Namibië en Botswana Reizen l Swakopmund naar Victoria Falls

Introductie:
De 12 daagse Namibië en Botswana reizen zijn onderdeel van de 20 daagse Kaapstad naar Victoria Falls kampeerreis. Wanneer u iets meer tijd heeft zou u kunnen overwegen om de hele 20 daagse reis te doen.

Deze overland tour vertrekt vanuit Swakopmund in Namibië en eindigt in Victoria Falls in Zimbabwe. Deze reis biedt een goede combinatie van wildlife safari’s, prachtige natuur en diverse culturen.

Hoogtepunten zijn: Safari, Spitzkoppe, Etosha National Park, de Bushmen stam, de Okavango Delta, Chobe National Park en natuurlijk Victoria Falls.

Deze reis is ook beschikbaar in de tegenovergestelde richting, maw van Victoria Falls naar Swakopmund. Als uw vertrekdatum met de data hieronder dus niet goed uitkomt, informeer dan naar de vertrekdata in tegenovergestelde richting.

  • Deze groepsreis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

2020 Tour dossier

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 22 250
1-Persoonstoeslag (optioneel) ZAR 900
*Okavango Delta upgrade (optioneel, zie dag 7) ZAR 15 460
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 12 dagen
Groepsgrootte 24 cliënten max
Startpunt Swakopmund, Namibië
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 11, Lunch x 11, Diner x 11
Landen Namibië, Botswana, Zimbabwe

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Namibië en Botswana Reizen l Kampeerreis

Dag 1: Swakopmund naar Brandberg via Spitzkoppe
We verlaten de kust en reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdere vlakke landschap. Deze middag maakt u een begeleide wandeling met een lokale gids om Bushman (San) schilderingen te zien, voordat we naar ons kamp van vanavond rijden.

Dag 2: Brandberg en de White Lady
De Brandberg wordt als de hoogste berg van Namibië beschouwd en hier kunnen we de bekende White Lady vinden, een van de meer dan 45.000 rotsschilderingen in dit gebied. In de ochtend maken we een wandeling van een uur om de schildering te bezoeken, die geschat wordt op een leeftijd van 2000 jaar oud. (Houd er rekening mee dat de wandeling door wat wild gebied gaat langs de kloof van de normaal gesproken droge Tsisab Rivier). Nadat we dit gebied verkend hebben rijden we verder naar het gebied van Kamanjab.

Dag 3: Etosha Nationaal Park
We staan vroeg op om op pad te gaan naar Etosha Nationaal Park. Etosha biedt unieke safari-mogelijkheden. In de middag bereiken we het park en beginnen we met onze eerste safari (game drive). De overland truck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. Vervolgens rijden we naar ons kamp voor vannacht. 

Dag 4: Etosha Nationaal Park
We zullen vandaag verschillende safari's doen en we verkennen de randen van de Etosha zoutpan op zoek naar de vele wilde dieren.

Dag 5: Windhoek
We staan vroeg op en rijden richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Bij aankomst in Windhoek maken we een korte wandeling door het centrum. (Onze overnachting voor vanavond ligt halverwege tussen de stad en het vliegveld).

Dag 6: Botswana - Ghanzi
Vandaag staan we vroeg op, laten Windhoek achter ons en steken de grens over van Botswana op weg naar de Kalahari woestijn. Vervolgens arriveren we in Ghanzi. De San bevolking woont al lang in dit gebied. In de avond kunnen we genieten van traditionele zang, dans en verhalen vertellen.

Dag 7: Okavango Delta
Voordat we Ghanzi verlaten maken we in de ochtend nog een begeleide wandeling met een lid van de San-stam, waarbij u meer kunt leren over de San-cultuur en hun leven in de woestijn. Na de wandeling, rijden we naar Maun, waar bij aankomst in de middag u de mogelijkheid heeft om een optionele rondvlucht over de Delta te maken (afhankelijk van de tijd en het weer). In de avond ontvangt u van de gids een briefing over wat u kunt verwachten van de volle dagexcursie in de Okavango Delta.

* Let op: Cliënten die het upgrade pakket van de Okavango Delta hebben geboekt worden bij aankomst in Maun naar de Delta gebracht en sluiten weer bij de groep aan in de ochtend van dag 9. Zie alle details hier.

Dag 8: Okavango Delta Excursie
Het unieke en ongebruikelijke ecosysteem van de Delta wordt gevoed door de jaarlijkse wateren van de Okavango Rivier die uitstromen in het zand van het Kalahari Bassin. Door de seizoensinvloeden is de Delta nooit hetzelfde. De beste manier om de Delta te ervaren is door in een mokoro (uitgeholde boomstam) plaats te nemen en over het water te glijden. We vertrekken vroeg en worden door een safarivoertuig naar het mokoro station gebracht (transfer duurt ongeveer 1 uur) waar we de polers (degenen die de mokoro “besturen”) ontmoeten die ons begeleiden in de Delta. Als we het eiland bereiken, kunt u een natuurwandeling maken met uw poler. Na de wandeling keert u per mokoro terug naar het mokoro station. Hoewel de route van de mokoro niet primair een activiteit betreft waarbij u wilde dieren zult zien, is het toch mogelijk dat u voldoende zult zien in deze wildernis, waaronder olifanten, giraffen, kudu’s, impala’s en zebra’s.

Dag 9: Nata
We verlaten Maun in de ochtend en herenigen ons weer met de medereizigers die het upgrade pakket hebben geboekt). We rijden vervolgens naar Nata. We spenderen het grootste gedeelte van de dag in de overlandtruck  terwijl we door de noordelijke gedeeltes van de Makgadikgadi zoutpannen rijden. Ons activiteitenpakket geeft ons de mogelijkheid om in de middag te genieten van een begeleide safari in het Nata Sanctuary, waar vele watervogels broeden zoals pelikanen en flamingo’s.

Dag 10: Chobe Nationaal Park
We staan vroeg op en rijden in noordelijke richting naar ons kamp aan de oevers van de Chobe rivier. In de middag verkennen we Chobe Nationaal Park. We beginnen onze verkenning in 4x4 voertuigen, waarbij we dichtbij de olifanten die in de middag vaak de rivier bezoeken kunnen komen. Aan het einde van de dag genieten we van een riviercruise tijdens zonsondergang waar dieren zoals nijlpaarden, buffels en olifanten veelvuldig te zien zijn en we genieten vervolgens van een maaltijd rondom het kampvuur.

Dag 11: Zimbabwe - Victoria Falls
We steken vandaag de grens over van Zimbabwe en reizen de korte afstand naar Victoria Falls. Vandaag bezoeken we de spectaculaire watervallen, ook wel bekend bij de lokale bevolking als “Mosi-oa Tunya” (the smoke that thunders).

Het avonturenstadje Victoria Falls biedt een grote selectie aan optionele activiteiten voor degenen die wat meer adrenaline willen in de middag. Voor degenen die willen ontspannen zijn er souvenirmarkten en koffiewinkeltjes.

Dag 12: Victoria Falls
De meeste mensen zullen vandaag gaan white water raften, een niet te missen ervaring. Victoria Falls biedt vele spannende activiteiten waaruit u kunt kiezen. Uw reis eindigt na het ontbijt.

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur.

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Reizen vanuit Swakopmund, Namibie

De Amanpuri Lodge in Swakopmund is een vredige oase aan de rand van de Namib woestijn. Geniet van comfortabele bedden, ruime kamers, warme douches en gratis wifi. Amanpuri Lodge ligt op 15 minuten loopafstand van het stadscentrum en er is een kleine winkel naast de lodge…

Reizen met eindpunt in Victoria Falls, Zimbabwe

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…