Kaapstad naar Nairobi Rondreis l Hotels/ Lodges

Introductie:
Deze rondreis van Kaapstad naar Nairobi is grotendeels hetzelfde als de kampeerreis, met het grote verschil dat cliënten overnachten in comfortabele kamers in plaats van kamperen in een tent.

Deze hotelreis omvat alle hoogtepunten van de 20 daagse Kaapstad naar Victoria Falls reis + alle hoogtepunten van het 20 daagse Oost-Afrika Avontuur (noord).

U zult veel wilde dieren zien tijdens de talrijke safari's op deze reis. We bezoeken een aantal van de meest legendarische nationale parken in Afrika zoals Serengeti National Park, de Ngorogoro Krater, Chobe, Etosha, South Luangwa...

Deze rondreis combineert ook een aantal diverse culturen van Afrika met spectaculaire landschappen. U ontmoet de Bosjesmannenen natuurlijk de Masai stam…

Klik op de map om te vergroten >>

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.  Zie onderstaand de beschrijving.

2020 Tour dossier

2.  Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Hotel/ Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 100 150
1-Persoonstoeslag (alleenreizenden) ZAR 17 350
*Okavango Delta upgrade (optioneel, zie dag 15) ZAR 15 460 (lodge)
*Serengeti excursie upgrade (optioneel, zie dag 36 ZAR 15 800 (kamperen)
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 40 dagen
Groepsgrootte 20 cliënten max
Startpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Eindpunt Nairobi, Kenia
Maaltijden Ontbijt x 39, Lunch x 39, Diner x 39
Landen Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Kaapstad naar Nairobi Rondreis l Hotelreis

Dag 1: Kaapstad, Zuid- Afrika - Cedergebergte
De 41 daagse hotelreis van Kaapstad naar Nairobi vertrekt vanuit Kaapstad en we maken onze eerste stop bij Table View. Op een mooie zonnige dag kunnen we hier mooie foto's van de Tafelberg aan de andere kant van Table Bay maken. We rijden vervolgens in noordelijke richting naar onze eerste overnachtingsplek in het Cedergebergte. Dit gebied heeft spectaculaire bergen en sinaasappel boerderijen en hier vindt u ook de Rooibos. Vandaag bezoeken we een rooibothees-boerderij en bekijken we de planten van de Rooibos en de Buchu die hier in het wild groeien. Een avondmaaltijd bij onze overnachtingsplek biedt ons de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.

Dag 2: Namibië - Namaqualand Oranje/ Gariep Rivier
We vertrekken vroeg in de ochtend en reizen in noordelijke richting via het stadje Springbok (bekend om haar diamanten, koper en bloemen in de lente). Als u tussen de maanden juli en september reist ziet u mogelijk de vele wilde bloemen die deze regio bekend hebben gemaakt. De eindbestemming voor vandaag is de Oranje/ Gariep Rivier en ons kamp ligt op de oever van deze rivier, naast de Namibische grens. De Oranje/ Gariep Rivier vormt de grens tussen Namibië en Zuid- Afrika.

Dag 3: Gariep (Oranje) Rivier
In de ochtend hebben we de optionele mogelijkheid om de Gariep (Oranje) Rivier per kano te verkennen. U kunt ook ontspannen in het kamp langs de rivier. Na de lunch steken we de grens over en reizen we in noordelijke richting Namibië in. We maken een korte stop bij de minerale warmwaterbronnen om het warme water te ervaren, voordat we bij ons kamp arriveren.
Optionele Activiteiten: Kano- avontuur van een halve dag.

Dag 4: Fish River Canyon
We staan vanochtend vroeg op en gaan op pad naar de rand van de Fish River Canyon. We zullen op tijd zijn om de eerste zonnestralen te pakken die zich een weg filteren door de canyon. We maken een korte wandeling op de rand van de canyon om een perspectief te krijgen van hoe groot dit natuurlijke fenomeen eigenlijk is. Vervolgens rijden we in westelijke richting naar Keetmanshoop. Vanmiddag brengen we door in het woud van de kokerbomen en de Giants Playground, zo genoemd vanwege de massieve granieten rotsen die op elkaar gestapeld lijken te zijn.

Dag 5: Namib-Naukluft National Park
Elke Afrika groepsreis heeft een aantal lange reisdagen  en vandaag is er 1 van. We rijden dieper de Namibische woestijn in. Onze bestemming zijn de duinen aan de westelijke kant van de woestijn. Vanavond kamperen we aan de rand van de duinen.

Dag 6: Sossusvlei Duinen Namib - Naukluft Nationaal Park
Dit is de ochtend waar we het vroegst op moeten staan om onszelf voor te bereiden op de beklimming van Duin 45 bij zonsopgang. Om de zonsopgang boven de rode zandduinen te zien is een memorabele ervaring. Hierna volgt het ontbijt en vervolgens worden we in een 4x4 voertuig naar Sossusvlei en Deadvlei gebracht. We spenderen vannacht onder de prachtige woestijnsterren.

Dag 7: Swakopmund
Tijdens onze laatste dag in de woestijn gaan we met een lokale expert op pad voor een leerzame woestijnexcursie. Vervolgens laten we de Namib woestijn achter ons en passeren we de Steenbokskeerkring, waar we  foto’s kunnen maken. Hierna gaan we op pad naar de Atlantische Kust en de avonturenhoofdstad Swakopmund. Vlak voordat we arriveren in Swakopmund stoppen we in Walvis Bay, waar we wellicht  flamingo’s zullen zien. In Swakopmund worden we ingelicht over de vele optionele activiteiten die hier beschikbaar zijn.

Dag 8: Swakopmund
U heeft de gehele dag vrij om te ontspannen, de stad te verkennen of deel te nemen aan een van de talloze activiteiten die hier beschikbaar zijn. Het meest populair zijn Quadbiking in de duinen en Parachute springen. Bij helder weer kunt u tijdens het parachute springen zelfs de bestemming van de volgende dag zien! U kunt ook op uw gemak Swakopmund gaan verkennen met haar vele koffietentjes en bakkerijen die bekend staan om hun Duitse lekkernijen.

Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Parachute springen, Dolfijnencruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten gaan, etc.

Dag 9: Spitzkoppe naar Brandberg
We verlaten de kust en reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdere vlakke landschap. Deze middag maakt u een begeleide wandeling met een lokale gids om Bushman (San) schilderingen te zien, voordat we naar ons kamp van vanavond rijden.

Dag 10: Brandberg en de White Lady
De Brandberg wordt als de hoogste berg van Namibië beschouwd en hier kunnen we de bekende White Lady vinden, een van de meer dan 45.000 rotsschilderingen in dit gebied. In de ochtend maken we een wandeling van een uur om de schildering te bezoeken, die geschat wordt op een leeftijd van 2000 jaar oud. (Houd er rekening mee dat de wandeling door wat wild gebied gaat langs de kloof van de normaal gesproken droge Tsisab Rivier). Nadat we dit gebied verkend hebben rijden we verder naar het gebied van Kamanjab.

Dag 11: Etosha Nationaal Park
We staan vroeg op om op pad te gaan naar Etosha Nationaal Park. Etosha biedt unieke safari-mogelijkheden. In de middag bereiken we het park en beginnen we met onze eerste safari (game drive). De overland truck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. Vervolgens rijden we naar ons kamp voor vannacht. 

Dag 12: Etosha Nationaal Park
We zullen vandaag verschillende safari's doen en we verkennen de randen van de Etosha zoutpan op zoek naar de vele wilde dieren.

Dag 13: Windhoek
We staan vroeg op en rijden richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Bij aankomst in Windhoek maken we een korte wandeling door het centrum. (Onze overnachting voor vanavond ligt halverwege tussen de stad en het vliegveld).

Dag 14: Botswana - Ghanzi
Vandaag staan we vroeg op, laten Windhoek achter ons en steken de grens over van Botswana op weg naar de Kalahari woestijn. Vervolgens arriveren we in Ghanzi. De San bevolking woont al lang in dit gebied. In de avond kunnen we genieten van traditionele zang, dans en verhalen vertellen.

Dag 15: Okavango Delta
Voordat we Ghanzi verlaten maken we in de ochtend nog een begeleide wandeling met een lid van de San-stam, waarbij u meer kunt leren over de San-cultuur en hun leven in de woestijn. Na de wandeling, rijden we naar Maun, waar bij aankomst in de middag u de mogelijkheid heeft om een optionele rondvlucht over de Delta te maken (afhankelijk van de tijd en het weer). In de avond ontvangt u van de gids een briefing over wat u kunt verwachten van de volle dagexcursie in de Okavango Delta.

* Let op: Cliënten die het upgrade pakket van de Okavango Delta hebben geboekt worden bij aankomst in Maun naar de Delta gebracht en sluiten weer bij de groep aan in de ochtend van dag 17. Zie alle details hier.

Dag 16: Okavango Delta Excursie
Het unieke en ongebruikelijke ecosysteem van de Delta wordt gevoed door de jaarlijkse wateren van de Okavango Rivier die uitstromen in het zand van het Kalahari Bassin. Door de seizoensinvloeden is de Delta nooit hetzelfde. De beste manier om de Delta te ervaren is door in een mokoro (uitgeholde boomstam) plaats te nemen en over het water te glijden. We vertrekken vroeg en worden door een safarivoertuig naar het mokoro station gebracht (transfer duurt ongeveer 1 uur) waar we de polers (degenen die de mokoro “besturen”) ontmoeten die ons begeleiden in de Delta. Als we het eiland bereiken, kunt u een natuurwandeling maken met uw poler. Na de wandeling keert u per mokoro terug naar het mokoro station. Hoewel de route van de mokoro niet primair een activiteit betreft waarbij u wilde dieren zult zien, is het toch mogelijk dat u voldoende zult zien in deze wildernis, waaronder olifanten, giraffen, kudu’s, impala’s en zebra’s.

Dag 17: Nata
We verlaten Maun in de ochtend en herenigen ons weer met de medereizigers die het upgrade pakket hebben geboekt). We rijden vervolgens naar Nata. We spenderen het grootste gedeelte van de dag in de overlandtruck  terwijl we door de noordelijke gedeeltes van de Makgadikgadi zoutpannen rijden. Ons activiteitenpakket geeft ons de mogelijkheid om in de middag te genieten van een begeleide safari in het Nata Sanctuary, waar vele watervogels broeden zoals pelikanen en flamingo’s.

Dag 18: Chobe Nationaal Park
We staan vroeg op en rijden in noordelijke richting naar ons kamp aan de oevers van de Chobe rivier. In de middag verkennen we Chobe Nationaal Park. We beginnen onze verkenning in 4x4 voertuigen, waarbij we dichtbij de olifanten die in de middag vaak de rivier bezoeken kunnen komen. Aan het einde van de dag genieten we van een riviercruise tijdens zonsondergang waar dieren zoals nijlpaarden, buffels en olifanten veelvuldig te zien zijn en we genieten vervolgens van een maaltijd rondom het kampvuur.

Dag 19: Zimbabwe - Victoria Falls
We steken vandaag de grens over van Zimbabwe en reizen de korte afstand naar Victoria Falls. Vandaag bezoeken we de spectaculaire watervallen, ook wel bekend bij de lokale bevolking als “Mosi-oa Tunya” (the smoke that thunders). Het avonturenstadje Victoria Falls biedt een grote selectie aan optionele activiteiten voor degenen die wat meer adrenaline willen in de middag. Voor degenen die willen ontspannen zijn er souvenirmarkten en koffiewinkeltjes.

Dag 20: Victoria Falls
Met vele activiteiten die worden aangeboden in Victoria Falls, is vandaag de perfecte dag voor het avontuur dat het beste bij u past. Of dat nou raften op de machtige Zambezi Rivier is of genieten van een rondvlucht over de watervallen: dit is uw dag om te genieten van de vele activiteiten die in Victoria Falls worden aangeboden.
Optionele Activiteiten: Zambezi Zonsondergang Cruise, Bungee Jump – Solo, Uit eten in Victoria Falls, Helikoptervlucht, White Water Rafting. 

Dag 21: Victoria Falls - Lusaka (Zambia)
U verlaat het natuurlijke wonder van Victoria Falls en we beginnen aan onze Oost Afrika reis. We vertrekken vroeg vanuit Victoria Falls en kunnen nog 1 keer naar de machtige watervallen kijken voordat we de grens met Zambia oversteken. Vandaag is een lange reisdag, waarbij we onze eerste indruk krijgen van Afrika. Kleurrijke markten, drukke dorpjes en landelijke gebieden zijn de achtergrond van onze reis vandaag naar de buitenwijken van Lusaka. We genieten van een bereide maaltijd bij aankomst, terwijl onze gids ons een briefing geeft over de komende dagen.

Dag 22: Petauke
In de ochtend rijden we door Zambia’s drukke hoofdstad Lusaka onderweg naar Petauke, onze bestemming voor vandaag. Als een belangrijke link tussen Lusaka en het naastgelegen Malawi gaat de Great East Road door landelijk Zambia en we steken de Luangwa Rivier over. Op de route van vandaag vindt u vele dorpjes en boerderijen. De landschappen zijn een sterk contrast in vergelijking met de ontwikkelde landen waar velen van ons vandaan komen.

Dag 23: South Luangwa National Park
Vroeg in de morgen rijden we van Petauke naar de grens van South Luangwa National Park waar we twee nachten door zullen brengen op de oevers van de Luangwa Rivier. Onze eerste stop vandaag is het dorpje Chipata, het gebied van de Chipata katoen en een belangrijke plek voor de katoenboeren in deze regio. Tribal Textiles vertegenwoordigt de creativiteit van de Afrikaanse cultuur. Degenen die geïnteresseerd zijn kunnen een tour in de workshops doen (maart tot december) om te zien hoe deze kleurrijke stoffen gemaakt worden. In de avond genieten we van een prachtige zonsondergang aan de oevers van de Luangwa Rivier.

Dag 24: South Luangwa National Park
South Luangwa National Park is een wereldberoemde safari bestemming en we hebben vandaag een volledige dag om het park te verkennen op zoek naar de verschillende wilde dieren die in dit park leven. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele ochtendsafari en tijdens het droge seizoen (april tot december) kunt u deelnemen aan een van de iconische wandelsafari’s in het park. In de middag genieten we van een rit tijdens zonsondergang in het park. De unieke mogelijkheid om het park in de avond te verkennen geeft ons de kans om de moeilijk te spotten nachtelijke dieren te zien, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn.

Dag 25: Lake Malawi
In de ochtend gaan we met de truck op pad naar Malawi, het warme hart van Afrika. Onze bestemming van vandaag zijn de oevers van Lake Malawi, het meest zuidelijk gelegen meer in het Oost-Afrikaanse Riftsysteem. Als een van de 10 grootste meren ter wereld is de westelijke grens van Lake Malawi meer dan 500 km lang en leven er meer vissoorten dan in enig ander meer. We spenderen de nacht aan de oevers van dit natuurlijke wonder.

Dag 26: Noordelijk Lake Malawi
Vandaag is een dag ter vrije besteding. Deze omgeving biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand.

Dag 27: Lake Malawi
Vandaag reizen we naar het meer noordelijk gelegen deel van Lake Malawi, waar we ook weer aan de oevers van het meer verblijven. Uw gids zal u helpen met het plannen van activiteiten voor de komende dagen, tenzij u lekker wilt ontspannen aan het meer.

Dag 28: Lake Malawi
Snorkelen in het kristalheldere water biedt de kans om zelf de felgekleurde tropische vissen te zien, die je normaal vaak in aquaria ziet. Wandelaars vinden hier een aanbod van trips, waaronder een nogal inspannende trip naar het missie dorp Livingstonia, hoog boven het meer gelegen. Dit is een inspannende wandeling die ongeveer 8 tot 12 uur duurt. Uw gids kan aanvullende informatie geven over deze wandeling.

Dag 29: Tanzania - Iringa
Vandaag verlaten we Malawi en gaan we Tanzania binnen. We rijden omhoog de Great Rift Valley uit over spectaculaire bergpassen, waarbij we langs grote theeplantages in de hooglanden rijden, voordat we arriveren bij ons kamp voor vanavond in Iringa.

Dag 30: Mikumi
Onze reis brengt ons vandaag naar Mikumi National Park. Mikumi is het leefgebied van leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten en is het vierde grootste nationale park van Tanzania. In de middag is er de mogelijkheid om te genieten van een optionele safari door dit park.

Dag 31: Mikumi naar Zanzibar
We staan vroeg op en reizen van Mikumi naar de haven van Dar Es Salaam, waar we aan boord van de veerboot gaan en de reis over zee maken naar het eiland Zanzibar. Ons verblijf voor de komende drie nachten, is Stone Town een perfecte plek om te genieten van de prachtige stranden en activiteiten.

Dag 32: Zanzibar Excursie
We staan vroeg op en rijden de korte afstand naar Dar es Salaam. Hier stoppen we kort om eventuele nieuwe medereizigers op te halen en vervolgens brengt een lokale veerpont ons naar Zanzibar. Bij aankomst nemen we deel aan een kruidentour, voordat we naar het noordelijk gedeelte van het eiland gebracht worden, waar we twee dagen ontspannen zullen doorbrengen op het strand. Ook zijn hier vele activiteiten beschikbaar.

Let op: als u niet het Activiteitenpakket heeft bijgeboekt, dan blijft u achter op de kampeerplaats in Bagamoyo voor de volgende drie nachten. Voor uw maaltijden dient u dan zelf te zorgen.

Dag 33: Zanzibar Excursie
Vandaag is een dag ter vrije besteding. U kunt weer ontspannen op het strand of deelnemen aan een van de talloze activiteiten die hier worden aangeboden. Wat denkt u van vissen, snorkelen, duiken, dhow cruises?

Dag 34: Zanzibar- Bagamoyo
In de ochtend hebben we de mogelijkheid om het historische Stone Town te verkennen, voordat we in de middag de ferry terugnemen naar Dar es Salaam. Stone Town vertegenwoordigt het historisch centrum van Zanzibar Town en het is een absolute bezienswaardigheid voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur en de unieke architectuur van de historische haven. Bij aankomst in Dar es Salaam keren we terug naar de truck, waarna het een relatief korte rit is naar onze overnachtingsplek in Bagamoyo.

Dag 35: Arusha
We reizen vandaag in noordelijke richting door het noorden van Tanzania en onze bestemming van vandaag is de bruisende stad Arusha, wat ons vertrekpunt voor het Serengeti National Park is. In Noord-Tanzania liggen de Serengeti, de Ngorongoro Krater en Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

* Let op: Degenen die het optionele upgrade pakket van de Serengeti Excursie hebben geboekt, ontvangen van onze lokale gids vanavond een briefing ter voorbereiding op de excursie van de komende dagen. Zie alle details hier.

 

Dag 36: Karatu
Hoewel het een korte afstand is naar Karatu, zijn we bijna de gehele dag bezig om dichter bij de Ngorogoro Krater te komen. Bij aankomst in Karatu, geeft de gids een briefing over de excursie van een volle dag in de krater. Karatu ligt op een goede locatie, zodat u de komende dagen deel kunt nemen aan verschillende optionele activiteiten.

Dag 37: Ngorogoro Krater Excursie
We staan vroeg op, worden opgehaald bij ons kamp en naar de Ngorogoro Krater gebracht. We spenderen hier veel tijd aan het spotten van wilde dieren. In de middag keren we weer terug naar Karatu.

Dag 38: Karatu
Vandaag is ter vrije besteding en u kunt deelnemen aan talloze optionele activiteiten, die door de accommodatie georganiseerd worden. U kunt bijvoorbeeld een wandeling door een lokaal dorpje maken of Lake Manyara National Park bezoeken. U kunt deze activiteiten direct bij de accommodatie boeken bij aankomst in Karatu.

Let op: Maaltijden zijn niet inbegrepen voor degenen die niet deelnemen aan de Serengeti excursie en achterblijven in Karatu.

Dag 39: Arusha
Vandaag keren we terug naar Arusha en worden we weer herenigd met onze medereizigers die het upgrade pakket van de Serengeti Excursie hebben geboekt. Er is voldoende tijd om verhalen te delen over de Serengeti en de Ngorogoro Krater. 

Dag 40 Arusha - Nairobi, Kenia
Nadat we de grens zijn gepasseerd met Kenia, reizen we verder naar Nairobi en naar het einde van onze reis. In het algemeen eindigt de reis vaak met een groepsdiner in een van Nairobi’s uitstekende restaurants.
Optionele Activiteit: Uit eten in Nairobi.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Hotel in centrum van Kaapstad in Zuid Afrika

40onBurg ligt in het centrum van Kaapstad, direct naast Greenmarket Square en op loopafstand van het levendige Long Street en het V & A Waterfront. Dit is ook het vertrekpunt van uw tour. Het hotel biedt WiFi, een wasserette en een fitnesscentrum.

Hotel in Nairobi, in Kenia

Sentrim Boulevard Hotel ligt dichtbij het Nairobi National Museum en de University of Nairobi. Het ligt op loopafstand van de stadsmarkt, een Barclays pinautomaat op het universiteitsterrein en er is een supermarkt dichtbij.