Kilimanjaro beklimming + 4x4 Safari + Zanzibar stranden

Introductie:
In deze voorbeeldreis beklimt u de Kilimanjaro, gaat u vervolgens 4 dagen op safari en sluit u af op de prachtige stranden van Zanzibar. Deze reis kan op elk onderdeel aangepast worden. Onderstaand voorbeeld is slechts een indicatie van wat allemaal mogelijk is en beschouw dit dan ook als zogenaamde bouwstenen. We zijn hierbij uitgegaan van een beklimming van de Kilimanjaro via de Machame route (in een groep), een 4 daagse kampeersafari (in een groep) waarbij u een aantal bekende parken in Tanzania bezoekt en een afsluiting van uw reis aan de idyllische oostkust van Zanzibar (privé).

 

  • Algemeen
Hoeveel: vanaf € 3295 pp
Hoe lang: 15 dagen
Accommodatie: Tijdens de Kilimanjaro beklimming en safari: Kamperen
Op Zanzibar: Hotels/ lodges
Groepsgrootte: Max 10 per groep
Startpunt: Arusha, Tanzania
Eindpunt: Dar es Salaam, Tanzania
Maaltijden: Zoals aangegeven
Landen: Tanzania
FreeCurrencyRates.com

Inclusief: Kilimanjaro trektocht + Safari + Zanzibar zoals onderstaand beschreven, Professionele Engels sprekende gids tijdens de trektocht en safari, Bergteam (kok & dragers) tijdens de trektocht, Kampeeruitrusting tijdens de trektocht en safari, Transport in een 4x4 voertuig tijdens de safari, Maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, Drinkwater, Overnachtingen in hotels en kamperen op de berg en tijdens de safari, Alle entreegelden nationale parken, Alle genoemde transfers

Exclusief: Vluchten, Slaapzak, Optionele activiteiten, Alcoholische drankjes en frisdranken, Visa, Fooien, Souvenirs, Reisverzekering, etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Kilimanjaro + Safari + Zanzibar (voorbeeldreis)

Dag 1. Deel 1: Kilimanjaro: Aankomst in Arusha, hotel transfer
Bij aankomst op Kilimanjaro Airport wordt u ontvangen door een Engelssprekende chauffeur die u naar het hotel in Arusha brengt. Arusha is een ideale plek als uitvalsbasis voor de Kilimanjaro en het is ook het vertrekpunt voor alle safari's in het noorden van Tanzania. De rest van de dag is ter eigen invulling. U kunt ontspannen bij het hotel of Arusha gaan verkennen (een korte taxirit).
Inclusief diner

Dag 2. Machame Gate (1790 meter) - Machame Camp (3000 meter)
Na het ontbijt wordt u naar het Nationaal Park gebracht en na een rit van ongeveer 45 minuten arriveert u bij de Machame Parkgate. Terwijl de gids bezig is met het invullen van alle formulieren, kunt u zich alvast langzaam voorbereiden op de beklimming van de berg. Het is altijd indrukwekkend om te zien “hoe” en “wat” de berg wordt opgedragen. Wanneer alles gereed is, begint uw Kilimanjaro-avontuur.

De klim brengt u door het tropische regenwoud aan de voet van de Kilimanjaro. Met wat geluk ziet en hoort u de prachtige zwart-witte colobus aapjes hoog in de bomen. Na 5-6 uur bereikt u de bestemming van vandaag - Machame Camp - wat net onder de boomgrens ligt op 3000 meter. Hier kunt u rusten in de tent of genieten van de omgeving terwijl het avondeten wordt bereid. Machame Hut - 3000 meter.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 3. Machame Camp (3000 meter) - Shira Camp (3840 meter)
Na het ontbijt verlaat u het tropische regenwoud en loopt u door de steppes omhoog. Na verloop van tijd gaan de steppes over in een rotsachtig landschap, met vulkanisch gesteente en cactussen met uitzicht op Shira Plateau en Mount Meru in de verte. Vandaag is het korter lopen dan de dag ervoor en rond de middag arriveert u bij Shira Plateau Campsite op het Shira Plateau. Dit kamp biedt een adembenemend uitzicht op de berg en gedurende zonsondergang verlicht de zon de rotsen en gletsjer van Kibo.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 4. Shira Camp (3840 meter) - Lava Tower Hut (4640 meter) - Barranco Camp (3960 meter)
Na het ontbijt verlaat u Shira. U klimt vandaag ongeveer 700 meter, maar het kamperen vindt plaats op slechts iets meer hoogte dan de dag ervoor. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam kan acclimatiseren, aangezien de volgende twee dagen een hoogte van meer dan 4500 meter wordt bereikt voordat u weer afdaalt. U loopt naar de Lava Tower Hut (4640 meter). De vegetatie wordt minder en het landschap verandert langzaam in een alpiene woestijn. U loopt door de Barranco Vallei met haar grote Senencio en iets kleinere Lobelia planten. Na 6-7 uur arriveert u bij wellicht wel het mooiste kamp op Kilimanjaro - Barranco Camp.
Inclusief ontbijt, lunch en diner 

Dag 5. Barranco Camp (3960 meter) - Barafu Camp (4640 meter)
Vandaag zijn er vele afdalingen en stijgingen. Vlak na de start van vandaag vindt u het steilste gedeelte van de hele route - de Barranco Muur (wat makkelijker is dan het lijkt). Zo nu en dan heeft u wel eens uw handen nodig om u vast te houden aan een rots, maar er zijn geen klimpassages. Veiligheid is prioriteit en wanneer nodig kan de gids u bevestigen aan een veiligheidslijn indien noodzakelijk. Aan de top van deze muur bevindt u zich net onder de Heim Glacier. Aan de linkerhand heeft u een continue uitzicht op Kibo, de top van Kilimanjaro. In de Karanga-vallei heeft u een lunch ter voorbereiding op de 2-3 uur durende klimtocht naar Barafu Camp (4640 meter). Eenmaal aangekomen in het kamp kunt u ontspannen, het diner nuttigen en kort slapen voordat u aan de tocht naar de top van de Kilimanjaro begint.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 6. Barafu Camp - Uhuru Peak (5895 meter) - Mweka Camp (3080 meter)
Na een warme thee en een lichte snack begint de klim naar de top om ongeveer 12 uur in de nacht. Met een zaklamp op uw hoofd, klimt u omhoog naar Kibo. Na 5-7 uur klimmen arriveert u bij Stella Point, de kraterrand van Kilimanjaro. Nog 1 - 2 uur verder klimmen brengt u langs de kraterrand naar de top bij Uhuru Peak (5895 meter). Hier ziet u Kilimanjaro in al haar glorie met haar prachtige landschap om u heen. U heeft de top van Afrika bereikt! De makkelijke afdaling gaat langs dezelfde route en vlak voor de middag begint arriveert u weer bij Barafu Camp. Hier wachten de porters op u en zij zorgen ervoor dat u bij terugkomst wat te eten en te drinken krijgt. Na een welverdiende rustpauze van 1 - 2 uur daalt u verder af naar Mweka Camp (3080 meter), waar een avondmaaltijd en een goede nachtrust op u wacht. 
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 7. Mweka Camp (3080 meter) - Mweka Gate (1630 meter) Arusha
Na het ontbijt begint de traditionele afscheidsceremonie van de berggidsen. Vervolgens brengt een eenvoudige twee uur durende afdaling u door het regenwoud naar Mweka Gate. De chauffeur brengt u terug naar het hotel in Arusha. U kunt hier een heerlijke verfrissende duik in het zwembad maken of een warme douche nemen. Mocht u Stella Point of Uhuru Peak hebben gehaald, dan krijgt u bij de in/ uitgang een certificaat met daarop de boodschap dat u het hoogste punt van Afrika heeft bereikt.
Inclusief ontbijt, diner

Dag 8. Deel 2: Safari: Arusha - Tarangire National Park
Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en ontvangt u een briefing over de safari. Na deze briefing en nadat alle bagage in de voertuigen is geladen wordt u naar Tarangire National Park gebracht. Het Tarangire National Park, gelegen ten noorden van Lake Manyara National Park, ontleent zijn naam aan de rivier die zich een weg baant door het gebied.

Het Tarangire National Park staat bekend om de beroemde baobab bomen en de grote dichtheid van wildlife op een relatief klein oppervlakte en zo'n 550 verschillende vogelsoorten. Vooral in het droge seizoen, tussen juni en november, is het een absoluut wildspektakel als duizenden dieren, voornamelijk grote kuddes olifanten, gnoes, zebras, gazellen en antilopen van de droge steppe naar de Tarangire trekken voor vers en verkoelend water. Leeuwen, luipaarden en andere jagers houden de migratie goed in het oog, op zoek naar een geschikte prooi.

De kans bestaat dat u leeuwen aantreft in bomen, waar ze heerlijk liggen te luieren. Het Tarangire National Park is tevens één van de weinige plekken in Tanzania waar u (met veel geluk) wilde honden kunt zien. In de namiddag verlaat u dit park en overnacht u op een kampeerplaats in de nabije omgeving.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 9. Tarangire National Park - Lake Manyara - Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt verlaat u het Tarangire National Park onderweg naar het dorpje Mto wa Mbu naar Lake Manyara National Park. Onderweg is er tijd voor de lunch. Lake Manyara biedt vele wilde dieren en ook vele vogels. In dit park vindt u ook de beroemde leeuwen die in bomen klimmen. Na een safari in dit park gaat u verder op weg naar de Ngorogoro Krater. Binnen in s’ werelds grootste caldera wordt u overweldigd door de rijke en diverse flora en fauna. In de grassteppen en het Acacia woud kunt u bijna elk type dier vinden van de Oost-Afrikaanse savanne, uitgezonderd de topi, de masai giraffe en de impala. Het is ook mogelijk om in slechts een paar uur de Big Five te zien - leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden. U kampeert op de rand van de krater, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft.
Inclusief ontbijt, lunch en diner 

Dag 10. Ngorongoro Krater - Mto wa Mbu
Het ontbijt vindt zeer vroeg plaats, voordat u de krater inrijdt waar u kunt genieten van al het moois dat de krater te bieden heeft. Na een uitgebreide safari en de lunch reist u naar Mto wa Mbu en kampeert u bij een kampeerplaats daar niet ver vandaan.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 11. Mto wa Mbu - Arusha
Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Arusha, waar u in de middag arriveert. U kunt hier ontspannen bij het zwembad en u voorbereiden op uw vertrek naar Zanzibar de volgende dag.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 12. Deel 3: Zanzibar: Arusha - Kilimanjaro Airport - Zanzibar
Na het ontbijt wordt u naar Kilimanjaro airport gebracht voor de vlucht van 10:30 - 11:50 uur naar Zanzibar. Bij aankomst daar wordt u opgehaald en naar het Blue Oyster Hotel aan de zuid-oostkust van het eiland gebracht waar u de komende nachten in een kamer met uitzicht op zee verblijft.
Inclusief ontbijt

Dag. 13 - 14 Zanzibar
Deze dagen zijn ter vrije besteding. U kunt ontspannen op de idyllische stranden of een dagtrip op het eiland maken. Zanzibar staat bekend om haar vele kruidensoorten en u kunt bijvoorbeeld een kruidentour boeken of een trip boeken naar het nationale park op Zanzibar, waar een unieke apensoort leeft.
Inclusief ontbijt

Dag 15. Zanzibar - Dar es Salaam
Na het ontbijt checkt u uit en wordt u teruggebracht naar Zanzibar Airport voor uw vlucht naar Dar es Salaam met Precision Air om 12:15 - 12:45 uur. Vanaf daar kunt u terug naar huis vliegen of verder door Afrika reizen.
Inclusief ontbijt

Iets voor jou?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina..

Reizen door Tanzania vanuit Arusha

De Green Hills of Africa is een klein resort dichtbij Arusha en ligt op ongeveer 30 minuten van Kilimanjaro International Airport. Het resort heeft een restaurant met een sports bar en een 20 meter lang zwembad en is gelegen in een ruim tropisch park...