Namibië en Botswana

Route: Swakopmund naar Victoria Falls

Home » Namibie Botswana Reizen

Namibië en Botswana Reizen

Introductie:
De 14 daagse Namibië en Botswana reizen is onderdeel van de 20 daagse Kaapstad naar Victoria Falls kampeerreis. Wanneer u iets meer tijd heeft zou u kunnen overwegen om de hele 20 daagse reis te doen.

Deze overland tour vertrekt vanuit Swakopmund in Namibië en eindigt in Victoria Falls in Zimbabwe. Deze reis biedt een geode combinatie van wildlife safari’s, prachtige natuur en diverse culturen.

Hoogtepunten zijn: Spitzkoppe, de Himba stam, Etosha National Park, de Bushmen stam, de Okavango Delta, Chobe National Park en natuurlijk Victoria Falls.

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

PDF
Gedetailleerd tourdossier

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 13 350
1-Persoonstoeslag ZAR 1020
Optionele activiteiten pakket ZAR 7070
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 14 dagen
Groepsgrootte 24 cliënten max
Startpunt Swakopmund, Namibië
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 13, Lunch x 12, Diner x 10
Landen Namibië, Botswana, Zimbabwe
14nsv-1.jpg

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Namibië en Botswana Reizen l Kampeerreis

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Swakopmund
Nadat u uw gidsen heeft ontmoet, heeft u de gehele dag vrij om te ontspannen, de stad te verkennen of deel te nemen aan een van de talloze activiteiten die hier beschikbaar zijn. Het meest populair zijn Quadbiking in de duinen en Parachute springen. Bij helder weer kunt u tijdens het parachute springen zelfs de bestemming van de volgende dag zien! U kunt ook op uw gemak Swakopmund gaan verkennen.
Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Parachute springen, Dolfijnencruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten gaan, etc.

Dag 2 Spitzkoppe
We verlaten de kust en reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdure vlakke landschap en we zetten hier ons kamp op in het wild rondom de voet van de berg. Deze middag maakt u een wandeling om Bushman (San) schilderingen te zien. De meer avontuurlijken kunnen de heuvels op gaan om te genieten van de prachtige uitzichten.
Inbegrepen hoogtepunt: Begeleide wandeling met de gids door Spitzkoppe

Dag 3 Himbastam: Outjo
We bezoeken de Himba gemeenschap dichtbij Kamanjab. Dit is een echte nederzetting en is een representative van een grotere groep nomaden. De Himba zijn een rondtrekkende stam en fokken voornamelijk koeien en geiten. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun unieke kledingstijl.

Het bezoek aan de Himba-stam kan een controversieel onderwerp zijn wat besproken wordt rondom het kampvuur, daarom willen we u aan de voorkant meegeven waarom zij bezocht worden. Het inkomen dat deze specifieke stam genereert door dit soort bezoeken gaat naar de opleiding van Himba weeskinderen en helpt de stam om hen een kans te geven om meer te leren over hun eigen cultuur en erfgoed. Aan het eind van uw bezoek is er een markt, wat een manier voor de vrouwen is om een inkomen te verschaffen voor hun privé uitgaven. Het is aan u of u hier iets wilt kopen of niet.
Activiteitenpakket: Bezoek aan de Himba-stam met een lokale gids

Dag 4 Etosha Nationaal Park
We verlaten de stad en reizen naar Namibie’s droge noordelijke regio. Onderweg stoppen we bij een populaire souvenirmarkt We arriveren vervolgens in Etosha National Park en gaan op safari onderweg naar onze overnachtingsplek.
Inbegrepen hoogtepunten: Middagsafari in de overland truck, Entreegeld Etosha National Park
Optionele Activiteit: Etosha avondsafari- afhankelijk van beschikbaarheid.

Dag 5 Etosha Nationaal Park
Etosha is de plek voor een van de beste en meest unieke mogelijkheden in Afrika om wilde dieren te spotten. Het spaarzame gras biedt u uitstekende mogelijkheden om dieren te zien, die normaal gesproken verscholen zijn achter dichte vegetatie. We zullen verschillende safari's doen en onze avonden brengen we door bij de waterpoelen, waar u uitstekende foto's van de wilde dieren kunt maken.
Inbegrepen hoogtepunt: Volle dag safari in de overland truck
Optionele Activiteit: Etosha avondsafari- afhankelijk van beschikbaarheid

Dag 6 Windhoek
Na een safari in de vroege morgen rijden we richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een souvenirmarkt. Bij aankomst in Windhoek maken we een korte wandeling door het centrum. s' Avonds gaat de groep meestal uit eten bij Joe's Beerhouse, waar de menukaart vlees van verschillende wilde dieren biedt (vegetariërs kunnen uiteraard iets anders eten).
Optionele Activiteiten: Uit eten
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een souvenirmarkt en een korte wandeling door Windhoek met de gids.

Dag 7 Botswana - Ghanzi
Vandaag staan we vroeg op, laten Windhoek achter en steken de grens over van Botswana. Vervolgens arriveren we in Ghanzi. Nadat we onze tenten hebben opgezet ontmoeten we de lokale Bosjesmannen (San) gemeenschap en kunnen we genieten van traditionele stammendansen.
Inbegrepen hoogtepunten: Bushmen traditionele stammendans.

Dag 8 Toegangspoort tot de Delta
In de ochtend heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele wandeling met lokale bewoners (Bushman Wandeling), voordat we verder op pad gaan in noordelijke richting naar Etsha. We overnachten aan de oever van een prachtige lagune.
Optionele activiteiten: Bushman Wandeling (kan ook de dag ervoor plaatsvinden wanneer we arriveren in Ghanzi).

Let op: Indien u het activiteitenpakket niet geboekt heeft, verblijft u op deze kampeerplek de komende 2 nachten.

Dag 9 Okavango Delta
Na een ontspannen ontbijt vertrekken we op een bootcruise naar Seronga via de waterwegen van de Delta. We wisselen van voertuig en arriveren vervolgens bij onze overnachtingsplek voor de volgende twee dagen. In de middag maken we een trip per mokoro (een uitgeholde boomstam) welke eindigt met drankjes bij zonsondergang. De avond wordt rondom het kampvuur doorgebracht.
Activiteitenpakket: Okavango Delta Excursie (kamperen)
Let op: activiteiten kunnen variëren afhankelijk van het waterniveau

Dag 10 Okavango Delta
We staan vroeg op om de Delta verder te verkennen. We stoppen bij een eiland om een natuurwandeling te maken. Hier is het mogelijk om wilde dieren te zien. Tijdens zonsondergang gaan we weer het water op voor een cruise.
Optionele Activiteit: Fooien voor de polers (die de mokoro besturen)

Dag 11 Okavango Delta- Caprivi Regio
Vandaag verlaten we de Delta en rijden we noordwaarts. Nadat we weer bij de truck zijn aangekomen gaan we op pad richting Namibië. Onze overnachtingsplek is gelegen aan de oevers van de Okavango Rivier in de Caprivi Strip in Noord-Oost Namibië.

Dag 12 Kasane - Chobe Nationaal Park
We reizen door de Caprivi Strip naar Kasane. In de middag genieten we van een riviercruise tijdens zonsondergang op de Chobe Rivier (in het Nationaal Park), waar dieren zoals nijlpaarden, buffels en olifanten veelvuldig te zien zijn.
Activiteitenpakket: Bootcruise en Safari in Chobe National Park

Dag 13 Zimbabwe - Victoria Falls
Chobe National Park is in 1968 opgericht en omvat 11700 vierkante km aan moeras, savanne en bos.  We staan vroeg op om op safari te gaan in dit park, op zoek naar de vele olifanten die hier leven. Na de safari, pakken we onze tassen en gaan we op weg naar Victoria Falls.
Activiteitenpakket: Ochtendsafari in Chobe, Entreegeld Victoria Falls National Park
Optionele Activiteiten: Uit eten in Victoria Falls.

Dag 14 Victoria Falls
De meeste mensen zullen vandaag gaan white water raften, een niet te missen ervaring. Victoria Falls biedt vele spannende activiteiten waaruit u kunt kiezen. Uw reis eindigt na het ontbijt.
Optionele Activiteiten: Zambezi Sunset Cruise, Uit eten, White Water Raften, Bungee jump, Helikoptervlucht en nog vele anderen….

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur).

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

4fa3a99f4b3c42fd88e2cd95254a1f0b.jpg

De Amanpuri Lodge in Swakopmund is een vredige oase aan de rand van de Namib woestijn. Geniet van comfortabele bedden, ruime kamers, warme douches en gratis wifi. Amanpuri Lodge ligt op 15 minuten loopafstand van het stadscentrum en er is een kleine winkel naast de lodge…

5853cdd2aea0474a967e0e230f821fc2.jpg

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…