Klassieke Tanzania Safari l Kleine groep

Introductie:
Tijdens onze Klassieke Tanzania Safari genieten we van safari’s in een aantal van de meest bekende Nationale Parken van Tanzania. We bezoeken Tarangire National Park, Lake Manyara en de Ngorogoro Krater. U zult vele wilde dieren zien in spectaculaire landschappen. We bezoeken ook het dorpje Mto wa Mbu waar u veel mensen van de Masai stam zult zien.

Deze korte safari is de perfecte aanvulling op onze Kilimanjaro klimpakketten aangezien de vertrekdata op elkaar zijn afgestemd. Vele cliënten voegen ook nog een aantal dagen op het tropische eiland Zanzibar toe voor het perfecte Tanzania avontuur.

  • Algemeen

Hoeveel: € 1100 pp
Een persoon: € 1160
Hoe lang: 4 dagen
Accommodatie: Dit is een kampeersafari
Groepsgrootte: Maximum 7 cliënten per 4×4
Vertrekpunt: Arusha, Tanzania
Eindput: Arusha, Tanzania
Maaltijden: Zoals aangegeven
Landen: Tanzania
FreeCurrencyRates.com

Inclusief: Vervoer in een 4×4 safari voertuig, Professionele, Engelssprekende gids en safari kok, Maaltijden volgens reisbeschrijving, Mineraalwater (3 liter per persoon per dag), Overnachtingen in tenten, Kampeeruitrusting (tenten, slaapmatjes, kampeerstoelen en tafels etc.), Alle entreegelden nationale parken, alle genoemde activiteiten, Flying Doctors verzekering (AMREF) tijdens de safari.

Exclusief: Slaapzak, Vluchten, Optionele activiteiten, Alcoholische dranken en frisdranken, Visa-toeslagen, Fooien, Persoonlijke uitgaven voor souvenirs etc., Reisverzekering

  • Dag tot dag beschrijving l Klassieke Tanzania safari l Kleine groep

Dag 1 Arusha - Tarangire National Park
Na de safari briefing reizen we in zuidwestelijke richting naar het Tarangire National Park. Dit park heeft diverse landschappen en een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Het wordt beschouwd als een van de meest aantrekkelijke parken in noordelijk Tanzania. Het is een van de meest bevolkte gebieden van olifanten en het is ook het leefgebied van roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en cheetah’ s. In het park kunt u ook vele giraffen, buffels, zebra’s en verschillende antelopen en gazellen zien. In de late middag gaan we op safari in dit park, waarbij er voldoende tijd is om wilde dieren te spotten. We overnachten op een kampeerplaats in een tent dichtbij de ingang van het park.
Maaltijden: Lunch, Diner

Dag 2 Tarangire Area - Lake Manyara National Park - Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt verlaten we het Tarangire National Park en rijden we via het dorpje Mto wa Mbu naar Lake Manyara National Park. Lake Manyara trekt duizenden vogels aan, waaronder vele flamingo’s. Andere dieren in het park zijn onder andere buffels, olifanten, nijlpaarden en Masai giraffe. Dit park werd ooit bekend vanwege haar leeuwen die in bomen klimmen. Na een safari in dit park rijden we geleidelijk omhoog naar de Ngorogoro hooglanden, waar we overnachten op een kampeerplaats direct op de kraterrand met prachtige uitzichten.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 3 Ngorongoro Krater - Mto wa Mbu
Na een vroeg ontbijt reizen we via een avontuurlijke route de krater in. In de grootste krater ter wereld leven een aantal verschillende soorten dieren. Haar gras-steppen en acacia-wouden zijn het leefgebied van bijna alle dieren die op de Oost-Afrikaanse savanne gevonden kunnen worden. In slechts een paar uur tijd hebben we de kans om de Big Five te spotten - leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden. Na een uitgebreide safari en een picknick in de krater verlaten we in de middag de hooglanden van Ngorongoro en reizen we verder naar onze kampeerplaats bij Mto wa Mbu.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 4 Mto wa Mbu - Arusha
Na een ontspannen ontbijt beginnen we aan onze terugreis naar Arusha, waar we vroeg in de middag aankomen. Uw safari eindigt hier. U kunt nog verder reizen naar het tropische eiland Zanzibar, terug naar huis gaan, Kilimanjaro beklimmen of zelfs deelnemen aan een van onze Groepsreizen door Oost-Afrika.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Klaar voor een Safari?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Korte kampeersafari in Tanzania

De African View Lodge ligt op steenworp afstand van Arusha National Park op een hoogte van bijna 1400 meter. De gezellige bungalows bij de lodge dienen als een uitstekend vertrekpunt voor safari’s vertrekkend naar de wereldberoemde Ngorongoro Krater, de Serengeti, Tarangire en Lake Manyara Nationale Parken.