Beklim de Kilimanjaro via de Lemosho Route

Introductie:
De Lemosho route start aan de westzijde van de Kilimanjaro en na 3 dagen sluit het aan op de Machame Route. Dit is een prachtige route en biedt klimmers zelfs meer tijd om te acclimatiseren dan de Machame route, aangezien het 1 dag langer duurt.

Onderstaand vindt u alle informatie die u nodig heeft om u voor te bereiden op de trektocht op de Kilimanjaro. Bekijk ook het uitgebreide informatiepakket en u kunt op de map aan de rechterkant klikken om deze te vergroten.

  • Algemeen

Hoeveel: vanaf € 2290 pp
Bij een persoon: vanaf € 2340
Hoe lang: 7 dagen op Kilimanjaro, 2 dagen in Arusha
Accommodatie: Kamperen op Kilimanjaro, hotel in Arusha
Groepsgrootte: Max 10 klimmers per groep
Startpunt: Arusha, Tanzania
Eindpunt: Arusha, Tanzania
Maaltijden: Zoals aangegeven
Landen: Tanzania
FreeCurrencyRates.com

Inclusief: Kilimanjaro trektocht zoals aangegeven in de reisbeschrijving, Professionele, Engels sprekende gids, Bergteam (kok & dragers), Maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, Drinkwater, Overnachtingen in hotels en kamperen op de berg, Alle entreegelden nationale parken, Alle genoemde transfers

Exclusief: Vluchten, Slaapzak, Optionele activiteiten, Alcoholische drankjes en frisdranken, Visa, Fooien, Souvenirs, Reisverzekering, etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Lemosho Route

Dag 1. Aankomst in Tanzania, transfer naar hotel in Arusha
Bij aankomst op het vliegveld van Kilimanjaro wordt u begroet door een chauffeur en naar het hotel in Arusha gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding; u kunt ervoor kiezen om te ontspannen in het hotel of het stadje Arusha te verkennen (een klein ritje met de taxi). U ontvangt een briefing ter voorbereiding voor uw Kilimanjaro trektocht via de Lemosho route.
Inclusief diner

Dag 2. Arusha - Londorossi Gate (2250 meter) - Big Tree Camp (2780 meter)
Na een vroege start wordt u opgehaald bij het hotel en naar de Londorossi Gate gebracht (2250 meter). De rit duurt ongeveer 2,5 uur. Eenmaal bij de Londorossi Gate wordt u door de autoriteiten van het nationale park geregistreerd. Vanaf daar is het nog 15 km rijden over een hobbelige weg in het dichte regenwoud naar het punt vanwaar de trektocht begint. De eerste 2,5 uur is een matig steile weg, die gaat door ongerepte natuurlijke bossen totdat we Big Tree Camp (2780 meter) bereiken waar we de komende nacht verblijven.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 3. Big Tree Camp (2780 meter) - Shira Camp 2 (3900 meter)
De lange tocht van vandaag begint op een klein pad dat langs bomen gaat en geleidelijk stijgt naar het Shira plateau. We hebben vanaf hier een prachtig uitzicht op de bergen en vlakten eronder. Het pad gaat verder over de Shira Ridge (ca. 3600 meter) en we stoppen na een paar uur voor de lunch in Shira Camp 1. Tijdens het laatste deel (ongeveer 3 uur wandelen) dienen we nog 250 meter te klimmen en passeren we de surrealistische Senecia-planten, die kunnen groeien tot 8 meter hoogte. Na een lange dag bereiken we het kamp en kunt u ontspannen met koffie en thee en geniet u s' avonds van een 3 gangen maaltijd. Als de zon ondergaat kunt u misschien de top van Kilimanjaro zien schitteren.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 4. Shira Camp 2 (3900 meter) - Lava Tower (4640 meter) - Barranco Camp (3960 meter)
We zullen vandaag 700 meter klimmen, maar dalen weer af om te slapen bij Barranco - 60 meter hoger dan het kamp van de vorige avond. Dit zal helpen met acclimatiseren omdat we tot 4600 meter klimmen alvorens we weer afdalen. Vandaag begint met  een lange klim in de richting van de Lava Tower Hut (4640 meter) en u zult merken hoe het landschap verandert in een rotsachtige alpiene woestijn. Vervolgens daalt het pad weer naar de Barranco Valley met zijn reusachtige Senecias en Lobelias. Na zes tot zeven uur komen we aan bij het mooiste kamp op de berg - Barranco Camp.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 5. Barranco Camp (3960 meter) - Karanga Camp (4035 meter)
Vandaag beginnen we met de uitdagende Barranco Wall. U zult snel zien dat dit gedeelte erger lijkt dan het eigenlijk is, maar er zijn lastige afdalingen waar u zich vast dient te houden. Bewonder het uitzicht vanaf de top. De rest van de route volgt de bergrug de Karanga vallei in en uit. We bereiken Karanga Camp na de lunch en we zullen een fantastisch uitzicht op de zuidelijke gletsjer van Kibo hebben, alsmede op de top van Kibo.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 6. Karanga Camp (4035 meter) - Barafu Camp (4640 meter)
Een paar uur wandelen door het desolate en rotsachtige maanlandschap ligt in het verschiet. Het zal een relatief makkelijke dag worden waarbij we langzaamaan omhoog gaan. Het doel voor vandaag is Barafu Camp op een smalle richel in het volle zicht van Mawenzi piek. We lopen langs een pad dat door de Afro-alpiene woestijn gaat, totdat we de bestemming van vandaag bereiken - Barafu Camp op 4640 meter. Gebruik de rest van de dag om te ontspannen en pak uw rugzak voor de top poging later vanavond. Het avondeten zal vroeg worden geserveerd. Probeer voldoende te drinken en te eten en vervolgens te slapen. U wordt rond middernacht wakker gemaakt om te beginnen aan de wandeling naar de top.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 7. Barafu Camp (4640 meter) - Uhuru Peak (5895 meter) - Mweka Camp (3080 meter)
Het zal donker en koud zijn wanneer we vertrekken. U zult een koplamp nodig hebben om de bevroren vulkanische lagen te betreden naar Stella Point op de kraterrand. Dit zal ongeveer zes uur duren. De zon zou moeten schijnen wanneer we aankomen bij Stella Point. Vanaf daar is het nog 'slechts' een uur of twee voordat we ​​op het hoogste punt van de krater op Uhuru Peak staan (5895 meter)! U bevindt zich nu op de top van de Kilimanjaro! Er is tijd voor een korte pauze voor foto's en felicitaties voordat we beginnen aan de steile en stoffige afdaling. De vulkanische as zal nu ontdooid zijn ... We stoppen voor een korte theepauze bij Barafu en gaan dan in ongeveer 3 uur verder naar beneden naar Mweka camp (3080 meter). Hier overnachten we. Laad uzelf hier op door veel te drinken en een goede portie tijdens het avondeten te nemen.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 8.Mweka Camp (3080 meter) - Mweka Gate (1630 meter) - Arusha
De dag begint met een traditionele afscheidsceremonie van de porters. Na een comfortabele afdaling van ongeveer 3 uur door het bos bereiken we Mweka gate waar een chauffeur op ons staat te wachten. Terug in het hotel wacht een warme douche, een koud drankje, een debriefing en een certificaat. Goed gedaan!
Inclusief ontbijt, diner

Dag 9. Arusha. Reis verder op een Safari of ga naar Zanzibar - Aanvullende diensten
Na het ontbijt vervolgt u uw reisplannen of neemt u de transfer terug naar Kilimanjaro International Airport. Als u meer tijd heeft, kijk dan bij onze Safari en Zanzibar opties of neem deel aan een van onze groepsreizen door Oost-Afrika.
Inclusief ontbijt

Klaar voor Kilimanjaro?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina..

De lemosho route van Kilimanjaro begint in Arusha in Tanzania

De Meru View Lodge is een oase van rust in een complex van tien hectare en ligt halverwege tussen Arusha en de luchthaven Kilimanjaro. Het ligt dicht bij alle toeristische attracties en het Arusha National Park. Het biedt gratis wi-fi, wasservice, een restaurant met glutenvrije en vegetarische opties etc.