Kampeersafari Tanzania l 7 dagen l kleine groep

Introductie:
Tijdens deze 7 daagse Tanzania Kampeersafari zult u van alles ervaren! Van de indrukwekkende wilde dieren tot de prachtige landschappen en het ontmoeten van de lokale bevolking.

We verkennen de hoogtepunten van het noorden van Tanzania en gaan op safari in Tarangire National Park, Lake Natron,  Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater.

Uniek aan deze safari is de trip van de gebaande wegen af naar Lake Natron, waardoor u een waar gevoel van avontuur beleeft. Klik op de map hiernaast om te vergroten.

  • Algemeen

Hoeveel: € 1810 pp
Een persoon: € 1900
Hoe lang: 7 dagen
Accommodatie: Dit is een kampeersafari
Groepsgrootte: Maximum 7 cliënten per 4×4
Vertrekpunt: Arusha, Tanzania
Eindput: Arusha, Tanzania
Maaltijden: Zoals aangegeven
Landen: Tanzania
FreeCurrencyRates.com

Inclusief: Vervoer in een 4×4 safari voertuig, Professionele, Engelssprekende gids en safari kok (of Duits - zie vertrekdata, Maaltijden volgens reisbeschrijving, Mineraalwater (3 liter per persoon per dag), Overnachtingen in tenten, Kampeeruitrusting (tenten, slaapmatjes, kampeerstoelen en tafels etc.), Alle entreegelden nationale parken, alle genoemde activiteiten, Flying Doctors verzekering (AMREF) tijdens de safari.

Exclusief: Slaapzak, Vluchten, Optionele activiteiten, Alcoholische dranken en frisdranken, Visa-toeslagen, Fooien, Persoonlijke uitgaven voor souvenirs etc., Reisverzekering

  • Dag tot dag beschrijving l Kampeersafari Tanzania l Kleine groep

Dag 1 Arusha - Tarangire National Park
U wordt in de ochtend opgehaald en na een korte briefing gaan we onderweg naar Tarangire National Park. Dit park heeft diverse landschappen en een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Het wordt beschouwd als een van de meest aantrekkelijke parken in noordelijk Tanzania. Het is een van de meest bevolkte gebieden van olifanten en het is ook het leefgebied van roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en cheetah’ s. In het park kunt u ook vele giraffen, buffels, zebra’s en verschillende antelopen en gazellen zien. Door het open dak van het safarivoertuig kunt u het prachtige landschap in u opnemen en de dieren zien. In de late middag verlaten we het park en gaan we naar een kampeerplaats dichtbij gelegen waar we overnachten in een tent.
Maaltijden: Lunch, Diner

Dag 2 Tarangire Area - Lake Natron
We vertrekken vanuit Tarangire na het ontbijt en rijden naar het dorpje Mto wa Mbu. Vanaf hier reizen we over een spectaculaire en zeer hobbelige ongeasfalteerde weg door de warme en stoffige Rift Vallei naar onze bestemming voor vandaag, het typische Masai dorpje Ngare Sero. In de verte kunt u wellicht een roze gloed zien van de flamingo’s die broeden en zich voeden met de algen in het alkaline Lake Natron (seizoensgebonden en afhankelijk van het waterniveau). In de middag wandelen we onder begeleiding van een Masai gids naar de dichtbij gelegen waterval voordat we terugkeren naar de kampeerplek voor de overnachting.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 3 Lake Natron - Serengeti National Park
Na een vroege start reizen we over avontuurlijke paden met spectaculaire uitzichten terwijl het voertuig de Rift Vallei uitklimt om de vlaktes van de Serengeti tegen de middag te bereiken. Serengeti betekent “ eindeloze vlaktes” in de taal van de Masai. Serengeti National Park is ongetwijfeld het beroemdste wildpark van Tanzania. Met meer dan twee miljoen wildebeesten, een half miljoen Thomson's gazellen, en een kwart miljoen zebra’s, heeft het de grootste concentratie van dieren in Afrika. De wildebeest en zebra vormen de sterren van een uniek spektakel – de jaarlijkse Serengeti migratie. We overnachten op een kampeerplaats in het noorden of het midden van het park.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 4 Serengeti National Park
De gehele dag wordt gespendeerd aan safari in de Serengeti. We gaan of een gehele dag op safari of in de vroege ochtend en in de middag op safari in het Seronera-gebied. Tussen december en mei kunnen grote aantallen wildebeesten en zebra’s gezien worden, waarbij hun kalveren geboren worden tussen januari en maart. Het Seronera-gebied is ook het beste gebied om een luipaard te spotten. We overnachten op een kampeerplaats in het Seronera-gebied.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 5 Serengeti National Park - Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt gaan we weer op safari in het Serengeti National Park. Dieren zijn in de ochtend meer actief voordat de temperaturen rond het middaguur stijgen. Na de lunch verlaten we de vlaktes van de Serengeti en rijden naar de hooglanden van de Ngorongoro Conservation Area. We kamperen vannacht direct op de kraterrand van de Ngorogoro Krater waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 6 Ngorongoro Krater - Mto wa Mbu
We staan vroeg op om de steile afdaling 600 meter omlaag de krater in af te dalen. Ook wel het achtste wereldwonder genoemd en zich uitstrekkend over ongeveer 8.300 vierkante km, is de Ngorongoro Krater een van s’ werelds grootste natuurspektakels en is dit s’ werelds grootste hele, niet overstroomde vulkanische caldera. De magische setting en de overvloedige wilde dieren zorgen ervoor dat u zich geen moment verveelt. Een populatie van ongeveer 25.000 grote dieren, grotendeels antelopen met daarnaast een van de grootste populaties roofdieren in Afrika, leven in de krater. De Ngorogoro Krater is ook bekend om de grote populatie leeuwen. Met een beetje geluk ziet u de Big 5- leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. Na een uitgebreide safari en een picknick in de krater verlaten we de caldera in de middag en reizen we naar het kleine dorpje Mto wa Mbu waar we overnachten op een kampeerplaats.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 7 Mto wa Mbu - Arusha
Na een ontspannen ontbijt begint de terugreis naar Arusha, waar u tegen de middag arriveert. U wordt afgezet bij een hotel naar keuze of bij het vliegveld.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Klaar voor een Safari?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Kampeerreizen in Tanzania beginnen en eindigen in Arusha

De African View Lodge ligt op steenworp afstand van Arusha National Park op een hoogte van bijna 1400 meter. De gezellige bungalows bij de lodge dienen als een uitstekend vertrekpunt voor safari’s vertrekkend naar de wereldberoemde Ngorongoro Krater, de Serengeti, Tarangire en Lake Manyara Nationale Parken.