Groepsreis van Nairobi naar Kaapstad

Introductie:
Onze Nairobi naar Kaapstad reizen zijn geweldige avonturen van meer dan 40 dagen. De reizen vertrekken vanaf Nairobi in Kenia en eindigen in Kaapstad, Zuid-Afrika.

U zult vele wilde dieren zien tijdens safari’s. We bezoeken een aantal van de meest legendarische Nationale Parken in Afrika zoals de Serengeti, de Ngorogoro Krater, Chobe, Etosha, South Luangwa..

Deze groepsreis combineert ook een aantal diverse culturen van Afrika met spectaculaire natuurlijke landschappen. U zult de Bushmen en natuurlijk ook de Masai stam bezoeken. Wanneer u gek bent op natuur kunt u prachtige witte stranden verwachten, een van de 7 wonderen van de wereld en daar alles tussenin!

Klik op de map om te vergroten >>

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

2020 Tour dossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 71 950
1-Persoonstoeslag (optioneel) ZAR 3550
Hotelreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 100 150
1-Persoonstoeslag ZAR 17 350
FreeCurrencyRates.com
*Serengeti excursie upgrade (optioneel, zie dag 1) ZAR 15 800 (kamperen)
*Okavango Delta upgrade (optioneel, zie dag 25) ZAR 15 460 (lodge)
Hoe lang 40 dagen
Groepsgrootte 20 cliënten max
Startpunt Nairobi, Kenia
Eindpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 39, Lunch x 22, Diner x 35
Landen Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibië, Zuid Afrika

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Nairobi naar Kaapstad l Kampeerreis

Dag 1: Nairobi (Kenia) - Arusha (Tanzania)
Onze Kampeerreis van Nairobi naar Kaapstad begint in Nairobi, Kenia en we reizen in zuidelijke richting naar de Tanzaniaanse grens. Nadat alle douane formaliteiten gereed zijn vervolgen we onze weg naar Arusha - de "Gateway of the Serengeti". Vanuit Arusha start de optionele Serengeti Excursie.

Nota: Degenen die het optionele upgrade pakket van de Serengeti Excursie hebben geboekt, ontvangen van onze lokale gids vanavond een briefing ter voorbereiding op de excursie van de komende dagen. Zie alle details hier.

Dag 2: Karatu
Hoewel het een korte afstand is naar Karatu, zijn we bijna de gehele dag bezig om dichter bij de Ngorogoro Krater te komen. Bij aankomst in Karatu, geeft de gids een briefing over de excursie van een volle dag in de krater. Karatu ligt op een goede locatie, zodat u de komende dagen deel kunt nemen aan verschillende optionele activiteiten.

Dag 3: Ngorogoro Krater Excursie
We staan vroeg op, worden opgehaald bij ons kamp en naar de Ngorogoro Krater gebracht in 4x4 safarivoertuigen. We spenderen hier veel tijd aan het spotten van wilde dieren. In de middag keren we weer terug naar Karatu.

Dag 4: Karatu
Vandaag begeleidt uw gids u tijdens een culturele tour. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt deelnemen aan talloze optionele activiteiten, die door de accommodatie georganiseerd worden. U kunt deze activiteiten direct bij de accommodatie boeken bij aankomst in Karatu.

Dag 5: Arusha
Vandaag keren we terug naar Arusha en worden we weer herenigd met onze medereizigers die het upgrade pakket van de Serengeti Excursie hebben geboekt. Er is voldoende tijd om verhalen te delen over de Serengeti en de Ngorogoro Krater. 

Dag 6: Bagamoyo
We vertrekken vroeg vanochtend en reizen naar het zuiden naar onze overnachtingsplek in de kuststad Bagamoyo. Bagamoyo is een voormalige plek van de Oost-Afrikaanse slavenhandel en ligt net ten noorden van Dar es Salaam. Het is een perfecte vertrekplaats voor onze aankomende Zanzibar Excursie. Vandaag is voornamelijk een reisdag en we ervaren de drukte van een van Afrika’s belangrijkste reisroutes. Reizen over de weg in Afrika is een ervaring en de bruisende markten, dorpjes en prachtige landschappen onderweg geven u een blik op de levensstijl van landelijk Afrika. In de avond bereiden we ons voor op de Zanzibar Excursie die morgen begint.

Dag 7: Zanzibar - Nungwi
We staan vroeg op en rijden de korte afstand naar Dar es Salaam voor de 2 uur durende ferrytrip naar Zanzibar. Bij aankomst nemen we deel aan een kruidentour van Kidichi en Kizambani, voordat we naar het noordelijk gedeelte van het eiland gebracht worden in Nungwi, waar we twee dagen ontspannen zullen doorbrengen op het strand. Ook zijn hier vele activiteiten beschikbaar.

Let op: als u niet het Activiteitenpakket heeft bijgeboekt, dan blijft u achter op de kampeerplaats in Bagamoyo voor de volgende drie nachten. Verblijf is gebaseerd op dagelijks ontbijt en diner, maar exclusief de lunch.

Dag 8: Zanzibar - Nungwi
Vandaag is een dag ter vrije besteding. U kunt weer ontspannen op het strand of deelnemen aan een van de talloze activiteiten die hier worden aangeboden. Wat denkt u van vissen, snorkelen, duiken, dhow cruises?

Dag 9: Zanzibar - Stone Town
Ons bezoek aan Nungwi eindigt vandaag en we reizen in de middag terug naar Stone Town. Deze havenstad heeft een zeer rijke historie en was ooit een belangrijke plek van zowel de slaven- als de kruidenroutes. We brengen onze laatste avond op het eiland door aan de stranden ten zuiden van de havenstad.

Dag 10: Mikumi National Park
We verlaten de kust en reizen het binnenland in onderweg naar Mikumi waar we overnachten. Mikumi National Park is het vierde grootste park in Tanzania en is deel van een 75.000 vierkante kilometer wildernis waarvan Selous, Afrika’s grootste wildreservaat, het middelpunt is.

Dag 11: Mikumi - Iringa
We staan vroeg op en genieten van een uitgebreide safari in Mikumi National Park. In de middag reizen we verder naar de zuidelijke hooglanden van Tanzania, wat tevens onze laatste stop in Tanzania is.

Dag 12: Lake Malawi
We verlaten Tanzania en gaan Malawi binnen. We rijden de Grote Rift vallei uit over een aantal spectaculaire bergpassen, waarbij we in de hooglanden grote theeplantages passeren voordat we aankomen bij onze overnachtingsplek. Malawi staat bekend als het “warme hart van Afrika”. We spenderen vanavond aan de oevers van het meer met het vooruitzicht om de komende dagen te genieten van de noordelijke regio van het meer. In de middag bezoeken we een lokale gemeenschap.

Dag 13: Lake Malawi
Vandaag biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand. Wandelaars vinden hier een aanbod van trips, waaronder een nogal inspannende trip naar het missie dorp Livingstonia, hoog boven het meer gelegen. Dit is een inspannende wandeling van 8-12 uur.

Snorkelen in het kristalheldere water biedt de kans om zelf de felgekleurde tropische vissen te zien, die je normaal vaak in aquaria ziet. Uw gids zal u helpen met het plannen van activiteiten voor de komende dagen, tenzij u lekker wilt ontspannen aan het meer.

Dag 14: Lake Malawi
Vandaag reizen we verder in zuidelijke richting om het zuidelijke gedeelte van Lake Malawi te bezoeken. Lake Malawi is het meest zuidelijk gelegen meer in het Oost-Afrikaanse Riftsysteem. Als een van de 10 grootste meren ter wereld is de westelijke grens van Lake Malawi meer dan 500 km lang en leven er meer vissoorten dan in enig ander meer. We spenderen de nacht aan de oevers van dit natuurlijke wonder.

Dag 15: Lake Malawi
Vandaag is een dag ter vrije besteding. Deze omgeving biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand.

Dag 16: Lake Malawi- Zambia - South Luangwa National Park, Zambia
We genieten nog eenmaal van de zonsopgang boven Lake Malawi, voordat we vertrekken naar Zambia en South Luangwa National Park, waar we de volgende twee nachten spenderen aan de oevers van de Luangwa Rivier. Nadat we de grens van Zambia zijn gepasseerd, maken we een korte stop in Chipata, voordat we doorreizen naar de Luangwa Rivier. U heeft vanochtend de zon op zien komen boven Lake Malawi en vanavond ziet u de zon ondergaan boven de Luangwa Rivier.

Dag 17: South Luangwa National Park
South Luangwa National Park is een wereldberoemde safari bestemming en we hebben vandaag een volledige dag om het park te verkennen op zoek naar de verschillende wilde dieren die in dit park leven. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele ochtendsafari en tijdens het droge seizoen (april tot december) kunt u deelnemen aan een van de iconische wandelsafari’s in het park. In de middag genieten we van een rit tijdens zonsondergang in het park. De unieke mogelijkheid om het park in de avond te verkennen geeft ons de kans om de moeilijk te spotten nachtelijke dieren te zien, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn.

Dag 18: Petauke
We verlaten de Luangwa Vallei in de ochtend en stoppen bij Tribal Textiles. De Chipata regio is een belangrijke producent van katoen en we krijgen vanochtend deels de creativiteit van de Afrikaanse cultuur te zien. Degenen die geïnteresseerd zijn kunnen een tour in de workshops doen (maart tot december) om te zien hoe deze kleurrijke stoffen gemaakt worden. Onze bestemming van vanavond is de kleine stad Petauke.

Dag 19: Lusaka
Als een belangrijke link tussen Lusaka en het naastgelegen Malawi gaat de Great East Road door landelijk Zambia. We steken de Luangwa Rivier over. Op de route van vandaag vindt u vele dorpjes en boerderijen. De landschappen zijn een sterk contrast in vergelijking met de ontwikkelde landen waar velen van ons vandaan komen.

Dag 20: Lusaka - Victoria Falls, Zimbabwe
We rijden door het zuiden van Zambia onderweg naar de avonturenstad Victoria Falls. In de middag kunnen we voor het eerst de machtige Victoria Falls zien. We steken de brug over tussen Zambia en Zimbabwe en krijgen zicht op “Mosi oa Tunya”, de rook die dondert, zoals de watervallen in de lokale taal ook wel bekend staan. Victoria Falls biedt vele optionele activiteiten en deze kunnen bij aankomst in Victoria Falls geboekt worden.


Dag 21: Victoria Falls
Hoewel vandaag bedoeld is om de machtige Zambezi Rivier te aanschouwen biedt het avontuurlijke stadje Victoria Falls ook vele andere activiteiten voor degenen die meer adrenaline willen. Voor degenen die willen ontspannen zijn er souvenirmarkten en cafeetjes. In de avond genieten we van een diner in een restaurant en de gids kan hiervoor aanbevelingen doen.

Dag 22: Victoria Falls - Kasane
Na het ontbijt reizen we de korte afstand naar de grens van Botswana en vervolgens zetten we ons kamp op aan de oevers van de Chobe River. Degenen die het activiteitenpakket hebben geboekt, gaan in de middag Chobe National Park verkennen in 4×4 voertuigen, welke ons de kans geven om dichtbij de vele olifanten te komen die in de middag de rivier bezoeken. De middag eindigt met een ontspannen bootcruise.

Dag 23: Nata
We verlaten Kasane vroeg in de ochtend en gaan op pad naar Nata, waar we overnachten. In het activiteitenpakket zit in de middag een begeleide excursie naar de zoutvlaktes van de Makgadikgadi zoutpannen en Nata Sanctuary.

Dag 24: Maun - Okavango Delta
Onze reis van vandaag brengt ons door de noordelijke gebieden van de Makgadigadi zoutpannen en de weg naar Maun heeft prachtige voorbeelden van de iconische Baobab bomen. Bij aankomst in Maun heeft u de mogelijkheid om een optionele rondvlucht boven de Okavango Delta te maken.

* Let op: Cliënten die het upgrade pakket van de Okavango Delta hebben geboekt worden bij aankomst in Maun naar de Delta gebracht en sluiten weer bij de groep aan in de ochtend van dag 27. Zie alle details hier.

Dit unieke en ongebruikelijke ecosysteem toont hoe de jaarlijkse stromen water van de Okavango Rivier zich verplaatsen naar het zand van het Kalahari Basin. Het seizoensgebonden patroon van deze stromen zorgt voor het altijd wijzigende karakter van de Delta. Hoewel het waterniveau kan fluctueren blijft de stilte en sereniteit van deze wildernis constant. Gedurende uw tijd in de delta, verblijven de kampeer- en de lodge/hotelgasten op verschillende locaties.

Let op: Op deze reis is het mogelijk dat kampeer cliënten het lodge/ hotelpakket van de Okavango Delta excursie boeken en andersom geldt dat de lodge/ hotel cliënten ook het kampeerpakket van de Okavango Delta excursie kunnen boeken. U dient wel voordat de reis begint (dus wanneer u de reis boekt) een keuze hierin te maken. Tijdens de reis kan dit niet gewijzigd worden.

Dag 25: Okavango Delta
Het unieke en ongebruikelijke ecosysteem van de Delta wordt gevoed door de jaarlijkse wateren van de Okavango Rivier die uitstromen in het zand van het Kalahari Bassin. Door de seizoensinvloeden is de Delta nooit hetzelfde. De beste manier om de Delta te ervaren is door in een mokoro (uitgeholde boomstam) plaats te nemen en over het water te glijden. We vertrekken vroeg en worden door een safarivoertuig naar het mokoro station gebracht (transfer duurt ongeveer 1 uur) waar we de polers (degenen die de mokoro “ besturen”) ontmoeten die ons begeleiden in de Delta. Als we het eiland bereiken, kunt u een natuurwandeling maken met uw poler. Na de wandeling keert u per mokoro terug naar het mokoro station. Hoewel de route van de mokoro niet primair een activiteit betreft waarbij u wilde dieren zult zien, is het toch mogelijk dat u voldoende zult zien in deze wildernis, waaronder olifanten, giraffen, kudu’s, impala’s en zebra’s.

Dag 26: Maun - Central Kalahari District
We verlaten de Delta en reizen naar onze volgende overnachtingsplek Ghanzi. De San bevolking woont al lang in dit gebied. We maken in de middag een begeleide wandeling met een lid van de San-stam, waarbij u meer kunt leren over de San-cultuur en hun leven in de woestijn. In de avond kunnen we genieten van traditionele zang, dans en verhalen vertellen.

Dag 27: Ghanzi - Windhoek
Vandaag is een lange tocht naar de grens met Namibië en verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. We maken een korte stop in het stadscentrum voor een wandeling. (Onze accommodatie voor vanavond ligt halverwege tussen de stad en het vliegveld).

Dag 28: Windhoek
We verlaten Windhoek vroeg in de ochtend aangezien we een volle dag rijden voor ons hebben. We reizen in noordelijke richting en in de late middag bereiken we Etosha Nationaal Park. We beginnen met onze eerste game drive (safari) als we het park binnengaan op pad naar onze overnachtingsplek.

Dag 29: Etosha Nationaal Park
Etosha is de plek voor een van de beste en meest unieke mogelijkheden in Afrika om wilde dieren te spotten. Vandaag zullen we verschillende safari's doen en we verkennen de randen van de Etosha Zoutpan op zoek naar wilde dieren. De overland truck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. We stoppen ook bij een aantal waterpoelen die verspreid over het park liggen.

Dag 30: Etosha naar Kamanjab
We staan vroeg op en genieten van onze laatste safari in Etosha. We verlaten vervolgens het park. Geniet vandaag van de prachtige landschappen en droge rivierbeddingen.

Dag 31: Brandberg White Lady
De Brandberg wordt als de hoogste berg van Namibië beschouwd en hier kunnen we de bekende White Lady vinden, een van de meer dan 45.000 rotsschilderingen in dit gebied. In de middag maken we een wandeling van een uur om de schildering te bezoeken, die geschat wordt op een leeftijd van 2000 jaar oud. (Houd er rekening mee dat de wandeling door wat wild gebied gaat langs de kloof van de normaal gesproken droge Tsisab Rivier).

Dag 32: Spitzkoppe en Swakopmund
We reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdere vlakke landschap. We maken een begeleide wandeling met een lokale gids om Bushman (San) schilderingen te zien, voordat we naar het kuststadje Swakopmund rijden, de avonturen-hoofdstad van Namibië. Hier worden we ingelicht over de vele optionele activiteiten die hier beschikbaar zijn. Er is daarna tijd om de stad te verkennen voordat we op eigen kosten uit eten gaan in een van de lokale restaurants.

Dag 33: Swakopmund
De hele dag is ter vrije besteding. U kunt relaxen, de stad verkennen of deelnemen aan een van de vele activiteiten die hier beschikbaar zijn. De meest populaire activiteiten zijn Quad biken in de duinen of parachute springen. Op een heldere dag kunt u, wanneer u gaat parachute springen, al de bestemming voor de volgende dag zien! Een wandeling maken in Swakopmund en hier lunchen is een zeer goede manier om uw dag te spenderen.

Dag 34: Swakopmund - Namib Naukluft
We verlaten Swakopmund en reizen verder door Zuidelijk Namibië en de Namib Woestijn. We maken een korte stop in Walvisbaai voordat we in oostelijke richting naar het hart van de woestijn reizen. In de middag gaan we met een lokale gids op pad die ons introduceert in de wonderen van de woestijn.

Dag 35: Sesriem en Sossusvlei
We staan vroeg op en vertrekken naar Sesriem, de toegangspoort tot de duinen van Sossusvlei. We beklimmen vandaag Dune 45. Hierna hebben we de kans om Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Dit doen we middels een transfer in een 4x4 voertuig. Vervolgens bezoeken we nog Sesriem Canyon, voordat we naar ons kamp voor vanavond rijden.

Dag 36: Kokerboom woud
We rijden in oostelijke richting naar Keetmanshoop, waar we de middag doorbrengen in het kokerbomen woud. De kokerboom is niet echt een boom, maar een plant die tussen de 200 en 300 jaar oud kan worden.

Dag 37: Giants Playground en Fish River Canyon
Vandaag bezoeken we Giants Playground, zo genoemd vanwege de massieve granieten rotsen die op elkaar gestapeld lijken te zijn. Vervolgens reizen we in zuidelijke richting op ongeasfalteerde wegen naar naar Ais-Ais. Bekend om haar warmwaterbronnen is dit de perfecte plek om het stof van de Namib woestijn van u af te spoelen. Zwemmen in de woestijn is een ervaring om nooit te vergeten. De Fish River Canyon is een van de grootste canyons ter wereld en we maken een korte wandeling op de rand van de canyon om een perspectief te krijgen van hoe groot dit natuurlijke fenomeen eigenlijk is. We genieten hier van de zonsondergang.

Dag 38: Oranje Rivier
In de vroege ochtend vertrekken we naar de Oranje Rivier en onze laatste stop in Namibië. Onze laatste nacht in Namibië brengen we door aan de oevers van de Oranje Rivier en de beste manier om deze rivier te ervaren is per kano. In de middag heeft u de kans om deel te nemen aan een optionele kano-trip op de rivier.

Dag 39: Oranje Rivier - Cedergebergte
Nog 1 laatste grensoversteek brengt ons in Zuid-Afrika. We rijden door de woestijnlandschappen van Namaqualand naar de Cederberg regio. Als u in de lente reist (juli- september) dan kunt u wellicht de prachtige bloemen zien die deze regio zo bekend hebben gemaakt. Vanavond genieten we van een traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijd en delen we de vele ervaringen die we hebben opgedaan.

Dag 40: Cedergebergte - Kaapstad
Het Cedergebergte heeft spectaculaire bergen en sinaasappel boerderijen en hier vindt u ook de Rooibos. In de ochtend bezoeken we een rooibosthee-boerderij en bekijken we de planten van de Rooibos en de Buchu die hier in het wild groeien. Als we dichterbij Kaapstad komen, kunt u de Tafelberg zien. We stoppen om deze prachtige berg van veraf te kunnen zien aan de andere kant van de Table Bay. De reis eindigt bij aankomst in Kaapstad.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Hotel in Nairobi in Kenia

Sentrim Boulevard Hotel ligt dichtbij het Nairobi National Museum en de University of Nairobi. Het ligt op loopafstand van de stadsmarkt, een Barclays pinautomaat op het universiteitsterrein en er is een supermarkt dichtbij. 

Hotel in Kaapstad, in Zuid Afrika

40onBurg ligt in het centrum van Kaapstad, direct naast Greenmarket Square en op loopafstand van het levendige Long Street en het V & A Waterfront. Dit is ook het vertrekpunt van uw tour. Het hotel biedt WiFi, een wasserette en een fitnesscentrum.