Kaapstad naar Victoria Falls

De meest populaire rondreis van Afrika!

Home » Kaapstad naar Victoria Falls

Reis van Kaapstad naar Victoria Falls

Introductie:
De kampeerreis van Kaapstad naar Victoria Falls is al jaren de meest populaire reis in Afrika – en voor goede redenen!

De reis start in Kaapstad, Zuid-Afrika en gaat vervolgens langs de oostkust naar Namibië. In Namibië bezoeken we de Namib woestijn, Dune 45, Sossusvlei, Etosha National Park en nog vele andere hoogtepunten voordat we Botswana ingaan om daar de Okavango Delta en Chobe National Park te bezoeken. Tenslotte eindigen we bij een van de 7 natuurlijke wonderen van de wereld- Victoria Falls in Zimbabwe!

Deze overland reis biedt een goede combinatie van avonturen, safari’s, natuurlijke landschappen en een aantal interessante culturele stammen waaronder de Himba en Bushmen stammen…

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

PDF
Gedetailleerd tourdossier

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 17 250
1-Persoonstoeslag ZAR 1160
Optionele activiteiten pakket ZAR 7620
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 20 dagen
Groepsgrootte 24 cliƫnten max
Startpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 18, Lunch x 18, Diner x 15
Landen Zuid Afrika, Namibiƫ, Botswana, Zimbabwe
20ncv-1.jpg

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Reis van Kaapstad naar Victoria Falls l Kampeerreis

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Zuid- Afrika - Cedergebergte
De kampeerreis van Kaapstad naar Victoria Falls vertrekt vanuit Kaapstad en we maken onze eerste stop bij Table View. Op een mooie zonnige dag kunnen we hier mooie foto's van de Tafelberg aan de andere kant van Table Bay maken. We rijden vervolgens in noordelijke richting naar onze eerste overnachtingsplek in het Cedergebergte. Eenmaal daar aangekomen genieten we van een wijnproeverij. De gidsen zullen u na een traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijd een korte briefing geven over de reis.
Activiteitenpakket: Wijnproeverij en traditionele maaltijd

Dag 2 Namibië - Gariep (Oranje) Rivier
Na een vroege start reizen we door de Noordelijke Kaapprovincie en Namaqualand, en stoppen we in het afgelegen stadje Springbok voor de laatste inkopen. Vervolgens gaan we op pad naar ons kamp, net naast de grens met Namibië. Het kamp is gelegen aan de oevers van de rivier, die de grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibië.

Dag 3 Gariep (Oranje) Rivier, Fish River Canyon
In de ochtend hebben we de optionele mogelijkheid om de Gariep (Oranje) Rivier per kano te verkennen. U kunt ook ontspannen in het kamp langs de rivier. Na de lunch steken we de grens over en reizen we in noordelijke richting naar de Fish River Canyon. Hier maken we een mooie wandeling op de rand van de Canyon om een perspectief te krijgen van hoe groot dit natuurlijke fenomeen eigenlijk is.
Optionele Activiteiten: Kano- avontuur van een halve dag
Inbegrepen hoogtepunt: Wandeling op de rand van de Fish River Canyon

Dag 4 Namib - Naukluft National Park
We arriveren bij het Namib-Naukluft National Park en zetten hier onze tenten op. Vervolgens genieten we van een korte wandeling in de Sesriem Canyon. Vanavond kunt u vele sterren zien aan de hemel en genieten van de stilte in de Namib woestijn.

Dag 5 Sossusvlei Duinen- Namib - Naukluft National Park
Vandaag staan we het vroegst op tijdens deze reis en we bereiden ons voor op de beklimming van Dune 45, om daar de zonsopgang te bewonderen. Na deze beklimming is er de mogelijkheid om Sossusvlei te bezoeken. Hierna worden we door een lokale expert rondgeleid tijdens een wandeling en leren we meer over het unieke ecosysteem van de woestijn en hoe de Bosjesmannen in deze barre omstandigheden konden overleven.
Activiteitenpakket: Begeleide woestijnwandeling met een lokale expert
Inbegrepen hoogtepunt: Wandeling op Duin 45 tijdens zonsopgang, Wandeling in Sesriem Canyon, 4 x 4 shuttle naar Sossusvlei/ Deadvlei

Dag 6 Swakopmund
We passeren de Steenbokskeerkring onderweg en stoppen hier om foto’s te maken. Vervolgens gaan we op pad naar de Atlantische Kust en de avonturenhoofdstad Swakopmund. Vlak voordat we arriveren in Swakopmund stoppen we in Walvis Bay, waar we wellicht  flamingo’s zullen zien. In Swakopmund worden we ingelicht over de vele optionele activiteiten die hier beschikbaar zijn. Er is daarna tijd om de stad te verkennen voordat we uit eten gaan in een van de lokale restaurants.
Optionele Activiteiten: Diner in een lokaal restaurant
Inbegrepen hoogtepunt: Tussenstop in Walvisbaai om flamingo's te zien, Steenbokskeerkring

Dag 7 Swakopmund
De hele dag is ter vrije besteding. U kunt ontspannen, de stad verkennen of deel nemen aan een van de vele activiteiten die hier beschikbaar zijn. De meest populaire activiteiten zijn Quad biken in de duinen of parachute springen. Op een heldere dag kunt u, wanneer u gaat parachute springen, al de bestemming voor de volgende dag zien! Een wandeling maken in Swakopmund en hier lunchen is ook een zeer goede manier om uw dag te spenderen.
Optionele Activiteiten: Quad biken, Sand boarden, Parachute springen, Dolfijncruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten etc.

Dag 8 Spitzkoppe
We verlaten de kust en reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdure vlakke landschap en we zetten hier ons kamp op in het wild rondom de voet van de berg. Deze middag maakt u een wandeling om Bushman (San) schilderingen te zien. De meer avontuurlijken kunnen de heuvels op gaan om te genieten van de prachtige uitzichten.
Inbegrepen hoogtepunt: Begeleide wandeling met de gids door Spitzkoppe

Dag 9 Himbastam: Outjo
We bezoeken de Himba gemeenschap dichtbij Kamanjab. Dit is een echte nederzetting en is een representative van een grotere groep nomaden. De Himba zijn een rondtrekkende stam en fokken voornamelijk koeien en geiten. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun unieke kledingstijl.

Het bezoek aan de Himba-stam kan een controversieel onderwerp zijn wat besproken wordt rondom het kampvuur, daarom willen we u aan de voorkant meegeven waarom zij bezocht worden. Het inkomen dat deze specifieke stam genereert door dit soort bezoeken gaat naar de opleiding van Himba weeskinderen en helpt de stam om hen een kans te geven om meer te leren over hun eigen cultuur en erfgoed. Aan het eind van uw bezoek is er een markt, wat een manier voor de vrouwen is om een inkomen te verschaffen voor hun privé uitgaven. Het is aan u of u hier iets wilt kopen of niet.
Activiteitenpakket: Bezoek aan de Himba-stam met een lokale gids

Dag 10 Etosha Nationaal Park
We verlaten de stad en reizen naar Namibie’s droge noordelijke regio. Onderweg stoppen we bij een populaire souvenirmarkt We arriveren vervolgens in Etosha National Park en gaan op safari onderweg naar onze overnachtingsplek.
Inbegrepen hoogtepunten: Middagsafari in de overland truck, Entreegeld Etosha National Park
Optionele Activiteit: Etosha avondsafari- afhankelijk van beschikbaarheid.

Dag 11 Etosha Nationaal Park
Etosha is de plek voor een van de beste en meest unieke mogelijkheden in Afrika om wilde dieren te spotten. Het spaarzame gras biedt u uitstekende mogelijkheden om dieren te zien, die normaal gesproken verscholen zijn achter dichte vegetatie. We zullen verschillende safari's doen en onze avonden brengen we door bij de waterpoelen, waar u uitstekende foto's van de wilde dieren kunt maken.
Inbegrepen hoogtepunt: Volle dag safari in de overland truck
Optionele Activiteit: Etosha avondsafari- afhankelijk van beschikbaarheid

Dag 12 Windhoek
Na een safari in de vroege morgen rijden we richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een souvenirmarkt. Bij aankomst in Windhoek maken we een korte wandeling door het centrum. s' Avonds gaat de groep meestal uit eten bij Joe's Beerhouse, waar de menukaart vlees van verschillende wilde dieren biedt (vegetariërs kunnen uiteraard iets anders eten).
Optionele Activiteiten: Uit eten
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een souvenirmarkt en een korte wandeling door Windhoek met de gids.

Dag 13 Botswana - Ghanzi
Vandaag staan we vroeg op, laten Windhoek achter en steken de grens over van Botswana. Vervolgens arriveren we in Ghanzi. Nadat we onze tenten hebben opgezet ontmoeten we de lokale Bosjesmannen (San) gemeenschap en kunnen we genieten van traditionele stammendansen.
Inbegrepen hoogtepunten: Bushmen traditionele stammendans.

Dag 14 Toegangspoort tot de Delta
In de ochtend heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele wandeling met lokale bewoners (Bushman Wandeling), voordat we verder op pad gaan in noordelijke richting naar Etsha. We overnachten aan de oever van een prachtige lagune.
Optionele activiteiten: Bushman Wandeling (kan ook de dag ervoor plaatsvinden wanneer we arriveren in Ghanzi).

Let op: Indien u het activiteitenpakket niet geboekt heeft, verblijft u op deze kampeerplek de komende 2 nachten.

Dag 15 Okavango Delta
Na een ontspannen ontbijt vertrekken we op een bootcruise naar Seronga via de waterwegen van de Delta. We wisselen van voertuig en arriveren vervolgens bij onze overnachtingsplek voor de volgende twee dagen. In de middag maken we een trip per mokoro (een uitgeholde boomstam) welke eindigt met drankjes bij zonsondergang. De avond wordt rondom het kampvuur doorgebracht.
Activiteitenpakket: Okavango Delta Excursie (kamperen)
Let op: activiteiten kunnen variëren afhankelijk van het waterniveau

Dag 16 Okavango Delta
We staan vroeg op om de Delta verder te verkennen. We stoppen bij een eiland om een natuurwandeling te maken. Hier is het mogelijk om wilde dieren te zien. Tijdens zonsondergang gaan we weer het water op voor een cruise.
Optionele Activiteit: Fooien voor de polers (die de mokoro besturen)

Dag 17 Okavango Delta- Caprivi Regio
Vandaag verlaten we de Delta en rijden we noordwaarts. Nadat we weer bij de truck zijn aangekomen gaan we op pad richting Namibië. Onze overnachtingsplek is gelegen aan de oevers van de Okavango Rivier in de Caprivi Strip in Noord-Oost Namibië.

Dag 18 Kasane - Chobe Nationaal Park
We reizen door de Caprivi Strip naar Kasane. In de middag genieten we van een riviercruise tijdens zonsondergang op de Chobe Rivier (in het Nationaal Park), waar dieren zoals nijlpaarden, buffels en olifanten veelvuldig te zien zijn.
Activiteitenpakket: Bootcruise en Safari in Chobe National Park

Dag 19 Zimbabwe - Victoria Falls
Chobe National Park is in 1968 opgericht en omvat 11700 vierkante km aan moeras, savanne en bos.  We staan vroeg op om op safari te gaan in dit park, op zoek naar de vele olifanten die hier leven. Na de safari, pakken we onze tassen en gaan we op weg naar Victoria Falls.
Activiteitenpakket: Ochtendsafari in Chobe, Entreegeld Victoria Falls National Park
Optionele Activiteiten: Uit eten in Victoria Falls.

Dag 20 Victoria Falls
De meeste mensen zullen vandaag gaan white water raften, een niet te missen ervaring. Victoria Falls biedt vele spannende activiteiten waaruit u kunt kiezen. Uw reis eindigt na het ontbijt.
Optionele Activiteiten: Zambezi Sunset Cruise, Uit eten, White Water Raften, Bungee jump, Helikoptervlucht en nog vele anderen….

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur).

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

1cdbcb49bf2d4355bca6c46004a12acc.jpg

Strand Towers Hotel is gelegen in het centrum van Kaapstad en ligt op loopafstand van het levendige Long Street en de V&A Waterfront… en van waar deze reis vertrekt. De uitzichten vanaf dit 4 Sterren hotel zijn adembenemend.

5853cdd2aea0474a967e0e230f821fc2.jpg

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…