Beklim de Kilimanjaro via de Machame Route l 8 dagen

Introductie:
We raden altijd aan om de Kilimanjaro via de Machame route te beklimmen aangezien deze route het hoogste slagingspercentage heeft.  Machame is een prachtige route die op de zuidelijke flanken start waar klimmers hoog klimmen gedurende de dag en weer afdalen voordat ze s’ nachts kamperen. Dit bevordert de noodzakelijke acclimatisatie.

U heeft minstens 8 dagen voor dit avontuur nodig. De trektocht zelf duurt 6 dagen en 5 nachten en er zit 1 nacht voor en 1 nacht na de trektocht inbegrepen in een comfortabel hotel in Arusha.

  • Algemeen
Hoeveel: vanaf € 1840 pp
Bij een persoon: vanaf € 1890
Hoe lang: 6 dagen op Kilimanjaro, 2 dagen in Arusha
Accommodatie: Kamperen op Kilimanjaro, hotel in Arusha
Groepsgrootte: Max 10 klimmers per groep
Startpunt: Arusha, Tanzania
Eindpunt: Arusha, Tanzania
Maaltijden: Zoals aangegeven
Landen: Tanzania
FreeCurrencyRates.com

Inclusief: Kilimanjaro trektocht zoals aangegeven in de reisbeschrijving, Professionele, Engels sprekende gids, Bergteam (kok & dragers), Maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, Drinkwater, Overnachtingen in hotels en kamperen op de berg, Alle entreegelden nationale parken, Alle genoemde transfers

Exclusief: Vluchten, Slaapzak, Optionele activiteiten, Alcoholische drankjes en frisdranken, Visa, Fooien, Souvenirs, Reisverzekering, etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Machame Route l Standaard 8 dagen pakket

Dag 1. Aankomst in Tanzania, transfer naar hotel in Arusha
U wordt op het vliegveld van Kilimanjaro opgehaald en naar het stadje Arusha gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij het hotel of door het stadje wandelen. Er is ook tijd om uw wandeluitrusting te controleren en u krijgt een briefing over de beklimming via de Machame Route de komende dagen. Overnachting in Arusha.
Inclusief diner

Dag 2. Machame hut (3000 meter)
Na het ontbijt wordt u naar het Nationaal Park gebracht, naar de Machame Parkgate. De klim brengt u door het tropische regenwoud aan de voet van de Kilimanjaro. Na de picknick-lunch zult u geleidelijk omhoog klimmen door fascinerend regenwoud om het rangerstation in Machame te bereiken in ongeveer 6 tot 7 uur. U zult de nodige tropische vogels, apen waaronder de colobus aap en andere dieren zien. De eerste klim is lang maar gemakkelijk. U overnacht in het Machame Camp. Hier kunt u rusten in uw tent of genieten van de omgeving terwijl uw avondeten wordt bereid. Machame Hut– 3000 meter.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 3. Shira Camp (3840 meter)
Na het ontbijt verlaat u het tropische regenwoud en loopt u door de steppes omhoog. Na verloop van tijd gaan de steppes over in een rotsachtig landschap, met vulkanisch gesteente en cactussen met uitzicht op Shira Plateau en Mount Meru in de verte. U ziet tijdens de klim al de besneeuwde top van de Kilimanjaro. Na de picknick-lunch bereikt u Shira Hut in ongeveer 4 tot 5 uur. Na een rustpauze kunt u ervoor kiezen om door te gaan naar Shira Plateau en Shira Caves om te acclimatiseren. U dineert en overnacht in Shira Camp op 3840 meter.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 4. Baranco Hut (3900 meter)
Na het ontbijt verlaat u Shira. U passeert de Barranco Vallei om de Barranco Muur te bereiken. U kunt ervoor kiezen om de route te verlengen (voor acclimatisatie) waarbij u de Lava Toren bereikt voordat u verder gaat naar de ranger hut in Barranco Camp waar uw tent staat. Normaliter zijn de eerste symptomen van hoogteziekte hier merkbaar. De trekking is ongeveer 4 tot 5 uur (Lava Toren 4640 meter, Barranco hut 3900 meter).
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 5 Barranco Camp (3960 meter) - Barafu Camp (4640 meter)
De trektocht start met de beklimming van de “Barranco Wall”. Veiligheid is hierbij zeer belangrijk. U heeft vanaf hier een prachtig zicht op de zuidelijke gletsjer van Kibo. In de Karanga Valley krijgt u uw lunch, ter voorbereiding op de 2 - 3 uur durende beklimming naar Barafu Camp (4640 meter). Eenmaal aangekomen in het kamp, kunt u ontspannen, de avondmaaltijd nuttigen en kort uitrusten voordat u in de nacht begint aan de beklimming naar de top van Kilimanjaro.
Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 6. Uhuru Peak (5895 meter) - Mweka Hut (3100 meter)
U vertrekt rond middernacht voor de klim naar Stella Point (5 a 6 uur), waar u een onvergetelijke zonsopgang ziet. Hierna klimt u naar Uhuru Peak (1 a 2 uur) - het hoogste punt van Afrika op 5895 meter! Na een snack en een korte rustpauze op de top daalt u af naar Mweka Camp op 3100 meter in het regenwoud. Dit duurt ongeveer vier tot vijf uur en dit gedeelte van de klim is verreweg het zwaarste (Stella Point- 5700 meter. Uhuru Peak– 5895 meter. Mweka Hut- 3100 meter).
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 7. Arusha
U daalt van Mweka Camp af naar de Parkgate en van hieruit wordt u teruggebracht naarArusha, waar u een heerlijke verfrissende duik in het zwembad of een warme douche kunt nemen. Mocht u Stella Point of Uhuru Peak hebben gehaald, dan krijgt u bij de in/uitgang van het park een certificaat met daarop de boodschap dat u het hoogste punt van Afrika heeft bereikt.
Inclusief ontbijt, diner

Dag 8. Arusha - Transfer
Na het ontbijt eindigt dit deel van de reis en kunt u verder gaan met uw andere reisplannen of teruggebracht worden naar Kilimanjaro Airport.
Inclusief ontbijt

Klaar voor Kilimanjaro?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina..

De Machame route of Whiskey route van Kilimanjaro

De Meru View Lodge is een oase van rust in een complex van tien hectare en ligt halverwege tussen Arusha en de luchthaven Kilimanjaro. Het ligt dicht bij alle toeristische attracties en het Arusha National Park. Het biedt gratis wi-fi, wasservice, een restaurant met glutenvrije en vegetarische opties etc.