Gorilla Reizen en Masai Mara Safari

Introductie:
Tijdens onze 14 daagse Gorilla Reizen en Masai Mara Safari's worden een aantal van de grootste hoogtepunten van Oost-Afrika gecombineerd. Op deze reizen geniet u van safari’s in het wereldberoemde Masai Mara National Park en gaat u op zoek naar gorilla’s in Oeganda. Kijk in de ogen van de laatste wilde berg gorilla's– een ervaring die u nooit zult vergeten.

Deze groepsreis gaat door spectaculaire natuurlijke landschappen, langs prachtige meren, diverse culturele groepen en u kunt zelfs gaan white water raften op de Nijlrivier!

Deze rondreis vertrekt en eindigt in Nairobi in Kenia. 

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een matras… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers.
2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer.

2020 Tour dossier
  • Algemeen:

Kampeerreis Hoeveel
Tour prijs ZAR 36 450
1-Persoonstoeslag ZAR 1950
* Gorilla permit U$ 630 - U$ 730
Hotel/Lodgereis Hoeveel
Tour prijs ZAR 41 450
1-Persoonstoeslag ZAR 4450
* Gorilla permit U$ 630 - U$ 730
FreeCurrencyRates.com
Hoe lang 14 dagen
Groepsgrootte 20 cliënten max
Startpunt Nairobi, Kenia
Eindpunt Nairobi, Kenia
Maaltijden Ontbijt x 13, Lunch x 13, Diner x 11
Landen Zuid Afrika, Lesotho, Swaziland

* De gorilla permit is een verplichte betaling. De permit kost tussen U$ 630 - U$ 730.
Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.
Exclusief: vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Gorilla Reizen en Masai Mara Safari

Dag 1 Masai Mara National Reserve
Onze Gorilla Reizen en Masai Mara Safari's starten in Nairobi, Kenia. We reizen vervolgens naar het wereldberoemde Masai Mara National Reserve. De Masai Mara is Afrika’s Grootste Wildreservaat, bekend om haar grote hoeveelheid aan leeuwen, de Grote Wildebeest Migratie en de Masai stam. Het is zonder twijfel een van Afrika’s beste safari bestemmingen

* De Masai Mara Reserve excursie wordt uitgevoerd in safari-voertuigen. Om deze reden is het verzoek om kleine tassen mee te nemen voor de overnachting. U heeft een handdoek, slaapzak, kleren en toiletspullen nodig.
Activiteitenpakket: Kenyan Parks Highlights Excursie.

Dag 2 Masai Mara National Reserve
De Masai Mara is ideaal voor safari en biedt talloze mogelijkheden om prachtige foto’s te maken. Deze gehele dag wordt gespendeerd aan safari, waarbij we proberen om de Big 5 te zien te krijgen. De landschappen en wilde dieren die u hier kunt zien zullen u herinneren aan de beelden die u heeft gezien op Animal Planet of National Geographic.

Dag 3 Lake Nakuru
We verlaten vanochtend de Masai Mara en vervolgens rijden we naar Lake Nakuru Nationaal Park, waar we in de middag op safari gaan. Oorspronkelijk is dit gebied gecreëerd om vogels een veilige thuishaven te bieden, maar in 1968 heeft Lake Nakuru de status van Nationaal Park gekregen. Witte neushoorns leven ook in dit gebied.

Dag 4 Lake Nakuru - Jinja
Vanochtend steken we de grens over naar Oeganda. Onderweg passeren we de evenaar onderweg naar Jinja. Jinja is Oeganda’s tweede grootste stad en het meest bekend als het punt waar de Nijlrivier (officieel de Victoria Nijl) in Lake Victoria stroomt en begint aan de 6695 kilometer lange reis naar Egypte en de Middellandse Zee.
Inbegrepen hoogtepunten: de Evenaar passeren.

Dag 5 Kampala- Masindi - Murchison Falls
Na een snelle stop in Kampala rijden we naar Murchison Falls National Park. Ook wel de Kabaraga Falls genoemd is Murchison Falls een waterval gelegen aan de Nijl-rivier in Murchison Falls National Park. Dit park wordt gezien als een van de beste Nationale Parken in Oeganda. Nadat we zijn ingecheckt in onze accommodatie in Masindi ontvangt u van uw gids een briefing over de activiteiten van de volgende dag.

Dag 6 Masindi - Budongo Forest Reserve
Budongo Forest is het grootste Mahogany woud in Oost-Afrika en hier leeft de grootste chimpansee populatie in Oeganda. De schattingen zijn dat er tussen de 600 – 700 chimpansees in Budongo leven en in de ochtend ontmoeten we onze gids die ons meeneemt op een tocht op zoek naar de chimpansees. We zullen ook een bootcruise maken in dit park.

Let op: aangezien de Chimpansee Trekking gelimiteerd is tot 12 personen per trekking, zal de groep opgesplitst worden in de ochtend en de middag als er meer dan 12 personen mee gaan.
Activiteitenpakket: Chimpansee Trekking.
Inbegrepen hoogtepunt: Safari in Murchison Falls National Park.

Dag 7 Kampala
Vanavond brengen we door in de bruisende hoofdstad Kampala, maar in de ochtend hebben we eerst nog de mogelijkheid om het Ziwa Rhino Sanctuary te bezoeken. Deze majestueuze dieren vechten letterlijk voor hun voortbestaan. Rhino Fund Uganda (RFU) is opgericht als een Non-Government Organization (NGO) in 1997 en heeft als taak om neushoorns te herintroduceren in de Nationale Parken van Oeganda door fokprogramma’s. Hieruit is het Ziwa Rhino Sanctuary ontstaan, 7000 hectaren groot.
Activiteitenpakket: Ziwa Rhino wandeling.
Optionele activiteiten: Uit eten.

Dag 8 Lake Bunyoni
Na een vertrek in de vroege morgen vanuit Kampala rijden we westelijk naar de diepten van Oeganda naar onze basis aan het rustige Lake Bunyoni. Lake Bunyoni is een klein, maar mooi meer met steile hellingen en vele vogels. Omringd door bergen, staat het meer bekend om haar grote otterpopulatie en de prachtige omgeving. We brengen hier de nacht door, voordat we de volgende dag naar de gorilla’s gaan.
Optionele Activiteit: Kanohuur Lake Bunyoni.

Dag 9/ 10 Gorilla’s (Lake Bunyoni)
De berg gorilla is zeer beschermd en hoewel exacte getallen variëren, wordt er van uitgegaan dat er nog slechts ongeveer 650 over zijn. De gorilla’s bezoeken is een geweldige manier om hun toekomst te ondersteunen, aangezien het geld van de vergunning gebruikt wordt voor hun bescherming. Een zeer belangrijk onderdeel van het toekomstige behoud van de overgebleven gorilla’s ligt bij de gemeenschap – wanneer lokale gemeenschappen hun houding richting wilde dieren veranderen en ze beginnen te beschermen in plaats van te stropen, is de toekomst van de gorilla gegarandeerd.

Aangezien de vergunningen om de gorilla’s te bezoeken zeer gelimiteerd zijn, vereisen we flexibiliteit in zowel het reisschema en de plek waar we ze zullen zien. Het leefgebied van de berg gorilla’s is totaal tegenstrijdig met de grenzen die door mensen gemaakt zijn en hun leefgebied ligt dan ook in Oeganda, Rwanda en de DRC (Democratische Republiek Congo). Indien mogelijk, maken we gebruik van het Nationale Park in Oeganda, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vergunningen. Wanneer we geen vergunningen kunnen krijgen om de berg gorilla’s in Oeganda te zien, dan zullen we alle cliënten informeren, voordat we naar Rwanda of de DRC reizen.


Op uw vrije dag in Bunyoni heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan bepaalde optionele activiteiten. U kunt ook gaan wandelen of fietsen in de omgeving.

Op dag 10 bezoeken we het dorpje Nyombi, een pygmeeën dorpje welke per motorboot is te bereiken. Hier leren we meer over hun cultuur en hoe zij leven.
Dag 10 Activiteitenpakket: Bezoek aan de Batwa (pygmeeën) stam.

NB: Hoewel er drie dagen bestemd zijn voor de Gorilla Trekking, spendeert u uiteindelijk slechts 1 dag aan de trekking. De andere dagen zijn er om voldoende ruimte te hebben om aan vergunningen te komen en om ervoor te zorgen dat de hele groep kan deelnemen aan de trekking, indien er meer dan 6 mensen zijn.

Dag 11 Lake Bunyoni- Kampala
In de ochtend beginnen we aan onze terugreis naar Kampala en passeren we voor de derde keer de Evenaar. Vanavond ontvangt u van uw gids een briefing over de activiteiten die beschikbaar zijn in Jinja. We overnachten in Kampala en genieten van een diner in een restaurant (op eigen kosten).

Dag 12 Jinja
Op een korte afstand van Kampala, biedt Jinja vele uitdagende activiteiten en uw gids zal u hierover informeren. De meeste activiteiten vinden plaats op of naast de Nijl-rivier, waaronder rafting, kayaken en verschillende cruises op Afrika’s grootste rivier. Degenen die niet van watersporten houden kunnen bijvoorbeeld gaan paardrijden of quadbiken.

Dag 13 Kenia - Eldoret
We keren terug naar Kenia, waar we Eldoret bezoeken, de vijfde grootste stad van het land. De Grote Rift Vallei is nog steeds het dominante geografische kenmerk in deze regio en de hoogte in Eldoret is 2100 meter boven zeeniveau.

Dag 14 Nairobi
In de middag keren we terug in Nairobi, de grootste stad in Oost-Afrika. Uw reis eindigt bij aankomst in Nairobi.

NB: Dit reisprogramma is flexibel en kan zonder voorafgaande melding wijzigen, om ervoor te zorgen dat een bezoek aan de gorilla’s mogelijk wordt. De vergunningprijs om de gorilla’s te bezoeken kan ook door de plaatselijke regeringen gewijzigd worden zonder voorafgaande melding

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

Reizen naar Oeganda vertrekken vanuit Nairobi in Kenia

Sentrim Boulevard Hotel ligt dichtbij het Nairobi National Museum en de University of Nairobi. Het ligt op loopafstand van de stadsmarkt, een Barclays pinautomaat op het universiteitsterrein en er is een supermarkt dichtbij.