Het Beste van
Kenia en Tanzania

Route: Nairobi naar Nairobi

Home » Kenia Tanzania Rondreis

Kenia en Tanzania Rondreis l Kampeerreis

Introductie:
Op de 12 daagse Kenia en Tanzania Rondreis wordt u naar een aantal van de meest bekende nationale parken in Afrika gebracht. U kunt hier alle wilde dieren en locaties zien zoals u deze ook ziet op Discovery Channel en National Geographic.

We bezoeken ook een aantal minder bekende hoogtepunten van Kenia en Tanzania. Deze groepsreis biedt een goede combinatie van safari’s, natuur en cultuur.

Inbegrepen hoogtepunten: Nairobi, Masai Mara National Park, Lake Naivasha, Lake Victoria, Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Masai Dorpje, Arusha.

  • Accommodatie:

Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een kampeerbed/ stretcher… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
Zie onderstaand de beschrijving.

PDF
Kampeerreis details
  • Algemeen:

Hoeveel € 1925
Hoe lang 12 dagen
Groepsgrootte 17 cliënten max
Startpunt Nairobi, Kenia
Eindpunt Nairobi, Kenia
Maaltijden Zoals hieronder aangegeven
Landen Kenia, Tanzania
FreeCurrencyRates.com

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Kenia en Tanzania Rondreis l Kamperen

Dag 1: Nairobi
U arriveert in Nairobi en ontmoet ons in het hart van deze bruisende stad voor uw Kenia en Tanzania Rondreis. Voor deelnemers die vroeg arriveren zijn er verschillende optionele tours en excursies. Deze kunnen bij aankomst in het hotel geboekt worden. Om 18 uur ontvangt u een briefing over de reis, voordat we uit eten gaan in een lokaal restaurant (op eigen kosten).

Dag 2: Great rift valley
We laten de stad achter ons en reizen noordwaarts, waarbij we geleidelijk omhoog klimmen met als resultaat een geweldig uitzicht op de Great Rift Valley. Vervolgens dalen we af in de vallei waarbij we de tijd hebben om te genieten van de adembenemende uitzichten van de vlaktes en de vele vogels die zich rondom de meren bevinden. Vannacht kamperen we.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 3: Lake Naivasha
Het is een korte rit vandaag naar ons kamp op de oever van Lake Naivasha. Nadat we het kamp hebben opgezet rondom de Fever Trees is er tijd voor ontspanning, om de nijlpaarden te bekijken en te genieten van de prachtige omgeving. In de middag bezoeken we Elsamere, het voormalige huis van Joy en George Adamson, drinken we hier thee en leren we meer over hun fascinerende levens. Vervolgens keren we terug naar het kamp.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 4: Masai Mara
Vandaag rijden we door een aantal delen van Kenia’s mooiste wildernis, waarbij we over minder bekende wegen rijden. We passeren verschillende Masai dorpjes. We spenderen de volgende twee nachten in een Lodge naast de beroemde Mara River.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 5: Masai Mara
Vroeg in de ochtend vertrekken we voor een volle dag safari (zowel rijden als wandelen). De Masai Mara is zeer bekend om haar grote kuddes en altijd aanwezige roofdieren. De lunch is een picknick op de oevers van de Mara River, bekend om haar grote krokodillen- en nijlpaardenpopulatie.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 6: Lake Victoria
We laten de Masai Mara achter ons en reizen verder naar Tanzania. We dalen af richting de oevers van Afrika’s grootste meer, Lake Victoria. Dit meer is deel van de Great Rift Valley en biedt leven aan de vele bewoners rondom het meer die hier in vissen. We brengen aan dit meer wat tijd door voordat we genieten van een diner in een lokaal restaurant (op eigen kosten). We kamperen aan de rand van het water.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Dag 7: Serengeti
Vandaag gaan we s’ werelds meest beroemde wildreservaat in, Serengeti National Park. Dit Park met haar grote concentratie van antelopen, roofdieren en vogels en de eindeloze vlaktes met acacia bomen is het toonbeeld van de Afrikaanse wildparken. We rijden door het Park in westelijke richting en spenderen de nacht op de Seronera kampeerplaats.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 8: Serengeti- Ngorogoro
Na een uitgebreide safari in de ochtend verlaten we de Serengeti en gaan we op pad richting de Ngorongoro Conservation area waar we de Masai zullen zien die hun vee hoeden tussen de wilde dieren in. Ze leven nog steeds zoals ze honderden jaren geleden ook deden. Vanavond kamperen we bij het bekende Simba camp op de rand van de prachtige Ngorongoro crater. De uitzichten vanaf het kamp zijn spectaculair.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 9: Ngorogoro - Masai
Zodra het licht wordt dalen we af de krater in in kleine 4x4 safari voertuigen. We gaan de krater met haar steile wanden en vruchtbare vlaktes verkennen. Met de mogelijkheid om bijna al Afrika’s zoogdieren te zien, waaronder de zeldzame zwarte neushoorn, is dit een van de beste safari-mogelijkheden die u ooit zult hebben. We keren vervolgens weer terug naar Simba camp, waar we zullen lunchen voordat we het park verlaten en afdalen naar ons volgende kamp. Hier spenderen we twee nachten, letterlijk naast de Masai.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 10: Masai Village
Vandaag verkennen we het dorpje en haar omgeving te voet. We proberen meer te weten te komen over de unieke cultuur van de Masai en hun traditionele manier van leven, waarbij we hopelijk Masai dansen kunnen ervaren en kunnen afdingen op de markten.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 11: Arusha
Na een vroege start reizen we richting Arusha, de stad aan de voet van de prachtige Mount Meru. Hier spenderen we de middag om deze levendige stad te verkennen met haar lokale markten. In de avond genieten we van een diner in een lokaal restaurant (op eigen kosten).
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12: Transfer naar Nairobi
Na het ontbijt keren we terug naar Nairobi. (Soms gebruiken we de shuttle bus om cliënten te vervoeren). De route gaat door een prachtige omgeving en op heldere dagen kunt u prachtig zicht hebben op de machtige Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg. Onderweg naar Nairobi  zal de transfer langs het vliegveld gaan om cliënten die vandaag nog vliegen af te zetten. Cliënten die in Nairobi blijven of verder reizen worden naar het stadscentrum gebracht.
Maaltijden: Ontbijt

Let op:  De dag tot dag beschrijving is bedoeld als een richtlijn. Avontuurlijke reizen zijn door hun aard onvoorspelbaar, door bijvoorbeeld het weer patroon, de migratie van wilde dieren, condities van de wegen en nog vele andere factoren. Hierdoor kan het noodzakelijk zijn om de route aan te passen, zodat de client de beste reiservaring krijgt. Het is essentieel dat cliënten hierin flexibel zijn. 

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

cf59159a13d943d59a870f0a0f32edda.jpg

Hotel La Mada is gelegen op slechts 8 km van het centrum van Nairobi. Dit kleine boutique hotel is gelegen nabij het Karurawoud . Het hotel is omgeven door bos, heeft een rijk vogelleven, er leven apen en er stroomt een rivier.