Mozambique Reizen

Introductie:
Onze 14 daagse Mozambique reizen bieden een goede combinatie van Big 5 Safari’s, spectaculaire Natuur, diverse Culturen en prachtige witte stranden!

Op deze reizen bezoeken we Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique. Hoogtepunten zijn onder meer het Kruger National Park, Hlane Royal National Park, Bilene, Inhambane, Vilanculos en Praia do Tofo.

Op deze rondreizen is er tijd om te duiken en te snorkelen. Wanneer u reist tussen oktober en maart, kunt u wellicht zelfs snorkelen en zwemmen met Walvishaaien!

Klik op de map om deze te vergroten. 

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

2020 Tour dossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 24 650
1-Persoonstoeslag ZAR 1550
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 30 450
1-Persoonstoeslag ZAR 3450
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 14 dagen
Groepsgrootte 20 cliënten max
Startpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Eindpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 13, Lunch x 14, Diner x 13
Landen Zuid Afrika, Swaziland, Mozambique

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Mozambique Reizen

Dag 1: Johannesburg - Kruger National Park
Onze Mozambique Reizen vertrekken vanuit Johannesburg in Zuid-Afrika. We beginnen met een mooie rit door de provincie Mpumalanga en langs de adembenemende uitzichten van het Lage Veld en het Kruger National Park. In de middag is er de mogelijkheid om een optionele rit tijdens zonsondergang te maken. Boeking hiervoor is noodzakelijk en uw gids kan u hier verder over informeren in de ochtend. 

Dag 2: Kruger National Park
We staan vandaag vroeg op om te genieten van een volle dag safari. De overvloed aan wilde dieren in dit park biedt uitstekende mogelijkheden hiertoe. Het optionele activiteitenpakket biedt de optie om op safari te gaan in een open 4x4 safari voertuig. In de avond is er een tweede mogelijkheid voor een optionele safari tijdens zonsondergang.

Dag 3: Panorama Route
Degenen die de optionele ochtendwandeling maken staan vandaag vroeg op. De overige reizigers kunnen wat later opstaan. We reizen vandaag een korte afstand naar de Panorama Route en we bezoeken daar God’s Window, de Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes, waarna we terugkeren naar ons kamp in de late namiddag.

Dag 4: Maputo - Mozambique
We gaan vandaag op pad naar Mozambique en de stranden van de Indische Oceaan. We maken onze eerste stop in Maputo, de hoofdstad die een vibrerende mix aan culturen heeft. Nadat we zijn ingecheckt in het hotel, verkennen we de bezienswaardigheden in de stad tijdens een wandeltour met onze gids. Maputo biedt interessante en gevarieerde architectuur en geen bezoek aan deze stad is compleet zonder een bezoek aan een markt. Vanavond gaan we uit eten en krijgen we een kans om het nachtleven van deze intrigerende stad te ervaren.

Dag 5: Inhambane - Barra Beach
We rijden vandaag in noordelijke richting door prachtige kokosnoot plantages en we passeren de oude Europese nederzetting Inhambane, nagejaagd door herinneringen van de oude slavenhandel langs de kust. Het is een lange reisdag, maar onderweg is er veel te zien zoals vele dorpjes en plantages van kokosnoten, cashews en suikerriet. Onze reis brengt ons naar stranden, omgeven door palmbomen, waar we de komende twee dagen kunnen ontspannen. In de avond worden we verwelkomd met een traditioneel Mozambikaans diner.

Dag 6: Inhambane
Met 2 dagen aan het strand hebben we de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van het warme water van de Indische Oceaan. De meer avontuurlijke kunnen deelnemen aan verschillende optionele activiteiten. Hoewel het water veilig is om in te zwemmen bij Barra, biedt het rif aan dit deel van de kust uitstekende kansen om te duiken of te snorkelen.

Dag 7: Imhambane
Vandaag maken we een korte rit naar Tofo om de dag te spenderen, genietend van weer een van Mozambique’s iconische strandbestemmingen. Met veilig zwemmen, een charmante markt en een aantal populaire strandbars, is Tofo perfect voor een dag ontspannen. Een tweede dag geeft u de flexibiliteit om nog deel te nemen aan extra activiteiten, indien gewenst.

Dag 8: Vilanculos
In de ochtend maken we een stop in Inhambane waar u de kans heeft om de markt te verkennen en de historische straten van deze voormalige plek van slavenhandel. Voor degenen die van avontuur houden kan de gids een van de beroemde Dhow ferries regelen om u door de baai te varen. Deze oude boten hebben de kust van Oost-Afrika eeuwenlang bevaren en de trip door de baai is een ware lokale ervaring. Indien gewenst kunt u bij de truck blijven voor de trip naar Maxixe aan de andere kant van de baai. Vervolgens reizen we in noordelijke richting naar onze volgende stop in Vilanculos.

Dag 9: Bazaruto Excursie
We gaan in de ochtend aan boord van een traditionele Dhow en zeilen naar de eilanden van de Bazaruto Archipel, een van de grootste marine reservaten in Zuidelijk Afrika. We spenderen de dag met het verkennen van de eilanden, snorkelen en genieten van de stranden in dit paradijs. Smeer u wel goed in vandaag. We keren in de middag weer terug en genieten van een welverdiende nachtrust.

Dag 10: Xai Xai District
Het dorpje Xai Xai ligt noordelijk van Maputo aan de rivier de Limpopo. We komen hier laat in de middag aan en hebben dan de tijd om een wandeling op het strand te maken of van een drankje tijdens zonsondergang te genieten en afscheid te nemen van de Indische Oceaan en de prachtige stranden van Mozambique.

Dag 11: Hlane Game Reserve, Swaziland
We vertrekken vandaag vroeg en steken de grens van Swaziland over. We gaan op pad naar Hlane Game Reserve, waar we overnachten.

Dag 12: Swaziland
Ons verblijf in Swaziland biedt ons de mogelijkheid om een ochtendsafari te maken in Hlane Game Reserve, voor degenen die het optionele activiteitenpakket geboekt hebben. Na de safari verlaten we Hlane en gaan we op pad naar een ander prachtig reservaat in Swaziland, Mlilwane.

Dag 13: Mlilwane Wildlife Sanctuary, Swaziland
U kunt uren zelfstandig ronddwalen in dit reservaat, vanwege de relatieve afwezigheid van gevaarlijke dieren. Na de lunch nemen we deel aan een 2 uur durende wandeling door de Esijeni gemeenschap, waarbij u een glimps kunt opvangen van het dagelijkse leven. Deze interactieve ervaring kan onder meer het malen van maïs, het dragen van water, een muur bouwen of het wassen van kleren in een stroompje omvatten.

Dag 14: Terug naar Johannesburg, Zuid-Afrika
We rijden vandaag terug naar Johannesburg, waar de reis eindigt bij aankomst bij het Belvedere Estate in de late namiddag. Belvedere biedt een traditionele braai (BBQ) aan op deze laatste avond, wat u kunt boeken bij uw gids een dag voor aankomst.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Mozambique reizen beginnen en eindigen in Johannesburg, Zuid Afrika

Het Belvedere Estate ligt dichtbij Johannesburg en OR Tambo International Airport. Dit 4 sterren hotel/ lodge ligt in 2.5 hectaren weelderige tuinen met 15 kamers, een zwembad, braai (BBQ), bar, lounge…