Malawi en Zambia Rondreis (z) Dar es Salaam naar Vic Falls

Introductie:
Tijdens onze 11 daagse Malawi en Zambia rondreis bezoeken we de hoogtepunten van deze minder bezochte landen in Oost-Afrika.

Deze rondreis vertrekt vanuit Dar es Salaam in Tanzania en u zult nog redelijk wat zien van dit prachtige land. Hoogtepunten tijdens de route zijn onder meer Lake Malawi en South Luangwa National Park. Dit park staat bekend om haar grote concentratie aan luipaarden en nijlpaarden.

We eindigen de reis met een ander groot hoogtepunt – Victoria Falls in Zimbabwe – een van de 7 natuurlijke wonderen ter wereld.

Deze reis is onderdeel van het 20 daagse "Oost-Afrika Avontuur (Zuid)"

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. 
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

2020 Tour dossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 21 950
1-Persoonstoeslag n.v.t
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 29 950
1-Persoonstoeslag ZAR 2950
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 11 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Dar es Salaam, Tanzania
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 10, Lunch x 11, Diner x 10
Landen Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Malawi en Zambia Rondreis l zuid

Dag 1: Dar es Salaam - Mikumi
We verlaten Dar es Salaam en rijden naar Mikumi National Park en zo starten we onze Malawi en Zambia Rondreis. Mikumi National Park is het vierde grootste park in Tanzania en is deel van een 75.000 vierkante kilometer wildernis waarvan Selous, Afrika’s grootste wildreservaat, het middelpunt is. 

Dag 2: Mikumi - Iringa
We staan vroeg op en genieten van een uitgebreide safari in Mikumi National Park. In de middag reizen we verder naar de zuidelijke hooglanden van Tanzania, wat tevens onze laatste stop in Tanzania is.

Dag 3: Lake Malawi
We verlaten Tanzania en gaan Malawi binnen. We rijden de Grote Rift vallei uit over een aantal spectaculaire bergpassen, waarbij we in de hooglanden grote theeplantages passeren voordat we aankomen bij onze overnachtingsplek. Malawi staat bekend als het “warme hart van Afrika”. We spenderen vanavond aan de oevers van het meer met het vooruitzicht om de komende dagen te genieten van de noordelijke regio van het meer. In de middag bezoeken we een lokale gemeenschap.

Dag 4: Lake Malawi
Vandaag biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand. Wandelaars vinden hier een aanbod van trips, waaronder een nogal inspannende trip naar het missie dorp Livingstonia, hoog boven het meer gelegen. Dit is een inspannende wandeling van 8-12 uur.

Snorkelen in het kristalheldere water biedt de kans om zelf de felgekleurde tropische vissen te zien, die je normaal vaak in aquaria ziet. Uw gids zal u helpen met het plannen van activiteiten voor de komende dagen, tenzij u lekker wilt ontspannen aan het meer.

Dag 5: Lake Malawi
Vandaag reizen we verder in zuidelijke richting om het zuidelijke gedeelte van Lake Malawi te bezoeken. Lake Malawi is het meest zuidelijk gelegen meer in het Oost-Afrikaanse Riftsysteem. Als een van de 10 grootste meren ter wereld is de westelijke grens van Lake Malawi meer dan 500 km lang en leven er meer vissoorten dan in enig ander meer. We spenderen de nacht aan de oevers van dit natuurlijke wonder.

Dag 6: Lake Malawi
Vandaag is een dag ter vrije besteding. Deze omgeving biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand.

Dag 7: Lake Malawi- Zambia - South Luangwa National Park, Zambia
We genieten nog eenmaal van de zonsopgang boven Lake Malawi, voordat we vertrekken naar Zambia en South Luangwa National Park, waar we de volgende twee nachten spenderen aan de oevers van de Luangwa Rivier. Nadat we de grens van Zambia zijn gepasseerd, maken we een korte stop in Chipata, voordat we doorreizen naar de Luangwa Rivier. U heeft vanochtend de zon op zien komen boven Lake Malawi en vanavond ziet u de zon ondergaan boven de Luangwa Rivier.

Dag 8: South Luangwa National Park
South Luangwa National Park is een wereldberoemde safari bestemming en we hebben vandaag een volledige dag om het park te verkennen op zoek naar de verschillende wilde dieren die in dit park leven. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele ochtendsafari en tijdens het droge seizoen (april tot december) kunt u deelnemen aan een van de iconische wandelsafari’s in het park. In de middag genieten we van een rit tijdens zonsondergang in het park. De unieke mogelijkheid om het park in de avond te verkennen geeft ons de kans om de moeilijk te spotten nachtelijke dieren te zien, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn.

Dag 9: Petauke
We verlaten de Luangwa Vallei in de ochtend en stoppen bij Tribal Textiles. De Chipata regio is een belangrijke producent van katoen en we krijgen vanochtend deels de creativiteit van de Afrikaanse cultuur te zien. Degenen die geïnteresseerd zijn kunnen een tour in de workshops doen (maart tot december) om te zien hoe deze kleurrijke stoffen gemaakt worden. Onze bestemming van vanavond is de kleine stad Petauke.

Dag 10: Lusaka
Als een belangrijke link tussen Lusaka en het naastgelegen Malawi gaat de Great East Road door landelijk Zambia. We steken de Luangwa Rivier over. Op de route van vandaag vindt u vele dorpjes en boerderijen. De landschappen zijn een sterk contrast in vergelijking met de ontwikkelde landen waar velen van ons vandaan komen.

Dag 11: Lusaka - Victoria Falls, Zimbabwe
We rijden door het zuiden van Zambia onderweg naar de avonturenstad Victoria Falls. In de middag kunnen we voor het eerst de machtige Victoria Falls zien. We steken de brug over tussen Zambia en Zimbabwe en krijgen zicht op “Musi oa Tunya”, de rook die dondert, zoals de watervallen in de lokale taal ook wel bekend staan. Victoria Falls biedt vele optionele activiteiten en deze kunnen bij aankomst in Victoria Falls geboekt worden. Uw reis eindigt bij aankomst in Victoria Falls.

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur.

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Reizen vanaf Dar es Salaam, Tanzania

De Kariakoo Sleep Inn Hotel in Dar es Salaam ligt op slechts 20 minuten van de belangrijkste internationale luchthaven. Het hotel beschikt over ruime kamers, huwelijksreissuites en normale suites. Voor uw gemak is er gratis wi-fi, een business center, toegang tot een bank, apotheek en diverse winkels in de directe omgeving.

Reizen naar Victoria Falls in Zimbabwe

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…