Namibië en Botswana

Route: Swakopmund naar Victoria Falls

Home » Namibie Botswana Reizen

Namibië en Botswana Reizen

Introductie:
De 14 daagse Namibië en Botswana reizen zijn onderdeel van de 20 daagse Kaapstad naar Victoria Falls kampeerreis. Wanneer u iets meer tijd heeft zou u kunnen overwegen om de hele 20 daagse reis te doen.

Deze overland tour vertrekt vanuit Swakopmund in Namibië en eindigt in Victoria Falls in Zimbabwe. Deze reis biedt een goede combinatie van wildlife safari’s, prachtige natuur en diverse culturen.

Hoogtepunten zijn: Safari, Spitzkoppe, de Himba stam, Etosha National Park, de Bushmen stam, de Okavango Delta, Chobe National Park en natuurlijk Victoria Falls.

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

PDF
Gedetailleerd tourdossier

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 15 250
1-Persoonstoeslag ZAR 1020
Optionele activiteiten pakket ZAR 7210
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 14 dagen
Groepsgrootte 24 cliënten max
Startpunt Swakopmund, Namibië
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 13, Lunch x 11, Diner x 10
Landen Namibië, Botswana, Zimbabwe

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Namibië en Botswana Reizen l Kampeerreis

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Swakopmund
Nadat u uw gidsen heeft ontmoet, heeft u de gehele dag vrij om te ontspannen, de stad te verkennen of deel te nemen aan een van de talloze activiteiten die hier beschikbaar zijn. Het meest populair zijn Quadbiking in de duinen en Parachute springen. Bij helder weer kunt u tijdens het parachute springen zelfs de bestemming van de volgende dag zien! U kunt ook op uw gemak Swakopmund gaan verkennen.
Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Parachute springen, Dolfijnencruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten gaan, etc.

Dag 2 Spitzkoppe
We verlaten de kust en reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdere vlakke landschap en we zetten hier ons kamp op in het wild rondom de voet van de berg. Deze middag maakt u een begeleide wandeling met een lokale gids om Bushman (San) schilderingen te zien. De meer avontuurlijken kunnen de heuvels op gaan om te genieten van de prachtige uitzichten.
Inbegrepen hoogtepunt: Begeleide wandeling met de gids door Spitzkoppe. 

Dag 3 Himbastam: Outjo
We bezoeken de Himba gemeenschap dichtbij Kamanjab. Dit is een echte nederzetting en is een representatie van een grotere groep nomaden. De Himba zijn een rondtrekkende stam en fokken voornamelijk koeien en geiten. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun unieke kledingstijl.

Het bezoek aan de Himba-stam kan een controversieel onderwerp zijn wat besproken wordt rondom het kampvuur, daarom willen we u aan de voorkant meegeven waarom zij bezocht worden. Het inkomen dat deze specifieke stam genereert door dit soort bezoeken gaat naar de opleiding van Himba weeskinderen en helpt de stam om hen een kans te geven om meer te leren over hun eigen cultuur en erfgoed. Aan het eind van uw bezoek is er een markt, wat een manier voor de vrouwen is om een inkomen te verschaffen voor hun privé uitgaven. Het is aan u of u hier iets wilt kopen of niet.

Vervolgens reizen we verder naar onze volgende overnachtingsplek en bereiden we ons voor op twee magische dagen van safari in Etosha Nationaal Park.
Activiteitenpakket: Bezoek aan de Himba-stam met een lokale gids.

Dag 4 Etosha Nationaal Park
We staan vroeg op om op pad te gaan naar Etosha Nationaal Park. Etosha biedt unieke safari-mogelijkheden. Vandaag verkennen we de randen van de Etosha Pan op zoek naar wilde dieren. De overlandtruck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. We stoppen ook bij een aantal waterpoelen die verspreid over het park liggen. 
Inbegrepen hoogtepunten: Middagsafari in de overland truck, Entreegeld Etosha National Park.
Optionele Activiteit: Etosha avondsafari- afhankelijk van beschikbaarheid.

Dag 5 Etosha Nationaal Park
We zullen vandaag verschillende safari's doen en in de late middag verlaten we het park op weg naar onze accommodatie buiten het park.
Inbegrepen hoogtepunt: Volle dag safari in de overland truck.

Dag 6 Windhoek 
We staan vroeg op en rijden richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een souvenirmarkt. Bij aankomst in Windhoek maken we een korte wandeling door het centrum. s' Avonds gaat de groep meestal uit eten bij Joe's Beerhouse, waar de menukaart vlees van verschillende wilde dieren biedt (vegetariërs kunnen uiteraard iets anders eten).
Optionele Activiteiten: Uit eten.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een souvenirmarkt en een korte wandeling door Windhoek met de gids.

Dag 7 Botswana - Ghanzi
Vandaag staan we vroeg op, laten Windhoek achter ons en steken de grens over van Botswana. Vervolgens arriveren we in Ghanzi. In de middag is er de optie om een begeleide wandeling te maken met een lid van de San-stam, waarbij u meer kunt leren over de San-cultuur en hun leven in de woestijn. In de avond kunnen we genieten van traditionele zang, dans en verhalen vertellen.
Inbegrepen hoogtepunten: Bushmen traditionele zang, dans en verhalen vertellen.

Dag 8 Toegangspoort tot de Delta
We staan vandaag vroeg op en rijden naar Maun en de Okavango Delta. Bij aankomst in Maun in de middag stappen we over in een 4×4 voertuig en rijden we naar ons kamp aan het water waar we de volgende 2 nachten in deze rustige omgeving spenderen.  Het unieke en ongebruikelijke ecosysteem van de Delta wordt gevoed door de jaarlijkse wateren van de Okavango Rivier die uitstromen in het zand van het Kalahari Bassin. Door de seizoensinvloeden is de Delta nooit hetzelfde. 

Dag 9 Okavango Delta
Het programma van activiteiten is flexibel vanwege de seizoensinvloeden. U heeft vandaag de mogelijkheid om een trip in een traditionele mokoro (een uitgeholde boomstam) te maken en u kunt natuurwandelingen maken. De avond wordt rondom het kampvuur doorgebracht.
Activiteitenpakket: Okavango Delta Excursie (kamperen).
Let op: activiteiten kunnen variëren afhankelijk van het waterniveau.

Dag 10 Maun
We verlaten deze ochtend de Delta en rijden terug naar Maun, waar we overnachten. In de middag heeft u de mogelijkheid om een rondvlucht boven de Delta te maken (afhankelijk van het weer).

Dag 11 Nata
Onze reis van vandaag brengt ons door de Makgadigadi Pans  en de weg naar Nata heeft prachtige voorbeelden van de iconische Baobab bomen. In de middag kunt u een optionele excursie naar de zoutvlaktes maken.

Dag 12 Chobe Nationaal Park
We staan vroeg op en rijden in noordelijke richting naar ons kamp aan de oevers van de Chobe rivier. In de middag verkennen we Chobe Nationaal Park. We beginnen onze verkenning in 4x4 voertuigen, waarbij we dichtbij de olifanten die in de middag vaak de rivier bezoeken kunnen komen. Aan het einde van de dag genieten we van een riviercruise tijdens zonsondergang op de Chobe Rivier (in het Nationaal Park), waar dieren zoals nijlpaarden, buffels en olifanten veelvuldig te zien zijn en we genieten ook van een maaltijd rondom het kampvuur.
Activiteitenpakket: Bootcruise en Safari in Chobe National Park.

Dag 13 Zimbabwe - Victoria Falls
We steken vandaag de grens over van Zimbabwe en reizen de korte afstand naar Victoria Falls. Vandaag bezoeken we de spectaculaire watervallen, ook wel bekend bij de lokale bevolking als “Mosi-oa Tunya” (the smoke that thunders).
Het avonturenstadje Victoria Falls biedt een grote selectie aan optionele activiteiten voor degenen die wat meer adrenaline willen in de middag. Voor degenen die willen ontspannen zijn er souvenirmarkten en koffiewinkeltjes. Vanavond genieten we van een diner in een restaurant (optioneel).
Activiteitenpakket: Entreegeld Victoria Falls National Park.
Optionele Activiteiten: Uit eten in Victoria Falls.

Dag 14 Victoria Falls
De meeste mensen zullen vandaag gaan white water raften, een niet te missen ervaring. Victoria Falls biedt vele spannende activiteiten waaruit u kunt kiezen. Uw reis eindigt na het ontbijt.
Optionele Activiteiten: Zambezi Sunset Cruise, Uit eten, White Water Raften, Bungee jump, Helikoptervlucht en nog vele anderen….

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur.

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

De Amanpuri Lodge in Swakopmund is een vredige oase aan de rand van de Namib woestijn. Geniet van comfortabele bedden, ruime kamers, warme douches en gratis wifi. Amanpuri Lodge ligt op 15 minuten loopafstand van het stadscentrum en er is een kleine winkel naast de lodge…

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…