Kenia en Tanzania Rondreis l Kampeerreis

Introductie:
Op de 12 daagse Kenia en Tanzania Rondreis wordt u naar een aantal van de meest bekende nationale parken in Afrika gebracht. U kunt hier alle wilde dieren en locaties zien zoals u deze ook ziet op Discovery Channel en National Geographic.

We bezoeken ook een aantal minder bekende hoogtepunten van Kenia en Tanzania. Deze groepsreis biedt een goede combinatie van safari’s, natuur en cultuur.

Inbegrepen hoogtepunten: Nairobi, Masai Mara National Park, Lake Naivasha, Lake Victoria, Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Masai Dorpje, Arusha.

  • Accommodatie:

Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een kampeerbed/ stretcher… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
Zie onderstaand de beschrijving.

Gedetailleerd tourdossier
  • Algemeen:

Hoeveel € 2345
Hoe lang 12 dagen
Groepsgrootte 17 cliënten max
Startpunt Nairobi, Kenia
Eindpunt Nairobi, Kenia
Maaltijden Zoals hieronder aangegeven
Landen Kenia, Tanzania
FreeCurrencyRates.com

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Kenia en Tanzania Rondreis l Kamperen

Dag 1 Nairobi
De reis “Het beste van Kenia en Tanzania” begint in Nairobi in Kenia en u ontmoet ons in het hart van deze bruisende stad voor uw Kenia en Tanzania Rondreis. Voor deelnemers die al eerder in Nairobi arriveren zijn er verschillende optionele tours en excursies. Deze kunnen bij aankomst in het hotel geboekt worden. Om 18:00 uur ontvangt u een briefing over de reis, voordat we uit eten gaan in een lokaal restaurant (op eigen kosten).

Dag 2 Mount Longonot
We laten de stad achter ons en reizen noordwaarts, waarbij we geleidelijk omhoog klimmen met als resultaat een geweldig uitzicht op de Great Rift Valley. Na een korte stop om van het uitzicht te genieten, dalen we af in de vallei om de vulkaan Mount Longonot te bezoeken. In de middag is er tijd om een wandeling te maken in Mount Longonot Nationaal Park, waarbij we de kans hebben om onderweg wilde dieren te zien. Voor de wandeling ontvangt u een ingepakte lunch.

Vervolgens maken we een korte rit naar onze kampeerplaats van vanavond aan de oevers van Lake Naivasha, waar we genieten van een maaltijd rondom het kampvuur.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 3 Hells Gate Nationaal Park
Na het ontbijt reizen we de korte afstand naar het bekende Hells Gate Nationaal Park. Hier kunnen we de hoge basalten kliffen verkennen met de kans om zebra’s, giraffen, buffels en andere soorten antelopen te zien (u heeft hier de kans om dit park per fiets te verkennen). Vervolgens keren we terug naar het kamp voor de lunch, gevolgd door een bootcruise op Lake Naivasha, waar we nijlpaarden en vele vogelsoorten kunnen zien.

We eindigen de dag met een bezoek aan Elsamere, het voormalige huis van Joy en George Adamson. Hier drinken we thee en leren we meer over hun fascinerende levens. In de late middag keren we terug naar het kamp voor een uitgebreide braai (barbeque).
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 4 Masai Mara
Vandaag rijden we door een aantal delen van Kenia’s mooiste wildernis, waarbij we over minder bekende wegen rijden. We passeren verschillende Masai dorpjes. We spenderen de volgende twee nachten in een comfortabele accommodatie aan de oevers van de Mara Rivier op een privé concessie naast het wereldberoemde Masai Mara Nationaal Park. Hier zullen we uitgebreide safari’s doen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 5 Masai Mara
Vroeg in de ochtend vertrekken we voor een volle dag safari. De Masai Mara is zeer bekend om haar grote kuddes en altijd aanwezige roofdieren. De lunch is een picknick op de oevers van de Mara Rivier, bekend om haar grote krokodillen- en nijlpaardenpopulatie. We keren terug naar onze lodge voor de overnachting en genieten van de prachtige landschappen om ons heen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 6 Lake Victoria
We laten de Masai Mara achter ons en reizen verder naar Tanzania. We dalen af richting de oevers van Afrika’s grootste meer, Lake Victoria. Dit meer is deel van de Great Rift Valley en biedt leven aan de vele bewoners rondom het meer die hier in vissen. We brengen aan dit meer wat tijd door voordat we genieten van een diner in een lokaal restaurant (op eigen kosten). We kamperen aan de rand van het water.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Dag 7 Serengeti
Vandaag gaan we s’ werelds meest beroemde wildreservaat in, Serengeti National Park. Dit Park met haar grote concentratie van antelopen, roofdieren en vogels en de eindeloze vlaktes met acacia bomen is het toonbeeld van de Afrikaanse wildparken. We rijden door het park van west naar oost en spenderen de nacht op de Seronera kampeerplaats.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 8 Serengeti
Vandaag gaan we weer uitgebreid op safari. We brengen zoveel mogelijk tijd door op zoek naar wilde dieren. In de middag houden we een picknick-lunch. Vanavond zetten we het kamp op in het park en genieten we van een heerlijke maaltijd die door de gids bereid wordt.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 9 Serengeti- Ngorogoro
Na een uitgebreide safari in de ochtend verlaten we de Serengeti en gaan we op pad richting de Ngorongoro Conservation area waar we de Masai zullen zien die hun vee hoeden tussen de wilde dieren in. Ze leven nog steeds zoals ze honderden jaren geleden ook deden. Vanavond kamperen we bij het bekende Simba camp op de rand van de prachtige Ngorongoro krater. De uitzichten vanaf het kamp zijn spectaculair.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 10 Ngorogoro - Masai
Zodra het licht wordt dalen we af de krater in in kleine 4x4 safari voertuigen. We gaan de krater met haar steile wanden en vruchtbare vlaktes verkennen. Met de mogelijkheid om bijna al Afrika’s zoogdieren te zien, waaronder de zeldzame zwarte neushoorn, is dit een van de beste safari-mogelijkheden die u ooit zult hebben. We keren vervolgens weer terug naar Simba camp, waar we zullen lunchen voordat we het park verlaten en afdalen naar ons volgende kamp. Hier spenderen we de nacht, letterlijk naast de Masai-stam.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 11 Arusha
Na een vroege start reizen we richting Arusha, de stad aan de voet van de prachtige Mount Meru. Hier spenderen we de middag om deze levendige stad te verkennen met haar lokale markten. In de avond genieten we van een diner in een lokaal restaurant (op eigen kosten).
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12 Transfer naar Nairobi
Na het ontbijt keren we terug naar Nairobi (soms gebruiken we de shuttle bus om cliënten te vervoeren). De route gaat door een prachtige omgeving en op heldere dagen kunt u prachtig zicht hebben op de machtige Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg. Onderweg naar Nairobi  zal de transfer langs het vliegveld gaan om cliënten die vandaag nog vliegen af te zetten. Cliënten die in Nairobi blijven of verder reizen worden naar het stadscentrum gebracht.
Maaltijden: Ontbijt

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Hotel in Nairobi, Kenia

Hotel La Mada is gelegen op slechts 8 km van het centrum van Nairobi. Dit kleine boutique hotel is gelegen nabij het Karurawoud . Het hotel is omgeven door bos, heeft een rijk vogelleven, er leven apen en er stroomt een rivier.