Nairobi naar Kaapstad

41 daagse Afrika Avontuur!

Home » Nairobi naar Kaapstad

Nairobi naar Kaapstad

Introductie:
Onze Nairobi naar Kaapstad reizen zijn geweldige avonturen van meer dan 40 dagen. De reizen vertrekken vanaf Nairobi in Kenia en eindigen in Kaapstad, Zuid-Afrika.

U zult vele wilde dieren zien tijdens safari’s. We bezoeken een aantal van de meest legendarische Nationale Parken in Afrika zoals de Serengeti, de Ngorogoro Krater, Chobe, Etosha, South Luangwa..

Deze groepsreis combineert ook een aantal diverse culturen van Afrika met spectaculaire natuurlijke landschappen. U zult de Bushmen, Himba en natuurlijk ook de Masai stam bezoeken. Wanneer u gek bent op natuur kunt u prachtige witte stranden verwachten, een van de 7 wonderen van de wereld en daar alles tussenin!

Klik op de map om te vergroten >>

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

PDF
Gedetailleerd tourdossier

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 43 560
1-Persoonstoeslag ZAR 4410
Optionele activiteiten pakket ZAR 16 800
FreeCurrencyRates.com
Serengeti excursie (optioneel) ZAR 15 950
Hoe lang 41 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Nairobi, Kenia
Eindpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 40, Lunch x 34, Diner x 34
Landen Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibiƫ, Zuid Afrika

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Nairobi naar Kaapstad l Kampeerreis

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Nairobi, Kenia - Arusha, Tanzania
We verlaten de drukte van Nairobi en reizen in zuidelijke richting naar de Tanzaniaanse grens. Nadat alle douane formaliteiten gereed zijn vervolgen we onze weg naar Arusha, vanwaar we de optionele Serengeti Excursie kunnen doen. Vanavond ontvangen we een briefing van onze lokale operator van de Serengeti Excursie en pakken we onze tas voor de komende dagen. Een kleinere dagrugzak of tas is noodzakelijk voor de Serengeti Excursie, aangezien we in kleinere voertuigen op pad gaan en bagageruimte daardoor gelimiteerd is. De Serengeti Excursie wordt alleen aangeboden als een kampeerexcursie en u kunt slaapzakken huren.

Let op: Maaltijden zijn niet inbegrepen voor degenen die niet deelnemen aan de Serengeti excursie en achterblijven in Arusha.

Dag 2/ 3/ 4 Serengeti National Park - Ngorongoro Krater
Deze 3 dagen zijn er om deel te nemen aan de optionele 4 dagen en 3 nachten excursie naar het Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater (Prijs: ZAR 15 950 in 2018). Dit gebied heeft een van de grootste dierenpopulaties van Afrika. De excursie is in een 4x4 safari voertuig met open dak. Met dit voertuig kunnen de uitdagende zijweggetjes in het park bereden worden. Degenen die niet willen deelnemen aan deze excursie, blijven achter in Arusha en kunnen zich meer verdiepen in de fascinerende lokale cultuur. Zij kunnen kiezen uit een variëteit aan dagtours die vanaf hier worden aangeboden, waaronder Arusha National Park, Tarangire National Park en Lake Manyara National Park.
Optionele Activiteiten: 4 daagse Serengeti & Ngorongoro Excursie.

Dag 5 Arusha
Vandaag keren degenen die naar de Serengeti en de Ngorongoro Krater zijn gegaan terug naar de truck in Arusha, waar er tijd is om ervaringen te delen over de geweldige Afrikaanse dieren in het park


Dag 6 Bagamoyo
We vertrekken vroeg vanochtend en reizen naar het zuiden naar onze overnachtingsplek in de kuststad Bagamoyo. Bagamoyo is een voormalige plek van de Oost-Afrikaanse slavenhandel en ligt net ten noorden van Dar es Salaam. Het is een perfecte vertrekplaats voor onze aankomende Zanzibar Excursie. Vandaag is voornamelijk een reisdag en we ervaren de drukte van Afrika’s belangrijkste reisroutes. Reizen over de weg in Afrika is een ervaring en de bruisende markten, dorpjes en prachtige landschappen onderweg geven u een blik op de levensstijl van landelijk Afrika. In de avond bereiden we ons voor op de Zanzibar Excursie die morgen begint.

Dag 7/ 8/ 9 Zanzibar
We komen in de ochtend in Dar es Salaam aan en gaan aan boord van de ferry voor de twee uur durende trip naar Zanzibar. Bij aankomst in de haven gaan we op pad naar Nungwi aan de noordkust van het eiland en nemen we de kans om de kruidenboerderijen van Kidichi en Kizambani te bezoeken. Zanzibar staat bekend  om haar kruiden en geuren en we hebben vandaag de mogelijkheid om dit zelf te ervaren. Er zijn een aantal excursies die voor de komende dagen geregeld kunnen worden in Nungwi en uw gids kan u hiermee helpen.
Inbegrepen hoogtepunten: Kruidentour en stadstour.
Activiteitenpakket: 3-daagse Zanzibar excursie.

Let op: als u het Activiteitenpakket niet heeft bijgeboekt, dan blijft u achter op de kampeerplek in Dar es Salaam voor de komende drie nachten. U dient dan zelf te zorgen voor uw maaltijden.

Dag 10 Dar es Salaam
In de ochtend hebben we de mogelijkheid om het historische Stone Town te verkennen voordat we in de middag de ferry terugnemen naar Dar es Salaam. Stone Town vertegenwoordigt het historisch centrum van Zanzibar Town en het is een absolute bezienswaardigheid voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur en de unieke architectuur van de historische haven. Vanavond genieten we van een optioneel diner in een restaurant in Dar es Salaam.
Optionele activiteiten: Uit eten.

Dag 11 Dar es Salaam - Mikumi
We verlaten de kust en reizen het binnenland in onderweg naar Mikumi waar we overnachten. Mikumi National Park is het vierde grootste park in Tanzania en is deel van een 75.000 vierkante kilometer wildernis waarvan Selous, Afrika’s grootste wildreservaat, het middelpunt is. 

Dag 12 Iringa
We staan vroeg op en genieten van een uitgebreide safari in Mikumi National Park. In de middag reizen we verder naar de zuidelijke hooglanden van Tanzania en onze laatste stop in Tanzania.
Activiteitenpakket: Mikumi National Park game drive (safari)

Dag 13 Lake Malawi
We verlaten Tanzania en gaan Malawi binnen. We rijden de Grote Rift vallei uit over een aantal spectaculaire bergpassen, waarbij we in de hooglanden grote theeplantages passeren voordat we aankomen bij onze overnachtingsplek. We spenderen hier de komende dagen waarbij u voldoende tijd heeft om dit gebied te verkennen.

Dag 14 Lake Malawi
Vandaag biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand. We bezoeken in de ochtend een lokale gemeenschap om de mensen die aan het meer wonen te ontmoeten. Wandelaars vinden hier een aanbod van trips, waaronder een nogal inspannende trip naar het missie dorp Livingstonia, hoog boven het meer gelegen. Snorkelen in het kristalheldere water biedt de kans om zelf de felgekleurde tropische vissen te zien, die je normaal vaak in aquaria ziet. Uw gids zal u helpen met het plannen van activiteiten voor de komende dagen, tenzij u lekker wilt ontspannen aan het meer.
Optionele activiteiten: Vrijwillig klusjes doen voor de gemeenschap, snorkelen in Lake Malawi.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een lokaal dorpje.

Dag 15 Lake Malawi
In de ochtend bezoeken we Karonga. Dit interessante dorpje heeft een turbulente geschiedenis als het centrum van Malawi’s slavenhandel. Het museum heeft een dinosaurus tentoongesteld en we leren meer over de rijke historie van zowel de mensen als de natuur. We keren terug voor een ontspannen middag en een drankje bij zonsondergang aan de oevers van dit grote meer.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een museum en Karonga.

Dag 16 Zuidelijk Lake Malawi
In de ochtend maken we de korte trip in zuidelijke richting naar de regio Nkothakota . Hier spenderen we een laatste avond aan de oevers van het meer.

Dag 17 Zambia - South Luangwa National Park
Vroeg in de ochtend rijden we van Malawi naar de grens met Zambia en vervolgens rijden we verder naar South Luangwa National Park, waar we de volgende twee nachten spenderen aan de oevers van de Luangwa Rivier. U kunt vaak nijlpaarden zien, maar ook andere dieren vanaf de bar bij het kamp. In de middag genieten we van een zonsondergang safari in South Luangwa National Park.

Dag 18 South Luangwa National Park
South Luangwa National Park is een wereldberoemde safari bestemming en we hebben vandaag een volledige dag om het park te verkennen op zoek naar de verschillende wilde dieren die in dit park leven. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele ochtendsafari en tijdens het droge seizoen (april tot december) kunt u deelnemen aan een van de iconische wandelsafari’s in het park. In de middag genieten we van een safari tijdens zonsondergang in het park. De unieke mogelijkheid om het park in de avond te verkennen geeft ons de kans om de moeilijk te spotten nachtelijke dieren te zien, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn.
Optionele activiteiten: Ochtendsafari in South Luangwa, Safari Wandeling (seizoensafhankelijk).
Activiteitenpakket: Safari tijdens zonsondergang in South Luangwa National Park.

Dag 19 Petauke
We verlaten de Luangwa Vallei in de ochtend en stoppen bij Tribal Textiles. De Chipata regio is een belangrijke producent van katoen en we krijgen vanochtend deels de creativiteit van de Afrikaanse cultuur te zien. Degenen die geinteresseerd zijn kunnen een tour in de workshops doen (maart tot december) om te zien hoe deze kleurrijke stoffen gemaakt worden. Onze bestemming van vanavond is de kleine stad Petauke.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een textielproject.

Dag 20 Eureka
Als een belangrijke link tussen Lusaka en het naastgelegen Malawi gaat de Great East Road door landelijk Zambia. We steken de Luangwa Rivier over. Op de route van vandaag vindt u vele dorpjes en boerderijen. De landschappen zijn een sterk contrast in vergelijking met de ontwikkelde landen waar velen van ons vandaan komen.

Dag 21 Zimbabwe - Victoria Falls
We rijden door het zuiden van Zambia onderweg naar de avonturenstad Victoria Falls. In de middag kunnen we voor het eerst de machtige Victoria Falls zien. We steken de brug over tussen Zambia en Zimbabwe en krijgen zicht op “Musi oa Tunya”, de rook die dondert, zoals de watervallen in de lokale taal ook wel bekend staan. Victoria Falls biedt vele optionele activiteiten en deze kunnen bij aankomst in Victoria Falls geboekt worden. 
Optionele Activiteit: Uit eten in Victoria Falls.


Dag 22 Zimbabwe - Victoria Falls
In de ochtend bezoeken we de spectaculaire Victoria Falls. Hoewel vandaag bedoeld is om de machtige Zambezi Rivier te aanschouwen biedt het avontuurlijke stadje Victoria Falls ook vele andere activiteiten voor degenen die meer adrenaline willen. Voor degenen die willen ontspannen zijn er souvenirmarkten en cafeetjes. In de avond genieten we van een diner in een restaurant en de gids kan hiervoor aanbevelingen doen.
Activiteitenpakket: Entreegeld Victoria Falls National Park.

Dag 23 Victoria Falls- Kasane
Na het ontbijt reizen we de korte afstand naar de grens van Botswana en vervolgens zetten we ons kamp op aan de oevers van de Chobe River. Lunch wordt geserveerd in de truck en in de middag verkennen we Chobe National Park. We beginnen onze verkenning in 4×4 voertuigen, welke ons de kans geven om dichtbij de vele olifanten te komen die in de middag de rivier bezoeken. De middag eindigt met een ontspannen bootcruise en een maaltijd geserveerd rondom het kampvuur.
Activiteitenpakket: Chobe National Park safari, Chobe National Park bootcruise.

Dag 24 Nata
We verlaten Kasane vroeg in de ochtend en gaan op pad naar Nata, waar we overnachten. In de middag kunt u een optionele excursie naar de zoutvlaktes maken. In de avond bereiden we ons voor op de reis naar Maun, waarvoor we een klein dagrugzakje of sporttas inpakken voor onze excursie in de Okavango Delta. 

Dag 25 Okavango Delta
Onze reis van vandaag brengt ons door de noordelijke gebieden van de Makgadigadi Pans  en de weg naar Maun heeft prachtige voorbeelden van de iconische Baobab bomen. Bij aankomst in Maun, nemen we afscheid van de truck en beginnen we aan onze Delta excursie.

Dit unieke en ongebruikelijke ecosysteem toont hoe de jaarlijkse stromen water van de Okavango Rivier zich verplaatsen naar het zand van het Kalahari Basin. Het seizoensgebonden patroon van deze stromen zorgt voor het altijd wijzigende karakter van de Delta. Hoewel het waterniveau kan fluctueren blijft de stilte en sereniteit van deze wildernis constant. Gedurende uw tijd in de delta, verblijven de kampeer- en de lodge/hotelgasten op verschillende locaties.
Activiteitenpakket: Okavango Delta Excursie

Let op:
Op deze reis is het mogelijk dat kampeercliënten het lodge/ hotelpakket van de Okavango Delta excursie boeken en andersom geldt dat de lodge/ hotelcliënten ook het kampeerpakket van de Okavango Delta excursie kunnen boeken. U dient wel voordat de reis begint (dus wanneer u de reis boekt) een keuze hierin te maken. Tijdens de reis kan dit niet gewijzigd worden.

Let op:
houd er alstublieft rekening mee dat wanneer u niet deelneemt aan de optionele Delta excursie uit het activiteitenpakket, u achterblijft in het basiskamp met de truck voor de komende 2 nachten. Lodge/ hotelgasten in een kamer met eigen badkamer en kampeergasten op de kampeerplek met gedeelde faciliteiten. Maaltijden worden verzorgd door het basiskamp en optionele activiteiten zijn beschikbaar. 

Dag 26 Okavango Delta
Een volle dag is vandaag beschikbaar voor activiteiten in de Delta. Het programma van activiteiten is flexibel vanwege de seizoensveranderingen. U heeft de mogelijkheid om onder andere te genieten van activiteiten zoals het varen in een traditionele mokoro (uitgeholde boomstam) en natuurwandelingen. De Okavango Delta is niet alleen een natuurwonder, maar vertegenwoordigt ook een van de laatste grote wildernissen ter wereld.

Dag 27 Okavango Delta - Maun
We verlaten de Delta en reizen naar onze volgende overnachtingsplek Maun. s’ Avonds wisselen we onze ervaringen uit rondom het kampvuur.

Let op: de cliënten die het kampeerpakket hebben geboekt keren terug naar de truck en rijden naar Maun.
Cliënten die het lodge/hotelpakket van de Delta excursie hebben geboekt vliegen terug naar Maun vanuit de Okavango Delta . 

Dag 28 Maun - Ghanzi
In de ochtend hebben we de mogelijkheid om een rondvlucht te maken over de Okavango Delta voordat we naar Ghanzi in de centrale Kalahari rijden. De Kalahari is het leefgebied van de San- stam en ons verblijf hier leert ons meer over deze fascinerende mensen. U kunt deelnemen aan een optionele wandeling met een San-gids om meer te leren over hoe zij de natuur omarmen om te overleven. In de avond kunnen we genieten van de San-cultuur, bekend om haar rijke traditie aan zangkunsten, dansen en verhalen vertellen.
Inbegrepen hoogtepunten: San Dansoptreden in de avond.

Dag 29 Ghanzi - Windhoek, Namibië
Vandaag is een lange tocht naar de grens met Namibië en verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. We maken een korte stop in het stadscentrum en vervolgens gaan we naar onze overnachtingsplek. Vanavond is er een optioneel diner in de stad bij Joe’s Beer House.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan stadscentrum Windhoek.
Optionele Activiteit: Uit eten gaan in een lokaal restaurant.

Dag 30 Windhoek - Outjo
We verlaten de stad en reizen in noordelijke richting voor safari in Etosha Nationaal Park. Onderweg stoppen we bij een populaire souvenirmarkt in Okahandja. We bereiken uiteindelijk Etosha National Park, waar we buiten het park overnachten.

Dag 31 Etosha Nationaal Park
Etosha is de plek voor een van de beste en meest unieke mogelijkheden in Afrika om wilde dieren te spotten.
Vandaag zullen we verschillende safari's doen en we verkennen de randen van de Etosha Pan op zoek naar wilde dieren. De overlandtruck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. We stoppen ook bij een aantal waterpoelen die verspreid over het park liggen. 

Dag 32 Opuwu
We staan vroeg op en genieten van onze laatste safari in Etosha. We verlaten vervolgens het park op weg naar Opuwu. Opuwu ligt in de Kunene regio. Geniet vandaag van de prachtige landschappen en droge rivierbeddingen.
Optionele activiteit: Etosha ochtendsafari -afhankelijk van beschikbaarheid.

Dag 33 Himbastam
We bezoeken vandaag de Himba gemeenschap. Dit is een echte nederzetting en is een representatie van een grotere groep nomaden. De Himba zijn een rondtrekkende stam en fokken voornamelijk koeien en geiten. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun unieke kledingstijl.

Het bezoek aan de Himba-stam kan een controversieel onderwerp zijn wat besproken wordt rondom het kampvuur, daarom willen we u aan de voorkant meegeven waarom zij bezocht worden. Het inkomen dat deze specifieke stam genereert door dit soort bezoeken gaat naar de opleiding van Himba weeskinderen en helpt de stam om hen een kans te geven om meer te leren over hun eigen cultuur en erfgoed. Aan het eind van uw bezoek is er een markt, wat een manier voor de vrouwen is om een inkomen te verschaffen voor hun privé uitgaven. Het is aan u of u hier iets wilt kopen of niet.
Activiteitenpakket: Bezoek aan de Himba-stam met een lokale gids.

Dag 34 Swakopmund
Onderweg naar Swakopmund, bezoeken we Spitzkoppe, Namibië’s ‘Matterhorn’. Spitzkoppe is een grote rotsachtige berg en we maken hier een begeleide wandeling om Bushman (San) schilderingen te zien. Vervolgens reizen we naar de Atlantische Kust, naar Swakopmund, de avonturen-hoofdstad van Namibië. Hier worden we ingelicht over de vele optionele activiteiten die hier beschikbaar zijn. Er is daarna tijd om de stad te verkennen voordat we op eigen kosten uit eten gaan in een van de lokale restaurants.
Inbegrepen hoogtepunt: Begeleide wandeling bij Spitzkoppe.
Optionele activiteit: Uit eten.

Dag 35 Swakopmund
De hele dag is ter vrije besteding. U kunt relaxen, de stad verkennen of deelnemen aan een van de vele activiteiten die hier beschikbaar zijn. De meest populaire activiteiten zijn Quadbiken in de duinen of parachute springen. Op een heldere dag kunt u, wanneer u gaat parachute springen, al de bestemming voor de volgende dag zien! Een wandeling maken in Swakopmund en hier lunchen is een zeer goede manier om uw dag te spenderen.
Optionele Activiteiten: Quadbiken, Sandboarden, Parachute springen, Dolfijncruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten etc.

Dag 36 Swakopmund- Namib Naukluft
We verlaten Swakopmund en reizen verder door Zuidelijk Namibië en de Namib Woestijn. We maken een korte stop in Walvisbaai voordat we in oostelijke richting naar het hart van de woestijn reizen. In de middag gaan we met een lokale gids op pad die ons introduceert in de wonderen van de woestijn.
Activiteitenpakket: Begeleide woestijnwandeling met een lokale expert. 

Dag 37 Sesriem en Sossusvlei
Vandaag is een vroege start voor een van de hoogtepunten van onze reis, namelijk het beklimmen van Dune 45 om de zonsopgang te zien. Hierna hebben we de kans om Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Voordat we terugkeren naar ons kamp, maken we nog een korte wandeling in Sesriem Canyon. 
Inbegrepen hoogtepunten: Wandeling op Dune 45 tijdens zonsopgang, Bezoek aan Sossusvlei/ Deadvlei en Sesriem Canyon. 

Dag 38 Fish River Canyon
Vandaag reizen we in zuidelijke richting op ongeasfalteerde wegen naar naar Ai-Ais. Bekend om haar warmwaterbronnen is dit de perfecte plek om het stof van de Namib woestijn van u af te spoelen. Zwemmen in de avond onder de sterren in de woestijn is een ervaring om nooit te vergeten. Morgen staan we weer vroeg op, om de zonsopgang te zien in de Fish River Canyon.
Inbegrepen hoogtepunten: Ai- Ais Hot Springs.

Dag 39 Fish River Canyon - Oranje Rivier
In de vroege ochtend vertrekken we naar Hobas en de Fish River Canyon, een van de grootste canyons ter wereld. De vroege ochtenduren bieden een goede gelegenheid om mooie foto’s te maken van de canyon. We spenderen hier wat tijd om de rand van de canyon te verkennen, voordat we naar de Oranje Rivier en onze laatste stop in Namibië reizen. Onze laatste nacht in Namibië brengen we door aan de oevers van de Oranje Rivier en de beste manier om deze rivier te ervaren is per kano. In de middag heeft u de kans om deel te nemen aan een optionele kano-trip op de rivier.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan de Fish River Canyon.

Dag 40 Oranje Rivier - Cedergebergte
Nog 1 laatste grensoversteek brengt ons in Zuid-Afrika. We rijden door de woestijnlandschappen van Namaqualand naar de Cederberg regio. De Cederberg is waar de Rooibos thee vandaan komt, welke op veel plekken ter wereld een populair drankje is geworden. Vanavond genieten we van een traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijd en delen we de vele ervaringen die we hebben opgedaan.

Dag 41 Kaapstad
Het laatste deel van onze reis rijden we door de tarwevelden van Swartland naar Kaapstad. Geen bezoek aan de Kaapprovincie is compleet zonder de goede wijnen te proeven waar deze regio om bekend staat. We nemen deel aan een wijnproeverij. We stoppen ook bij de zeer bekende Spice Route, wat grenst aan het dorpje Paarl. De Spice Route is een landgoed waar een collectie aan smaken samen wordt gebracht die uniek zijn in de cultuur van de Kaap-provincie- onder andere een biertuin, kunststudio’s, chocolademakers en koffiemakers.
De reis eindigt bij aankomst in Kaapstad.
Activiteitenpakket: Wijnproeverij.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Sentrim Boulevard Hotel ligt dichtbij het Nairobi National Museum en de University of Nairobi. Het ligt op loopafstand van de stadsmarkt, een Barclays pinautomaat op het universiteitsterrein en er is een supermarkt dichtbij. 

Strand Towers Hotel is gelegen in het centrum van Kaapstad en ligt op loopafstand van het levendige Long Street en de V&A Waterfront… en van waar deze reis vertrekt. De uitzichten vanaf dit 4 Sterren hotel zijn adembenemend.