Reis van Kaapstad naar Victoria Falls

Introductie:
De kampeerreis van Kaapstad naar Victoria Falls is al jaren de meest populaire reis in Afrika – en voor goede redenen!

De reis start in Kaapstad, Zuid-Afrika en gaat vervolgens langs de oostkust naar Namibië. In Namibië bezoeken we de Namib woestijn, Dune 45, Sossusvlei, Etosha National Park en nog vele andere hoogtepunten voordat we Botswana ingaan om daar de Okavango Delta en Chobe National Park te bezoeken. Tenslotte eindigen we bij een van de 7 natuurlijke wonderen van de wereld- Victoria Falls in Zimbabwe!

Deze overland reis biedt een goede combinatie van avonturen, safari’s, natuurlijke landschappen en een aantal interessante culturele stammen waaronder de Bushmen stammen…

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs - Kamperen ZAR 44,550 per persoon
Tour prijs - Lodge Accommodatie ZAR 68,950
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 20 dagen
Groepsgrootte 20 cliënten max
Startpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 19, Lunch x 19, Diner x 19
Landen Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Reis van Kaapstad naar Victoria Falls l Kampeerreis

Dag 1: Zuid- Afrika - Cedergebergte
De kampeerreis van Kaapstad naar Victoria Falls vertrekt vanuit Kaapstad en we maken onze eerste stop bij Table View. Op een mooie zonnige dag kunnen we hier mooie foto's van de Tafelberg aan de andere kant van Table Bay maken.

We rijden vervolgens in noordelijke richting naar onze eerste overnachtingsplek in het Cedergebergte. Dit gebied heeft spectaculaire bergen en sinaasappelboerderijen en hier vindt u ook de Rooibos. Vandaag bezoeken we een rooibothees-boerderij en bekijken we de planten van de Rooibos en de Buchu die hier in het wild groeien. Een avondmaaltijd bij onze overnachtingsplek biedt ons de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.

Dag 2: Namibië - Namaqualand Oranje/ Gariep Rivier
We vertrekken vroeg in de ochtend en reizen in noordelijke richting via het stadje Springbok (bekend om haar diamanten, koper en bloemen in de lente). Als u tussen de maanden juli en september reist ziet u mogelijk de vele wilde bloemen die deze regio bekend hebben gemaakt. De eindbestemming voor vandaag is de Oranje/ Gariep Rivier en ons kamp ligt op de oever van deze rivier, naast de Namibische grens. De Oranje/ Gariep Rivier vormt de grens tussen Namibië en Zuid- Afrika.

Dag 3: Gariep (Oranje) Rivier
In de ochtend hebben we de optionele mogelijkheid om de Gariep (Oranje) Rivier per kano te verkennen. U kunt ook ontspannen in het kamp langs de rivier. Na de lunch steken we de grens over en reizen we in noordelijke richting Namibië in. We maken een korte stop bij de minerale warmwaterbronnen om het warme water te ervaren, voordat we bij ons kamp arriveren.
Optionele Activiteiten: Kano- avontuur van een halve dag.

Dag 4: Fish River Canyon
We staan vanochtend vroeg op en gaan op pad naar de rand van de Fish River Canyon. We zullen op tijd zijn om de eerste zonnestralen te pakken die zich een weg filteren door de canyon. We maken een korte wandeling op de rand van de canyon om een perspectief te krijgen van hoe groot dit natuurlijke fenomeen eigenlijk is. Vervolgens rijden we in westelijke richting naar Keetmanshoop. Vanmiddag brengen we door in het woud van de kokerbomen en de Giants Playground, zo genoemd vanwege de massieve granieten rotsen die op elkaar gestapeld lijken te zijn.

Dag 5: Namib-Naukluft National Park
Elke Afrika groepsreis heeft een aantal lange reisdagen  en vandaag is er 1 van. We rijden dieper de Namibische woestijn in. Onze bestemming zijn de duinen aan de westelijke kant van de woestijn. Vanavond kamperen we aan de rand van de duinen.

Dag 6: Sossusvlei Duinen Namib - Naukluft Nationaal Park
Dit is de ochtend waar we het vroegst op moeten staan om onszelf voor te bereiden op de beklimming van Duin 45 bij zonsopgang. Om de zonsopgang boven de rode zandduinen te zien is een memorabele ervaring. Hierna volgt het ontbijt en vervolgens worden we in een 4x4 voertuig naar Sossusvlei en Deadvlei gebracht. We spenderen vannacht onder de prachtige woestijnsterren.

Dag 7: Swakopmund
Tijdens onze laatste dag in de woestijn gaan we met een lokale expert op pad voor een leerzame woestijnexcursie. Vervolgens laten we de Namib woestijn achter ons en passeren we de Steenbokskeerkring, waar we  foto’s kunnen maken. Hierna gaan we op pad naar de Atlantische Kust en de avonturenhoofdstad Swakopmund. Vlak voordat we arriveren in Swakopmund stoppen we in Walvis Bay, waar we wellicht  flamingo’s zullen zien. In Swakopmund worden we ingelicht over de vele optionele activiteiten die hier beschikbaar zijn.

Dag 8: Swakopmund
U heeft de gehele dag vrij om te ontspannen, de stad te verkennen of deel te nemen aan een van de talloze activiteiten die hier beschikbaar zijn. Het meest populair zijn Quadbiking in de duinen en Parachute springen. Bij helder weer kunt u tijdens het parachute springen zelfs de bestemming van de volgende dag zien! U kunt ook op uw gemak Swakopmund gaan verkennen met haar vele koffietentjes en bakkerijen die bekend staan om hun Duitse lekkernijen.

Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Parachute springen, Dolfijnencruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten gaan, etc.

Dag 9: Spitzkoppe naar Brandberg
We verlaten de kust en reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdere vlakke landschap. Deze middag maakt u een begeleide wandeling met een lokale gids om Bushman (San) schilderingen te zien, voordat we naar ons kamp van vanavond rijden.

Dag 10: Brandberg en de White Lady
De Brandberg wordt als de hoogste berg van Namibië beschouwd en hier kunnen we de bekende White Lady vinden, een van de meer dan 45.000 rotsschilderingen in dit gebied. In de ochtend maken we een wandeling van een uur om de schildering te bezoeken, die geschat wordt op een leeftijd van 2000 jaar oud. (Houd er rekening mee dat de wandeling door wat wild gebied gaat langs de kloof van de normaal gesproken droge Tsisab Rivier). Nadat we dit gebied verkend hebben rijden we verder naar het gebied van Kamanjab.

Dag 11: Etosha Nationaal Park
We staan vroeg op om op pad te gaan naar Etosha Nationaal Park. Etosha biedt unieke safari-mogelijkheden. In de middag bereiken we het park en beginnen we met onze eerste safari (game drive). De overland truck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. Vervolgens rijden we naar ons kamp voor vannacht. 

Dag 12: Etosha Nationaal Park
We zullen vandaag verschillende safari's doen en we verkennen de randen van de Etosha zoutpan op zoek naar de vele wilde dieren.

Dag 13: Windhoek
We staan vroeg op en rijden richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Bij aankomst in Windhoek maken we een korte wandeling door het centrum. (Onze overnachting voor vanavond ligt halverwege tussen de stad en het vliegveld).

Dag 14: Botswana - Ghanzi
Vandaag staan we vroeg op, laten Windhoek achter ons en steken de grens over van Botswana op weg naar de Kalahari woestijn. Vervolgens arriveren we in Ghanzi. De San bevolking woont al lang in dit gebied. In de avond kunnen we genieten van traditionele zang, dans en verhalen vertellen.

Dag 15: Okavango Delta
Voordat we Ghanzi verlaten maken we in de ochtend nog een begeleide wandeling met een lid van de San-stam, waarbij u meer kunt leren over de San-cultuur en hun leven in de woestijn. Na de wandeling, rijden we naar Maun, waar bij aankomst in de middag u de mogelijkheid heeft om een optionele rondvlucht over de Delta te maken (afhankelijk van de tijd en het weer). In de avond ontvangt u van de gids een briefing over wat u kunt verwachten van de volle dagexcursie in de Okavango Delta.

* Let op: Cliënten die het upgrade pakket van de Okavango Delta hebben geboekt worden bij aankomst in Maun naar de Delta gebracht en sluiten weer bij de groep aan in de ochtend van dag 17. Zie alle details hier.

Dag 16: Okavango Delta Excursie
Het unieke en ongebruikelijke ecosysteem van de Delta wordt gevoed door de jaarlijkse wateren van de Okavango Rivier die uitstromen in het zand van het Kalahari Bassin. Door de seizoensinvloeden is de Delta nooit hetzelfde. De beste manier om de Delta te ervaren is door in een mokoro (uitgeholde boomstam) plaats te nemen en over het water te glijden. We vertrekken vroeg en worden door een safarivoertuig naar het mokoro station gebracht (transfer duurt ongeveer 1 uur) waar we de polers (degenen die de mokoro “besturen”) ontmoeten die ons begeleiden in de Delta. Als we het eiland bereiken, kunt u een natuurwandeling maken met uw poler. Na de wandeling keert u per mokoro terug naar het mokoro station. Hoewel de route van de mokoro niet primair een activiteit betreft waarbij u wilde dieren zult zien, is het toch mogelijk dat u voldoende zult zien in deze wildernis, waaronder olifanten, giraffen, kudu’s, impala’s en zebra’s.

Dag 17: Nata
We verlaten Maun in de ochtend en herenigen ons weer met de medereizigers die het upgrade pakket hebben geboekt). We rijden vervolgens naar Nata. We spenderen het grootste gedeelte van de dag in de overlandtruck  terwijl we door de noordelijke gedeeltes van de Makgadikgadi zoutpannen rijden. Ons activiteitenpakket geeft ons de mogelijkheid om in de middag te genieten van een begeleide safari in het Nata Sanctuary, waar vele watervogels broeden zoals pelikanen en flamingo’s.

Dag 18: Chobe Nationaal Park
We staan vroeg op en rijden in noordelijke richting naar ons kamp aan de oevers van de Chobe rivier. In de middag verkennen we Chobe Nationaal Park. We beginnen onze verkenning in 4x4 voertuigen, waarbij we dichtbij de olifanten die in de middag vaak de rivier bezoeken kunnen komen. Aan het einde van de dag genieten we van een riviercruise tijdens zonsondergang waar dieren zoals nijlpaarden, buffels en olifanten veelvuldig te zien zijn en we genieten vervolgens van een maaltijd rondom het kampvuur.

Dag 19: Zimbabwe - Victoria Falls
We steken vandaag de grens over van Zimbabwe en reizen de korte afstand naar Victoria Falls. Vandaag bezoeken we de spectaculaire watervallen, ook wel bekend bij de lokale bevolking als “Mosi-oa Tunya” (the smoke that thunders).

Het avonturenstadje Victoria Falls biedt een grote selectie aan optionele activiteiten voor degenen die wat meer adrenaline willen in de middag. Voor degenen die willen ontspannen zijn er souvenirmarkten en koffiewinkeltjes.

Dag 20: Victoria Falls
De meeste mensen zullen vandaag gaan white water raften, een niet te missen ervaring. Victoria Falls biedt vele spannende activiteiten waaruit u kunt kiezen. Uw reis eindigt na het ontbijt.

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur.

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Kaapstad naar Victoria Falls rondreis vertrek vanuit Kaapstad in Zuid Afrika

40onBurg ligt in het centrum van Kaapstad, direct naast Greenmarket Square en op loopafstand van het levendige Long Street en het V & A Waterfront. Dit is ook het vertrekpunt van uw tour. Het hotel biedt WiFi, een wasserette en een fitnesscentrum.

Afrika rondreis van Kaapstad naar Victoria Falls, eindigend in Victoria Falls in Zimbabwe

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…