Oost Afrika Avontuur

Route: Victoria Falls naar Nairobi

Home » Oost Afrika Reizen

Oost Afrika Avontuur Reizen (noord)

Introductie:
Onze Oost Afrika Reizen brengen u langs een aantal van de grootste hoogtepunten van Oost-Afrika. De reizen starten bij een van de 7 natuurwonderen ter wereld- Victoria Falls in Zimbabwe en gaan vervolgens in noordelijke richting naar Nairobi in Kenia in 21 dagen.

We reizen door Zambia, Malawi, Tanzania en eindigen in Kenia. Hoogtepunten zijn onder meer South Luangwa National Park, Lake Malawi, Zanzibar Eiland, het Serengeti National Park en de Ngorogoro Krater.

Deze reizen bieden een goede combinatie van Safari’s, ongerepte natuur, diverse culturen (waaronder de Masai) en zelfs een aantal spectaculaire tropische stranden…

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

PDF
Gedetailleerd tourdossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 22 450
1-Persoonstoeslag ZAR 2650
Optionele activiteiten pakket ZAR 9150
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 30 550
1-Persoonstoeslag ZAR 7900
Optionele activiteiten pakket ZAR 9150
FreeCurrencyRates.com
Serengeti excursie (optioneel) ZAR 15 950
Hoe lang 21 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Eindpunt Nairobi, Kenia
Maaltijden Ontbijt x 20, Lunch x 17, Diner x 19
Landen Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Oost Afrika Avontuur Reizen l noord

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Victoria Falls (Zimbabwe) - Lusaka (Zambia)
U verlaat het natuurlijke wonder van Victoria Falls en we beginnen aan onze Oost Afrika reis. We vertrekken vroeg vanuit Victoria Falls en kunnen nog 1 keer naar de machtige watervallen kijken voordat we de grens met Zambia oversteken. Vandaag is een lange reisdag, waarbij we onze eerste indruk krijgen van Afrika. Kleurrijke markten, drukke dorpjes en landelijke gebieden zijn de achtergrond van onze reis vandaag naar de buitenwijken van Lusaka. We genieten van een bereide maaltijd bij aankomst, terwijl onze gids ons een briefing geeft over de komende dagen.

Dag 2 Petauke
In de ochtend rijden we door Zambia’s drukke hoofdstad Lusaka onderweg naar Petauke, onze bestemming voor vandaag. Als een belangrijke link tussen Lusaka en het naastgelegen Malawi gaat de Great East Road door landelijk Zambia en we steken de Luangwa Rivier over. Op de route van vandaag vindt u vele dorpjes en boerderijen. De landschappen zijn een sterk contrast in vergelijking met de ontwikkelde landen waar velen van ons vandaan komen.

Dag 3 South Luangwa National Park
Vroeg in de morgen rijden we van Petauke naar de grens van South Luangwa National Park waar we twee nachten door zullen brengen op de oevers van de Luangwa Rivier. Onze eerste stop vandaag is het dorpje Chipata, het gebied van de Chipata katoen en een belangrijke plek voor de katoenboeren in deze regio. Tribal Textiles vertegenwoordigt de creativiteit van de Afrikaanse cultuur. Degenen die geinteresseerd zijn kunnen een tour in de workshops doen (maart tot december) om te zien hoe deze kleurrijke stoffen gemaakt worden.
In de avond genieten we van een prachtige zonsondergang aan de oevers van de Luangwa Rivier.

Dag 4 South Luangwa National Park
South Luangwa National Park is een wereldberoemde safari bestemming en we hebben vandaag een volledige dag om het park te verkennen op zoek naar de verschillende wilde dieren die in dit park leven. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele ochtendsafari en tijdens het droge seizoen (april tot december) kunt u deelnemen aan een van de iconische wandelsafari’s in het park. In de middag genieten we van een rit tijdens zonsondergang in het park. De unieke mogelijkheid om het park in de avond te verkennen geeft ons de kans om de moeilijk te spotten nachtelijke dieren te zien, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn.
Optionele activiteiten: Ochtendsafari in South Luangwa, Safari Wandeling (seizoensafhankelijk).
Activiteitenpakket: Safari tijdens zonsondergang in South Luangwa National Park.

Dag 5 Lake Malawi
In de ochtend gaan we met de truck op pad naar Malawi, het warme hart van Afrika. Onze bestemming van vandaag zijn de oevers van Lake Malawi, het meest zuidelijk gelegen meer in het Oost-Afrikaanse Riftsysteem. Als een van de 10 grootste meren ter wereld is de westelijke grens van Lake Malawi meer dan 500 km lang en leven er meer vissoorten dan in enig ander meer. We spenderen de nacht aan de oevers van dit natuurlijke wonder.

Dag 6 Noordelijk Lake Malawi
We hebben vanochtend voldoende tijd om te genieten van de zonsopgang boven het meer. Vervolgens is het een korte rit in noordelijke richting naar onze volgende bestemming voor de komende 3 nachten in het noordelijke gebied van Lake Malawi. U zult voldoende tijd hebben om dit gebied te verkennen. 

Dag 7 Lake Malawi
Vandaag biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand. We bezoeken in de ochtend een lokale gemeenschap om de mensen die aan het meer wonen te ontmoeten. Wandelaars vinden hier een aanbod van trips, waaronder een nogal inspannende trip naar het missie dorp Livingstonia, hoog boven het meer gelegen. Snorkelen in het kristalheldere water biedt de kans om zelf de felgekleurde tropische vissen te zien, die je normaal vaak in aquaria ziet. Uw gids zal u helpen met het plannen van activiteiten voor de komende dagen, tenzij u lekker wilt ontspannen aan het meer.
Optionele activiteiten: Vrijwillig klusjes doen voor de gemeenschap, snorkelen in Lake Malawi.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een lokaal dorpje. 

Dag 8 Lake Malawi
In de ochtend bezoeken we Karonga. Dit interessante dorpje heeft een turbulente geschiedenis als het centrum van Malawi’s slavenhandel. Het museum heeft een dinosaurus tentoongesteld en we leren meer over de rijke historie van zowel de mensen als de natuur. We keren terug voor een ontspannen middag en een drankje bij zonsondergang aan de oevers van dit grote meer.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een museum en Karonga.

Dag 9 Tanzania - Iringa
Vandaag verlaten we Malawi en gaan we Tanzania binnen. We rijden omhoog de Great Rift Valley uit over spectaculaire bergpassen, waarbij we langs grote theeplantages in de hooglanden rijden, voordat we arriveren bij ons kamp voor vanavond buiten Iringa.
Inbegrepen hoogtepunt: Traditioneel lokaal diner. 

Dag 10 Mikumi
Onze reis brengt ons vandaag naar Mikumi National Park. Mikumi is het leefgebied van leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten en vandaag hebben we de mogelijkheid om te genieten van een optionele safari in de namiddag door dit park.
Activiteitenpakket: Safari in Mikumi National Park.

Dag 11 Dar es Salaam
Vandaag reizen we verder naar de bruisende haven van Dar es Salaam en vanavond hebben we de mogelijkheid om uit eten te gaan in de stad. We bereiden ons vandaag ook voor op de naderende excursie naar Zanzibar. Dar es Salaam is van een klein vissersdorpje naar een van de grootste steden in Afrika gegroeid.

Dag 12/ 13/ 14 Zanzibar
Een lokale veerpont brengt ons van Dar es Salaam (waar we de truck verlaten) naar Zanzibar. Bij aankomst nemen we deel aan een kruidentour, voordat we naar het noordelijk gedeelte van het eiland gebracht worden, waar we twee dagen ontspannen zullen doorbrengen op het strand. Op de derde dag vertrekken we zuidelijk naar de hoofdstad van Zanzibar, Stone Town. Hier spenderen we tijd met het verkennen van de historische en unieke architectuur. Er zijn ook kruiden- en vismarkten om te verkennen.
Optionele Activiteiten: maaltijden, Zwemmen met Dolfijnen (volle dag, minimaal 2 personen), Duiken. 
Activiteitenpakket: 3 daagse Zanzibar Excursie.

Let op: als u niet het Activiteitenpakket heeft bijgeboekt, dan blijft u achter op de kampeerplaats in Dar es Salaam voor de volgende drie nachten. Voor uw maaltijden dient u dan zelf te zorgen.

Dag 15 Dar es Salaam - Bagamoyo
In de ochtend hebben we de mogelijkheid om het historische Stone Town te verkennen voordat we in de middag de ferry terugnemen naar Dar es Salaam. Stone Town vertegenwoordigt het historisch centrum van Zanzibar Town en het is een absolute bezienswaardigheid voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur en de unieke architectuur van de historische haven. Bij aankomst in Dar es Salaam keren we terug naar de truck. Het is een relatief korte rit naar onze volgende bestemming, Bagamoyo.

Dag 16 Arusha
We reizen vandaag in noordelijke richting door het noorden van Tanzania en onze bestemming van vandaag is de bruisende stad Arusha, wat ons vertrekpunt voor het Serengeti National Park is. In Noord-Tanzania liggen de Serengeti, de Ngorongoro Krater en Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Vanavond ontvangt u een briefing over de excursie naar de Serengeti door onze lokale gids.

Dag 17/ 18/ 19 Optionele Serengeti en Ngorongoro Excursie
Deze 3 dagen zijn er om deel te nemen aan de optionele 4 daagse excursie naar het Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater (Prijs: ZAR 15 950 in 2018). Dit gebied heeft een van de grootste dierenpopulaties van Afrika. De excursie is in een 4x4 safari voertuig met open dak. Met dit voertuig kunnen de uitdagende zijweggetjes in het park bereden worden. Degenen die niet willen deelnemen aan deze excursie blijven achter in Arusha en kunnen zich meer verdiepen in de fascinerende lokale cultuur. Zij kunnen kiezen uit een variëteit aan dagtours die vanaf hier worden aangeboden, waaronder Arusha National Park, Tarangire National Park en Lake Manyara National Park.
Optionele Activiteiten: 4 daagse Serengeti & Ngorongoro Excursie.

Let op: Maaltijden zijn niet inbegrepen voor degenen die niet deelnemen aan de Serengeti excursie en achterblijven in Arusha.

Dag 20 Arusha
Vandaag keren degenen die naar de Serengeti en de Ngorongoro Krater zijn gegaan terug naar Arusha waar u tijd heeft om uw verhalen te delen over de geweldige Afrikaanse dieren in het park. 

Dag 21 Arusha - Nairobi, Kenia
Nadat we de grens zijn gepasseerd met Kenia, reizen we verder naar Nairobi en naar het einde van onze reis. In het algemeen eindigt de reis vaak met een groepsdiner in een van Nairobi’s uitstekende restaurants. 
Optionele Activiteit: Uit eten in Nairobi.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…

Sentrim Boulevard Hotel ligt dichtbij het Nairobi National Museum en de University of Nairobi. Het ligt op loopafstand van de stadsmarkt, een Barclays pinautomaat op het universiteitsterrein en er is een supermarkt dichtbij.