Lodge Safari Tanzania l 7 dagen l kleine groep

Introductie:
Tijdens deze 7 daagse Tanzania Lodge Safari bezoekt u Tarangire en Lake Manyara National Park en natuurlijk het wereldberoemde Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater.

Deze safari is ontworpen voor degenen die iets meer comfort willen wanneer ze in Afrika reizen. Cliënten overnachten in comfortabele lodges. Neem een kijkje bij "Meer informatie" hieronder om een beter idee te krijgen.

We reizen door adembenemende landschappen op "avontuurlijke" wegen terwijl u geniet van de natuur, wilde dieren en de Afrikaanse manier van leven. Klik op de map hiernaast om te vergroten.

  • Algemeen

Hoeveel: Vanaf € 2275 pp
Eenpersoonstoeslag: € 95 - € 320 (zie safari data)
Hoe lang: 7 dagen
Accommodatie: Dit is een lodge safari
Groepsgrootte: Maximum 7 cliënten per 4×4
Vertrekpunt: Arusha, Tanzania
Eindput: Arusha, Tanzania
Maaltijden: Zoals aangegeven
Landen: Tanzania
FreeCurrencyRates.com

Inclusief: Vervoer in een 4×4 safari voertuig, Professionele, Engelssprekende gids (of Duits - zie vertrekdata), Maaltijden volgens reisbeschrijving, Mineraalwater (3 liter per persoon per dag), Overnachtingen in safari lodges en permanente tenten, Alle entreegelden nationale parken, alle genoemde activiteiten, Flying Doctors verzekering (AMREF) tijdens de safari.

Exclusief: Vluchten, Optionele activiteiten, Alcoholische dranken en frisdranken, Visa-toeslagen, Fooien, Persoonlijke uitgaven voor souvenirs etc., Reisverzekering

  • Dag tot dag beschrijving l Lodge Safari Tanzania l Kleine groep

Dag 1 Arusha - Tarangire National Park
U wordt in de ochtend opgehaald en na een korte briefing gaan we onderweg naar Tarangire National Park, wat een rit van ongeveer 2 uur is. Dit park heeft diverse landschappen en een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Het wordt beschouwd als een van de meest aantrekkelijke parken in noordelijk Tanzania. Het is een van de meest bevolkte gebieden van olifanten en het is ook het leefgebied van roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en cheetah’ s. In het park kunt u ook vele giraffen, buffels, zebra’s en verschillende antelopen en gazellen zien. Door het open dak van het safarivoertuig kunt u het prachtige landschap in u opnemen en de dieren zien. In de late middag verlaten we het park en gaan we naar Lake Burunge Tented Camp, waar we overnachten.
Maaltijden: Lunch, Diner

Dag 2 Tarangire Area - Lake Manyara National Park
Na het ontbijt rijden we vanaf Tarangire Lake Manyara National Park. Het is uniek door zijn leeuwen die in de takken van bomen kruipen en haar grote bavianenpopulatie, welke de grootste van Oost- Afrika is. De vele bavianen storen zich niet aan het menselijk bezoek en zij zijn minder agressief dan in andere gebieden. Ook heeft dit park ongeveer 400 vogels die er leven. Na een uitgebreide safari reizen we naar de Kirurumu Manyara Lodge, waar we overnachten.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 3 Lake Manyara Area - Serengeti National Park
Na het ontbijt rijdt u naar de weelderig begroeide kraterhooglanden, waar op de vruchtbare gronden mais en koffie groeit. Serengeti National Park is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld, ongeëvenaard door haar natuurlijke schoonheid en wetenschappelijke waarde. Met meer dan twee miljoen wildebeesten, een half miljoen Thomson's gazellen, en een kwart miljoen zebra’s, heeft het de grootste concentratie van dieren in Afrika. De wildebeest en zebra vormen de sterren van een uniek spektakel – de jaarlijkse Serengeti migratie. Afhankelijk van het seizoen verblijven we of bij het Kati Kati Tented Camp in het park of bij Mapito Tented Camp aan de rand van het park.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 4 Serengeti National Park
Deze gehele dag zoeken we weer naar wilde dieren in de Serengeti. De gebieden die we bezoeken zijn afhankelijk van waar de migrerende kuddes zich op dat moment bevinden. In het algemeen bewegen de wildebeesten en de zebra’s zich gedurende het korte regenseizoen in november en december vanaf de heuvels in het noorden naar de vlakten in het zuiden. Tijdens het langere regenseizoen in april, mei en juni keren ze weer terug naar het noorden. Met fluctuaties in de jaarlijkse regenval verschilt de locatie van de dieren van jaar tot jaar. Uw gids zal echter de locatie van de kuddes weten. U overnacht weer op dezelfde plek als vorige nacht.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner 

Dag 5 Serengeti National Park - Karatu – Koffie wandeling
In de vroege middag verlaten we Serengeti National Park. We gaan op weg naar de Ngorongoro Conservation Area. Zodra we aankomen aan de rand van de Ngorongoro Krater kunnen we de gigantische caldera beneden ons zien– een adembenemend uitzicht. We verlaten de Ngorongoro Conservation Area en rijden naar de Ngorongoro Farm House in Karatu, waar we een wandeling zullen maken in de koffie plantage om meer te leren over het maken van koffie. We overnachten bij de Ngorongoro Farm House.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner 

Dag 6 Karatu - Ngorongoro Krater - Karatu
Bij zonsopkomst genieten we van het ontbijt en hierna reizen we langs de schijnbaar eindeloze muren de krater in. Hier, binnen een aantal vierkante kilometer, kunt u meer dan 25.000 dieren zien van de Big Five tot de zeldzame wilde hond, hyena’s en meer dan 500 vogelsoorten. Na de picknick lunch verlaten we de krater en rijden we terug naar de Ngorongoro Farm House, waar we weer overnachten.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 7 Karatu - Arusha
Na het ontbijt reizen we terug naar Arusha waar we in de middag aankomen. U wordt afgezet bij uw hotel of bij het vliegveld.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Klaar voor een Safari?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Tanzania lodge safari's beginnen en eindigen in Arusha in Tanzania

De African View Lodge ligt op steenworp afstand van Arusha National Park op een hoogte van bijna 1400 meter. De gezellige bungalows bij de lodge dienen als een uitstekend vertrekpunt voor safari’s vertrekkend naar de wereldberoemde Ngorongoro Krater, de Serengeti, Tarangire en Lake Manyara Nationale Parken.