Johannesburg
naar Vic Falls

Home » Johannesburg naar Victoria Falls

Johannesburg naar Victoria Falls

Introductie:
Deze 9 daagse overland reis van Johannesburg naar Victoria Falls heeft als hoogtepunten de Okavango Delta, Chobe National Park en natuurlijk de wereldberoemde Victoria Falls in Zimbabwe.

De reis start in Johannesburg in Zuid-Afrika en gaat snel Botswana in. We reizen door delen van de Kalahari naar Maun- de toegangspoort tot de Okavango Delta. Na de Delta excursie reizen we in noordelijke richting naar Chobe voor safari's te land en te water.

De reis eindigt bij een van de 7 wereldwonderen- de Victoria Falls in Zimbabwe.

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. 
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

PDF
Gedetailleerd tourdossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 11 650
1-Persoonstoeslag ZAR 650
Optionele activiteiten pakket ZAR 6870
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 14 450
1-Persoonstoeslag ZAR 1890
Optionele activiteiten pakket ZAR 15 730
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 9 dagen
Groepsgrootte 20 cliƫnten max
Startpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Eindpunt Victoria Falls, Zimbabwe
Maaltijden Ontbijt x 8, Lunch x 8, Diner x 7
Landen Zuid Afrika, Botswana, Zimbabwe

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Optionele activiteitenpakket, vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Johannesburg naar Victoria Falls

Wanneer u het optionele activiteitenpakket bijboekt ziet de reis er als volgt uit:

Dag 1 Johannesburg - Kalahari
We verlaten Johannesburg en starten onze 9-daagse reis naar Victoria Falls. We rijden noordwaarts, waarbij we de grens met Botswana oversteken. Na bij de grens alle formaliteiten geregeld te hebben rijden we verder op de Trans-Kalahari weg naar onze overnachtingsplek voor vanavond. 

Dag 2 Kalahari
Na het ontbijt gaan we dieper de Kalahari in naar ons kamp in het district Ghanzi. Hier leren we meer over de Bosjesmannen (San) en hun cultuur. Na de lunch maken we een wandeling met de San waarbij ze ons leren over hun manier van leven. De nomadische San zijn jagers die een rijke kennis van de planten- en dierenwereld hebben. In de avond kunnen we genieten van traditionele zang, dans en verhalen vertellen. 
Activiteitenpakket: Boswandeling met San-gidsen.
Inbegrepen hoogtepunten: Bushmen traditionele zang, dans en verhalen vertellen.

Dag 3 Kalahari - Maun
In de ochtend nemen we afscheid van de San en vertrekken we naar Maun. Maun is de toegangspoort tot de Okavango Delta en in de middag bereiden we ons voor op de excursie in de Okavango Delta. De gidsen zullen een briefing geven over de activiteiten van de komende dagen. Houdt u er rekening mee dat er bagage restricties zijn voor de Delta en dat u het beste een klein dagrugzakje mee kunt nemen. In de middag kunnen degenen die interesse hebben een rondvlucht over de Delta maken.
Optionele Activiteit: Rondvlucht over de Okavango Delta (als de tijd het toelaat).

Dag 4 Okavango Delta
Vanochtend beginnen we aan de *excursie in de Okavango Delta, een van Afrika’s grootste wildernis gebieden. In dit unieke en ongebruikelijke ecosysteem stroomt de jaarlijkse Okavango rivier het Kalahari Basin in. Door het seizoensgebonden karakter van het water ziet de Delta er altijd anders uit. Hoewel het waterniveau kan fluctueren, blijft de sereniteit van deze wildernis constant.
Activiteitenpakket: *Okavango Delta excursie - Cliënten op de hotelreis vliegen in een klein vliegtuigje en cliënten op de kampeerreis rijden in een 4x4 truck.

Let op: Op deze reis is het mogelijk dat kampeercliënten het lodge/ hotelpakket van de Okavango Delta excursie boeken en andersom geldt dat de lodge/ hotelcliënten ook het kampeerpakket van de Okavango Delta excursie kunnen boeken. U dient wel voordat de reis begint (dus wanneer u de reis boekt) een keuze hierin te maken. Tijdens de reis kan dit niet gewijzigd worden.

Dag 5 Okavango Delta
Het programma van activiteiten is flexibel vanwege de seizoensinvloeden. Een volledige dag wordt vandaag besteed aan activiteiten in de Delta. U kunt onder andere genieten van vaartochten in traditionele Mokoro’s (uitgeholde boomstammen) en natuurwandelingen.

Dag 6 Nata
Onze reis van vandaag brengt ons door de Makgadigadi Pans  en de weg naar Nata heeft prachtige voorbeelden van de iconische Baobab bomen. In de middag kunt u een optionele excursie naar de zoutvlaktes maken.

Dag 7 Chobe Nationaal Park
We staan vroeg op en rijden in noordelijke richting naar ons kamp aan de oevers van de Chobe rivier. In de middag verkennen we Chobe Nationaal Park. We beginnen onze verkenning in 4x4 voertuigen, waarbij we dichtbij de olifanten die in de middag vaak de rivier bezoeken kunnen komen. Aan het einde van de dag genieten we van een riviercruise tijdens zonsondergang op de Chobe Rivier (in het Nationaal Park), waar dieren zoals nijlpaarden, buffels en olifanten veelvuldig te zien zijn en we genieten ook van een maaltijd rondom het kampvuur.
Activiteitenpakket: Bootcruise en Safari in Chobe National Park.

Dag 8 Kasane - Victoria Falls
In de ochtend steken we grens van Zimbabwe over. Bij aankomst in Victoria Falls in Zimbabwe hebben we tijd om de optionele avontuurlijke activiteiten voor de volgende dag te plannen, voordat we de spectaculaire Victoria Falls bezoeken en de donderende kracht van de machtige Zambezi rivier ervaren, die meer dan 100 meter in de kloof naar beneden valt. U kunt ook kiezen voor een high tea in het Victora Falls Hotel of struinen over de souvenirmarkten. Vanavond genieten we van een optioneel diner in een lokaal restaurant.
Optionele activiteiten: diner in Victoria Falls, Cruise tijdens zonsondergang, Bungee Jump, Helikoptervlucht.
Activiteitenpakket: Entreegeld tot het Victoria Falls National Park.

Dag 9 Victoria Falls
Hoewel uw reis officieel eindigt na het ontbijt, zullen de meeste mensen de dag spenderen met White Water Rafting, een onvergetelijke ervaring! Victoria Falls biedt vele uitdagende activiteiten, dus we raden u aan om hier nog een extra nacht te boeken.
Optionele Activiteiten: White Water Rafting, Bungee Jump, Uit eten gaan

Interesse in deze reis?


Hoe keer ik terug naar huis aan het einde van de reis?

  • Optie 1. De dag nadat de reis is geëindigd, kun je met een Transfer per truck in 2 dagen tijd van Victoria Falls door Botswana naar Johannesburg rijden. Je komt op dag 2 aan het einde van de middag, begin van de avond in Johannesburg aan. Vervolgens vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.  
  • Optie 2. Je kunt een vliegticket boeken van Victoria Falls (Zimbabwe) naar Johannesburg (Zuid Afrika). Vluchtduur ongeveer 1,5 uur.

Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Het Belvedere Estate ligt dichtbij Johannesburg en OR Tambo International Airport. Dit 4 sterren hotel/ lodge ligt in 2.5 hectaren weelderige tuinen met 15 kamers, een zwembad, braai (BBQ), bar, lounge…

Het Rainbow Hotel ligt 1 km van het centrum van Victoria Falls, ver genoeg om te genieten van de rustige omgeving, maar dichtbij genoeg om makkelijk het stadje in te kunnen gaan. Er is een gratis shuttle tussen het hotel en het centrum van Vic Falls…