Het beste van Namibië

Route: Windhoek naar Windhoek

Home » Namibie groepsreis

Het beste van Namibië l Groepsreis

Introductie
U zult simpelweg geen betere Namibië groepsreis vinden! Deze reis start en eindigt gemakshalve in de hoofdstad van Namibië - Windhoek. Op deze 17 daagse groepsreis ziet en ervaart u alle attracties van Namibië + een aantal hoogtepunten van de gebaande paden af.

Inbegrepen hoogtepunten: Windhoek stadstour, Kalahari wild kamperen, Kgalagadi Trans Frontier National Park, Fish River Canyon, Ai-Ais Hot Springs, Oranje Rivier, Kolmanskop spookstadje, Luderitz, Woestijnpaarden, Private Namib Desert Reserve, Open-voertuig safari (game drive), Safari-wandelingen, Avondrit door de woestijn, 4×4 trip naar de duinen van Sossusvlei, Sesriem Canyon, Walvis Bay, Swakopmund, Skeleton kust, Cape Cross zeehonden-kolonie, Spitzkoppe, Twyfelfontein rotsschilderingen, Palmwag Reserve, Etosha National Park en Waterberg National Park!

 

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een kampeerbed/ stretcher… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

PDF
Kampeerreis details

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Hoeveel: € 1845
Hoe lang: 17 dagen
Groepsgrootte: 17 cliënten max
Accommodatie: 13 nachten kamperen, 1 nacht hotel, 2 nachten lodge
Startpunt: Windhoek, Namibië
Eindpunt: Windhoek, Namibië
Maaltijden: Zoals hieronder aangegeven
Landen: Namibië, Zuid Afrika
FreeCurrencyRates.com

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Het beste van Namibië l Groepsreis

Dag 1 Windhoek
Onze Namibië groepsreis begint in de hoofdstad, Windhoek, om 14 uur in de middag, wanneer iedereen elkaar ontmoet in het hotel voor een korte briefing over de reis. Vervolgens bekijken we in de middag de belangrijkste bezienswaardigheden van Windhoek, waaronder het lokale museum en de kerk. s’ Avonds genieten we van de gastvrijheid en het eten (op eigen kosten) in het bekende restaurant “Joe’s Beerhouse” of een gelijkwaardig restaurant. We overnachten in het hotel en bereiden ons voor op de reis de volgende dag.
Maaltijden: Diner op eigen kosten
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Windhoek stadstour

Dag 2 Windhoek- Kgalagadi
We verlaten de stad in de ochtend en beginnen aan onze rondreis in zuidelijke richting naar de open vlaktes van de uitgestrekte Kalahari woestijn. Onze reis van vandaag brengt ons door afgelegen boerendorpjes die zelden bezocht worden door reizigers. Waar mogelijk stoppen we om de lokale bewoners te ontmoeten. Vandaag is een lange reisdag, maar u zult voldoende mooie landschappen zien om u bezig te houden. We arriveren bij ons kamp in de Kgalagadi in de late middag.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Rondrit door de Kalahari woestijn

Dag 3 Kgalagadi Transfrontier Park
Na een heerlijk ontbijt gaan we op safari door het Kgalagadi Transfrontier Park, een nationaal park wat ook in Zuid-Afrika en Botswana ligt. Het is zeer bekend om haar roofdieren, waaronder de cheetah en de grote leeuwen met zwarte manen. Kgalagadi Transfrontier Park biedt unieke mogelijkheden om wilde dieren te zien, waaronder ook vele spectaculaire vogels. Het grootste deel van de dag rijden we door het Zuid-Afrikaanse gedeelte van het park op zoek naar dieren. Onze gids neemt de tijd om ons meer informatie te geven over de dieren die we kunnen tegenkomen in dit park en hij zal uitleggen hoe zij overleven in de woestijn. We kamperen vanavond rondom acacia-bomen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Uitgebreide safari

Dag 4 Kgalagadi - Fish River Canyon
We staan vroeg op om de zonsopgang boven de rode duinen te bekijken, voordat we ontbijten. Vandaag reizen we over een van de mooiste Kalahari wegen, waarbij we vele hoge duinen passeren met spectaculaire uitzichtpunten. We rijden naar Keetmanshoop waar we een korte pauze hebben en vervolgens gaan we door naar Fish River Canyon, de een na grootste canyon ter wereld. We brengen hier wat tijd door om te genieten van de uitzichten op de canyon door een aantal uitzichtpunten te bezoeken. Tenslotte eindigen we bij onze overnachtingsplek voor vanavond, Ai- Ais, de warmwaterbronnen die in de diepte van de canyon liggen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Keetmanshoop- Fish River Canyon- Ai Ais Hotsprings

Dag 5 Fish River Canyon- Aus
Vanochtend beginnen we met een korte wandeling in de canyon voordat we op afgelegen wegen naar het meest zuidelijke punt van onze reis op weg gaan- de machtige Oranje rivier. Dit is de grens met Zuid-Afrika en de rivier zorgt voor een smalle strook van groene vegetatie in dit verder onbegroeide landschap. We genieten van een lunchstop en u kunt eventueel ook zwemmen in de rivier. In de middag reizen we in noordelijke richting langs het mijngebied waar diamanten gedolven worden (het zogenaamde Sperrgebiet) naar het schattige kleine stadje Aus waar we de komende twee nachten kamperen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Ochtendwandeling- Oranje rivier

Dag 6 Aus - Luderitz - Kolmanskop - Aus
We staan vroeg op en rijden over de open woestijnvlaktes naar de Atlantische Oceaan. Onze eerste stop van vandaag is het spookstadje Kolmanskop. Eens was dit de plek van een bloeiende diamantenmijn, maar het dorpje is langzaam overgenomen door het zand van de woestijn. We genieten hier van een tour en een wandeling door het dorpje en door de oude gebouwen die de kleurrijke geschiedenis weer tot leven brengen. Vervolgens gaan we op pad naar Luderitz, een klein havenstadje gelegen aan een van de meest onherbergzame kusten ter wereld. We bezoeken het kruis wat Bartolomeus Dias hier neergezet heeft in 1487 en we maken een wandeling door de stad, waarbij we de unieke architectuur kunnen bewonderen. In de middag reizen we terug naar de woestijn en stoppen we onderweg om met een beetje geluk een kolonie wilde woestijnpaarden te zien. Vandaag is de lunch op eigen kosten.
Maaltijden: Ontbijt, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Spookstadje Kolmanskop- Luderitz- Wilde woestijnpaarden

Dag 7 Namib Desert Reserve
Vandaag beginnen we ontspannen en genieten we van een ontbijt, voordat we verder gaan in noordelijke richting naar het droge binnenland. We gaan op pad naar het hart van de Namib woestijn naar een prive wildreservaat. U kunt ondertussen genieten van de open vlaktes, rode duinen en de hoge bergen aan stenen. De volgende twee nachten kamperen we bij een afgelegen kamp, gelegen tegen een grote rots aan. Het kamp is gelegen binnen een gebied wat behoort tot het uitgestrekte Namib Rand Nature Reserve. Dit reservaat is het leefgebied van een grote varieteit aan wilde dieren en planten die zich hebben aangepast aan de woestijn. We maken hier uitgebreide wandelingen en ook dag en avondsafari’s.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Prive woestijnlodge- prive woestijn wildreservaat

Dag 8 Woestijnreservaat
We worden wakker met het uitzicht op de woestijn. Deze beschermde wildernis wordt beschermd door de inkomsten uit toerisme. Alle dieren in dit gebied leven in complete natuurlijke omstandigheden en ze kunnen vrij bewegen in dit gebied van 22.000 hectare groot. Onze gids helpt ons om de unieke flora en fauna beter te begrijpen. Vandaag starten we met een informatieve en leerzame wandeling in deze prachtige omgeving en we gaan op zoek naar sporen en tekens van het gedrag van dieren en hun overlevingstactieken in deze moeilijke omgeving.
Tijdens de hitte van de dag is er tijd voor ontspanning en vervolgens genieten we van een woestijnsafari op zoek naar een aantal dieren die zich hebben aangepast aan de woestijn. Dit doen we in een open safari voertuig, zodat we een grotere afstand kunnen afleggen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Woestijnsafari in een open voertuig- wandelsafari

Dag 9 Sossusvlei duinen
We vertrekken weer vroeg en reizen over de eindeloze woestijnvlaktes naar Sesriem Canyon en de indrukwekkende Sossusvlei duinen. Dit zijn de hoogste zandduinen ter wereld. Nadat we de canyon te voet hebben bekeken, worden we via een transfer naar de duinen gebracht waar we de mogelijkheid hebben om deze spectaculaire bergen van zand te beklimmen voordat we naar ons kamp in de woestijn gaan waar we in het wild zullen kamperen. Vandaag wordt u dus naar de duinen gebracht om deze te beklimmen, u kunt Sesriem Canyon verkennen en u wordt naar Sossusvlei en Deadvlei gebracht middels een 4x4 transfer.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Sesriem Canyon- Sossusvlei- Deadvlei- 4x4 transfer naar deze gebieden- beklimmen van duinen

Dag 10 en 11 Swakopmund
We rijden door het Namib Naukluft Park en vervolgens reizen we naar het kustplaatsje Walvis Bay om de lagune te bekijken. Daarna gaan we verder op pad naar Swakopmund, waar we twee nachten zullen spenderen in een centraal gelegen, comfortabel hotel. We verkennen dit stadje en haar omgeving en zullen beide avonden dineren in een lokaal restaurant (op eigen kosten).

Swakopmund is een must-see voor elke bezoeker en biedt bezoekers een grote verscheidenheid aan avontuurlijke activiteiten. Cliënten hebben hier onder andere de mogelijkheid om te quadbiken, sandboarden en parachute-springen (op eigen kosten). Voor degenen die simpelweg gewoon willen ontspannen, heeft deze stad ook voldoende te bieden. De stad heeft vele restaurants en winkels.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch (dag 10) , Ontbijt (dag 11). Diner op dag 10 en lunch en diner op dag 11 zijn op eigen kosten.
Optionele activiteiten: Parachutepringen- Quadbikes- Duneboarding- Woestijntours- Bootcruises
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Rondrit door Namib Naukluft National Park- Welwitschia woestijnplanten- Walvis Bay lagune- Swakopmund

Dag 12 Skeletonkust - Spitzkoppe
Vandaag gaan we op pad naar de verlaten Skeleton Coast, de plaats van vele scheepswrakken, en bezoeken we de zeehonden kolonie bij Cape Cross waar duizenden Cape Fur zeehonden leven. We zullen zeer dichtbij deze dieren komen. Vervolgens rijden we het binnenland in naar onze volgende stop, de indrukwekkende Spitzkoppe waar we in het wild zullen kamperen tussen de rotsen aan de onderkant van een ongebruikelijke granieten uitstulpsel. In de middag hebben we de tijd om dit gebied verder te verkennen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Cape Cross zeehondenkolonie, Spitzkoppe

Dag 13 Twyfelfontein - Palmwag
Vandaag is een lange dag met vele tussenstops. We bezoeken eerst de Organ Pipes en de oude rotsschilderingen van Bosjemannen in Twyfelfontein, voordat we Damaraland ingaan en de Grootberg oversteken om te kamperen dichtbij de oase van Palmwag. Dit is een van de weinige permanente waterpoelen die gebruikt worden door de zeldzame Woestijn- neushoorns, olifanten en vele andere dieren die zich aangepast hebben aan het leven in de woestijn. Hopelijk kunnen we deze geweldige dieren van dichtbij zien vandaag.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Organ Pipe Rotsformaties- Twyfelfontein- Oase van Palmwag


Dag 14 en 15 Etosha National Park

We rijden vandaag Etosha National Park, waarschijnlijk het hoogtepunt van de reis, binnen waar we twee nachten zullen doorbrengen. We gaan hier op zoek naar wilde dieren waar dit park zo bekend om staat. 1 avond zullen we doorbrengen bij een verlichte waterpoel waar we vele dieren kunnen zien die naar deze poel komen om te drinken. Tijdens ons verblijf in het park gaan we uitgebreid op safari. Alle avonden overnachten we in het park.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Optionele activiteiten: Avondsafari in het park op eigen kosten
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: 2 dagen in het nationale park- Uitgebreide safari

Dag 16 Etosha- Waterberg
Na een korte ochtendsafari verlaten we het park en rijden we naar het indrukwekkende Waterberg Plateau National Park. Dit plateau is ecologisch divers en er leven meer dan 200 verschillende vogelsoorten. Ook leven er zeldzame kleine antelope-soorten op de lagere hellingen van de berg. In de middag wandelen we de berg op om te genieten van de uitzichten op de Kalahari vanaf de top.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Korte ochtendsafari- Wandeling in Waterberg Plateau National Park

Dag 17 Windhoek
In de ochtend verlaten we het park en reizen we terug naar Windhoek. Deze rit duurt ongeveer 5 uur en we proberen rond 13 uur in de middag in Windhoek aan te komen, waar de reis officieel eindigt. Lunch is op eigen kosten. We kunnen extra overnachtingen voor u bijboeken. Voor degenen die vandaag nog terug willen vliegen naar huis of naar een andere bestemming: houd voldoende tijd over voor het incheckproces op de luchthaven en trek minstens een uur uit voor de transfer naar het vliegveld.
Maaltijden: Ontbijt
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteit: Mooie rit naar Windhoek.

Let op:  De dag tot dag beschrijving is bedoeld als een richtlijn. Avontuurlijke reizen zijn door hun aard onvoorspelbaar, door bijvoorbeeld het weerpatroon, de migratie van wilde dieren, condities van de wegen en nog vele andere factoren. Hierdoor kan het noodzakelijk zijn om de route aan te passen, zodat de client de beste reiservaring krijgt. Het is essentieel dat cliënten hierin flexibel zijn. 

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Goedkope Namibie groepsreis en safari

Het Safari Hotel ​ligt slechts 3 km​ van het stadscentrum van Windhoek in Namibië​​. ​Het​ hotel ​biedt 3 sterren accommodatie met restaurants, ​een biertuin, ​een koffiehoek met heerlijke ijsjes en zwembaden.​ Na een lange vlucht kunt u ook genieten van een stoombad of sauna in de spa...