Beklim de Kilimanjaro via de Marangu Route

Introductie:
De Marangu Route wordt ook wel de Coca Cola route genoemd en het staat bekend als de makkelijkste route om de Kilimanjaro te beklimmen. Maar het hoogste punt van Kilimanjaro is nog steeds 5895 meter! Deze route mag dan makkelijker zijn dan de andere routes, maar dat betekent niet dat het bereiken van de top daardoor makkelijker is. De Marangu route is de enige route waar klimmers overnachten in hutten.

Waar veel bedrijven 7 daagse pakketten aanbieden, hebben wij al een extra dag op de berg inbegrepen voor een betere acclimatisatie. De trektocht zelf is 6 dagen en 5 nachten en 1 nacht voor en 1 nacht na de trektocht in een comfortabel hotel in Arusha is inbegrepen.

  • Algemeen
Hoeveel: vanaf € 1840 pp
Bij een persoon: vanaf € 1890
Hoe lang: 6 dagen op Kilimanjaro, 2 dagen in Arusha
Accommodatie: Hutten op Kilimanjaro, hotel in Arusha
Groepsgrootte: Max 10 klimmers per groep
Startpunt: Arusha, Tanzania
Eindpunt: Arusha, Tanzania
Maaltijden: Zoals aangegeven
Landen: Tanzania
FreeCurrencyRates.com

Inclusief: Kilimanjaro trektocht zoals aangegeven in de reisbeschrijving, Professionele, Engels sprekende gids, Bergteam (kok & dragers), Maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, Drinkwater, Overnachtingen in hotels en hutten op de berg, Alle entreegelden nationale parken, Alle genoemde transfers

Exclusief: Vluchten, Slaapzak, Optionele activiteiten, Alcoholische drankjes en frisdranken, Visa, Fooien, Souvenirs, Reisverzekering, etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Marangu Route met extra acclimatisatie dag

Dag 1. Aankomst in Tanzania, hotel transfer
U wordt op het vliegveld van Kilimanjaro opgehaald en naar het stadje Arusha gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij het hotel of door het stadje wandelen. Er is ook tijd om uw wandeluitrusting te controleren en u krijgt een briefing over de beklimming via de Marangu Route de komende dagen. Overnachting in Arusha.
Inclusief diner

Dag 2. Marangu - Marangu Gate (1860 meter) - Mandara Hut (2700 meter)
Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en wordt u naar de Kilimanjaro National Park Gate gebracht. Uw gidsen zullen de laatste voorbereidingen treffen, alle uitrusting wegen en de benodigde vergunningen voor de klimtocht regelen. Uw avontuur start met een wandeling door het regenwoud. U kunt onderweg mogelijk de zwart en witte colobus aapjes zien. Ongeveer 4 uur later bereikt u de bestemming van die dag- Mandara Hut. Na een welverdiende rustpauze kan de gids u naar de Maundi Krater brengen waar u een mooi uitzicht heeft op het binnenland van Kenia. Diner en overnachting in Mandara Hut (2650 meter).
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 3. Mandara Hut (2700 meter) - Horombo Hut (3700 meter)
De dag begint met een vroeg ontbijt. Kort nadat u Mandara Hut heeft verlaten bereikt u de boomgrens. Ongeveer 4 – 6 uur later komt de Horombo Hut in zicht op een hoogte van 3700 meter. Vanaf de hut heeft u een fantastisch uitzicht op Mawenzi, Kibo en de open vlaktes van de Masai steppe. Diner en overnachting in Horombo Hut.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 4. Horombo Hut - Zebra Rocks (4020 meter) - Horombo Hut (3700 meter)
Vandaag is een acclimatisatiedag. Dit dient u niet te onderschatten en het zal uw kans op het behalen van de top zeker verhogen. Na een ontspannen ontbijt volgt een 4-5 uur durende trektocht naar de Zebra Rocks (4020 meter). De prachtige zwart en witte strepen geven deze rotsformatie haar naam. Onderweg terug naar de Horombo Hut wacht een warme lunch op u. U kunt ontspannen in de middag en weer nieuwe energie opbouwen voor de wandeling van de volgende dag. Overnachting en diner in Horombo Hut.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 5. Horombo Hut (3700 meter) - Kibo Hut (4700 meter)
Vandaag is een lange en pittige trektocht. De route passeert de “Last Waterpoint” welke gevolgd wordt door de zogenaamde “Saddle”. Deze bijna onbegroeide vlakte verbindt de top van Kibo met Mawenzi. De bestemming van vandaag is Kibo Hut, wat normaal gesproken in ongeveer 5 - 6 uur bereikt wordt. Hier kunt u genieten van uw vroege diner, waarna u vroeg gaat slapen vanwege de korte nacht voor de poging naar de top.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 6. Kibo Hut (4700 meter) - Uhuru Peak (5895 meter) - Horombo Hut
Vandaag is “de Grote Dag” – op weg naar de top! U begint in de nacht wanneer de lava-as nog steeds bevroren is en het wandelen hierop gemakkelijker is. De berggids zal u om 23 uur wakker maken en een uur later begint u aan de lange en vermoeiende trektocht naar de top. U passeert de Hans Meyer Grot op 5220 meter en de klim gaat langzamerhand verder omhoog. Bij zonsopgang bereikt u Gillman’s Point (5681 meter) – de kraterrand van Kilimanjaro – waar de zon langzaam het land begint op te warmen. U zult snel de kou van de nacht vergeten en na een wandeling van nog 1 – 2 uur bereikt u Uhuru Peak op 5895 meter! Hier kunt u uw prestatie vieren van het bereiken van het “Dak van Afrika”. De route terug volgt dezelfde weg;  de lava-as is onderhand zachter geworden en dit zorgt voor een snelle afdaling. Eenmaal terug in Kibo Hut wacht een warme maaltijd op u. Na een rustpauze van 1 – 2 uur wandelt u weer verder naar de Horombo Hut (3700 meter) waar u in de middag aankomt. Na het diner, gaan de meeste mensen begrijpelijk vroeg naar bed.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 7. Horombo Hut (3700 meter) - Marangu Gate (1860 meter) - Arusha
De laatste fase loopt u naar Mandara Hut (2700 meter) waar een warme lunch op u staat te wachten. U zult spoedig het tropisch regenwoud passeren en na een totale wandeltijd van ongeveer 6 uur bent u weer terug bij de Kilimanjaro National Park Gate (1860 meter). Nadat u afscheid heeft genomen van de berggidsen volgt een korte transfer naar het hotel in Arusha. Eenmaal hier kunt u een warme douche nemen en nagenieten van uw prestatie van de afgelopen dagen. 
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 8. Arusha - Transfer
Na het ontbijt eindigt dit deel van de reis en kunt u verder gaan met uw andere reisplannen of teruggebracht worden naar Kilimanjaro Airport.
Inclusief ontbijt.

Klaar voor Kilimanjaro?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina..

De Marangu beklimming van de Kilimanjaro begint in Arusha in Tanzania

De Meru View Lodge is een oase van rust in een complex van tien hectare en ligt halverwege tussen Arusha en de luchthaven Kilimanjaro. Het ligt dicht bij alle toeristische attracties en het Arusha National Park. Het biedt gratis wi-fi, wasservice, een restaurant met glutenvrije en vegetarische opties etc.