Kaapstad naar Victoria Falls

De meest populaire rondreis van Afrika!

Home » Kaapstad naar Victoria Falls

Reis van Kaapstad naar Victoria Falls

Introductie:
De kampeerreis van Kaapstad naar Victoria Falls is al jaren de meest populaire reis in Afrika – en voor goede redenen!

De reis start in Kaapstad, Zuid-Afrika en gaat vervolgens langs de oostkust naar Namibië. In Namibië bezoeken we de Namib woestijn, Dune 45, Sossusvlei, Etosha National Park en nog vele andere hoogtepunten voordat we Botswana ingaan om daar de Okavango Delta en Chobe National Park te bezoeken. Tenslotte eindigen we bij een van de 7 natuurlijke wonderen van de wereld- Victoria Falls in Zimbabwe!

Deze overland reis biedt een goede combinatie van avonturen, safari’s, natuurlijke landschappen en een aantal interessante culturele stammen waaronder de Himba en Bushmen stammen…

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

PDF
Gedetailleerd tourdossier

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 19 750
1-Persoonstoeslag ZAR 1160
Optionele activiteiten pakket ZAR 7650
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 20 dagen
Groepsgrootte 24 cliënten max
Startpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 19, Lunch x 17, Diner x 15
Landen Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Reis van Kaapstad naar Victoria Falls l Kampeerreis

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Zuid- Afrika - Cedergebergte
De kampeerreis van Kaapstad naar Victoria Falls vertrekt vanuit Kaapstad en we maken onze eerste stop bij Table View. Op een mooie zonnige dag kunnen we hier mooie foto's van de Tafelberg aan de andere kant van Table Bay maken.

Vervolgens reizen we naar de beroemde wijnregio van de Westkaap-provincie voor een wijnproeverij bij een van de lokale wijnboerderijen. We stoppen ook bij de zeer bekende Spice Route, wat grenst aan het dorpje Paarl. De Spice Route is een landgoed waar een collectie aan smaken samen wordt gebracht die uniek zijn in de cultuur van de Kaap-provincie- onder andere een biertuin, kunststudio’s, chocolademakers en koffiemakers. En geen roadtrip is compleet zonder een stop bij een traditionele “padstal”. Deze kleine stalletjes zijn te vinden aan de kant van de weg en bieden een variëteit aan huisgemaakte lekkernijen.

We rijden vervolgens in noordelijke richting naar onze eerste overnachtingsplek in het Cedergebergte. Dit gebied heeft spectaculaire bergen en sinaasappelboerderijen en hier vindt u ook de Rooibos. Een avondmaaltijd bij onze overnachtingsplek biedt ons de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.
Activiteitenpakket: Wijnproeverij.

Dag 2 Namibië - Namaqualand Oranje/ Gariep Rivier
We vertrekken vroeg in de ochtend en reizen in noordelijke richting via het stadje Springbok (bekend om haar diamanten, koper en bloemen in de lente). Als u tussen de maanden juli en september reist ziet u mogelijk de vele wilde bloemen die deze regio bekend hebben gemaakt. De eindbestemming voor vandaag is de Oranje/ Gariep Rivier en ons kamp ligt op de oever van deze rivier, naast de Namibische grens. De Oranje/ Gariep Rivier vormt de grens tussen Namibië en Zuid- Afrika.

Dag 3 Gariep (Oranje) Rivier, Fish River Canyon
In de ochtend hebben we de optionele mogelijkheid om de Gariep (Oranje) Rivier per kano te verkennen. U kunt ook ontspannen in het kamp langs de rivier. Na de lunch steken we de grens over en reizen we in noordelijke richting naar de Fish River Canyon. Hier maken we een mooie wandeling op de rand van de Canyon om een perspectief te krijgen van hoe groot dit natuurlijke fenomeen eigenlijk is.
Optionele Activiteiten: Kano- avontuur van een halve dag.
Inbegrepen hoogtepunt: Wandeling op de rand van de Fish River Canyon.

Dag 4 Namib - Naukluft National Park
Elke Afrika groepsreis heeft een aantal lange reisdagen  en vandaag is er 1 van. We rijden dieper de Namibische woestijn in. Onze bestemming zijn de duinen aan de westelijke kant van de woestijn. Vanavond kamperen we aan de rand van de duinen.

Dag 5 Sossusvlei Duinen Namib - Naukluft Nationaal Park
Dit is de ochtend waar we het vroegst op moeten staan om onszelf voor te bereiden op de beklimming van Duin 45 bij zonsopgang. Na de wandeling hebben we de kans om Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Vervolgens maken we onder begeleiding van een lokale gids een wandeling, waarbij we meer leren over het unieke ecosysteem van de woestijn en hoe de Bosjesmannen overleefden in dit harde klimaat.
Inbegrepen hoogtepunt: 4×4 transfer naar Sossusvlei/ Deadvlei.

Dag 6 Swakopmund
We passeren de Steenbokskeerkring onderweg en stoppen hier om foto’s te maken. Vervolgens gaan we op pad naar de Atlantische Kust en de avonturenhoofdstad Swakopmund. Vlak voordat we arriveren in Swakopmund stoppen we in Walvis Bay, waar we wellicht  flamingo’s zullen zien. In Swakopmund worden we ingelicht over de vele optionele activiteiten die hier beschikbaar zijn. Er is daarna tijd om de stad te verkennen voordat we uit eten gaan in een van de lokale restaurants.
Optionele Activiteiten: Diner in een lokaal restaurant.
Inbegrepen hoogtepunt: Tussenstop in Walvisbaai om flamingo's te zien, Steenbokskeerkring.

Dag 7 Swakopmund
U heeft de gehele dag vrij om te ontspannen, de stad te verkennen of deel te nemen aan een van de talloze activiteiten die hier beschikbaar zijn. Het meest populair zijn Quadbiking in de duinen en Parachute springen. Bij helder weer kunt u tijdens het parachute springen zelfs de bestemming van de volgende dag zien! U kunt ook op uw gemak Swakopmund gaan verkennen met haar vele koffietentjes en bakkerijen die bekend staan om hun Duitse lekkernijen.
Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Parachute springen, Dolfijnencruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten gaan, etc.

Dag 8 Spitzkoppe
We verlaten de kust en reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdere vlakke landschap en we zetten hier ons kamp op in het wild rondom de voet van de berg. Deze middag maakt u een begeleide wandeling met een lokale gids om Bushman (San) schilderingen te zien. De meer avontuurlijken kunnen de heuvels op gaan om te genieten van de prachtige uitzichten.
Inbegrepen hoogtepunt: Begeleide wandeling met de gids door Spitzkoppe. 

Dag 9 Himbastam: Outjo
We bezoeken de Himba gemeenschap dichtbij Kamanjab. Dit is een echte nederzetting en is een representatie van een grotere groep nomaden. De Himba zijn een rondtrekkende stam en fokken voornamelijk koeien en geiten. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun unieke kledingstijl.

Het bezoek aan de Himba-stam kan een controversieel onderwerp zijn wat besproken wordt rondom het kampvuur, daarom willen we u aan de voorkant meegeven waarom zij bezocht worden. Het inkomen dat deze specifieke stam genereert door dit soort bezoeken gaat naar de opleiding van Himba weeskinderen en helpt de stam om hen een kans te geven om meer te leren over hun eigen cultuur en erfgoed. Aan het eind van uw bezoek is er een markt, wat een manier voor de vrouwen is om een inkomen te verschaffen voor hun privé uitgaven. Het is aan u of u hier iets wilt kopen of niet.

Vervolgens reizen we verder naar onze volgende overnachtingsplek en bereiden we ons voor op twee magische dagen van safari in Etosha Nationaal Park.
Activiteitenpakket: Bezoek aan de Himba-stam met een lokale gids.

Dag 10 Etosha Nationaal Park
We staan vroeg op om op pad te gaan naar Etosha Nationaal Park. Etosha biedt unieke safari-mogelijkheden. Vandaag verkennen we de randen van de Etosha Pan op zoek naar wilde dieren. De overland truck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. We stoppen ook bij een aantal waterpoelen die verspreid over het park liggen. 
Inbegrepen hoogtepunten: Middagsafari in de overland truck, Entreegeld Etosha National Park.
Optionele Activiteit: Etosha avondsafari- afhankelijk van beschikbaarheid.

Dag 11 Etosha Nationaal Park
We zullen vandaag verschillende safari's doen en in de late middag verlaten we het park op weg naar onze accommodatie buiten het park.
Inbegrepen hoogtepunt: Volle dag safari in de overland truck.

Dag 12 Windhoek 
We staan vroeg op en rijden richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een souvenirmarkt. Bij aankomst in Windhoek maken we een korte wandeling door het centrum. s' Avonds gaat de groep meestal uit eten bij Joe's Beerhouse, waar de menukaart vlees van verschillende wilde dieren biedt (vegetariërs kunnen uiteraard iets anders eten).
Optionele Activiteiten: Uit eten.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een souvenirmarkt en een korte wandeling door Windhoek met de gids.

Dag 13 Botswana - Ghanzi
Vandaag staan we vroeg op, laten Windhoek achter ons en steken de grens over van Botswana. Vervolgens arriveren we in Ghanzi. In de middag is er de optie om een begeleide wandeling te maken met een lid van de San-stam, waarbij u meer kunt leren over de San-cultuur en hun leven in de woestijn. In de avond kunnen we genieten van traditionele zang, dans en verhalen vertellen.
Inbegrepen hoogtepunten: Bushmen traditionele zang, dans en verhalen vertellen.

Dag 14 Toegangspoort tot de Delta
We staan vandaag vroeg op en rijden naar Maun en de Okavango Delta. Bij aankomst in Maun in de middag stappen we over in een 4×4 voertuig en rijden we naar ons kamp aan het water waar we de volgende 2 nachten in deze rustige omgeving spenderen.  Het unieke en ongebruikelijke ecosysteem van de Delta wordt gevoed door de jaarlijkse wateren van de Okavango Rivier die uitstromen in het zand van het Kalahari Bassin. Door de seizoensinvloeden is de Delta nooit hetzelfde. 

Dag 15 Okavango Delta
Het programma van activiteiten is flexibel vanwege de seizoensinvloeden. U heeft vandaag de mogelijkheid om een trip in een traditionele mokoro (een uitgeholde boomstam) te maken en u kunt natuurwandelingen maken. De avond wordt rondom het kampvuur doorgebracht.
Activiteitenpakket: Okavango Delta Excursie (kamperen).
Let op: activiteiten kunnen variëren afhankelijk van het waterniveau.

Dag 16 Maun
We verlaten deze ochtend de Delta en rijden terug naar Maun, waar we overnachten. In de middag heeft u de mogelijkheid om een rondvlucht boven de Delta te maken (afhankelijk van het weer).

Dag 17 Nata
Onze reis van vandaag brengt ons door de Makgadigadi Pans  en de weg naar Nata heeft prachtige voorbeelden van de iconische Baobab bomen. In de middag kunt u een optionele excursie naar de zoutvlaktes maken.

Dag 18 Chobe Nationaal Park
We staan vroeg op en rijden in noordelijke richting naar ons kamp aan de oevers van de Chobe rivier. In de middag verkennen we Chobe Nationaal Park. We beginnen onze verkenning in 4x4 voertuigen, waarbij we dichtbij de olifanten die in de middag vaak de rivier bezoeken kunnen komen. Aan het einde van de dag genieten we van een riviercruise tijdens zonsondergang op de Chobe Rivier (in het Nationaal Park), waar dieren zoals nijlpaarden, buffels en olifanten veelvuldig te zien zijn en we genieten ook van een maaltijd rondom het kampvuur.
Activiteitenpakket: Bootcruise en Safari in Chobe National Park.

Dag 19 Zimbabwe - Victoria Falls
We steken vandaag de grens over van Zimbabwe en reizen de korte afstand naar Victoria Falls. Vandaag bezoeken we de spectaculaire watervallen, ook wel bekend bij de lokale bevolking als “Mosi-oa Tunya” (the smoke that thunders).
Het avonturenstadje Victoria Falls biedt een grote selectie aan optionele activiteiten voor degenen die wat meer adrenaline willen in de middag. Voor degenen die willen ontspannen zijn er souvenirmarkten en koffiewinkeltjes. Vanavond genieten we van een diner in een restaurant (optioneel).
Activiteitenpakket: Entreegeld Victoria Falls National Park.
Optionele Activiteiten: Uit eten in Victoria Falls.

Dag 20 Victoria Falls
De meeste mensen zullen vandaag gaan white water raften, een niet te missen ervaring. Victoria Falls biedt vele spannende activiteiten waaruit u kunt kiezen. Uw reis eindigt na het ontbijt.
Optionele Activiteiten: Zambezi Sunset Cruise, Uit eten, White Water Raften, Bungee jump, Helikoptervlucht en nog vele anderen….

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur.

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Strand Towers Hotel is gelegen in het centrum van Kaapstad en ligt op loopafstand van het levendige Long Street en de V&A Waterfront… en van waar deze reis vertrekt. De uitzichten vanaf dit 4 Sterren hotel zijn adembenemend.

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…

De meeste ​​cliënten boeken ​het ​liefs​t​ zelf hun eigen vluchten, maar ​wij kunnen uiteraard ook help​en​ met ​het ​boeken van de beste vliegtickets. W​e​ werken ​samen ​met een ​IATA - ​partner​, dus alles is daardoor tot in de puntjes geregeld.