Ontdek Mozambique

Route: Johannesburg naar Johannesburg

Home » Mozambique Reizen

Mozambique Reizen

Introductie:
Onze 14 daagse Mozambique reizen bieden een goede combinatie van Big 5 Safari’s, spectaculaire Natuur, diverse Culturen en prachtige witte stranden!

Op deze reizen bezoeken we Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique. Hoogtepunten zijn onder meer het Kruger National Park, Hlane Royal National Park, Bilene, Inhambane, Vilanculos en Praia do Tofo.

Op deze rondreizen is er tijd om te duiken en te snorkelen. Wanneer u reist tussen oktober en maart, kunt u wellicht zelfs snorkelen en zwemmen met Walvishaaien!

Klik op de map om deze te vergroten. 

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

PDF
Gedetailleerd tourdossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 18 350
1-Persoonstoeslag ZAR 2260
Optionele activiteiten pakket ZAR 3600
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 22 750
1-Persoonstoeslag ZAR 4250
Optionele activiteiten pakket ZAR 3600
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 14 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Eindpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 13, Lunch x 8, Diner x 12
Landen Zuid Afrika, Swaziland, Mozambique

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Mozambique Reizen

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Zuid-Afrika - Kruger National Park
Onze Mozambique Reizen vertrekken vanuit Johannesburg in Zuid-Afrika. We beginnen met een mooie rit door de provincie Mpumalanga en langs de adembenemende uitzichten van het Lage Veld. In de middag is er de mogelijkheid om een optionele rit tijdens zonsondergang te maken in het Kruger National Park. Boeking hiervoor is noodzakelijk en uw gids kan u hier verder over informeren in de ochtend.  
Optionele Activiteit: Safari rondom zonsondergang.


Dag 2 Kruger National Park
We staan vandaag vroeg op om te genieten van een volle dag safari. De overvloed aan wilde dieren in dit park biedt uitstekende mogelijkheden hiertoe. Het optionele activiteitenpakket biedt de optie om op safari te gaan in een open 4x4 safari voertuig. In de avond is er een tweede mogelijkheid voor een optionele safari tijdens zonsondergang.
Activiteitenpakket: Volle dag 4x4 safari Kruger National Park.
Optionele Activiteit: Avondsafari in open 4x4 voertuigen.
Inbegrepen hoogtepunt: Middagsafari in het Kruger National Park in de overland truck.

Dag 3 Kruger Park/ Panorama Route
Degenen die de optionele ochtendwandeling maken staan vandaag vroeg op. De overige reizigers kunnen wat later opstaan. We reizen vandaag een korte afstand naar de Panorama Route en we bezoeken daar God’s Window, de Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes, waarna we terugkeren naar ons kamp.
Optionele Activiteiten: Ochtend safariwandeling.

Dag 4 Swaziland - Hlane Royal National Park
We vertrekken vandaag vroeg en gaan het Kruger Nationaal Park weer in om een safari in zuidelijke richting te doen. In de middag verlaten we het park en steken we de grens van Swaziland over, waar we ons kamp opzetten. 

Dag 5 Swaziland
Ons verblijf in Swaziland biedt ons de mogelijkheid om een optionele ochtendsafari te maken in Hlane Game Reserve. Hlane biedt een selectie van activiteiten en de Rhino Game Drive wordt zeer warm aanbevolen. Geen bezoek aan Swaziland is compleet zonder een introductie in de rijke cultuur van de Swazi-stam en in de middag zijn we uitgenodigd door de Chief om zijn dorp te bezoeken en hier meer te leren over de tradities van dit trotse volk. 
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een dorpje. 
Optionele Activiteit: Safari rondom zonsopgang in Hlane Royal National Park.

Dag 6 Maputo - Mozambique
We gaan vandaag op pad naar Mozambique en de stranden van de Indische Oceaan. We maken onze eerste stop in Maputo, de hoofdstad die een vibrerende mix aan culturen heeft. Nadat we zijn ingecheckt in het hotel en van een lunch hebben genoten bij een populair lokaal restaurant, verkennen we de bezienswaardigheden in de stad tijdens een wandeltour met onze gids. Maputo biedt interessante en gevarieerde architectuur en geen bezoek aan deze stad is compleet zonder een bezoek aan een markt. Vanavond gaan we uit eten en krijgen we een kans om het nachtleven van deze intrigerende stad te ervaren.
Inbegrepen hoogtepunten: Verken Maputo te voet (zelfstandig).
Optionele activiteiten: Uit eten.

Dag 7 Inhambane - Barra Beach
We rijden vandaag in noordelijke richting door prachtige kokosnoot plantages en we passeren de oude Europese nederzetting Inhambane, nagejaagd door herinneringen van de oude slavenhandel langs de kust. Het is een lange reisdag, maar onderweg is er veel te zien zoals vele dorpjes en plantages van kokosnoten, cashews en suikerriet. Onze reis brengt ons naar stranden, omgeven door palmbomen, waar we de komende twee dagen kunnen ontspannen. In de avond worden we verwelkomd met een traditioneel Mozambikaans diner.
Er zijn hier vele optionele activiteiten beschikbaar van vissen tot paardrijden.
Inbegrepen hoogtepunt: Traditioneel lokaal diner. 

Dag 8 Inhambane
Met 2 dagen aan het strand hebben we de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van het warme water van de Indische Oceaan. De meer avontuurlijken kunnen deelnemen aan verschillende optionele activiteiten. Hoewel het water veilig is om in te zwemmen bij Barra, biedt het rif aan dit deel van de kust uitstekende kansen om te duiken of te snorkelen.
Optionele activiteiten: snorkelen, duiken, quad biking, oceaan safari’s, snorkelen met Walvishaaien (tussen oktober en maart).

Dag 9 Imhambane
Vandaag maken we een korte rit naar Tofo om de dag te spenderen, genietend van weer een van Mozambique’s iconische strandbestemmingen. Met veilig zwemmen, een charmante markt en een aantal populaire strandbars, is Tofo perfect voor een dag ontspannen. Een tweede dag geeft u de flexibiliteit om nog deel te nemen aan extra activiteiten, indien gewenst.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan Tofo.
Optionele activiteiten: snorkelen, duiken, quad biking, oceaan safari’s.

Dag 10 Vilanculos
In de ochtend maken we een stop in Inhambane waar u de kans heeft om de markt te verkennen en de historische straten van deze voormalige plek van slavenhandel. Voor degenen die van avontuur houden kan de gids een van de beroemde Dhow ferries regelen om u door de baai te varen. Deze oude boten hebben de kust van Oost-Afrika eeuwenlang bevaren en de trip door de baai is een ware lokale ervaring. Indien gewenst kunt u bij de truck blijven voor de trip naar Maxixe aan de andere kant van de baai. Vervolgens reizen we in noordelijke richting naar onze volgende stop in Vilanculos.
Inbegrepen hoogtepunten: Traditionele dhow trip naar Maxixe (niet verplicht), verken Inhambane te voet (zelfstandig).

Dag 11 Bazaruto Archipel
We gaan in de ochtend aan boord van een traditionele Dhow en zeilen naar de eilanden van de Bazaruto Archipel, een van de grootste marine reservaten in Zuidelijk Afrika. We spenderen de dag met het verkennen van de eilanden, snorkelen en genieten van de stranden in dit paradijs. Smeer u wel goed in vandaag. We keren in de middag weer terug en genieten van een welverdiende nachtrust.
Activiteitenpakket: Bazaruto eiland dagexcursie.

Dag 12 Xai Xai
Het dorpje Xai Xai ligt noordelijk van Maputo aan de rivier de Limpopo. Het dorpje heeft markten, winkeltjes, restaurants en bars. We komen hier in de middag aan en hebben dan de tijd om een wandeling op het strand te maken of van een drankje tijdens zonsondergang te genieten en afscheid te nemen van de Indische Oceaan en de prachtige stranden van Mozambique.

Dag 13 Malelane Regio

Degenen die vroeg opstaan kunnen genieten van de zonsopgang op het strand, voordat we vertrekken. We rijden door Maputo en reizen verder naar de grens en keren terug in Zuid-Afrika voor onze laatste avond dichtbij het stadje Malelane.

Dag 14 Johannesburg
We rijden vandaag terug naar Johannesburg, waar de reis eindigt bij aankomst bij het Belvedere Estate. Belvedere biedt een traditionele braai (BBQ) aan op deze laatste avond, wat u kunt boeken bij uw gids.
Optionele Activiteit: Uit eten in Johannesburg

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Het Belvedere Estate ligt dichtbij Johannesburg en OR Tambo International Airport. Dit 4 sterren hotel/ lodge ligt in 2.5 hectaren weelderige tuinen met 15 kamers, een zwembad, braai (BBQ), bar, lounge…