Kruger Park, Swaziland en Lesotho

Route: Johannesburg naar Port Elizabeth

Home » Kruger Park, Swaziland en Lesotho Tour

Kruger Park, Swaziland en Lesotho Tour

Introductie:
De Kruger Park, Swaziland en Lesotho reis is onderdeel van de langere 20 daagse “Verken Zuid-Afrika” reis Zuid.

Op deze internationale groepsreis ziet u vele hoogtepunten van Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho. Uw overland avontuur start in Johannesburg en eindigt in Port Elizabeth.

Deze reis biedt een goede combinatie van wildlife safari’s, prachtige natuurlijke landschappen en diverse culturen. 

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

PDF
Gedetailleerd tourdossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 15 550
1-Persoonstoeslag ZAR 1150
Optionele activiteiten pakket ZAR 2360
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 22 550
1-Persoonstoeslag ZAR 3200
Optionele activiteiten pakket ZAR 2360
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 14 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Eindpunt Port Elizabeth, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 13, Lunch x 9, Diner x 12
Landen Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Kruger Park, Swaziland en Lesotho

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Zuid-Afrika - Greater Kruger Nationaal Park
Onze Kruger Park, Swaziland en Lesotho reis begint wanneer we Johannesburg verlaten met een mooie rit door de provincie Mpumalanga. Onze groepsreis van vandaag volgt in de voetsporen van de oude handelsroutes naar het Lage Veld en het Kruger National Park. In de middag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele rit om een drankje te doen tijdens zonsondergang (een zogenaamde Sundowner). Een boeking hiervoor is noodzakelijk en uw gids kan u hiermee in de ochtend helpen.

Dag 2 Kruger Nationaal Park
We staan vroeg op en gaan het Kruger National Park in om te genieten van een volle dag safari. De overvloed aan wilde dieren geeft ons de mogelijkheid om veel te zien en in het Kruger leven ook de dieren die behoren tot Afrika’s Big-5. Kruger is het vlaggenschip van Zuid-Afrika’s nationale parken en er leven hier een indrukwekkend aantal soorten: 336 soorten bomen, 49 soorten vissen, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren. Ons activiteitenpakket biedt de toegevoegde spanning om het park te ervaren in een 4×4 voertuig wat open is aan de zijkanten. In de avond is er een 2de mogelijkheid voor een optionele rit om een drankje tijdens zonsondergang te doen.
Inbegrepen hoogtepunten: Volle dag Kruger Park safari in overland truck. 
Activiteitenpakket: 4×4 safari in Kruger National Park. 

Dag 3 Kruger National Park - Panorama Route
Hoewel degenen die vandaag de optionele ochtendwandeling doen vroeg op moeten staan, vertrekken we vandaag iets later en reizen we de korte afstand naar de Panorama Route. Gelegen langs de helling die het centrale plateau en het laaggelegen bosveld van Kruger verdeelt, bieden de bezienswaardigheden van de Panorama route ons vandaag prachtige plaatjes. We bezoeken de hoogtepunten van Bourke’s Luck Potholes, de Drie Rondavels en God’s Window voordat we in de late middag terugkeren naar het kamp.
Inbegrepen hoogtepunten: Panorama Route

Dag 4 Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary
We starten vandaag vroeg met traditionele koffie en Afrikaans beschuit voordat we door Kruger rijden op pad naar Swaziland. Onze truck biedt een uitstekend platform om wilde dieren te zien terwijl we in zuidelijke richting rijden. We rijden het zuidelijke deel van het park uit en rijden de korte afstand naar de grens van Swaziland. Onze route van vanmiddag gaat door de bergen en wouden van dit ingesloten koninkrijk. Onze bestemming van vandaag is de Ezulwini Valley net onder de hoofdstad Mbabane.
Inbegrepen hoogtepunten: Safari in Kruger National Park met de overland truck (voor degenen die het activiteitenpakket niet geboekt hebben).

Dag 5 Isimangaliso, Greater St. Lucia
Gelegen in de Ezulwini Valley, wat letterlijk “vallei van de hemel” betekent, is het Mlilwane Wildlife Sanctuary Swaziland’s oudste reservaat en het beslaat 4560 hectaren. Aangezien het reservaat geen grote roofdieren heeft kunnen we genieten van een ochtendwandeling langs de dieren die op deze vlaktes leven. Het reservaat biedt vele optionele activiteiten, waaronder safari’s, mountain biking of een bezoek aan het traditionele dorpje van de Chief. In de middag gaan we verder zuidelijk in Zululand, wat eens het gebied was van de machtige koning Shaka die de Zulu clans verenigde. In de avond kunnen we genieten van een culturele ervaring waar we meer leren over de Zulu tradities en taal.
Inbegrepen hoogtepunten: Zulu culturele avond, natuurwandeling in Mlilwane.

Dag 6 Hluhluwe - Imfolozi Game Reserve
Deze ochtend rijden we naar het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve voor een safari in open 4x4 voertuigen. Dit park is het enige park dat door de overheid gerund wordt in de provincie van KwaZulu-Natal waar de Big Five voorkomt. Dankzij het beschermen van dit gebied heeft dit park nu de grootste populatie van witte neushoorns ter wereld. Vervolgens keren we terug naar St. Lucia, waar we aan boord van een boot gaan om te genieten van een cruise tijdens zonsondergang, waarbij we hopelijk nijlpaarden en vele vogels zien.
Activiteitenpakket: Game drive (safari) in open 4x4 voertuigen- Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, Zonsondergang bootcruise in St. Lucia. 

Dag 7 Durban 
Vandaag komen we aan in Durban. Deze bruisende stad is Zuid-Afrika's grootste haven en zeer bekend als surfbestemming. In de middag is er tijd om te genieten van de gouden stranden in deze stad.  In de avond kunt u gaan dineren bij een van de lokale Indiase restaurants, waar Durban bekend om staat.
Optionele Activiteit: Uit Eten. 

Dag 8 Drakensbergen
We verlaten de stranden van KwaZulu Natal en rijden het binnenland in naar de Drakensbergen. De Drakensbergen zijn Zuid-Afrika's hoogste en mooiste bergen. We verkennen de bergpaden en kunnen genieten van prachtige uitzichten in het Royal Natal National Park. 
Hoogtepunten: Howick Falls en de plek waar Nelson Mandela is gevangen genomen.

Dag 9 Drakensbergen
In de ochtend maken we een lange wandeling en onderweg hebben we de mogelijkheid om voorbeelden te zien van San rotskunst met een lokale gids. Hoewel we iedereen aanraden om zoveel mogelijk tijd door te brengen in de bergen, kunnen we aparte opties bieden afhankelijk van het fitness niveau van de groep. Met een aantal wandelpaden beschikbaar kunnen we u garanderen dat een ieder aan zijn trekken komt. Het belangrijkste is dat iedereen op zijn eigen tempo van dit bergparadijs kan genieten.
Inbegrepen hoogtepunten: Wandeling met uw gids in Ukhahlamba-Drakensberg Park.

Dag 10/ 11 Lesotho - Malealea
Vanochtend hebben we de mogelijkheid om een Gieren restaurant te bezoeken waar we hopelijk deze fascinerende vogels kunnen zien. Onze route gaat vervolgens langs de magnifieke kliffen van het Golden Gate National Park, voordat we in de middag Lesotho binnengaan.

Dit berg- koninkrijk is een van de hoogste landen ter wereld. Het gehele land ligt hoger dan 1000 meter boven zeeniveau. We rijden langs de hoofdstad Maseru en rijden verder omhoog naar ons kamp hoog in de bergen. De volgende dag maken we in de ochtend een wandeling met daarna een bezoek aan een dorpje om meer te leren over de gemeenschap die hier woont. De Basotho staan bekend om haar traditionele hoeden, dekens en hun pony’s. U kunt een optionele Pony Trekking gaan doen in de afgelegen heuvels van Lesotho, vergezeld door lokale gidsen.
Inbegrepen hoogtepunten: Rit door Golden Gate, Bezoek aan een een dorpje. 
Optionele Activiteiten: Pony Trekking Excursie, Wandelen. 

Dag 12 Zuid-Afrika - Graaff Reinet
We keren terug naar Zuid-Afrika en dalen de bergpassen af. Het semi-droge gebied van de Karoo ligt midden in landelijk Zuid-Afrika en biedt een sterk contrast met de bergen die we zojuist achter ons hebben gelaten. Het historische stadje Graaff-Reinet is gelegen midden in de Great Karoo en biedt een uniek inkijkje in de geschiedenis van deze droge regio. Hoog uitstekend boven de stad is de Valley of Desolation een spectaculaire achtergrond voor de ondergaande zon. In de avond heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een optioneel bezoek aan de Valley of Desolation tijdens zonsondergang om de dag af te sluiten met een drankje (de zogenaamde Sundowner).
Optionele activiteit: Valley of Desolation sundowner tour.

Dag 13 Addo Elephant National Park
Vanochtend sluit een lokale gids bij ons aan om ons meer te vertellen over de historische hoogtepunten van Graaff-Reinet. Dit stadje heeft een van de hoogste concentraties van monumenten en zij biedt een charmant inzicht in de geschiedenis van het land. We gaan vervolgens op pad naar de kust en de wilde dieren van Addo National Park over de open vlaktes van de Karoo.
Activiteitenpakket: Graaff Reinet historische tour.

Dag 14 Greater Addo Elephant Nationaal Park
Beroemd om haar olifanten naar wie dit park genoemd is heeft een recente uitbreiding ervoor gezorgd dat Addo nu het derde grootste Nationale Park van Zuid-Afrika is. De unieke vegetatie van Addo zorgt voor een grote variëteit aan wilde dieren en het grootste deel van de dag gaan we op zoek naar deze dieren. We genieten van een ochtendsafari in onze overlandtruck, voordat u naar Port Elizabeth wordt gebracht, waar uw reis eindigt.
Inbegrepen hoogtepunten: Halve dag safari in Addo met de overland truck

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Het Belvedere Estate ligt dichtbij Johannesburg en OR Tambo International Airport. Dit 4 sterren hotel/ lodge ligt in 2.5 hectaren weelderige tuinen met 15 kamers, een zwembad, braai (BBQ), bar, lounge…

Kings Beach Garden Court Hotel in Port Elizabeth is centraal gelegen en biedt prachtige uitzichten op de Algoa Bay. Het hotel is op loopafstand van het strand, winkels, de boulevard, restaurants en andere attracties. Kamers zijn comfortabel met moderne badkamers, air-conditioning, thee- en koffiefaciliteiten en gratis wifi…