Machame Route met een extra dag voor acclimatisatie

Introductie:
Als u het extra budget en de extra tijd heeft raden we aan om de Kilimanjaro via de Machame route te beklimmen met een extra dag voor acclimatisatie. Deze extra dag helpt u nog meer te acclimatiseren dan tijdens de standaard 8 daagse Machame route. Hierdoor heeft u een nog grotere kans om de top van Afrika te bereiken!


De extra acclimatisatie dag zorgt ervoor dat dit een 9 daags avontuur is. De trektocht zelf is 7 dagen en 6 nachten en 1 nacht voor en 1 nacht na de trektocht in een comfortabel hotel in Arusha is inbegrepen in het pakket.

  • Algemeen
Hoeveel: € 2150 pp
Bij een persoon: € 2205
Hoe lang: 7 dagen op Kilimanjaro, 2 dagen in Arusha
Accommodatie: Kamperen op Kilimanjaro, hotel in Arusha
Groepsgrootte: Max 10 klimmers per groep
Startpunt: Arusha, Tanzania
Eindpunt: Arusha, Tanzania
Maaltijden: Zoals aangegeven
Landen: Tanzania
FreeCurrencyRates.com

Inclusief: Kilimanjaro trektocht zoals aangegeven in de reisbeschrijving, Professionele, Engels sprekende gids, Bergteam (kok & dragers), Maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, Drinkwater, Overnachtingen in hotels en kamperen op de berg, Alle entreegelden nationale parken, Alle genoemde transfers

Exclusief: Vluchten, Slaapzak, Optionele activiteiten, Alcoholische drankjes en frisdranken, Visa, Fooien, Souvenirs, Reisverzekering, etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Machame Route met extra acclimatisatie dag

Dag 1. Aankomst in Tanzania, transfer naar hotel in Arusha
Bij aankomst op Kilimanjaro Airport wordt u ontvangen door een Engelssprekende chauffeur die u naar het hotel in Arusha brengt. De rest van de dag is ter eigen invulling. U kunt ontspannen bij het hotel of het kleine stadje Arusha gaan verkennen (een korte taxirit).
Inclusief diner

Dag 2. Machame Gate (1790 meter) - Machame Camp (3000 meter)
Na het ontbijt wordt u naar het Nationaal Park gebracht en na een rit van ongeveer 45 minuten arriveert u bij de Machame Parkgate. Terwijl de gids bezig is met het invullen van alle formulieren, kunt u zich alvast langzaam voorbereiden op de beklimming van de berg. Het is altijd indrukwekkend om te zien “hoe” en “wat” de berg wordt opgedragen. Wanneer alles gereed is, begint uw Kilimanjaro-avontuur. De klim brengt u door het tropische regenwoud aan de voet van de Kilimanjaro. Met wat geluk ziet en hoort u de prachtige zwart-witte colobus aapjes hoog in de bomen. Na 5-6 uur bereikt u de bestemming van vandaag- Machame Camp- wat net onder de boomgrens ligt op 3000 meter. Hier kunt u rusten in de tent of genieten van de omgeving terwijl het avondeten wordt bereid. Machame Hut– 3000m.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 3. Machame Camp (3000 meter) - New Shira Camp (3840 meter)
Na het ontbijt verlaat u het tropische regenwoud en loopt u door de steppes omhoog. Na verloop van tijd gaan de steppes over in een rotsachtig landschap, met vulkanisch gesteente en cactussen met uitzicht op Shira Plateau en Mount Meru in de verte. Vandaag is het korter lopen dan de dag ervoor en rond de middag arriveert u bij Shira Plateau Campsite op het Shira Plateau. Dit kamp biedt een adembenemend uitzicht op de berg en gedurende zonsondergang verlicht de zon de rotsen en gletsjer van Kibo.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 4. Shira Camp (3840 meter) - Lava Tower Hut (4640 meter) - Barranco Camp (3960 meter)
Na het ontbijt verlaat u Shira. U klimt vandaag ongeveer 700 meter, maar het kamperen vindt plaats op slechts iets meer hoogte dan de dag ervoor. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam kan acclimatiseren, aangezien de volgende twee dagen een hoogte van meer dan 4500 meter wordt bereikt voordat u weer afdaalt. U loopt naar de Lava Tower Hut (4640 meter). De vegetatie wordt minder en het landschap verandert langzaam in een alpiene woestijn. U loopt door de Barranco Vallei met haar grote Senencio en iets kleinere Lobelia planten. Na 6-7 uur arriveert u bij wellicht wel het mooiste kamp op Kilimanjaro- Barranco Camp.
Inclusief ontbijt, lunch en diner 

Dag 5. Barranco Camp (3960 meter) - Karanga Camp (4035 meter)
Vandaag zijn er vele afdalingen en stijgingen. Vlak na de start van vandaag vindt u het steilste gedeelte van de hele route- de Barranco Muur (wat makkelijker is dan het lijkt). Zo nu en dan heeft u wel eens uw handen nodig om u vast te houden aan een rots, maar er zijn geen klimpassages. Veiligheid is prioriteit en wanneer nodig kan de gids u bevestigen aan een veiligheidslijn indien noodzakelijk. Aan de top van deze muur bevindt u zich net onder de Heim Glacier. Aan de linkerhand heeft u een continue uitzicht op Kibo, de top van Kilimanjaro. Wandeltijd bedraagt 3- 4 uur. Overnachting is in Karanga Camp. Deze dag is de extra acclimatisatie dag. Op de standaard Machame route stoppers klimmers alleen maar in de Karanga Vallei voor de lunch en gaan vervolgens dan door naar Barafu Camp.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 6. Karanga Camp (4035 meter) - Barafu Camp (4640 meter)
U loopt over een pad dat door alpiene woestijn gaat totdat u de bestemming van vandaag bereikt-  Barafu Camp op 4640 meter (Barafu is Swahili voor ijs). De wandeling duurt ongeveer 3- 4 uur. Ga tegen een uur of zeven naar bed om de nodige kostbare uurtjes slaap te krijgen, voordat u tegen middernacht naar de top gaat klimmen.
Inclusief ontbijt, lunch en diner 

Dag 7. Barafu Camp - Uhuru Peak (5895 meter) - Mweka Camp (3080 meter)
Na een warme thee en een lichte snack begint de klim naar de top om ongeveer 12 uur in de nacht. Met een zaklamp op uw hoofd, klimt u omhoog naar Kibo. Na 5-7 uur klimmen arriveert u bij Stella Point, de kraterrand van Kilimanjaro. Nog 1-2 uur verder klimmen brengt u langs de kraterrand naar de top bij Uhuru Peak (5895 meter). Hier ziet u Kilimanjaro in al haar glorie met haar prachtige landschap om u heen. U heeft de top van Afrika bereikt! De makkelijke afdaling gaat langs dezelfde route en vlak voor de middag begint arriveert u weer bij Barafu Camp.  Hier wachten de porters op u en zij zorgen ervoor dat u bij terugkomst wat te eten en te drinken krijgt. Na een welverdiende rustpauze van 1-2 uur daalt u verder af naar Mweka Camp (3080 meter), waar een avondmaaltijd en een goede nachtrust op u wacht. 
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 8. Mweka Camp (3080 meter) - Mweka Gate (1630 meter) - Arusha 
Na het ontbijt begint de traditionele afscheidsceremonie van de berggidsen. Vervolgens brengt een eenvoudige twee uur durende afdaling u door het regenwoud naar Mweka Gate. De chauffeur brengt u terug naar het Hotel in Arusha. U kunt hier een heerlijke verfrissende duik in het zwembad maken of een warme douche nemen. Mocht u Stella Point of Uhuru Peak hebben gehaald, dan krijgt u bij de in/ uitgang een certificaat met daarop de boodschap dat u het hoogste punt van Afrika heeft bereikt.
Inclusief ontbijt, diner

Dag 9. Arusha- aanvullende services
Na het ontbijt eindigt dit pakket en vervolgt u op eigen gelegenheid uw verdere reis of u wordt naar Kilimanjaro Airport gebracht.
Inclusief ontbijt

Klaar voor Kilimanjaro?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina..

Begin de Kilimanjaro beklimming vanuit Arusha in Tanzania

De Meru View Lodge is een oase van rust in een complex van tien hectare en ligt halverwege tussen Arusha en de luchthaven Kilimanjaro. Het ligt dicht bij alle toeristische attracties en het Arusha National Park. Het biedt gratis wi-fi, wasservice, een restaurant met glutenvrije en vegetarische opties etc.