Malawi en Zambia

Route: Dar es Salaam naar Victoria Falls

Home » Malawi Zambia Rondreis

Malawi en Zambia Rondreis (zuid)

Introductie:
Tijdens onze 11 daagse Malawi en Zambia rondreis bezoeken we de hoogtepunten van deze minder bezochte landen in Oost-Afrika.

Deze rondreis vertrekt vanuit Dar es Salaam in Tanzania en u zult nog redelijk wat zien van dit prachtige land. Hoogtepunten tijdens de route zijn onder meer Lake Malawi en South Luangwa National Park. Dit park staat bekend om haar grote concentratie aan luipaarden en nijlpaarden.

We eindigen de reis met een ander groot hoogtepunt – Victoria Falls in Zimbabwe – een van de 7 natuurlijke wonderen ter wereld.

Deze reis is onderdeel van het 21 daagse "Oost-Afrika Avontuur (Zuid)"

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. 
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

PDF
Gedetailleerd tourdossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 15 550
1-Persoonstoeslag ---
Optionele activiteiten pakket ZAR 2950
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 21 450
1-Persoonstoeslag ZAR 4950
Optionele activiteiten pakket ZAR 2950
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 11 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Dar es Salaam, Tanzania
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 10, Lunch x 11, Diner x 10
Landen Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Malawi en Zambia Rondreis l zuid

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Dar es Salaam - Mikumi
We verlaten Dar es Salaam en rijden naar Mikumi National Park en zo starten we onze Malawi en Zambia Rondreis. Mikumi National Park is het vierde grootste park in Tanzania en is deel van een 75.000 vierkante kilometer wildernis waarvan Selous, Afrika’s grootste wildreservaat, het middelpunt is. 

Dag 2 Iringa
We staan vroeg op en genieten van een uitgebreide safari in Mikumi National Park. In de middag reizen we verder naar de zuidelijke hooglanden van Tanzania, wat tevens onze laatste stop in Tanzania is.
Activiteitenpakket: Mikumi National Park game drive (safari)

Dag 3 Lake Malawi
We verlaten Tanzania en gaan Malawi binnen. We rijden de Grote Rift vallei uit over een aantal spectaculaire bergpassen, waarbij we in de hooglanden grote theeplantages passeren voordat we aankomen bij onze overnachtingsplek. We spenderen hier de komende dagen waarbij u voldoende tijd heeft om dit gebied te verkennen.

Dag 4 Lake Malawi
Vandaag biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand. We bezoeken in de ochtend een lokale gemeenschap om de mensen die aan het meer wonen te ontmoeten. Wandelaars vinden hier een aanbod van trips, waaronder een nogal inspannende trip naar het missie dorp Livingstonia, hoog boven het meer gelegen. Snorkelen in het kristalheldere water biedt de kans om zelf de felgekleurde tropische vissen te zien, die je normaal vaak in aquaria ziet. Uw gids zal u helpen met het plannen van activiteiten voor de komende dagen, tenzij u de komende dagen lekker wilt ontspannen aan het meer.
Optionele activiteiten: Vrijwillig klusjes doen voor de gemeenschap, snorkelen in Lake Malawi
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een lokaal dorpje

Dag 5 Lake Malawi
In de ochtend bezoeken we Karonga. Dit interessante dorpje heeft een turbulente geschiedenis als het centrum van Malawi’s slavenhandel. Het museum heeft een dinosaurus tentoongesteld en we leren meer over de rijke historie van zowel de mensen als de natuur. We keren terug voor een ontspannen middag en een drankje bij zonsondergang aan de oevers van dit grote meer.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een museum en Karonga

Dag 6 Zuidelijk Lake Malawi
In de ochtend maken we de korte trip in zuidelijke richting naar de regio Nkothakota . Hier spenderen we een laatste avond aan de oevers van het meer.

Dag 7 Zambia - South Luangwa National Park
Vroeg in de ochtend rijden we van Malawi naar de grens met Zambia en vervolgens rijden we verder naar South Luangwa National Park, waar we de volgende twee nachten spenderen aan de oevers van de Luangwa River. U kunt vaak nijlpaarden zien, maar ook andere dieren vanaf de bar bij het kamp. In de middag genieten we van een zonsondergang safari in South Luangwa National Park.

Dag 8 South Luangwa National Park
South Luangwa National Park is een wereldberoemde safari bestemming en we hebben vandaag een volledige dag om het park te verkennen op zoek naar de verschillende wilde dieren die in dit park leven. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele ochtendsafari en tijdens het droge seizoen (april tot december) kunt u deelnemen aan een van de iconische wandelsafari’s in het park. In de middag genieten we van een rit tijdens zonsondergang in het park. De unieke mogelijkheid om het park in de avond te verkennen geeft ons de kans om de moeilijk te spotten nachtelijke dieren te zien, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn.
Optionele activiteiten: Ochtendsafari in South Luangwa, Safari Wandeling (seizoensafhankelijk)
Activiteitenpakket: Safari tijdens zonsondergang in South Luangwa National Park

Dag 9 Petauke
We verlaten de Luangwa Vallei in de ochtend en stoppen bij Tribal Textiles. De Chipata regio is een belangrijke producent van katoen en we krijgen vanochtend deels de creativiteit van de Afrikaanse cultuur te zien. Degenen die geinteresseerd zijn kunnen een tour in de workshops maken (maart tot december) om te zien hoe deze kleurrijke stoffen gemaakt worden. Onze bestemming van vanavond is de kleine stad Petauke.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een textielproject

Dag 10 Eureka
Als een belangrijke link tussen Lusaka en het naastgelegen Malawi gaat de Great East Road door landelijk Zambia. We steken de Luangwa Rivier over onderweg naar Lusaka. Op de route van vandaag vindt u vele dorpjes en boerderijen. De landschappen zijn een sterk contrast in vergelijking met de ontwikkelde landen waar velen van ons vandaan komen.

Dag 11 Zimbabwe - Victoria Falls
We rijden door het zuiden van Zambia onderweg naar de avonturenstad Victoria Falls. In de middag kunnen we voor het eerst de machtige Victoria Falls zien. We steken de brug over tussen Zambia en Zimbabwe en krijgen zicht op “Musi oa Tunya”, de rook die dondert zoals de watervallen in de lokale taal ook wel bekend staan. Victoria Falls biedt vele optionele activiteiten en deze kunnen bij aankomst in Victoria Falls geboekt worden. Uw reis eindigt bij aankomst in Victoria Falls.
Optionele Activiteit: Uit eten in Victoria Falls 

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur.

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

De Kariakoo Sleep Inn Hotel in Dar es Salaam ligt op slechts 20 minuten van de belangrijkste internationale luchthaven. Het hotel beschikt over ruime kamers, huwelijksreissuites en normale suites. Voor uw gemak is er gratis wi-fi, een business center, toegang tot een bank, apotheek en diverse winkels in de directe omgeving.

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…