Kaapstad naar Victoria Falls

De meest populaire hotelreis van Afrika!

Home » Kaapstad Victoria Falls Hotelreis

Kaapstad naar Victoria Falls Hotelreis

Introductie:
Deze Kaapstad naar Victoria Falls Hotelreis is ontworpen voor degenen die iets meer comfort willen terwijl ze reizen in Afrika. Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoonskamers in hotels/ lodges of permanente safari tenten. Alle kamers hebben een eigen badkamer met warme douches en “normale” toiletten. Dit is uiteraard nog steeds een reis met een avontuurlijk karakter en de lodgereis dient dan ook gezien te worden als een upgrade van de kampeerreis.

Er zijn vele goede redenen waarom dit nog steeds de meest populaire reis in Afrika is. Op deze reis zijn hoogtepunten onder meer safari’s in de nationale parken van Etosha en Chobe, de Okavango Delta, de spectaculaire woestijnen van Namibie en een van de 7 natuurlijke wonderen van de wereld- de Victoria Falls in Zimbabwe…

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.  Zie onderstaand de beschrijving.

PDF
Gedetailleerd tourdossier

2.  Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Hotel/ Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 32 950
1-Persoonstoeslag ZAR 5200
Optionele activiteiten pakket ZAR 19 560
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 20 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 19, Lunch x 17, Diner x 15
Landen Zuid Afrika, Namibiƫ, Botswana, Zimbabwe

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Kaapstad naar Victoria Falls Hotelreis

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Zuid- Afrika - Cedergebergte
De Kaapstad naar Victoria Falls Hotelreis vertrekt vanuit Kaapstad en we maken onze eerste stop bij Table View. Hier kunnen we prachtige foto's van de Tafelberg aan de andere kant van Table Bay maken.

Vervolgens reizen we naar de beroemde wijnregio van de Westkaap-provincie voor een wijnproeverij bij een van de lokale wijnboerderijen. We stoppen ook bij de zeer bekende Spice Route, wat grenst aan het dorpje Paarl. De Spice Route is een landgoed waar een collectie aan smaken samen wordt gebracht die uniek zijn in de cultuur van de Kaap-provincie- onder andere een biertuin, kunststudio’s, chocolademakers en koffiemakers.  En geen roadtrip is compleet zonder een stop bij een traditionele “padstal”. Deze kleine stalletjes zijn te vinden aan de kant van de weg en bieden een variëteit aan huisgemaakte lekkernijen.

We rijden vervolgens in noordelijke richting naar onze eerste overnachtingsplek in het Cedergebergte. Dit gebied heeft spectaculaire bergen en sinaasappelboerderijen en hier vindt u ook de Rooibos. Een avondmaaltijd bij onze overnachtingsplek biedt ons de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.
Activiteitenpakket: Wijnproeverij. 

Dag 2 Namibië - Namaqualand Oranje/ Gariep Rivier
We vertrekken vroeg in de ochtend en reizen in noordelijke richting via het stadje Springbok (bekend om haar diamanten, koper en bloemen in de lente). Als u tussen de maanden juli en september reist ziet u mogelijk de vele wilde bloemen die deze regio bekend hebben gemaakt. De eindbestemming voor vandaag is de Oranje/ Gariep Rivier en ons kamp ligt op de oever van deze rivier, naast de Namibische grens. De Oranje/ Gariep Rivier vormt de grens tussen Namibië en Zuid- Afrika.

Dag 3 Namibië - Oranje/ Gariep Rivier, Fish River Canyon
In de ochtend hebben we de kans om de Oranje/ Gariep Rivier per kano te verkennen, maar u kunt er ook voor kiezen om te ontspannen in het kamp. Later in de ochtend steken we de grens met Namibië over en reizen we naar de Fish River Canyon. De Fish River is de langste rivier in Namibië met een lengte van 650 km. De Canyon is 161 km lang en strekt van Seeheim tot Ai-Ais. In de middag maken we een mooie wandeling op de rand van de Canyon, waarbij we genieten van de zonsondergang. We overnachten bij de warmwaterbronnen van Ai- Ais.
Optionele activiteiten: Kano- avontuur van een halve dag. 
Inbegrepen hoogtepunt: Wandeling op de rand van de Fish River Canyon. 

Dag 4 Namib - Naukluft National Park
Elke overland reis heeft een aantal lange reisdagen en vandaag is er 1 van. We rijden dieper de Namibische woestijn in. Onze bestemming zijn de duinen aan de westelijke kant van de woestijn. De komende 2 nachten verblijven we aan de rand van de duinen.

Dag 5 Sossusvlei Duinen Namib - Naukluft Nationaal Park
Dit is de ochtend waar we het vroegst op moeten staan om onszelf voor te bereiden op de beklimming van Duin 45 bij zonsopgang. Na de wandeling hebben we, middels een 4x4 transfer, de kans om Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Vervolgens maken we onder begeleiding van een lokale gids een wandeling, waarbij we meer leren over het unieke ecosysteem van de woestijn en hoe de bosjesmannen overleefden in dit harde klimaat. Onze laatste stop vandaag is een bezoek aan Sesriem Canyon, waar we het bewijs zien van een nattere periode in de geschiedenis van dit droge land.
Inbegrepen hoogtepunt: 4×4 transfer naar Sossusvlei / Deadvlei. 

Dag 6 Swakopmund
Na een korte fotostop bij de Steenbokskeerkring, reizen we langs de Atlantische kust naar de avonturenhoofdstad van Namibië, Swakopmund. Er zijn vaak flamingo's te zien in de lagune van Walvisbaai, vlak voordat we Swakopmund bereiken. Hier worden we geïnformeerd over de vele optionele activiteiten waar u de volgende dag aan deel kunt nemen. Er is ook tijd om Swakopmund te verkennen voordat we uit eten gaan in een lokaal restaurant.
Optionele activiteiten: Diner in een lokaal restaurant.
Inbegrepen hoogtepunt: Tussenstop in Walvisbaai om flamingo's te zien

Dag 7 Swakopmund
U heeft de gehele dag vrij om te ontspannen, de stad te verkennen of deel te nemen aan een van de talloze activiteiten die hier beschikbaar zijn. Het meest populair zijn Quadbiking in de duinen en Parachute springen. Bij helder weer kunt u tijdens het parachute springen zelfs de bestemming van de volgende dag zien! U kunt ook op uw gemak Swakopmund gaan verkennen met haar vele koffietentjes en bakkerijen die bekend staan om hun Duitse lekkernijen.
Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Parachute springen, Dolfijnencruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten gaan, etc.

Dag 8 Khorixas
We verlaten de kust en reizen verder door droge landschappen naar het kleurrijke dorpje Wlotkasbaken. Vervolgens reizen we in oostelijke richting naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdere vlakke landschap. Deze middag maakt u een begeleide wandeling met een lokale gids om Bushman (San) schilderingen te zien. De meer avontuurlijken kunnen de heuvels op gaan om te genieten van de prachtige uitzichten, voordat we naar onze volgende overnachtingsplek rijden in Khorixas.
Inbegrepen hoogtepunt: Begeleide wandeling met de gids door Spitzkoppe.

Dag 9 Himbastam: Outjo
We bezoeken de Himba gemeenschap dichtbij Kamanjab. Dit is een echte nederzetting en is een representatie van een grotere groep nomaden. De Himba zijn een rondtrekkende stam en fokken voornamelijk koeien en geiten. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun unieke kledingstijl.

Het bezoek aan de Himba-stam kan een controversieel onderwerp zijn wat besproken wordt rondom het kampvuur, daarom willen we u aan de voorkant meegeven waarom zij bezocht worden. Het inkomen dat deze specifieke stam genereert door dit soort bezoeken gaat naar de opleiding van Himba weeskinderen en helpt de stam om hen een kans te geven om meer te leren over hun eigen cultuur en erfgoed. Aan het eind van uw bezoek is er een markt, wat een manier voor de vrouwen is om een inkomen te verschaffen voor hun privé uitgaven. Het is aan u of u hier iets wilt kopen of niet.

Vervolgens reizen we verder naar onze volgende overnachtingsplek en bereiden we ons voor op twee magische dagen van safari in Etosha Nationaal Park.
Activiteitenpakket: Bezoek aan de Himba-stam met een lokale gids.

Dag 10 Etosha Nationaal Park
We staan vroeg op om op pad te gaan naar Etosha Nationaal Park. Etosha biedt unieke safari-mogelijkheden. Vandaag verkennen we de randen van de Etosha Pan op zoek naar wilde dieren. De overland truck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. We stoppen ook bij een aantal waterpoelen die verspreid over het park liggen. 
Inbegrepen hoogtepunten: Middagsafari in de overland truck, Entreegeld Etosha National Park.
Optionele Activiteit: Etosha avondsafari- afhankelijk van beschikbaarheid.

Dag 11 Etosha Nationaal Park
We zullen vandaag verschillende safari's doen en in de late middag verlaten we het park op weg naar onze accommodatie buiten het park.
Inbegrepen hoogtepunt: Volle dag safari in de overland truck.

Dag 12 Windhoek
We staan vroeg op en rijden richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een souvenirmarkt. Bij aankomst in Windhoek maken we een korte wandeling door het centrum. s' Avonds gaat de groep meestal uit eten bij Joe's Beerhouse, waar de menukaart vlees van verschillende wilde dieren biedt (vegetariërs kunnen uiteraard iets anders eten).
Optionele Activiteiten: Uit eten.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een souvenirmarkt en een korte wandeling door Windhoek met de gids.

Dag 13 Botswana - Ghanzi
Vandaag staan we vroeg op, laten Windhoek achter ons en steken de grens over van Botswana. Vervolgens arriveren we in Ghanzi. In de middag is er de optie om een begeleide wandeling te maken met een lid van de San-stam, waarbij u meer kunt leren over de San-cultuur en hun leven in de woestijn. In de avond kunnen we genieten van traditionele zang, dans en verhalen vertellen.
Inbegrepen hoogtepunten: Bushmen traditionele zang, dans en verhalen vertellen.

Dag 14 Maun- Okavango Delta
In de ochtend heeft u de mogelijkheid om een optionele wandeling met San-gidsen te maken om meer te leren over hun overlevingsmechanismen. In de middag rijden we naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta.  De gids zal u aangeven wat u mee dient te nemen voor de excursie de delta in. Dit is een klein rugzakje of sporttasje, vanwege het gebrek aan ruimte tijdens de transfers naar en van het kamp in de delta. 

Dag 15 Okavango Delta
In de ochtend stappen we aan boord van het vliegtuigje welke ons de delta inbrengt. De vlucht vertrekt vanaf Maun. Eenmaal aangekomen bij de landingstrip in de delta, worden we per voertuig naar ons kamp gebracht.  Het programma van activiteiten is flexibel vanwege de seizoensinvloeden. In de middag genieten we van een bootcruise en een natuurwandeling om het gebied nader te verkennen.


Dag 16 Okavango Delta
U heeft vandaag onder andere de mogelijkheid om een trip in een traditionele mokoro (een uitgeholde boomstam) te maken en u kunt natuurwandelingen maken. We keren terug naar ons kamp voor de lunch en in de middag maken we een bootcruise.
Activiteitenpakket: Okavango Delta Excursie.
Let op: activiteiten kunnen variëren afhankelijk van het waterniveau.

Dag 17 Nata
We verlaten deze ochtend per vliegtuigje weer de delta richting Maun, waar we weer terugkeren bij onze truck.
Onze reis van vandaag brengt ons door de Makgadigadi Pans en de weg naar Nata heeft prachtige voorbeelden van de iconische Baobab bomen. 

Dag 18 Chobe Nationaal Park
We staan vroeg op en rijden in noordelijke richting naar onze lodge aan de oevers van de Chobe rivier. In de middag verkennen we Chobe Nationaal Park. We beginnen onze verkenning in 4x4 voertuigen, waarbij we dichtbij de olifanten die in de middag vaak de rivier bezoeken kunnen komen. Aan het einde van de dag genieten we van een riviercruise tijdens zonsondergang op de Chobe Rivier (in het Nationaal Park), waar dieren zoals nijlpaarden, buffels en olifanten veelvuldig te zien zijn en we genieten ook van een maaltijd rondom het kampvuur.
Activiteitenpakket: Bootcruise en Safari in Chobe National Park.

Dag 19 Zimbabwe - Victoria Falls
We steken vandaag de grens over van Zimbabwe en reizen de korte afstand naar Victoria Falls. Vandaag bezoeken we de spectaculaire watervallen, ook wel bekend bij de lokale bevolking als “Mosi-oa Tunya” (the smoke that thunders).
Het avonturenstadje Victoria Falls biedt een grote selectie aan optionele activiteiten voor degenen die wat meer adrenaline willen in de middag. Voor degenen die willen ontspannen zijn er souvenirmarkten en koffiewinkeltjes. Vanavond genieten we van een diner in een restaurant (optioneel).
Activiteitenpakket: Entreegeld Victoria Falls National Park.
Optionele Activiteiten: Uit eten in Victoria Falls.

Dag 20 Zimbabwe- Victoria Falls
Officieel eindigt uw reis vandaag na het ontbijt, maar de meeste mensen zullen de dag spenderen met White Water raften, dus we raden aan om minstens een extra nacht accommodatie bij te boeken.
Optionele Activiteiten: Zambezi Sunset Cruise, Uit eten, White Water Raften, Bungee jump, Olifanten excursie, en nog vele anderen…
Activiteitenpakket: Entreegeld Victoria Falls National Park

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur.

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Strand Towers Hotel is gelegen in het centrum van Kaapstad en ligt op loopafstand van het levendige Long Street en de V&A Waterfront… en van waar deze reis vertrekt. De uitzichten vanaf dit 4 Sterren hotel zijn adembenemend.

De A’Zambezi River Lodge ligt in Victoria Falls, Zimbabwe, op de oevers van de machtige Zambezi rivier binnen het Zambezi National Park. De indrukwekkende architectuur met daken van gras maken een mooi geheel met de weelderige groene gazons.