Afrika Groepsreis van Johannesburg naar Victoria Falls

Introductie:
Deze 9 daagse overland groepsreis van Johannesburg naar Victoria Falls heeft als hoogtepunten de Okavango Delta, Chobe National Park en natuurlijk de wereldberoemde Victoria Falls in Zimbabwe.

De reis start in Johannesburg in Zuid-Afrika en gaat snel Botswana in. We reizen door delen van de Kalahari naar Maun- de toegangspoort tot de Okavango Delta. Na de Delta excursie reizen we in noordelijke richting naar Chobe voor safari's te land en te water.

De reis eindigt bij een van de 7 wereldwonderen- de Victoria Falls in Zimbabwe.

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. 
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

2020 Tour dossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 19 250
1-Persoonstoeslag ZAR 750
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 24 750
1-Persoonstoeslag ZAR 3500
FreeCurrencyRates.com
*Okavango Delta upgrade (optioneel, zie dag 4) ZAR 15 460 (Lodge)
Hoe lang 9 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 8, Lunch x 8, Diner x 8
Landen Zuid Afrika, Botswana, Zimbabwe

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Johannesburg naar Victoria Falls

Dag 1: Johannesburg, Zuid-Afrika naar de Kalahari
We verlaten Johannesburg en starten onze 9-daagse reis naar Victoria Falls. We rijden noordwaarts, waarbij we de grens met Botswana oversteken. Nabij de grens alle formaliteiten geregeld te hebben rijden we verder op de Trans-Kalahari weg naar onze overnachtingsplek voor vanavond in Botswana.

Dag 2: Kalahari naar Ghanzi
Na het ontbijt gaan we dieper de Kalahari in naar ons kamp in het district Ghanzi. Hier leren we meer over de Bosjesmannen (San) en hun cultuur. In de middag maken we een wandeling met de San waarbij ze ons leren over hun manier van leven in de Kalahari woestijn. De nomadische San zijn jagers die een rijke kennis van de planten- en dierenwereld hebben. In de avond kunnen we genieten van traditionele zang, dans en verhalen vertellen.

Dag 3: Maun - de toegangspoort tot de Okavango Delta
In de ochtend nemen we afscheid van de San en vertrekken we naar Maun. Maun is de toegangspoort tot de Okavango Delta. In de middag kunnen degenen die interesse hebben een rondvlucht over de Delta maken. De gidsen zullen in de avond een briefing geven over de Delta excursie van de komende dagen.

Dag 4: Okavango Delta
Het unieke en ongebruikelijke ecosysteem van de Delta wordt gevoed door de jaarlijkse wateren van de Okavango Rivier die uitstromen in het zand van het Kalahari Bassin. Door de seizoensinvloeden is de Delta nooit hetzelfde. De beste manier om de Delta te ervaren is door in een mokoro (uitgeholde boomstam) plaats te nemen en over het water te glijden. We vertrekken vroeg en worden door een safarivoertuig naar het mokoro station gebracht (transfer duurt ongeveer 1 uur) waar we de polers (degenen die de mokoro “ besturen”) ontmoeten die ons begeleiden in de Delta. Als we het eiland bereiken, kunt u een natuurwandeling maken met uw poler. Na de wandeling keert u per mokoro terug naar het mokoro station. Hoewel de route van de mokoro niet primair een activiteit betreft waarbij u wilde dieren zult zien, is het toch mogelijk dat u voldoende zult zien in deze wildernis, waaronder olifanten, giraffen, kudu’s, impala’s en zebra’s.

* Let op: Cliënten die het upgrade pakket van de Okavango Delta hebben geboekt worden bij aankomst in Maun naar de Delta gebracht en sluiten weer bij de groep aan in de ochtend van dag 6. Zie alle details hier.

Dag 5: Maun (Moremi Game Reserve)
Cliënten die het activiteitenpakket hebben geboekt worden vroeg in de ochtend bij het hotel opgehaald, waarna we naar de zuidelijke entree van Moremi Game Reserve rijden. De lagunes en kanalen vormen een belangrijk onderdeel van het ecosysteem van de Okavango Delta en naarmate de dag verstrijkt zult u steeds meer vogels en andere dieren kunnen zien. De safari-route die de gids kiest kan wijzigen als gevolg van de hoge waterstand, waardoor bepaalde wegen niet meer toegankelijk zijn. Cliënten die het activiteitenpakket niet hebben geboekt kunnen bij de accommodatie vandaag ontspannen. 

Dag 6: Nata en de Makgadikgadi Zoutpannen
Onze reis van vandaag brengt ons langs de noordelijke randen van de Makgadigadi Zoutpannen en de weg naar Nata heeft prachtige voorbeelden van de iconische Baobab bomen. In het activiteitenpakket zit in de middag een begeleide excursie naar de zoutvlaktes van de Makgadikgadi zoutpannen en Nata Sanctuary.

Dag 7: Chobe Nationaal Park
We staan vroeg op en rijden in noordelijke richting naar ons kamp aan de oevers van de Chobe rivier. In de middag verkennen we Chobe Nationaal Park. We beginnen onze verkenning in 4x4 voertuigen, waarbij we dichtbij de olifanten die in de middag vaak de rivier bezoeken kunnen komen. Aan het einde van de dag genieten we van een ontspannen bootcruise, waar dieren zoals nijlpaarden, buffels en olifanten veelvuldig te zien zijn en vervolgens genieten we van een maaltijd rondom het kampvuur.

Dag 8: Kasane - Victoria Falls, Zimbabwe
In de ochtend steken we de grens van Zimbabwe over voor de korte afstand naar Victoria Falls. Bij aankomst in Victoria Falls hebben we tijd om de optionele avontuurlijke activiteiten voor de volgende dag te plannen. U kunt ook kiezen voor een high tea in het Victoria Falls Hotel of struinen over de souvenirmarkten. Vanavond genieten we van een optioneel diner in een lokaal restaurant.

Dag 9: Victoria Falls
Hoewel uw reis officieel eindigt na het ontbijt, zullen de meeste mensen de dag spenderen met White Water Rafting, een onvergetelijke ervaring! Victoria Falls biedt vele uitdagende activiteiten, dus we raden u aan om hier nog een extra nacht te boeken.

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur.

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Reizen vanuit Johannesburg door Botswana naar Victoria Falls in Zimbabwe

Het Belvedere Estate ligt dichtbij Johannesburg en OR Tambo International Airport. Dit 4 sterren hotel/ lodge ligt in 2.5 hectaren weelderige tuinen met 15 kamers, een zwembad, braai (BBQ), bar, lounge…

Korte reis van Johannesburg die eindigt in Victoria Falls in Zimbabwe

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…