Oost Afrika Avontuur Reizen (noord)

Introductie:
Onze Oost Afrika Reizen brengen u langs een aantal van de grootste hoogtepunten van Oost-Afrika. De reizen starten bij een van de 7 natuurwonderen ter wereld- Victoria Falls in Zimbabwe en gaan vervolgens in noordelijke richting naar Nairobi in Kenia in 20 dagen.

We reizen door Zambia, Malawi, Tanzania en eindigen in Kenia. Hoogtepunten zijn onder meer South Luangwa National Park, Lake Malawi, Zanzibar Eiland, het Serengeti National Park en de Ngorogoro Krater.

Deze reizen bieden een goede combinatie van Safari’s, ongerepte natuur, diverse culturen (waaronder de Masai) en zelfs een aantal spectaculaire tropische stranden…

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

2020 Tour dossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 38 950
1-Persoonstoeslag ZAR 1500
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 48 950
1-Persoonstoeslag ZAR 9350
FreeCurrencyRates.com
* Serengeti excursie upgrade (optioneel, zie dag 16) ZAR 15 800 (kamperen)
Hoe lang 20 dagen
Groepsgrootte 20 cliënten max
Startpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Eindpunt Nairobi, Kenia
Maaltijden Ontbijt x 19, Lunch x 20, Diner x 19
Landen Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Oost Afrika Avontuur Reizen l noord

Dag 1: Victoria Falls (Zimbabwe) - Lusaka (Zambia)
U verlaat het natuurlijke wonder van Victoria Falls en we beginnen aan onze Oost Afrika reis. We vertrekken vroeg vanuit Victoria Falls en kunnen nog 1 keer naar de machtige watervallen kijken voordat we de grens met Zambia oversteken. Vandaag is een lange reisdag, waarbij we onze eerste indruk krijgen van Afrika. Kleurrijke markten, drukke dorpjes en landelijke gebieden zijn de achtergrond van onze reis vandaag naar de buitenwijken van Lusaka. We genieten van een bereide maaltijd bij aankomst, terwijl onze gids ons een briefing geeft over de komende dagen.

Dag 2: Petauke
In de ochtend rijden we door Zambia’s drukke hoofdstad Lusaka onderweg naar Petauke, onze bestemming voor vandaag. Als een belangrijke link tussen Lusaka en het naastgelegen Malawi gaat de Great East Road door landelijk Zambia en we steken de Luangwa Rivier over. Op de route van vandaag vindt u vele dorpjes en boerderijen. De landschappen zijn een sterk contrast in vergelijking met de ontwikkelde landen waar velen van ons vandaan komen.

Dag 3: South Luangwa National Park - Safari
Vroeg in de morgen rijden we van Petauke naar de grens van South Luangwa National Park waar we twee nachten door zullen brengen op de oevers van de Luangwa Rivier. Onze eerste stop vandaag is het dorpje Chipata, het gebied van de Chipata katoen en een belangrijke plek voor de katoenboeren in deze regio. Tribal Textiles vertegenwoordigt de creativiteit van de Afrikaanse cultuur. Degenen die geinteresseerd zijn kunnen een tour in de workshops doen (maart tot december) om te zien hoe deze kleurrijke stoffen gemaakt worden. In de avond genieten we van een prachtige zonsondergang aan de oevers van de Luangwa Rivier.

Dag 4: South Luangwa National Park
South Luangwa National Park is een wereldberoemde safari bestemming en we hebben vandaag een volledige dag om het park te verkennen op zoek naar de verschillende wilde dieren die in dit park leven. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele ochtendsafari en tijdens het droge seizoen (april tot december) kunt u deelnemen aan een van de iconische wandelsafari’s in het park. In de middag genieten we van een rit tijdens zonsondergang in het park. De unieke mogelijkheid om het park in de avond te verkennen geeft ons de kans om de moeilijk te spotten nachtelijke dieren te zien, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn.

Dag 5: Lake Malawi
In de ochtend gaan we met de truck op pad naar Malawi, het warme hart van Afrika. Onze bestemming van vandaag zijn de oevers van Lake Malawi, het meest zuidelijk gelegen meer in het Oost-Afrikaanse Riftsysteem. Als een van de 10 grootste meren ter wereld is de westelijke grens van Lake Malawi meer dan 500 km lang en leven er meer vissoorten dan in enig ander meer. We spenderen de nacht aan de oevers van dit natuurlijke wonder.

Dag 6: Noordelijk Lake Malawi
Vandaag is een dag ter vrije besteding. Deze omgeving biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand.

Dag 7: Lake Malawi
Vandaag reizen we naar het meer noordelijk gelegen deel van Lake Malawi, waar we ook weer aan de oevers van het meer verblijven. Uw gids zal u helpen met het plannen van activiteiten voor de komende dagen, tenzij u lekker wilt ontspannen aan het meer.

Dag 8: Lake Malawi
Snorkelen in het kristalheldere water biedt de kans om zelf de felgekleurde tropische vissen te zien, die je normaal vaak in aquaria ziet. Wandelaars vinden hier een aanbod van trips, waaronder een nogal inspannende trip naar het missie dorp Livingstonia, hoog boven het meer gelegen. Dit is een inspannende wandeling die ongeveer 8 tot 12 uur duurt. Uw gids kan aanvullende informatie geven over deze wandeling.

Dag 9: Tanzania - Iringa
Vandaag verlaten we Malawi en gaan we Tanzania binnen. We rijden omhoog de Great Rift Valley uit over spectaculaire bergpassen, waarbij we langs grote theeplantages in de hooglanden rijden, voordat we arriveren bij ons kamp voor vanavond in Iringa.

Dag 10: Mikumi National Park - meer Safari
Onze reis brengt ons vandaag naar Mikumi National Park. Mikumi is het leefgebied van leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten en is het vierde grootste nationale park van Tanzania. In de middag is er de mogelijkheid om te genieten van een optionele safari door dit park.

Dag 11: Mikumi naar Zanzibar
We staan vroeg op en reizen van Mikumi naar de haven van Dar Es Salaam, waar we aan boord van de veerboot gaan en de reis over zee maken naar het eiland Zanzibar. Ons verblijf voor de komende drie nachten, is Stone Town een perfecte plek om te genieten van de prachtige stranden en activiteiten.


Dag 12: Zanzibar Excursie
We staan vroeg op en rijden de korte afstand naar Dar es Salaam. Hier stoppen we kort om eventuele nieuwe medereizigers op te halen en vervolgens brengt een lokale veerpont ons naar Zanzibar. Bij aankomst nemen we deel aan een kruidentour, voordat we naar het noordelijk gedeelte van het eiland gebracht worden, waar we twee dagen ontspannen zullen doorbrengen op het strand. Ook zijn hier vele activiteiten beschikbaar.

Dag 13: Zanzibar Excursie
Vandaag is een dag ter vrije besteding. U kunt weer ontspannen op het strand of deelnemen aan een van de talloze activiteiten die hier worden aangeboden. Wat denkt u van vissen, snorkelen, duiken, dhow cruises?

Dag 14: Dar es Salaam - Bagamoyo
In de ochtend hebben we de mogelijkheid om het historische Stone Town te verkennen, voordat we in de middag de ferry terugnemen naar Dar es Salaam. Stone Town vertegenwoordigt het historisch centrum van Zanzibar Town en het is een absolute bezienswaardigheid voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur en de unieke architectuur van de historische haven. Bij aankomst in Dar es Salaam keren we terug naar de truck, waarna het een relatief korte rit is naar onze overnachtingsplek in Bagamoyo.

Dag 15: Arusha
We reizen vandaag in noordelijke richting door het noorden van Tanzania en onze bestemming van vandaag is de bruisende stad Arusha, wat ons vertrekpunt voor het Serengeti National Park is. In Noord-Tanzania liggen de Serengeti, de Ngorongoro Krater en Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

* Let op: Degenen die het optionele upgrade pakket van de Serengeti Excursie hebben geboekt, ontvangen van onze lokale gids vanavond een briefing ter voorbereiding op de excursie van de komende dagen. Zie alle details hier.

 

Dag 16: Karatu
Hoewel het een korte afstand is naar Karatu, zijn we bijna de gehele dag bezig om dichter bij de Ngorogoro Krater te komen. Bij aankomst in Karatu, geeft de gids een briefing over de excursie van een volle dag in de krater. Karatu ligt op een goede locatie, zodat u de komende dagen deel kunt nemen aan verschillende optionele activiteiten.

Dag 17: Ngorogoro Krater Excursie
We staan vroeg op, worden opgehaald bij ons kamp en naar de Ngorogoro Krater gebracht. We spenderen hier veel tijd aan het spotten van wilde dieren. In de middag keren we weer terug naar Karatu.

Dag 18: Karatu
Vandaag is ter vrije besteding en u kunt deelnemen aan talloze optionele activiteiten, die door de accommodatie georganiseerd worden. U kunt bijvoorbeeld een wandeling door een lokaal dorpje maken of Lake Manyara National Park bezoeken. U kunt deze activiteiten direct bij de accommodatie boeken bij aankomst in Karatu.

Let op: Maaltijden zijn niet inbegrepen voor degenen die niet deelnemen aan de Serengeti excursie en achterblijven in Karatu.

Dag 19: Arusha
Vandaag keren we terug naar Arusha en worden we weer herenigd met onze medereizigers die het upgrade pakket van de Serengeti Excursie hebben geboekt. Er is voldoende tijd om verhalen te delen over de Serengeti en de Ngorogoro Krater. 

Dag 20: Arusha - Nairobi, Kenia
Nadat we de grens zijn gepasseerd met Kenia, reizen we verder naar Nairobi en naar het einde van onze reis.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Vertrekpunt van de kampeerreis van Victoria Falls in Zimbabwe naar Nairobi in Kenia

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…

Deze reis eindigt in Nairobi in Kenia

Sentrim Boulevard Hotel ligt dichtbij het Nairobi National Museum en de University of Nairobi. Het ligt op loopafstand van de stadsmarkt, een Barclays pinautomaat op het universiteitsterrein en er is een supermarkt dichtbij.