Kruger Park en Swaziland

Route: Johannesburg naar Durban

Home » Kruger Park en Swaziland Reis

Kruger Park en Swaziland Reis

Introductie:
De Kruger Park en Swaziland reis is onderdeel van de 20 daagse “Verken Zuid-Afrika” reis Zuid.

Uw rondreis start in Johannesburg en eindigt in Durban. Hoogtepunten van deze reis zijn onder andere de prachtige Panorama Route, Safari’s in het Kruger National Park (waar u wellicht het geluk hebt om de Big 5 te zien), en het Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland…

Deze groepsreis biedt een geweldige combinatie van wildlife safari’ s, prachtige natuurlijke landschappen en diverse culturen. 

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

PDF
Gedetailleerd tourdossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 8950
1-Persoonstoeslag ZAR 100
Optionele activiteiten pakket ZAR 2000
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 15 250
1-Persoonstoeslag ZAR 1240
Optionele activiteiten pakket ZAR 2000
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 7 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Eindpunt Durban, Zuid Afrika
Maaltijden Ontbijt x 6, Lunch x 3, Diner x 6
Landen Zuid Afrika, Swaziland

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Kruger Park en Swaziland Reis

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Zuid-Afrika - Greater Kruger Nationaal Park
Deze Kruger Park en Swaziland reis begint met een mooie rit door de provincie Mpumalanga. Onze groepsreis van vandaag volgt in de voetsporen van de oude handelsroutes naar het Lage Veld en het Kruger National Park. In de middag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele rit om een drankje te doen tijdens zonsondergang (een zogenaamde Sundowner). Een boeking hiervoor is noodzakelijk en uw gids kan u hiermee in de ochtend helpen.

Dag 2 Kruger Nationaal Park
We staan vroeg op en gaan het Kruger National Park in om te genieten van een volle dag safari. De overvloed aan wilde dieren geeft ons de mogelijkheid om veel te zien en in het Kruger leven ook de dieren die behoren tot Afrika’s Big-5. Kruger is het vlaggenschip van Zuid-Afrika’s nationale parken en er leven hier een indrukwekkend aantal soorten: 336 soorten bomen, 49 soorten vissen, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren. Ons activiteitenpakket biedt de toegevoegde spanning om het park te ervaren in een 4×4 voertuig wat open is aan de zijkanten. In de avond is er een 2de mogelijkheid voor een optionele rit om een drankje tijdens zonsondergang te doen.
Inbegrepen hoogtepunten: Volle dag Kruger Park safari in overland truck. 
Activiteitenpakket: 4×4 safari in Kruger National Park. 

Dag 3 Kruger National Park - Panorama Route
Hoewel degenen die vandaag de optionele ochtendwandeling doen vroeg op moeten staan, vertrekken we vandaag iets later en reizen we de korte afstand naar de Panorama Route. Gelegen langs de helling die het centrale plateau en het laaggelegen bosveld van Kruger verdeelt, bieden de bezienswaardigheden van de Panorama route ons vandaag prachtige plaatjes. We bezoeken de hoogtepunten van Bourke’s Luck Potholes, de Drie Rondavels en God’s Window voordat we in de late middag terugkeren naar het kamp.
Inbegrepen hoogtepunten: Panorama Route, Pilgrims Rest. 

Dag 4 Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary
We starten vandaag vroeg met traditionele koffie en Afrikaans beschuit voordat we door Kruger rijden op pad naar Swaziland. Onze truck biedt een uitstekend platform om wilde dieren te zien terwijl we in zuidelijke richting rijden. We rijden het zuidelijke deel van het park uit en rijden de korte afstand naar de grens van Swaziland. Onze route van vanmiddag gaat door de bergen en wouden van dit ingesloten koninkrijk. Onze bestemming van vandaag is de Ezulwini Valley net onder de hoofdstad Mbabane.
Inbegrepen hoogtepunten: Safari in Kruger National Park met de overland truck (voor degenen die het activiteitenpakket niet geboekt hebben).

Dag 5 Isimangaliso, Greater St. Lucia
Gelegen in de Ezulwini Valley, wat letterlijk “vallei van de hemel” betekent, is het Mlilwane Wildlife Sanctuary Swaziland’s oudste reservaat en het beslaat 4560 hectaren. Aangezien het reservaat geen grote roofdieren heeft kunnen we genieten van een ochtendwandeling langs de dieren die op deze vlaktes leven. Het reservaat biedt vele optionele activiteiten, waaronder safari’s, mountain biking of een bezoek aan het traditionele dorpje van de Chief. In de middag gaan we verder zuidelijk in Zululand, wat eens het gebied was van de machtige koning Shaka die de Zulu clans verenigde. In de avond kunnen we genieten van een culturele ervaring waar we meer leren over de Zulu tradities en taal.
Inbegrepen hoogtepunten: Zulu culturele avond, natuurwandeling in Mlilwane.

Dag 6 Hluhluwe - Imfolozi Game Reserve
Deze ochtend rijden we naar het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve voor een safari in open 4x4 voertuigen. Dit park is het enige park dat door de overheid gerund wordt in de provincie van KwaZulu-Natal waar de Big Five voorkomt. Dankzij het beschermen van dit gebied heeft dit park nu de grootste populatie van witte neushoorns ter wereld. Vervolgens keren we terug naar St. Lucia, waar we aan boord van een boot gaan om te genieten van een cruise tijdens zonsondergang, waarbij we hopelijk nijlpaarden en vele vogels zien.
Activiteitenpakket: Game drive (safari) in open 4x4 voertuigen- Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, Zonsondergang cruise in St. Lucia. 

Dag 7 Durban
Durban is al lang de favoriete vakantiebestemming voor Zuid-Afrikanen. Het strand met haar warme wateren waarin veilig gezwommen kan worden trekt het gehele jaar bezoekers. Hoewel uw reis eindigt bij aankomst in Durban heeft u in de middag nog tijd om te genieten van de stranden of een optioneel bezoek aan het uitstekende aquarium complex bij Ushaka Marine World te maken.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Het Belvedere Estate ligt dichtbij Johannesburg en OR Tambo International Airport. Dit 4 sterren hotel/ lodge ligt in 2.5 hectaren weelderige tuinen met 15 kamers, een zwembad, braai (BBQ), bar, lounge…

Het Garden Court South Beach Hotel in Durban biedt spectaculaire uitzichten. Uitkijkend over de haven en Durban’s bekende boulevard, geeft de Indische Oceaan een verkoelend briesje.