Kaapstad naar Nairobi

41 daagse Afrika Avontuur!

Home » Kaapstad naar Nairobi reizen

Kaapstad naar Nairobi Reizen

Introductie:
Onze Kaapstad naar Nairobi reizen zijn geweldige avonturen van meer dan 40 dagen. De reizen vertrekken vanaf Kaapstad in Zuid-Afrika en eindigen in Nairobi, Kenia.

U zult vele wilde dieren zien tijdens safari’s. We bezoeken een aantal van de meest legendarische Nationale Parken in Afrika zoals Serengeti National Park, de Ngorogoro Krater, Chobe, Etosha, South Luangwa..

Deze groepsreis combineert ook een aantal diverse culturen van Afrika met spectaculaire natuurlijke landschappen. U zult de Bushmen, Himba en natuurlijk ook de Masai stam bezoeken. Wanneer u gek bent op natuur kunt u prachtige witte stranden verwachten, een van de 7 wonderen van de wereld en daar alles tussenin!

Klik op de map om te vergroten >>

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

PDF
Gedetailleerd tourdossier

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 43 560
1-Persoonstoeslag ZAR 4410
Optionele activiteiten pakket ZAR 16 800
FreeCurrencyRates.com
Serengeti excursie (optioneel) ZAR 15 950
Hoe lang 41 dagen
Groepsgrootte 24 cliënten max (eerste 20 dagen)
20 cliënten max (laatste 21 dagen)
Startpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Eindpunt Nairobi, Kenia
Maaltijden Ontbijt x 40, Lunch x 34, Diner x 34
Landen Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Kaapstad naar Nairobi reizen l Kampeerreis

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Zuid- Afrika - Cedergebergte
De 41 daagse Kaapstad naar Nairobi reizen vertrekken vanuit Kaapstad en we maken onze eerste stop bij Table View. Op een mooie zonnige dag kunnen we hier mooie foto's van de Tafelberg aan de andere kant van Table Bay maken.

Vervolgens reizen we naar de beroemde wijnregio van de Westkaap-provincie voor een wijnproeverij bij een van de lokale wijnboerderijen. We stoppen ook bij de zeer bekende Spice Route, wat grenst aan het dorpje Paarl. De Spice Route is een landgoed waar een collectie aan smaken samen wordt gebracht die uniek zijn in de cultuur van de Kaap-provincie- onder andere een biertuin, kunststudio’s, chocolademakers en koffiemakers. En geen roadtrip is compleet zonder een stop bij een traditionele “padstal”. Deze kleine stalletjes zijn te vinden aan de kant van de weg en bieden een variëteit aan huisgemaakte lekkernijen.

We rijden vervolgens in noordelijke richting naar onze eerste overnachtingsplek in het Cedergebergte. Dit gebied heeft spectaculaire bergen en sinaasappelboerderijen en hier vindt u ook de Rooibos. Een avondmaaltijd bij onze overnachtingsplek biedt ons de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.
Activiteitenpakket: Wijnproeverij.

Dag 2 Namibië - Namaqualand Oranje/ Gariep Rivier
We vertrekken vroeg in de ochtend en reizen in noordelijke richting via het stadje Springbok (bekend om haar diamanten, koper en bloemen in de lente). Als u tussen de maanden juli en september reist ziet u mogelijk de vele wilde bloemen die deze regio bekend hebben gemaakt. De eindbestemming voor vandaag is de Oranje/ Gariep Rivier en ons kamp ligt op de oever van deze rivier, naast de Namibische grens. De Oranje/ Gariep Rivier vormt de grens tussen Namibië en Zuid- Afrika.

Dag 3 Gariep (Oranje) Rivier, Fish River Canyon
In de ochtend hebben we de optionele mogelijkheid om de Gariep (Oranje) Rivier per kano te verkennen. U kunt ook ontspannen in het kamp langs de rivier. Na de lunch steken we de grens over en reizen we in noordelijke richting naar de Fish River Canyon. Hier maken we een mooie wandeling op de rand van de Canyon om een perspectief te krijgen van hoe groot dit natuurlijke fenomeen eigenlijk is.
Optionele Activiteiten: Kano- avontuur van een halve dag.
Inbegrepen hoogtepunt: Wandeling op de rand van de Fish River Canyon.

Dag 4 Namib - Naukluft National Park
Elke Afrika groepsreis heeft een aantal lange reisdagen en vandaag is er 1 van. We rijden dieper de Namibische woestijn in. Onze bestemming zijn de duinen aan de westelijke kant van de woestijn. Vanavond kamperen we aan de rand van de duinen.

Dag 5 Sossusvlei Duinen Namib - Naukluft Nationaal Park
Dit is de ochtend waar we het vroegst op moeten staan om onszelf voor te bereiden op de beklimming van Duin 45 bij zonsopgang. Na de wandeling hebben we de kans om Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Vervolgens maken we onder begeleiding van een lokale gids een wandeling, waarbij we meer leren over het unieke ecosysteem van de woestijn en hoe de Bosjesmannen overleefden in dit harde klimaat.
Inbegrepen hoogtepunt: 4×4 transfer naar Sossusvlei/ Deadvlei.

Dag 6 Swakopmund
We passeren de Steenbokskeerkring onderweg en stoppen hier om foto’s te maken. Vervolgens gaan we op pad naar de Atlantische Kust en de avonturenhoofdstad Swakopmund. Vlak voordat we arriveren in Swakopmund stoppen we in Walvis Bay, waar we wellicht  flamingo’s zullen zien. In Swakopmund worden we ingelicht over de vele optionele activiteiten die hier beschikbaar zijn. Er is daarna tijd om de stad te verkennen voordat we uit eten gaan in een van de lokale restaurants.
Optionele Activiteiten: Diner in een lokaal restaurant.
Inbegrepen hoogtepunt: Tussenstop in Walvisbaai om flamingo's te zien, Steenbokskeerkring.

Dag 7 Swakopmund
U heeft de gehele dag vrij om te ontspannen, de stad te verkennen of deel te nemen aan een van de talloze activiteiten die hier beschikbaar zijn. Het meest populair zijn Quadbiking in de duinen en Parachute springen. Bij helder weer kunt u tijdens het parachute springen zelfs de bestemming van de volgende dag zien! U kunt ook op uw gemak Swakopmund gaan verkennen met haar vele koffietentjes en bakkerijen die bekend staan om hun Duitse lekkernijen.
Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Parachute springen, Dolfijnencruise, Rondvluchten, Vissen, Uit eten gaan, etc.

Dag 8 Spitzkoppe
We verlaten de kust en reizen verder door droge landschappen naar Spitzkoppe. Deze enorme granieten monolieten domineren het verdere vlakke landschap en we zetten hier ons kamp op in het wild rondom de voet van de berg. Deze middag maakt u een begeleide wandeling met een lokale gids om Bushman (San) schilderingen te zien. De meer avontuurlijken kunnen de heuvels op gaan om te genieten van de prachtige uitzichten.
Inbegrepen hoogtepunt: Begeleide wandeling met de gids door Spitzkoppe. 

Dag 9 Himbastam: Outjo
We bezoeken de Himba gemeenschap dichtbij Kamanjab. Dit is een echte nederzetting en is een representatie van een grotere groep nomaden. De Himba zijn een rondtrekkende stam en fokken voornamelijk koeien en geiten. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun unieke kledingstijl.

Het bezoek aan de Himba-stam kan een controversieel onderwerp zijn wat besproken wordt rondom het kampvuur, daarom willen we u aan de voorkant meegeven waarom zij bezocht worden. Het inkomen dat deze specifieke stam genereert door dit soort bezoeken gaat naar de opleiding van Himba weeskinderen en helpt de stam om hen een kans te geven om meer te leren over hun eigen cultuur en erfgoed. Aan het eind van uw bezoek is er een markt, wat een manier voor de vrouwen is om een inkomen te verschaffen voor hun privé uitgaven. Het is aan u of u hier iets wilt kopen of niet.

Vervolgens reizen we verder naar onze volgende overnachtingsplek en bereiden we ons voor op twee magische dagen van safari in Etosha Nationaal Park.
Activiteitenpakket: Bezoek aan de Himba-stam met een lokale gids.

Dag 10 Etosha Nationaal Park
We staan vroeg op om op pad te gaan naar Etosha Nationaal Park. Etosha biedt unieke safari-mogelijkheden. Vandaag verkennen we de randen van de Etosha Pan op zoek naar wilde dieren. De overland truck biedt ons goede mogelijkheden hiervoor, omdat u hoog zit. We stoppen ook bij een aantal waterpoelen die verspreid over het park liggen. 
Inbegrepen hoogtepunten: Middagsafari in de overland truck, Entreegeld Etosha National Park.
Optionele Activiteit: Etosha avondsafari- afhankelijk van beschikbaarheid.

Dag 11 Etosha Nationaal Park
We zullen vandaag verschillende safari's doen en in de late middag verlaten we het park op weg naar onze accommodatie buiten het park.
Inbegrepen hoogtepunt: Volle dag safari in de overland truck.

Dag 12 Windhoek 
We staan vroeg op en rijden richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een souvenirmarkt. Bij aankomst in Windhoek maken we een korte wandeling door het centrum. s' Avonds gaat de groep meestal uit eten bij Joe's Beerhouse, waar de menukaart vlees van verschillende wilde dieren biedt (vegetariërs kunnen uiteraard iets anders eten).
Optionele Activiteiten: Uit eten.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een souvenirmarkt en een korte wandeling door Windhoek met de gids.

Dag 13 Botswana - Ghanzi
Vandaag staan we vroeg op, laten Windhoek achter ons en steken de grens over van Botswana. Vervolgens arriveren we in Ghanzi. In de middag is er de optie om een begeleide wandeling te maken met een lid van de San-stam, waarbij u meer kunt leren over de San-cultuur en hun leven in de woestijn. In de avond kunnen we genieten van traditionele zang, dans en verhalen vertellen.
Inbegrepen hoogtepunten: Bushmen traditionele zang, dans en verhalen vertellen.

Dag 14 Toegangspoort tot de Delta
We staan vandaag vroeg op en rijden naar Maun en de Okavango Delta. Bij aankomst in Maun in de middag stappen we over in een 4×4 voertuig en rijden we naar ons kamp aan het water waar we de volgende 2 nachten in deze rustige omgeving spenderen.  Het unieke en ongebruikelijke ecosysteem van de Delta wordt gevoed door de jaarlijkse wateren van de Okavango Rivier die uitstromen in het zand van het Kalahari Bassin. Door de seizoensinvloeden is de Delta nooit hetzelfde. 

Dag 15 Okavango Delta
Het programma van activiteiten is flexibel vanwege de seizoensinvloeden. U heeft vandaag de mogelijkheid om een trip in een traditionele mokoro (een uitgeholde boomstam) te maken en u kunt natuurwandelingen maken. De avond wordt rondom het kampvuur doorgebracht.
Activiteitenpakket: Okavango Delta Excursie (kamperen).
Let op: activiteiten kunnen variëren afhankelijk van het waterniveau.

Dag 16 Maun
We verlaten deze ochtend de Delta en rijden terug naar Maun, waar we overnachten. In de middag heeft u de mogelijkheid om een rondvlucht boven de Delta te maken (afhankelijk van het weer).

Dag 17 Nata
Onze reis van vandaag brengt ons door de Makgadikgadi Pans  en de weg naar Nata heeft prachtige voorbeelden van de iconische Baobab bomen. In de middag kunt u een optionele excursie naar de zoutvlaktes maken.

Dag 18 Chobe Nationaal Park
We staan vroeg op en rijden in noordelijke richting naar ons kamp aan de oevers van de Chobe rivier. In de middag verkennen we Chobe Nationaal Park. We beginnen onze verkenning in 4x4 voertuigen, waarbij we dichtbij de olifanten die in de middag vaak de rivier bezoeken kunnen komen. Aan het einde van de dag genieten we van een riviercruise tijdens zonsondergang op de Chobe Rivier (in het Nationaal Park), waar dieren zoals nijlpaarden, buffels en olifanten veelvuldig te zien zijn en we genieten ook van een maaltijd rondom het kampvuur.
Activiteitenpakket: Bootcruise en Safari in Chobe National Park.

Dag 19 Zimbabwe - Victoria Falls
We steken vandaag de grens over van Zimbabwe en reizen de korte afstand naar Victoria Falls. Vandaag bezoeken we de spectaculaire watervallen, ook wel bekend bij de lokale bevolking als “Mosi-oa Tunya” (the smoke that thunders).
Het avonturenstadje Victoria Falls biedt een grote selectie aan optionele activiteiten voor degenen die wat meer adrenaline willen in de middag. Voor degenen die willen ontspannen zijn er souvenirmarkten en koffiewinkeltjes. Vanavond genieten we van een diner in een restaurant (optioneel).
Activiteitenpakket: Entreegeld Victoria Falls National Park.
Optionele Activiteiten: Uit eten in Victoria Falls.

Dag 20 Victoria Falls
Met vele activiteiten die worden aangeboden in Victoria Falls, is vandaag de perfecte dag voor het avontuur dat het beste bij u past. Of dat nou raften op de machtige Zambezi Rivier is of genieten van een rondvlucht over de watervallen: dit is uw dag om te genieten van de vele activiteiten die in Victoria Falls worden aangeboden.
Optionele Activiteiten: Zambezi Zonsondergang Cruise, Bungee Jump – Solo, Uit eten in Victoria Falls, Helikoptervlucht, White Water Rafting.

Dag 21 Lusaka
We verlaten het natuurlijke wonder van Victoria Falls en we gaan op pad naar Lusaka, de hoofdstad van Zambia. We vertrekken vroeg vanuit Victoria Falls en kunnen nog 1 keer naar de machtige watervallen kijken voordat we de grens met Zambia oversteken. Vandaag is een lange reisdag. Kleurrijke markten, drukke dorpjes en landelijke gebieden zijn de achtergrond van onze reis vandaag naar de buitenwijken van Lusaka. We genieten van een bereide maaltijd bij aankomst.

Dag 22 Petauke
In de ochtend rijden we door Zambia’s drukke hoofdstad Lusaka onderweg naar Petauke, onze bestemming voor vandaag. Ook een belangrijke link tussen Lusaka en het naastgelegen Malawi gaat de Great East Road door landelijk Zambia en we steken de Luangwa Rivier over. Op de route van vandaag vindt u vele dorpjes en boerderijen. De landschappen zijn een sterk contrast in vergelijking met de ontwikkelde landen waar velen van ons vandaan komen.

Dag 23 South Luangwa National Park
Vroeg in de morgen rijden we van Petauke naar de grens van South Luangwa National Park waar we twee nachten door zullen brengen op de oevers van de Luangwa Rivier. U kunt vaak nijlpaarden zien en ook andere dieren vanaf de bar in het kamp. In de middag genieten we van een safari bij zonsondergang in South Luangwa National Park.
Inbegrepen hoogtepunten: bezoek aan een textielproject in South Luangwa.

Dag 24 South Luangwa National Park
South Luangwa National Park is een wereldberoemde safari bestemming en we hebben vandaag een volledige dag om het park te verkennen op zoek naar de verschillende wilde dieren die in dit park leven. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele ochtendsafari en tijdens het droge seizoen (april tot december) kunt u deelnemen aan een van de iconische wandelsafari’s in het park. In de middag genieten we van een rit tijdens zonsondergang in het park. De unieke mogelijkheid om het park in de avond te verkennen geeft ons de kans om de moeilijk te spotten nachtelijke dieren te zien, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn.
Optionele activiteiten: Ochtendsafari in South Luangwa, Safari Wandeling (seizoensafhankelijk).
Activiteitenpakket: Safari tijdens zonsondergang in South Luangwa National Park.

Dag 25 Lake Malawi
In de ochtend gaan we met de truck op pad naar Malawi, het warme hart van Afrika. Onze bestemming van vandaag zijn de oevers van Lake Malawi, het meest zuidelijk gelegen meer in het Oost-Afrikaanse Riftsysteem. Als een van de 10 grootste meren ter wereld is de westelijke grens van Lake Malawi meer dan 500 km lang en leven er meer vissoorten dan in enig ander meer. We spenderen de nacht aan de oevers van dit natuurlijke wonder.

Dag 26 Noordelijk Lake Malawi
Het is een korte rit in noordelijke richting naar onze volgende bestemming voor de komende dagen in het noordelijke gebied van Lake Malawi. U zult voldoende tijd hebben om dit gebied te verkennen. 

Dag 27 Lake Malawi
Vandaag biedt een scala aan optionele activiteiten, maar u kunt ook simpelweg de dag spenderen op het strand. We bezoeken in de ochtend een lokale gemeenschap om de mensen die aan het meer wonen te ontmoeten. Wandelaars vinden hier een aanbod van trips, waaronder een nogal inspannende trip naar het missie dorp Livingstonia, hoog boven het meer gelegen. Snorkelen in het kristalheldere water biedt de kans om zelf de felgekleurde tropische vissen te zien, die je normaal vaak in aquaria ziet. Uw gids zal u helpen met het plannen van activiteiten voor de komende dagen, tenzij u lekker wilt ontspannen aan het meer.
Optionele activiteiten: Vrijwillig klusjes doen voor de gemeenschap, snorkelen in Lake Malawi.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een lokaal dorpje.

Dag 28 Lake Malawi
In de ochtend bezoeken we Karonga. Dit interessante dorpje heeft een turbulente geschiedenis als het centrum van Malawi’s slavenhandel. Het museum heeft een dinosaurus tentoongesteld en we leren meer over de rijke historie van zowel de mensen als de natuur. We keren terug voor een ontspannen middag en een drankje bij zonsondergang aan de oevers van dit grote meer.
Inbegrepen hoogtepunten: Bezoek aan een museum en Karonga.

Dag 29 Tanzania - Iringa
Vandaag verlaten we Malawi en gaan we Tanzania binnen. We rijden omhoog de Great Rift Valley uit over spectaculaire bergpassen, waarbij we langs grote theeplantages in de hooglanden rijden, voordat we arriveren bij ons kamp voor vanavond buiten Iringa.
Inbegrepen hoogtepunten: Traditioneel lokaal diner.

Dag 30 Mikumi
Onze reis brengt ons vandaag naar Mikumi National Park. Mikumi is het leefgebied van leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten en vandaag hebben we de mogelijkheid om te genieten van een optionele safari in de namiddag door dit park.
Activiteitenpakket: Safari in Mikumi National Park.

Dag 31 Dar es Salaam
Vandaag reizen we verder naar de bruisende haven van Dar es Salaam en vanavond hebben we de mogelijkheid om uit eten te gaan in de stad. We bereiden ons vandaag ook voor op de naderende excursie naar Zanzibar. Dar es Salaam is van een klein vissersdorpje naar een van de grootste steden in Afrika gegroeid.

Dag 32/ 33/ 34 Zanzibar
Een lokale veerpont brengt ons van Dar es Salaam (waar we de truck verlaten) naar Zanzibar. We worden naar het noordelijk gedeelte van het eiland gebracht waar we twee dagen ontspannen zullen doorbrengen op het strand. Op de derde dag vertrekken we zuidelijk naar de hoofdstad van Zanzibar, Stone Town. Hier spenderen we tijd met het verkennen van de historische en unieke architectuur. Er zijn ook kruiden- en vismarkten om te verkennen.
Optionele Activiteiten: maaltijden, Zwemmen met Dolfijnen (volle dag, minimaal 2 personen), Duiken.

Let op:
als u niet het Activiteitenpakket heeft bijgeboekt, dan blijft u achter op de kampeerplaats in Dar es Salaam voor de volgende drie nachten. Voor uw maaltijden dient u dan zelf te zorgen.

Dag 35 Dar es Salaam - Bagamoyo
Vandaag verlaten we Zanzibar vroeg in de ochtend om de ferry terug te nemen naar Dar es Salaam waar we weer terugkeren naar de truck. Het is een relatief korte rit naar onze volgende bestemming, Bagamoyo. Onze overnachtingsplek ligt direct aan het strand. In de middag is er vrije tijd om te zwemmen in de Indische Oceaan of te ontspannen op het strand.

Dag 36 Arusha
We reizen vandaag in noordelijke richting door het noorden van Tanzania en onze bestemming van vandaag is de bruisende stad Arusha, wat ons vertrekpunt voor Serengeti National Park is. In Noord-Tanzania liggen de Serengeti, de Ngorongoro Krater en Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Vanavond ontvangt u een briefing over de excursie naar de Serengeti door onze lokale gids.

Dag 37/ 38/ 39 Optionele Serengeti en Ngorongoro Excursie
Deze 3 dagen zijn er om deel te nemen aan de optionele 4 dagen en 3 nachten excursie naar het Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater (Prijs: ZAR 15 950 in 2018). Dit gebied heeft een van de grootste dierenpopulaties van Afrika. De excursie is in een 4x4 safari voertuig met open dak. Met dit voertuig kunnen de uitdagende zijweggetjes in het park bereden worden. Degenen die niet willen deelnemen aan deze excursie, blijven achter in Arusha en kunnen zich meer verdiepen in de fascinerende lokale cultuur. Zij kunnen kiezen uit een variëteit aan dagtours die vanaf hier worden aangeboden, waaronder Arusha National Park, Tarangire National Park en Lake Manyara National Park.
Optionele Activiteiten: 4 daagse Serengeti & Ngorongoro Excursie.

Let op: Maaltijden zijn niet inbegrepen voor degenen die niet deelnemen aan de Serengeti excursie en achterblijven in Arusha.

Dag 40 Arusha
Vandaag keren degenen die naar de Serengeti en de Ngorongoro Krater zijn gegaan terug naar Arusha waar u tijd heeft om uw verhalen te delen over de geweldige Afrikaanse dieren in het park.

Dag 41 Arusha - Nairobi, Kenia
Nadat we de grens zijn gepasseerd met Kenia, reizen we verder naar Nairobi en naar het einde van onze reis. In het algemeen eindigt de reis vaak met een groepsdiner in een van Nairobi’s uitstekende restaurants.
Optionele Activiteit: Uit eten in Nairobi.

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Strand Towers Hotel is gelegen in het centrum van Kaapstad en ligt op loopafstand van het levendige Long Street en de V&A Waterfront… en van waar deze reis vertrekt. De uitzichten vanaf dit 4 Sterren hotel zijn adembenemend.

Sentrim Boulevard Hotel ligt dichtbij het Nairobi National Museum en de University of Nairobi. Het ligt op loopafstand van de stadsmarkt, een Barclays pinautomaat op het universiteitsterrein en er is een supermarkt dichtbij.