Groepsreis Zuid Afrika

Route: Johannesburg naar Kaapstad

Groepsreis Zuid Afrika l Hotel/ Lodgereis

Introductie:
Op deze 18 daagse Zuid-Afrika Reis gaan we van de gebaande paden af, maar bezoeken we nog steeds de hoogtepunten van “de wereld in 1 land”. Cliënten overnachten in comfortabele lodges in prachtige natuurreservaten, hoog in de bergen, of op het strand en altijd in een unieke omgeving. De reis is bedoeld voor mensen met een avontuurlijke geest en een flexibele houding.

Inbegrepen hoogtepunten: “Big Five” wandelsafari, safari’s in open voertuigen, wildlife reservaten/ nationale parken, Kruger National Park, Zululand wildlife Reservaat, Drakensbergen, Swaziland Koninkrijk, Wijnboerderij in de Kaap, Afrikaanse Cultuur, Tuinroute, kustwandelingen.

  • Accommodatie:

Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

Gedetailleerd tourdossier
  • Algemeen:

Hoeveel € 2095
Hoe lang 18 dagen
Groepsgrootte 17 cliënten max
Startpunt Johannesburg, Zuid Afrika
Eindpunt Kaapstad, Zuid Afrika
Maaltijden Zoals hieronder aangegeven
Landen Zuid Afrika, Swaziland
FreeCurrencyRates.com

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Groepsreis Zuid Afrika l Hotelreis

Dag 1: Johannesburg - Bush Lodge
We vertrekken vanaf de lodge in Johannesburg om 06.30 uur en we rijden over een prachtige route naar Mpumalanga. We genieten van een brunch stop in het historische stadje Dullstroom voordat we verder op weg gaan naar het Drakensgebergte en naar het zogenaamde Lowveld.

De volgende twee nachten brengen we door bij een lodge welke in een privé reservaat in het greater Kruger National Park ligt, een gebied waar dieren vrij kunnen rondlopen. Doordat de lodge in een privé reservaat ligt, kunnen we dit gebied zowel te voet als per open safari-voertuigen uitgebreid verkennen. De permanente tenten van de lodge bieden comfortabele bedden, en-suite badkamers, een verfrissend klein zwembad (zogenaamde splash pool), en prachtige uitzichten op de omringende wildernis. Het diner wordt vanavond op een traditionele manier gekookt boven een open vuur.
Maaltijden: Diner (Lunch op eigen kosten).
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Mooie rit naar de Lowveld regio, Privé Kruger National Park accommodatie, Privé concessie. 

Dag 2: Bush Lodge
Zoals gebruikelijk is in het bosveld starten we de dag met koffie en Zuid-Afrikaans beschuit voordat we een wandeling gaan maken in het Big 5- gebied. Hoewel we circa 3 uur zullen lopen is het doel niet om een grote afstand af te leggen maar juist om dieren te zoeken en om op die manier meer te leren over het leven in het bosveld. Een gids of tracker begeleidt alle wandelingen.

Voordat de hitte aanbreekt keren we terug naar de lodge voor een uitgebreide brunch waarna er tijd is voor ontspanning rondom de lodge en te genieten van de stilte van de omliggende wildernis. In de middag gaan we op safari in een open voertuig welke overgaat in een uitgebreide avondsafari waarbij we constant op zoek zijn naar dieren. We hebben de mogelijkheid om dieren te zien die in de avond en nacht juist actief zijn. In de avond genieten we van een “braai” (barbeque) op open vuur. 
Maaltijden: Brunch, Diner 
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Exclusieve privé Bush lodge, In de ochtend een begeleide wandeling in Big 5 gebied, In de middag/ avond een safari. 

Dag 3: Panorama Route - Hazyview
We genieten bij zonsopgang van een stevig ontbijt voordat we op pad gaan om de hoogtepunten van de Panorama Route te verkennen. Onze eerste stop is het indrukwekkende Blyde River Canyon, en vervolgens rijden we naar Bourke’s Luck Potholes, God's Window en het kleine gezellige dorpje Graskop waar we zullen lunchen (op eigen kosten). In de middag dalen we de Kowyn Pass af naar onze overnachtingsplek in Hazyview, een houten chalet in de inheemse bossen op de oevers van de Sabie rivier – hier spenderen we twee nachten.
Maaltijden: Ontbijt, Diner (Lunch op eigen kosten)
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Panorama Route, God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, 3 Rondavels, Kowyns Pass.

Dag 4: Kruger Nationaal Park 
We vertrekken bij zonsopgang en reizen de korte afstand om het zuidelijke gedeelte van het Kruger National Park binnen te gaan voor een volle dag safari. We rijden langzaam op zoek naar de wilde dieren die in dit gebied leven. Hierbij biedt de hoogte van ons voertuig vele voordelen.

Hoewel het grootste deel van de dag gespendeerd wordt aan safari, zullen we bij verschillende plekken stoppen om onze benen te strekken, om te genieten van een Brunch en om een van de kampen van het park te verkennen. In de late middag verlaten we het Park en keren we terug naar het comfort van onze lodge in Hazyview. 
Maaltijden: Brunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Zuidelijk gedeelte van het Kruger National Park, Volle dag safari. 

Dag 5: Swaziland
We verlaten in de ochtend Zuid-Afrika en reizen in zuidelijke richting naar het koninkrijk van de Swazi. De rit brengt ons door een gebied van spectaculaire landschappen en langs talloze traditionele huizen en velden vol suikerriet. Onze eerste bestemming van vandaag is Sibebe Rock, een granieten berg die circa 350 meter boven de Mbuluz berg uittorent. De gids zal ons hier meer leren over de geschiedenis en de mythe rondom Sibebe Rock.
In de late middag rijden we de korte afstand naar de hoofdstad van Swaziland, Mbabane, naar onze accommodatie. 
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Swaziland, Sibebe Rock. 

Dag 6: Zululand 
Vandaag rijden we door Swaziland terug naar de grens met Zuid-Afrika. Vervolgens gaan we Zululand in - de regio die ooit beheerd werd door de bekende Shaka, “King of the Zulu’s”. Dit is een gebied van wildreservaten en indrukwekkende landschappen, waar bescherming wordt geboden aan een variëteit van inheemse dieren waaronder de zwarte en witte neushoorn. In de middag genieten we van een safari. 
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Mooie rit door Swaziland. 

Dag 7 - 8: Drakensbergen
We rijden vandaag landinwaarts door een rustige omgeving van glooiende heuvels, maar deze regio heeft vele historische gevechten doorstaan tussen de Zulu’s, de Boers, de Britten en vele anderen die voor een plekje in Afrika vochten. Onze lunchstop zal plaatsvinden bij een van de bekende slagvelden in dit gebied waar we de tijd hebben om iets meer te leren over dit fascinerende deel in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis.

In de middag bereiken we de majestueuze Drakensbergen, “Barrier of Spears”. We stappen hier over naar een 4X4 voertuig en genieten vervolgens van een mooie rit op de bergpaden naar de lodge. Gasten kunnen ook, als ze hier de voorkeur aan geven, wandelen naar de lodge. We spenderen hier twee nachten in gezellige houten cabins en we zullen een dag wandelen om dit gebied verder te verkennen en te genieten van dit stukje Werelderfgoed. Een wandeling naar de San Rock Art gallery is zeker de moeite waard. Pony rijden is ook beschikbaar.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Optionele activiteiten: Paardrijden, Vissen, Wandelen. 
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Drakensbergen Werelderfgoed, Schilderingen van de Bosjesmannen, Wandeling in de Drakensbergen, Gierenkolonie. 

Dag 9 - 10: Dolphin Coast
We beginnen vandaag ontspannen en vervolgens volgt een transfer (of wandeling) terug naar ons voertuig, waarna we onze weg naar de Indische Oceaan vervolgen. Onze reis brengt ons door de prachtige Natal Midlands. We stoppen voor de lunch (op eigen kosten) dichtbij Nottingham Road voordat we verder gaan naar de plek waar Nelson Mandela destijds opgepakt is. Hier stoppen we kort en vervolgens rijden we naar de kust waar we de komende twee nachten verblijven.

De lodge aan de Dolphin Coast ligt letterlijk op het strand en het geluid van de golven is rustgevend. We hebben hier een dag om te ontspannen en te genieten van de zon, het strand en de zee. U kunt ook door het dorpje wandelen. Een avond genieten we van een traditionele visbraai op de patio van de lodge. Lunch en diner zijn op eigen kosten. Gasten kunnen er ook voor kiezen om Durban te bezoeken op hun vrije dag. 
Maaltijden: Ontbijt, Diner, Ontbijt (Lunch op dag 9  en lunch en diner op dag 10 zijn op eigen kosten)
Optionele activiteiten: Bezoek aan Durban
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Bezoek aan de plek waar Nelson Mandela is opgepakt, Mooie rit door Natal Midlands, Oostkust, Strand. 

Dag 11 - 12: Wild Coast
We vertrekken vroeg en rijden door de buitenwijken van Durban, waarna we vervolgens de kust in zuidelijke richting volgen naar een gebied dat als een van de hoogtepunten van de reis kan worden bestempeld – de Wild Coast. Vroeger was het een onafhankelijk gebied en om die reden is hier dan ook weinig ontwikkeling geweest. U vindt hier dan ook eindeloze ongerepte stranden, natuurlijke baaien, glooiende heuvels en vele traditionele Xhosa dorpjes.

We spenderen twee nachten in een afgelegen lodge en zullen een volle dag doorbrengen met het verkennen van deze prachtige omgeving. De gids neemt ons mee op een uitgebreide wandeling langs de kust. U kunt echter ook ontspannen op de stranden voor de lodge of zwemmen in een waterval die dichtbij is gelegen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Optionele activiteiten: Wandelen, privé strand.
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Mooie rit naar de Wild Coast, Privé strand, Wandeling naar een waterval, Wandeling langs de kust. 

Dag 13: Frontier Country
We verlaten de weelderig begroeide kustbossen en onze reis van vandaag brengt ons naar de “Frontier Country”, een regio sinds 1820 bevolkt door Europese immigranten en waar vele grensoorlogen hebben plaatsgevonden. We leggen vandaag behoorlijk wat afstand af  en we spenderen de nacht in een comfortabele accommodatie, uitkijkend op de stad Grahamstown. 
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Mooie rit in Frontier Country. 

Dag 14 - 15: Garden Route
We bereiken de vermaarde Tuinroute en onze eerste stop zal Tsitsikamma Coastal National Park zijn waar we zullen genieten van een wandeling langs de ruwe kust en over de hangbrug over de Storms River. We spenderen de nacht in Storms River. Dit gebied biedt vele optionele activiteiten, waaronder kajakken, mountainbiken in de bossen, een tour in een township en nog vele anderen (op eigen kosten). De volgende dag verlaten we Storms River en rijden we naar Knysna, waar we de komende nacht zullen verblijven. Onze dag hier geeft de kans om dit leuke stadje te verkennen met haar vele attracties.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner, Ontbijt (lunch en diner op dag 15 zijn op eigen kosten)
Optionele activiteiten: Bootcruise, bungeejump vanaf een brug, duiken met haaien etc.
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Tsitsikamma National Park, Wandeling in Tsitsikamma, Wandeling over de Suspension bridge (hangbrug), Zwemmen bij de waterval (als het weer het toelaat).

Dag 16 - 18: Kaapstad
We verlaten Knysna door het Garden Routes Lake District en dan volgen we de "Walvis Route" door Hermanus en langs de Hottentots Holland Mountains. In de late middag arriveren we in de "Mother City" Kaapstad, waar we inchecken in de lodge, gelegen in de wijk Seapoint.

Kaapstad is ongetwijfeld een van de mooiste steden ter wereld waar we twee volle dagen hebben. We bezoeken Kaap de Goede Hoop, Hout Bay, The Waterfront, afgelegen stranden, een wijnboerderij, en nog vele andere attracties. We zullen ook de Tafelberg op wandelen. (Lunches en diners in Kaapstad zijn op eigen kosten). 
De reis eindigt om 16:00 uur op dag 18.
Maaltijden: Ontbijt x 3
Optionele activiteiten: Duiken met haaien, Parasailen, Bootcruise, Duiken, etc.
Inbegrepen hoogtepunten/activiteiten: Kaap de Goede Hoop Nationaal Park, Wijnproeverij, Wandeling op de Tafelberg.

Let op:  De dag tot dag beschrijving is bedoeld als een richtlijn. Avontuurlijke reizen zijn door hun aard onvoorspelbaar, door bijvoorbeeld het weer patroon, de migratie van wilde dieren, condities van de wegen en nog vele andere factoren. Hierdoor kan het noodzakelijk zijn om de route aan te passen, zodat de client de beste reiservaring krijgt. Het is essentieel dat cliënten hierin flexibel zijn. 

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Hotel in Johannesburg, waar de reis vertrekt

De Greenfire Lodge bevindt zich in Johannesburg. Deze prachtige rietgedekte ​l​odge ​is het​ ideale start​-​ of eindpunt van uw grote avontuur in Afrika. De lodge ligt dicht bij winkels, restaurants ​en​ banken ... en heeft een mooie tuin​ en​ zwembad ...

Hotel in Kaapstad, waar de reis eindigt

De Greenfire Lodge ​is ​gelegen aan het strand in ​de wijk​ Seapoint aan de Atlantische kust in Kaapstad. Deze mooie, goe​d gelegen ​lodge is ideaal voor degenen die gemakkelijk toegang ​willen hebben ​tot alle belangrijke attracties in en rond de stad.