel. Het museum heeft een dinosaurus tentoongesteld en we leren meer over de rijke historie van zowel de mensen als de natuur. We keren terug voor een ontspannen middag en een drankje bij zonsondergang aan de oevers van dit grote meer.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een museum en Karonga.

Dag 16 Zuidelijk Lake Malawi
In de ochtend maken we de korte trip in zuidelijke richting naar de regio Nkothakota . Hier spenderen we een laatste avond aan de oevers van het meer.

Dag 17 Zambia - South Luangwa National Park
We genieten nog eenmaal van de zonsopgang boven Lake Malawi, voordat we vertrekken naar Zambia en South Luangwa National Park, waar we de volgende twee nachten spenderen aan de oevers van de Luangwa Rivier. Nadat we de grens van Zambia zijn gepasseerd, maken we een korte stop in Chipata, voordat we doorreizen naar de Luangwa Rivier. U heeft vanochtend de zon op zien komen boven Lake Malawi en vanavond ziet u de zon ondergaan boven de Luangwa Rivier.

Dag 18 South Luangwa National Park
South Luangwa National Park is een wereldberoemde safari bestemming en we hebben vandaag een volledige dag om het park te verkennen op zoek naar de verschillende wilde dieren die in dit park leven. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele ochtendsafari en tijdens het droge seizoen (april tot december) kunt u deelnemen aan een van de iconische wandelsafari’s in het park. In de middag genieten we van een rit tijdens zonsondergang in het park. De unieke mogelijkheid om het park in de avond te verkennen geeft ons de kans om de moeilijk te spotten nachtelijke dieren te zien, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn.
Optionele activiteiten: Ochtendsafari in South Luangwa, Safari Wandeling (seizoensafhankelijk).
Activiteitenpakket: Safari tijdens zonsondergang in South Luangwa National Park.

Dag 19 Petauke
We verlaten de Luangwa Vallei in de ochtend en stoppen bij Tribal Textiles. De Chipata regio is een belangrijke producent van katoen en we krijgen vanochtend deels de creativiteit van de Afrikaanse cultuur te zien. Degenen die geïnteresseerd zijn kunnen een tour in de workshops doen (maart tot december) om te zien hoe deze kleurrijke stoffen gemaakt worden. Onze bestemming van vanavond is de kleine stad Petauke.

Dag 20 Eureka
Als een belangrijke link tussen Lusaka en het naastgelegen Malawi gaat de Great East Road door landelijk Zambia. We steken de Luangwa Rivier over. Op de route van vandaag vindt u vele dorpjes en boerderijen. De landschappen zijn een sterk contrast in vergelijking met de ontwikkelde landen waar velen van ons vandaan komen.

Dag 21 Zimbabwe - Victoria Falls
We rijden door het zuiden van Zambia onderweg naar de avonturenstad Victoria Falls. In de middag kunnen we voor het eerst de machtige Victoria Falls zien. We steken de brug over tussen Zambia en Zimbabwe en krijgen zicht op “Musi oa Tunya”, de rook die dondert, zoals de watervallen in de lokale taal ook wel bekend staan. Victoria Falls biedt vele optionele activiteiten en deze kunnen bij aankomst in Victoria Falls geboekt worden. Uw reis eindigt bij aankomst in Victoria Falls.
Optionele Activiteit: Uit eten in Victoria Falls.

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur.

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Sentrim Boulevard Hotel ligt dichtbij het Nairobi National Museum en de University of Nairobi. Het ligt op loopafstand van de stadsmarkt, een Barclays pinautomaat op het universiteitsterrein en er is een supermarkt dichtbij.

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…