Ervaringen met ShapShap Reizen

Ons gastenboek toont u een aantal ervaringen die we de afgelopen jaren van onze cliënten hebben ontvangen. We weten dat het nogal lastig is om ervaringen over reisbureau’s te vinden, dus hopelijk helpt dit gastenboek u. Indien u uw ervaringen ook wilt delen stuurt u ons een e-mail met een foto erbij en vervolgens zullen we uw tekst in dit gastenboek plaatsen.  

Aangezien we ook een Engelse en Duitse website hebben zijn er ondertussen al meer dan 35 nationaliteiten, van 6 continenten, via ons op reis geweest: Verenigde Staten, Canada, Argentinië, Brazilië, Chili, Zuid-Afrika, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Engeland, Ierland, Wales, Malta, Liechtenstein, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, India, de Filipijnen, Polen, Spanje, Portugal, Rusland, Italië, Georgië, Zwitserland, Roemenië, Oeganda, Zweden, Finland, Zuid-Korea, Oostenrijk..

  • Gastenboek:

Ervaringen Kilimanjaro beklimming met ShapShap Reizen

Kilimanjaro beklimming: Lemosho route
Bedankt voor de felicitaties en leuk dat jullie nog een bericht stuurden!

Ik had al wel wat vaker trekking gedaan en was ook al een keer iets hoger geweest dan Kilimanjaro. Vond het weer geweldig. Leuke atmosfeer, kon het goed vinden met Fleur, omgeving was schitterend, goede gidsen. Wat betreft tempo doen ze op Kilimanjaro pole pole, gaat allemaal wat langzamer dan ik gewend was, maar dan nemen ze ook wel minder en kortere pauzes. Doordat het wat langzamer ging kon ik ook meer genieten van de omgeving (en we gingen nog steeds wel sneller dan vele andere groepjes). 

Dag naar de top was het op het laatst nog wel even pittig (en koud) maar was verder heel goed te doen. Gewoon goed blijven eten en drinken en slapen (zorg je dat slaapzak warm genoeg is, slaapzakken die je ter plaatse kunt huren zijn prima en lekker warm).

Groet,
Sander


Ervaringen groepsreis met ShapShap Reizen van Kaapstad naar Windhoek

Kaapstad naar Windhoek - 12 dagen
Wat was het een super toffe, gevarieerde en indrukwekkende reis!!

We hebben enorm geboft met de "relatief" kleine groep waarmee we zo veel lol hebben gehad! Zijn aantal keer uit eten geweest met elkaar wat eindigde in stapavond incl shotjes die zelfs door de 71 jarige Kiki uit Amerika werden gewaardeerd ;)

We hebben zelfs een bonte avond gehouden.. Wat begon als een grap van mijn kant werd uiteindelijk een feit en was hilarisch! Er werden acrobatische moves gemaakt en hebben een Belgische volksdans geleerd. Zelfs het Nederlandse stel van 60 hadden een geweldig lied gemaakt op country road en dit werd heel toepasselijk.. bumpy road, west Namibië, dessert mama.. take me home! Uiteraard hebben zij de geweldige prijs (fles hotsauce :) in de wacht gesleept. Maar ook de gidsen deden een Afrikaans lied en hebben ons een dans geleerd. Ook zij vonden het geweldig!

Daarnaast erg veel in de truck gezeten, vooral het hotel bij de Sossusvlei lag mega uit de richting (omdat Hammerstein niet beschikbaar was) daarnaast was door de regenval de weg afgesloten en moesten we 150 km omrijden en dat 4X!! Omdat we daar 2 nachten verbleven.. dat waren bijzonder lange dagen in de truck maar het was het waard. Zo gaaf!!

Met als hoogte punten de Sossusvlei, het kanoën over de Fish river waarbij je omringt werd door de rode rotsachtige bergen van de Canyon, Quadrijden in de uitgestrekte zandduinen en wild spotten in Etosha, ook bij de waterholes op het park onder de sterrenhemel proostend met een mok Amarula!

Zo veel moois gezien, zo veel leuke mensen ontmoet en zo veel indrukken die we nooit meer zullen vergeten!

Bedankt voor jullie hulp en betrokkenheid!  We hebben dit bij geen van de andere reisgenoten vernomen dat de reisorganisatie zo persoonlijk is.

Groetjes en nogmaals dank,

Lisette en Arne


Ervaringen internationale groepsreis van Kaapstad naar Victoria Falls met ShapShap Reizen

Kaapstad naar Victoria Falls
Vond het serieus de reis van mijn leven!

Heb genoten van iedere minuut dat ik daar was.

Ik ga in de toekomst zeker nog eens terug en dan zal ik ook zeker boeken via ShapShap reizen .

Super bedankt voor het begeleiden van mijn reis, altijd klaar staan voor mijn vragen etc,

Echt jullie zijn geweldig 

Thanks, Grtz
Nicolien


Iemand de Kilimanjaro beklommen met ShapShap Reizen?

Kilimanjaro beklimming
Het was een enorme ervaring, en we zijn heel blij dat we de top bereikt hebben. De laatste tocht was wel erg zwaar, hadden we kennelijk onderschat, maar dat maakt de "overwinning" dubbel zo fijn.

Over de organisatie hebben we niets dan lof te vertellen; het hele team van porter tot gids was heel erg gemotiveerd en vriendelijk, de organisatie qua praktische zaken was prima in orde,.. Kortom niets op aan te merken!

Hartelijk dank voor de organisatie en de opvolging!
Zonnige groetjes uit Zanzibar,
Stig en Tessa


Review van ShapShap Reizen voor een groepsreis door Zuid Afrika

Kruger, Swaziland en Lesotho
Lotte: 
In eerste instantie wil ik jullie graag bedanken voor alle hulp en adviezen! De rondreis is 1 van de mooiste reizen die ik tot nu toe heb meegemaakt! Het was een geweldige reis met veel activiteiten tussendoor. Je verveelde je op geen moment en de medereizigers waren ook hartstikke aardig! We hebben veel nieuwe mensen mogen ontmoeten en tot onze verbazing was het merendeel van onze leeftijdsgroep! De prijs en kwaliteit verhouding van de reis ligt ook prima!
Als ik de volgende keer nog een groepsreis zal boeken in Afrika zal ik zeker weer contact met jullie opnemen!!

Ischi: 
We hebben het super naar onze zin gehad, geweldige ervaring! Zowel de route als onze mede reisgenoten waren super! We hadden een erg leuke internationale groep met 3 super leuke begeleiders (Belinda - driver, Tara - kok en Meike - vertaalster). De route door Swaziland en Lesotho was een goede keus, we hebben erg veel gezien en gedaan en geweldige herinneringen opgedaan! Nadat onze tour in Port Elizabeth eindigde zijn we zelf met een huur auto verder gereisd naar Kaapstad, ook dit was een bijzondere ervaring!
Bij deze willen we jullie bedanken voor alles, en we zullen deze reis dan ook zeker aan anderen aanraden!


Gastenboek ShapShap Reizen

Oost Afrika Avontuur
De reis was echt zooooooooo fantastisch en ik heb echt ontzettend veel gezien! De groep was ook heel erg leuk! Gelukkig had ik mijn KLM ticket omgeboekt naar 1 dag eerder aankomst in Nairobi want had het anders niet gered door het drukke verkeer en nu heb ik nog iets van Nairobi en Johannesburg kunnen zien wat ook echt de moeite waard was!

De ritten in de truck waren soms lang, maar dat wist ik van te voren en er was altijd zo veel te zien dat dat niet erg was. Zanzibar en het Lake Malawi waren heerlijke uitrustpunten tussen de intensieve reisdagen door. Ook de Vic Falls waren geweldig mooi, al had ik hier liever 1 dag langer willen blijven om ook nog iets van het stadje te kunnen zien of een scenic flight boven de watervallen te maken. Maar ik kom vast nog wel een keer terug op deze bijzondere plek!

Van alle gamedrives vond ik de Serengeti het mooiste! Hier was het slapen tussen het wild en 's nachts de hyena's en zebra's rond mijn tent een bijzondere ervaring die ik niet had willen missen! Ook hebben we hier een jacht en een kill gezien van een leeuw op een knobbelzwijntje. Het bleef bijzonder om te zien hoe de Masai met de kudde de straat oversteken. Verder alle wilde dieren meerdere keren gezien, behalve de neushoorn. Dus helemaal TOP! Ook South Luangwa waar we 3 keer een luipaard van heel dichtbij zagen op 1 dag was geweldig!

Eten was ook goed en altijd lekker. Niet een keer slecht gegeten. Accommodaties waren ook erg leuk en prima verzorgd! Ook de village walk in Malawi was erg indrukwekkend, de school en het ziekenhuis waren bijzonder om te bezoeken. Bij het uitdelen van speelgoed en snoep aan de kinderen in het dorp, werd ik belaagd door 30 kinderen die in mijn tas wilden graaien haha maar het was erg leuk om te doen! Deze tour was ook echt 1 van mijn hoogtepunten. Afrika is een continent als geen ander en ik kom hier zeker nog eens terug!

Mocht ik ooit weer terug gaan naar Afrika dan zal ik het weer bij jullie boeken! Nogmaals bedankt voor het mogelijk maken van een van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt!

Groetjes,
Jacolien


Al ooit van ShapShap Reizen gehoord?

Kilimanjaro beklimming: Marangu route
We hebben een fantastische reis gehad met een onvergetelijke ervaring.
Het was zwaar maar de kick als je op de top staat was fantastisch. We hebben gelukkig geen last gehad van hoogte ziekte (we hadden preventief diamox genomen, weet niet of dit geholpen heeft).
Alles was prima georganiseerd. Het team heeft ons heel goed ondersteund, onze gidsen waren erg fijn. Ook vervoer en hotels ect waren goed georganiseerd.

Complimenten voor jullie, we zijn erg tevreden over jullie organisatie. Mn dat je snel reageert op vragen en goede informatie van tevoren geeft is voor ons erg waardevol geweest.

Kortom wij kijken terug op een hele mooie ervaring.

Als mensen overwegen de Kilimanjaro te gaan beklimmen zullen we ShapShap Reizen zeker aanbevelen.

Groet
Erna


Goede ervaringen met ShapShap Reizen?

Kilimanjaro beklimming en Tanzania 4x4 Safari

Hoi Lizza en Japie,

Jullie ook de beste wensen voor 2017!.

Het was een geweldig avontuur. Zwaarder dan ik had gedacht en dat kwam niet door de afstand. Dit had ik nog nooit eerder gedaan.

Ik heb de top niet gehaald. Ik ben tot Barafu hut (4600 meter) gekomen. Diarree en koude koorts hebben mij tegengehouden om de laatste etappe naar de top te doen. Ik ben trots op mezelf dat ik dit gedaan heb. Het was een hele ervaring.

De safari was super. Ik heb veel dieren gezien in hun eigen leefomgeving. Top.

Met vriendelijke groet,

Eric, Nederland


Ervaringen in Namibie tijdens een groepsreis met ShapShap Reizen

Het Beste van Namibië
Ik heb echt volop genoten van de reis, het was echt een enorme ervaring! Ik ga het zeker aan anderen aanraden, dus bedankt daarvoor. Ik wens jullie ook fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Met vriendelijke groet,
Manoek

We hebben het ontzettend leuk gehad in Namibië. Het was een geweldige reis, en we hebben veel mooie herinneringen opgedaan. We waren ook erg positief over de organisatie van de reis. Zo'n reis is zeker voor herhaling vatbaar! Fijne feestdagen!

Vriendelijke groeten,
Sophie


Ervaringen met reizen door Kenia en Tanzania met ShapShap Reizen

Oost Afrika Avontuur
De reis was in zijn geheel gezien super. Ik was heel blij dat een Canadese vriend van mij uit Stellenbosch ook mee was, want wij waren samen met vrij grote afstand de jongste van de groep. 

Soms misten wij verrassend genoeg het echte 'avontuur'. Na een dag rijden ging de groep dan uitgeput op stoelen zitten met een biertje en WiFi, terwijl wij nog vol enegie zaten. Meestal verlieten we dan het kamp en maakten we een wandeling door het dichtstbijzijnde dorp als dat mogelijk was. Of ik ging s'ochtends vroeg hardlopen voordat de truck vertrok, super ervaring want iedereen op straat moedigt je aan! We probeerden vaak de locals op te zoeken, ons doel was namelijk om het echte Afrika mee te maken en niet geïsoleerd op een camping te zitten tussen de Westerlingen. Dit is uiteindelijk goed gelukt en we hebben er wat lokale vrienden aan over gehouden. De 3 dagen aan Lake Malawi waren wat dat betreft het mooist, we 3 jongens ontmoet die ons hun huis hebben laten zien en het meer, ook hebben we veel gepraat. Het afscheid was een beetje treurig want ze hadden geen toegang tot internet en telefoon dus we zullen ze waarschijnlijk nooit meer zien. We hebben ze als herinnering een leuk bedrag in Kwacha's aan ze gegeven.

De gids vonden wij helaas echt tegenvallen, maar hij was later op Zanzibar ook erg ziek (ze vermoedden dat hij malaria had). Wij hadden de Serengeti excursie niet geboekt omdat deze zo prijzig was, we waren de enigen van de groep die niet mee gingen. De gids heeft ons niet geholpen met het plannen voor die 4 dagen. Hij probeerde ons over te halen toch te boeken, terwijl het echt een optionele activiteit is aldus de reisbeschrijving. Maargoed, uiteindelijk zijn wij met z'n tweeen apart van de groep 2 dagen naar Arusha geweest (geslapen bij locals thuis), 1 dagtour naar de Ngorongoro krater (zelf in Arusha geboekt voor $150 p.p.) en 1 dag naar Moshi gegaan om de Kilimanjaro te zien. Dit waren geweldige dagen met echt veel avontuur, absoluut 1 van mijn 5 hoogtepunten uit de tour. Ik ben nog nooit zo vies en stoffig geweest na een 'normale dag' als in Arusha, en dat maakte mij niets uit! Er was zoveel te zien, geweldig.

Mijn andere 4 hoogtepunten van deze reis waren: 1. het zien van een jagend luipaard in South Luwanga National Park in Zambia. 2. 3 dagen kamperen aan de oever van Lake Malawi. Door het naastgelegen dorpje lopen en locals ontmoeten, ik heb met een man uit het dorpje in een boomstamkanoe over het meer gevaren. Super! 3. Zanzibar. Op en top zomer en goede prijs voor wat je krijgt denk ik. 4. 4 dagen Mombasa & Nairobi na afloop van de tour. Heel handig gebruik gemaakt van de nachtbus, zo spaarden we 2 nachten accommodatie uit. En zo zie je nog eens wat, Mombasa is heel anders dan Nairobi.

Conclusie: uiteindelijk was het voor mij een prachtige reis, mede dankzij de extra dingen die ik met mijn studiegenoot uit Canada aan de reis heb 'toegevoegd'. Ik heb ook de big 5 gezien (de laatste was de neushoorn in de Ngorongoro krater, daar was ik heel blij mee). Allemaal nieuwe indrukken en we spaarden ook de geldbiljetten uit alle landen, ik hebben leuke verzameling over gehouden :)

Bedankt voor jullie hulp vooraf, Shapshap Reizen zal ik absoluut aanbevelen aan vrienden/ Kennissen!
Tim, Nederland


Groepsreis van Kaapstad naar Victoria Falls met Goedkope Afrika Reizen

Kaapstad naar Victoria Falls
Allereerst jullie natuurlijk ook hele fijne feestdagen!

We hebben ontzettend leuke vakantie gehad, ShapShap had alles zeer goed geregeld en georganiseerd, we zijn zeer tevreden. Doordat het programma goed vol zat hebben we veel ondernomen, en alle activiteiten meegedaan, dus hele hoop leuke herinneringen. 
Voor mij moest dit mijn droomreis worden, en dat is het zeker ook geworden.

Hartstikke bedankt voor alle hulp en info die jullie mij verschaft hebben voorafgaand aan de reis.

Groetjes
Susanne


Oud clienten Kaapstad naar Victoria Falls

Kaapstad naar Victoria Falls
We hebben heel erg genoten en alles is prima verlopen. We hebben onwijs veel gezien en gedaan en de organisatie was prima. Verder heb ik het contact met jullie , als zeer positief ervaren omdat er aldoor meteen werd gereageerd als ik vragen had en er werd ook niks opgedrongen. Ik zou jullie organisatie zeker bij andere mensen aanraden!!! We zijn weer een hele ervaring rijker.
Het was top! Bedankt.
M.v.g.
Carla


Review oud client ShapShap Reizen

Cape Town to Vic Falls and transfer Jo'Burg!
Bedankt voor het organiseren van deze geweldige reis!

Als je van avontuur houdt, veel wilt zien in 'korte' tijd en op zoek bent naar een goede kwaliteit prijs verhouding dan is ShapShap de reisorganisatie! Tip: Houdt de valuta van de Zuid-Afrikaanse Rand in de gaten. Dit kan je nog extra geld sparen voor deze fantastische reis! Als de rand gunstig staat zou ik zeggen; BOEK en betaal direct de hele reis!

We hebben met onze vrienden voor de accommodatie reis gekozen. De hotels, b&b en lodges zijn zeer divers. De ene dag slaap je in luxe en de andere dag heel basic! Maar dat is Afrika en maakt deze reis ook extra avontuurlijk en intens!

Nogmaals bedankt en heel fijn dat de communicatie zo snel en duidelijk is verlopen! Bedankt voor de tips en de overzichtelijke reisbeschrijvingen!

Ik heb nog één tip voor toekomstige reizigers misschien wel logisch maar we hadden de polisnummers van onze reisverzekering niet meegenomen. Deze hadden we aan ShapShap doorgegeven maar diende we ter plekke ook nog eens door te geven dus belangrijk is deze mee te nemen en niet te vergeten!

Groet,
Sven


Goede ervaringen met ShapShap Reizen voor de Kilimanjaro trektocht

Kilimanjaro beklimming
Dank jullie wel! We kijken terug op een prachtige huwelijksreis! Natuurlijk met als hoogtepunt de beklimming van de Kilimanjaro. Het was een geweldige ervaring! We zijn blij dat we de top hebben weten te bereiken.

Dankzij jullie hebben we onbezorgd verder kunnen genieten. Enorm bedankt hiervoor! Onze laatste dagen op Zanzibar hadden we zeker niet willen missen. Wat was het heerlijk daar! Echt een fantastische lodge, hele vriendelijke mensen, onwijs mooi uitzicht en niet te vergeten het heerlijke eten. 

We zullen jullie bij iedereen aanbevelen die een reis naar Afrika overweegt!

Met vriendelijk groet,

Gerben & Elise


Ervaringen met ShapShap Reizen in Oeganda tijdens een gorilla trekking

Oeganda rondreis
We hebben een fantastische reis gehad, gorilla's, chimps, boomleeuwen en nog veel meer wild gezien.

Alles was perfect geregeld, taxi's op tijd en een goede reisleidster/kok.

De reis is zeer aan te bevelen ! Wel wat zwaar, gorillatrekking 3 uur heen en 3 uur terug !! en elke dag rond 6.00 uur opstaan, maar dit is zeer de moeite waard. We hebben een paar keer een update gedaan zodat we niet de tent hoefden op te zetten, de kosten waren dan 15 dollar per persoon per nacht. Het raften was ook geweldige ervaring, veel spektakel.

Als jullie nog iets willen weten over de reis kunnen jullie altijd een mailtje sturen hoor. Ik heb nog een paar foto's in de bijlage toegevoegd, misschien vinden jullie dat leuk. Bedankt voor de organisatie.

Groetjes,

Christa en Isa


Reizen naar Namibie met ShapShap Reizen

Het Beste van Namibië
Dank! Het was een prima reis, ik houd alleen niet zo van vliegen, maar toen ik eenmaal was ging alles prima!

De tour was perfect! Geen enkel probleem gehad onderweg en alles verliep volgens de planning. Gids en chauffeur ook zeer capabel, leuke groep, lekker eten. We hebben veel dieren gezien en prachtige landschappen. Helemaal perfect!

Ik ben nu nog heerlijk aan het nagenieten van alle foto's. Helaas is het weer hier wat frisser...
Groetjes,

Lyke


Reizen naar Mozambique met ShapShap Reizen

Ontdek Mozambique

Hierbij willen wij jullie melden dat de reis echt fantastisch was! De enorme afwisseling aan activiteiten, de overnachting van kamperen tot in een lodge, het dineren vanaf je klapstoeltje tot in een luxe restaurant, de mix van jong oud en diverse afkomsten, echt alles was super leuk.

We hadden het echt met de groep getroffen. Zo veel lol gehad en genoten met zijn allen. En dan de gidsen, Max & Jason, 2 geweldige mannen die een leuke sfeer creëerde en alles tot in de puntjes geregeld hadden. Ook de kookkunsten van Jason zijn om over naar huis te schrijven.

Het enige minpuntje wat wij kunnen bedenken zijn de laatste 2/3 dagen van de reis. We waren bijna alleen onderweg, zonder enige activiteit. Dit was wel jammer omdat je dan al aan het einde van je vakantie denkt. Maar bovenal, een zeer geslaagde vakantie, waar we met heel veel plezier aan terugdenken.

Mochten we weer terug gaan, wat zeker in de planning ligt, dan weten wij jullie te vinden!

Hartstikke bedankt.

Groetjes Arlette & Marieke.  


iemand ooit van Goedkope Afrika Reizen gehoord?

Kilimanjaro beklimming
We hebben de ervaring van ons leven achter de rug. De beklimming van de Kilimanjaro was te vergelijken met één groot “mindfulness moment”. Hoe gefixeerd kun je zijn op maar één ding: het behalen van de top. En dan al die momenten ‘s morgens vroeg bij de opgaande zon, in gedachten verzonken starend over het basiskamp en op de achtergrond de Kilimanjaro!

Ik kan je niet vertellen wat het is om als vader met je dochter dit te ondernemen. Het is gewoon ontzettend leuk dit samen mee te maken en wat er dan allemaal gebeurt tussen vader en dochter. Toen we de top bereikten vlogen we elkaar in de armen. Zo’n mooi moment!

Het is ongelofelijk op welke wijze de gidsen, de dragers en de kok het gebeuren erom heen hebben verzorgd. Wanneer wij arriveerden stond alles al weer klaar op het kamp. En dan de maaltijden: hoe is het mogelijk dat de kok telkens weer de maaltijden tevoorschijn toverde.

Ik wil jullie bedanken voor de goede organisatie erom heen: op het vliegveld stond iemand om ons op te halen en naar het hotel te brengen. De keuze van het hotel was gewoon goed. Het team rondom de tocht naar de top was gewoon beregoed!

Wat wij vantevoren hoopten is uitgekomen: een belevenis van jewelste (weer emotioneel).
Groet

Jeroen, Nederland


Reiservaring met ShapShap Reizen

Kaapstad naar Victoria Falls
Bedankt voor jullie interesse! En ook bedankt voor jullie mail om me plezier te wensen op de reis, nog wel gelezen voor mijn reis, maar geen tijd meer gehad om te reageren.

Ik heb de reis van mijn leven gehad. Ik heb enorm genoten van de mooie natuur en dieren die we hebben gezien. We hadden een hele leuke groep waarmee we veel plezier hebben gehad. Samen met de geweldige gidsen heeft dit deze reis echt mijn droomreis en geweldige reis gemaakt!! :)

Alles was super georganiseerd waarvoor ik jullie enorm wil bedanken!

Heel erg bedankt voor al het meedenken en regelen!

Groetjes
Joelle, Nederland


Oost Afrika Avontuur (zuid)
Ik was best nerveus op de heenreis en had er zelfs aan gedacht om de reis te cancelen wegens de gespannen sfeer in mijn omgeving door slechte berichten over Afrika (uiteraard door mensen die er nooit zijn geweest).. Ik ben HEEL blij dat ik niet heb gecanceld, want ik heb echt de meest fantastische reis gemaakt tot nu toe (eerder Amerika, Canada en Costa Rica)! De groep, reis, begeleiding.. alles was echt super! In leuke accommodaties gezeten maar ook in mindere. ik denk als ik het nu nog een keer zou doen, zou ik de kampeer optie nemen en dan heb je altijd nog de mogelijkheid om te upgraden mits er plek is.

Het hoogtepunt was toch wel de Serengeti. En vooral de nachten. Eerste nacht was er een groep hyena's die met een hoop kabaal de vuilnisbak kwamen plunderen. Dat wist ik niet dus ik heb doodsangsten uitgestaan, maar achteraf een geweldige ervaring! En de tweede nacht een groep leeuwen op ons kamp die een waterbuffel wilden doden, niet gelukt maar geweldig geluid! (ben wel "veilig" in mijn tentje gebleven)

Mooiste land was Zambia, mooi groen en geweldige parken. En tijdens een avondsafari kwam een groep van 12 leeuwen incl. welpjes om onze open(!!) jeep liggen, ge-wel-dig!!

Maar de rest van de dagen en omgevingen waren ook super! Mooie mensen en heb me ook geen moment onveilig gevoeld.

Kortom, echt een aanrader, ik heb een hele gave tijd gehad!

Julia, Nederland


Oost Afrika Avontuur - noord
Bedankt voor jullie mail, erg attent.

Ik heb een geweldige reis in Afrika gehad met de overlandtruck. Het was een leuke groep met leuke contacten.

De Serengeti en Zanzibar waren de hoogtepunten.

Inderdaad mooie herinneringen opgedaan. Bedankt.

Groeten

Sanne, Nederland


Kilimanjaro beklimming
Het was een geweldige ervaring! Sowieso al om alleen naar Tanzania te reizen en daar de beklimming te doen met een groep mensen die ik allemaal niet kende. Maar wat een super ervaring om de beklimming te doen!! Ik was elke dag weer extreem onder de indruk van alle indrukken (uitzichten, landschap, de mensen die alles voor ons mogelijk maken en wat ze allemaal voor ons doen!).

Ik heb alleen maar positieve herinneringen/ ervaringen. Er is niets niet goed gegaan of tegengevallen ofzo.

De wandel/ klim stukken waren voor mij goed te doen qua conditie en uithoudingsvermogen. Wel had ik last van hoogteziekte wat mij duizelig en misselijk maakte waardoor het niet lukte om goed te eten. De hoofdpijn was ook irritant. Dus daardoor was ik wat zwak en had ik het tijdens de summitnight wel even zwaar. Maar dat alles had ik er dubbel en dwars voor over! De top heb ik bereikt, wel af en toe lopend als een dronkenlap ;-) Dat was wel even flink doorzetten maar het is gelukt en het was fantastisch!

We hadden een leuke groep, leeftijdsgenoten tussen de 21 en 38 jaar. Ik was de enigste vrouw (Dada). Met al die mannen om mijn heen heb ik me geen moment onprettig, onveilig o.i.d. gevoeld. Iedereen was heel erg aardig en vriendelijk. Het eten en de verzorging was goed. Alles was goed :-) Ik heb me goed kunnen voorbereiden met jullie tips en dat heeft er voor gezorgd dat ik daar goed beslagen ten ijs kwam. Ik had nog wandelstokken gehuurd en het was goed dat ze daar extra op aandrongen! Ik was blij dat ik ze had. Het hotel in Moshi was ook prima voorelkaar, en de transfer van vliegveld en retour...

Ik wil jullie ook bedanken voor het mede mogelijk maken en sowieso voor de snelle reacties op mijn mailtjes. Mocht ik ooit weer eens naar Afrika/ Tanzania gaan voor een safari of Zanzibar zal ik zeker jullie site raadplegen!

Met vriendelijke groet,

Jeltsje, Nederland


Verken Zuid Afrika
we zijn vandaag teruggekomen na een top vakantie!

We zouden hem zo weer over doen. Top groep, top begeleiding en natuurlijk mega leuke dingen gedaan en gezien!

Groetjes,

Marieke, Nederland


Oost Afrika Avontuur - zuid
Ik heb een geweldige tijd in Afrika gehad. De rondreis was een hele fijne manier om in een korte tijd veel van Afrika te kunnen zien! Ik ben op prachtige plekjes geweest, in het gezelschap van leuke mensen.

Super dus!

Vriendelijke groet,

Britt, Nederland


Oost Afrika Avontuur - zuid
De vakantie was geweldig, een hele ervaring.

De reisleider (Ray) en de chauffeur waren ook geweldig, leuk, gezellig en als er iets was lost Ray het wel op. Ray tevens een goed kok, zeker gezien dat hij na elke dag nog even moet koken voor een man of 20. De sfeer in de  gehele groep was ook uitstekend.

Het weer was erg goed, op de Serengti en de Ngorongoro krater was het erg heet. Ook op Zanzibar, Dar es Salaam en South Luangwa erg heet. Verder een paar keer ’s avonds regen gehad voornamelijk in Malawi en één keer overdag, maar toen zaten we toch de gehele dag in de truck.

Het mooiste was toch wel de Serengeti en de Ngorongoro krater. In een tent midden in het wildpark en op de campsite van de Ngorongoro krater ’s nachts de buffels rond de tent, wel geen oog dicht gedaan. Hier veel gezien hyena’s, teetahs, leeuwen, panters, olifanten, giraffen, neushoorns (in de Ngorongoro), nijlpaarden en uiteraard grote kuddes met zeebra’s, wildebeesten en buffels. Tevens het uitzicht op de Ngorongoro krater is spectaculaire.

South Luangwa National Park ook erg mooi. Zeker de avond game drive was spectaculaire. De rangers hadden gehoord dat er wilde honden gezien waren, dus gas erop door het park in het donker. ’s Avonds ook nog een panter en nijlpaarden van dicht bij gezien en de zonsondergang aan de rivier was ook geweldig. Optional hadden hier ’s morgens ook nog een game drive gemaakt. Ook de campsite hier midden in het wildpark aan de rivier, geweldig.

Op Zanzibar en in Malawi even lekker uitgerust. Victoria Falls was mooi om te zien.

Het andere deel van de reis lijkt mij ook nog wel interessant. Namelijk van Victoria Falls naar Cape Town, misschien volgend jaar.

Met vriendelijke groeten,

Marc, Nederland


Oost Afrika Avontuur - noord
Ben net een paar uurtjes thuis, maar het was werkelijk een schitterende ervaring. Ben blij dat ik de tocht van onder naar boven heb gemaakt, want dan bouw je de hoogtepunten op. Heb er zelfs nog over gedacht om er 14 dagen achteraan te plakken, om o.a. naar de Gorilla Mountains te gaan, maar mijn budget reikte niet zo ver helaas. Baalde dat ik moest vertrekken gisteren, maar dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Wellicht over een paar jaar de Cape-Town / Vic Falls trip, daarvan heb ik foto's gezien van anderen, ook ronduit schitterend.

Bedankt voor jullie hulp, alles was prima geregeld.

Groeten,

Hans, Nederland


Kilimanjaro beklimming - Machame route
Het was GEWELDIG!!!! Het was een ervaring om nooit te vergeten.

Het klopt dat ik in de afdaling terug naar de parkgate ben gevallen. Het regende op dat moment zo hard zodat ik uitgegleden ben en op mijn knie ben gevallen. Met een beste wond op mijn knie ben ik toch doorgelopen. Ik ben gister hier terug in Nederland naar het ziekenhuis geweest en de conclusie was dat het eigenlijk gehecht moest worden. Binnen 6 uur moet er gehecht worden dus dat kon nu niet meer, het is opnieuw schoongemaakt en verbonden. Nu moet uit zichzelf genezen. Komt allemaal wel weer goed.

Met vriendelijke groet,

Jeroen, Nederland

P.S. Nog bedankt voor het regelen. Het was FANTASTISCH !!!!!!!!!


Kilimanjaro beklimming - Machame route
Wij hebben het inderdaad allemaal gered. Wel met hoofdpijn en sommige van ons met braken maar het ging goed. Het was fysiek niet zo zwaar als wel mentaal. Vooral die laatste dag. Het was het zeker waard om het een keer in je leven gedaan te hebben.

De verzorging op de berg was perfect; wij hadden een hele goede kok (John) en ongelooflijk wat hij kon op die branders van hem. Het ontbrak ons werkelijk aan niets. Tredo (de waiter) was heel leuk en gezellig, de gidsen (Immanuel, Pieter en Joshua) kwamen heel goed over; heel rustig en verstandig.

Wat ook veel indruk maakte was het lied wat ze voor ons zongen op de laatste dag. Ontzettend leuk en we hebben dat erg gewaardeerd.

Al met al was het een onvergetelijke ervaring voor ons allemaal. Onze hartelijke dank voor al jullie inspanningen!

Groeten,

Familie Hes, Nederland


Kilimanjaro beklimming - Lemosho route
Ha! Inmiddels weer op aarde ;-) We hebben een fantastische reis gehad! Ik ben blij dat we de Lemosho route hebben gelopen. Uiteindelijk met 11 porters en 2 gidsen. Het was ondanks onze voorbereidingen een enorm heftige klim en zeker niet voor watjes …

Jullie nog veel dank voor alle ondersteuning.

Hartelijke groet,

Esther, Nederland


Verken Zuid Afrika
Het was erg mooi en we hebben zeker genoten. Veel mooie herinneringen gaan mee naar huis. De overland crew was super. Frank was onze chauffeur, Cardi onze guide en Eon de trainee die mee was. Ontzettend vrolijke, leuke mensen die het ons graag naar de zin willen maken en niks te gek voor is. Ze hebben zelfs een dagtrip voor morgen voor ons geregeld terwijl de tour met hun al klaar is. De locaties waar we verbleven waren erg mooi en er werd iedere dag met verse producten gekookt. Op alle vragen was er een antwoord en ze hadden de kennis zeker in huis en werd verder genoeg verteld.

Vriendelijke groet,

Emiel en Kim, Nederland


Kilimanjaro beklimming, Safari en Zanzibar
Ik heb een geweldige reis gehad in Tanzania.Het begon allemaal met het Kilimanjaro avontuur. De organisatie was echt super geregeld. Je hoefde je echt alleen maar op het lopen te focussen. Dat was maar goed ook, want de beklimming was behoorlijk pittig. Na de 3e wandeldag had ik zware hoofdpijn en zat ik er echt doorheen. Ik dacht echte dat het Kilimanjaro avontuur ten einde was. Wonderbaarlijk genoeg herstelde ik heel goed, waardoor ik toch de top heb weten te bereiken. Het was echt een hele gave ervaring. Het landschap tijdens de beklimming is prachtig. Het is ook erg indrukwekkend om te zien wat de porters allemaal mee de berg op sjouwen. We hadden ook een erg leuke groep. Ik vond het echt een prachtig avontuur. En het gaf een enorme voldoening dat ik uiteindelijk toch de top heb weten te halen.

Na dit avontuur begon direcht de safari. Ook de safari was een hele mooie ervaring. Het was absoluut wat ik van een Afrikaanse safari had verwacht. We hebben enorm veel wilde beesten gezien. We hebben de big five en nog veel meer gezien. We hadden onder andere het geluk om een luipaard van heel dichtbij te spotten. Ook hebben we een troep leeuwen gezien die van een buffel aan het eten waren. Het was ook erg leuk om in de wildparken te overnachten. Dit maakt het een extra mooie ervaring. Ook nu hadden we een erg leuke groep, waardoor de safari ook erg gezellig was.

De laatste week heb ik een heerlijk verblijf gehad op Zanzibar. Flame Tree Cottages was de perfecte plek om heerlijk te relaxen na de eerder avonturen. Ik heb deze laatste week dan ook niet al te veel gedaan. Na dit rustmoment zat de prachtige reis er al weer op. Vanauit de Kia Lodge kon ik nog even genieten van het uitzicht op de Kilimanjaro.

Zoals ik hierboven al meldde was de reis erg goed geregeld. Vanaf het moment dat ik op Kilimanjaro airport aankwam was alles voor me geregeld. Het was steeds duidelijk waar ik wanneer moest zijn en ik werd ook steeds opgehaald volgens afspraak. Alleen op Zanzibar werd ik een half uur te laat opgehaald, maar dat kwam door een verkeersopstopping vanwege een ongeluk. Voor de beklimming en voor de safari hadden we een erg duidelijke briefing. Bij de Kilimanjaro was ook de verhuur van de slaapzak etc. goed geregeld.

Ook de safari was erg goed geregeld. Net als op de berg hadden we ook hier een goede kok, waardoor we lekker te eten hadden. Al met al heb ik een super reiservaring opgedaan in Tanzania.

Ik wil ShapShap Reizen en partners bij deze bedanken voor de goede organisatie van de reis. Ik zal ShapShap Reizen zeker aanbevelen mocht ik mensen spreken die naar Tanzania willen reizen.

Bram, Nederland


Kilimanjaro beklimming en Safari
Hoi Lizza en Japie,

Het was een prachtige reis en superbelevenis!! Inderdaad de top bereikt en daarna ook nog de big 5 gezien en de rest natuurlijk!

Nu weer thuis lekker aan het bijkomen en nagenieten! Ik heb de foto van de top met jullie banner bijgevoegd :) en nog een paar foto's van de safari. Was een superervaring!

Groetjes

Petra, Nederland


Zuidelijke circel
We hebben het enorm goed gehad! Wat een prachtige reis! Alles heel goed gegaan en we hebben met z'n 4-en zo genoten! Het was pittig maar toch ook heel goed te doen. Zoveel hoogtepunten, dag na dag beleef je iets moois. Goede organisatie en alles klopte volgens de beschrijving en we hadden ook inbreng om het schema iets aan te passen en nog een excursie naar 1 van de eilanden van de Bazaruto Archipel (snorkelen) te maken. Geweldig ook. We zullen deze reis in ons hart koesteren... zo naar uitgekeken en nu zo geraakt door Afrika. Smaak naar meer... Dank ook voor jullie mailtjes, support en alles!

Familie Hagen, Nederland


Kilimanjaro beklimming
Vanochtend teruggekomen in het hotel en alles is prima verlopen en de hike naar de top is geslaagd. De nacht wandeling naar de top was zwaarder dan gedacht, vooral vanwege de hevige sneeuwstorm tussen middernacht en 5AM, maar de sneeuw gaf wel beter grip dan t gruis dat je normaal op een vulkaan op die hoogte vindt. Wel jammer dat vanwege de aanvang van t regenseizoen het uitzicht vaak beperkt was tot de binnenkant van een wolk, maar de onbewolkte momenten die we hebben gehad was t uitzicht spectaculair.

Goed van die extra acclimatisatie dag in Karanga, om beter van die laatste dag te genieten en ook om een korte acclimatisatieklim te maken naar 5000 mtr in de late ochtend voor de toppoging. De service van de vriendelijke crew was prima, het eten erg goed en uitgebreider dan gedacht, airport transfer en hotel goed.

Al met al een prima trip en een aanrader.

Wel bedankt voor de service  en wie weet tot een volgende klauterpartij ergens in de wereld.

Met vriendelijke dank en groet,

Peter, Nederland


Kruger, Swaziland en Lesotho
Helaas zit onze reis erop sinds gisteren. Het was gewoonweg super!!!!! Een vakantie om nooit meer te vergeten. Onze eerste maal in Zuid Afrika maar we komen terug om de Garden Route te bezichtigen want nu was het tot aan Port Elizabeth. De accommodaties waren in orde ook in Swaziland en Lesotho waar het toch niet zo evident is. De afwisseling om ook eens in een wat nog betere accommodatie te slapen ervaarden wij als zeer prettig. We hadden een zeer aangenamen en leuke groep en hadden Duitsers, Spanjaarden, Argentijnen en Italianen. De verplaatsingen met de truck was ook een meevaller. Goeie gids en tevens uitstekende kokkin amaai wat lekker wat ze allemaal bereidde, en onze chauffeur heeft ons veilig geloost door de lange afstanden. Het programma was zeker héél goed gevuld want elke dag héél vroeg uit de veren maar de moeite om al dat schoons te zien wat Zuid Afrika te bieden heeft.

Met een hart vol boordevolle vertellingen en herinneringen gaan we zeker nog mee met jullie ShapShap.

Sabine en Dominique, België


Kaapstad naar Vic Falls
Onze reis Kaapsatd - Vic Falls 23/6 was een fantastische ervaring!! Dank je wel voor de goede info vooraf waardoor we voor deze reis hebben gekozen. Mede ook dankzij de goede reisbegeleiding van Joel en Gerhardt (jullie goede vriend Gerhardt).  Zij waren echt helemaal top. Ik heb ze ook met de hoogste score beoordeeld in het evaluatieformulier! Zij ware ook zo goed op elkaar ingespeeld. Gaven veel info over de verschillende landen en waren altijd in een goed humeur. Zij hebben hun passie voor Afrika wel aan ons overgedragen.

De groep was helemaal goed - met een divers gezelschap: een ouder echtpaar uit Zuid-Afrika met veel verhalen over de Apartheid; een aantal tienermeisjes die vrijwilligerswerk in Kaapstad deden; een Duits gezin met 3 kinderen; een aantal vrouwen tussen 30-40 jaar. Het was erg gezellig. Iedereen had wel iemand met wie hij/zij kon opschieten. Iedereen stak zijn handen uit de mouwen en het liep, dankzij de leiding, op rolletjes.

Wij hebben zoveel indrukken opgedaan dat wij echt even 1 week hebben nodig gehad om te acclimatiseren in NL:) Alles is hier zo groen en schoon. Dat wordt nu sparen voor een volgende reis....

Warme groet,

Familie van Roemburg, Nederland


Kilimanjaro beklimming - Machame route
Wat een avontuur, de beklimming van de Kilimanjaro! Het is een ongelooflijk avontuurlijke, wat barre tocht en niet zonder risico’s voor diegene die onvoorbereid of eigenwijs deze berg beklimmen. Maar dan heb je ook wat: absoluut één van de top-10 outdoor avonturen wereldwijd! Wij deden het van 29/6 tot 4/7 over de Machame route. Met een kleine groep van 4 (en later 3, na het al snel uitvallen van één medereiziger) en niet minder dan 17 begeleiders (gidsen, kok, dragers etc.); die heb je overigens ook écht nodig.

Allemaal prima georganiseerd door ShapShap Reizen en de lokale partner. Great value for money! En dit alles op prettige en persoonlijke manier begeleid door Japie en Lizza. Alle vragen die in de aanloop naar boven kwamen (en dat zijn er dan toch wel een paar als je je aan het voorbereiden bent), werden prompt en persoonlijk beantwoord. En de keuze voor de lokale operator en de algehele opzet is gewoonweg prima. Het was allemaal erg prettig. Petje af! Al met al heel veel succes met jullie onderneming!

Peter Jan en Berthe, Nederland


Kaapstad naar Nairobi
Het was super! Goed geregeld. Fantastisch eten.. En de uitzicht: onbeschrijfelijk! Een super ervaring. De nationale parken waren zo mooi en alle dieren... Dacht dat ik al het een en ander had gezien en toen kwamen we van de Ngorongoro krater in de vallei naar Serengeti.. Of je op een andere planeet aankwam. Zoveel dieren gezien en de natuur is nog zo mooi. Dat zoiets nog bestaat op deze planeet. Het was bijna een teleurstelling om weer in de bewoonde wereld terug te komen.

Adeline, Nederland


Kilimanjaro via de Machame route
Vandaag net weer terug uit Tanzania met heel veel mooie herinneringen! De Kilimanjaro was wel het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk. Ik vond het goed te doen, alleen de 5de dag naar de top was zwaar. Het was die avond begonnen met sneeuwen, dus toen we begonnen met lopen lag er al 30 cm sneeuw! En we hadden een ijzige sneeuwige wind die in ons gezicht blies. Echt zicht hadden we niet en ik kon alleen maar bedenken dat ik naar boven moest. Na verloop van tijd geen idee meer hoelang, hoever of hoe hoog we waren. Maar ik heb het gered! De begeleiding was goed geregeld. En ik heb veel aan jullie voor informatie gehad. Bedankt voor jullie belangstelling en verzorging.

Heidi, Nederland


Kilimanjaro beklimming + Safari + Zanzibar
Bedankt voor de wensen! Sedert deze ochtend terug van reis en het was een enorme ervaring! Belangrijkste van de beklimming is dat ik de top heb gehaald ondanks héél slecht geweest door hoogteziekte. Maar het was een enorme ervaring die ik voor geen geld had willen missen! Alles goed georganiseerd, alsook de verschillende transfers van en naar de luchthaven! Ook in Zanzibar een hotel dat volledig aan mijn wensen voldeed! Kortom, niks dan positief nieuws! Bedankt om alles zo vlot te regelen! Dikke pluim voor jullie en jullie partner in Tanzania!

Wim, België


Kilimanjaro beklimming + Op maat gemaakte reizen
Udo: Het is zeker een fantastische ervaring geweest. We zijn allebei tot ons uiterste moeten gaan, maar we hebben het gehaald! De reis en de tocht was goed geregeld... We hoefden nergens achteraan te gaan.

Ralph: Na de zware, geweldige uitdaging en de top te hebben bereikt van de Kilimanjaro heb ik ook ontzettend genoten van de indrukken qua natuur, mensen, en dieren tijdens mijn reis Serengeti - Zanzibar Zuid. Serengeti en Ngorongoro zijn een indrukwekkende belevenis, waarna het snorkelen, relaxen en lekker eten en drinken op het strand van Zanzibar een super mooie afsluiting van zo’n reis is.

Voor toekomstige op maat gemaakte reizen zullen jullie zeker van ons horen.

Udo en Ralph, Nederland


Zuidelijke cirkel
De vakantie was in een woord: Awesome! Ik had een erg leuke groep bestaande uit 8 Australiërs, 2 Zwitsers, 2 Duitsers, 2 Fransen en 2 Schotten waar ik ook nog wat leuke vakantie adresjes aan over heb gehouden. Iedereen was lekker enthousiast en actief.

Verder heb ik ook nog de big 5 gespot tijdens game drives (maar liefst 4 luipaarden!), lion walk gedaan en heb ik de gorge swing gedaan. Het eten was erg goed en er was niks wat onze gids (Hupu) niet wist. Verder vond ik Afrika ook erg indrukwekkend wat betreft de locale bevolking (die kunnen met bijna niks toch gelukkig zijn) en de mooie natuur en wildlife. Het was wel jammer dat we in Mozambique last hebben gehad van het regenseizoen en de nogal wilde oceaan, de meeste en belangrijkste excursies waren afgelast maar dat mocht de pret niet drukken.

Ruud, Nederland


Ontdek Mozambique
Was een geweldige reis, vreselijke heimwee nu ik weer in ons grijze Nederland ben! De reis was goed verzorgd, werd goed begeleid door een zeer ervaren chauffeur en een goede kok. De stranden van Mozambique waren mooi en het hoogtepunt van de reis was het bezoek per dhow aan de Bazaruto Islands. Enige minpuntje was soms toch wel lange dagen in de truck en sommige kampeerplekken waren wel wat groot en lawaaierig, zou liever voor de wat kleinere lodges gaan indien mogelijk. Maar verder, echt super! Kijk al weer uit naar een nieuwe reis!

Jeannette, Nederland


Kilimanjaro + Safari
Het was een geweldige reis, de afwisseling van safari en de Kilimanjaro was perfect. De Kili beklimmen was wel erg zwaar maar werd beloond met een schitterend uitzicht op de gletsjer. Het bord bovenop de Kilimanjaro is nu een ShapShap sticker rijker! Bedankt voor de goede organisatie... (Frans)

Ik ben het helemaal eens met Frans, alles liep gesmeerd, de beklimming was zwaar maar we hebben de top gehaald dus dan zijn alle ontberingen snel vergeten. We hebben de sticker geplakt, hopelijk blijft hij een tijdje zitten, was nogal koud daarboven... (Douwe)

Frans en Douwe, Nederland


Kruger, Swaziland en Lesotho
De reis in Afrika was een fantastische ervaring. Voornamelijk het rondtrekken met een klein internationaal gezelschap was verrijkend. De mix van nationaliteiten, talen, leeftijd, geslacht geeft een surplus aan de reis. Het avontuurlijk karakter schept na een paar dagen reeds een hechte band tussen de deelnemers. Kortom een volgende reis in zuidelijk Afrika gebeurt opnieuw op dezelfde wijze. De reis was een goed geheel. In Blyde River Canyon, Swaziland en Lesotho mooie vergezichten en natuur, in de parken wilde dieren en in St.Lucia en Drakensville de ongerepte natuur geven een goede kijk op het mooie Zuid-Afrika. Ook een dikke proficial aan ShapShap voor de correcte informatie vooraf. Wij denken eraan om voor de volgende reis  'Kaapstad naar Vic Falls' te overwegen...

Ludo en Fred, België


Verken Zuid Afrika
Onze Zuid Afrika reis was gewoon fantastisch en zeer goed te doen zelfs in camping op onze leeftijd!!! Vanuit Johannesburg zijn we vertrokken met de truck richting Kruger, met 15 deelnemers en 3 gidsen. De sfeer zat er snel in bij het internationaal gezelschap, meestal enkelingen, maar ook vriendinnen en koppels van gemiddeld tussen de 40 en 50 jaar, die allen klaar zijn voor de reis van hun leven. Dagelijks was er een hoogtepunt, de meeste sliepen in lodges en wij hebben de tent volgehouden tot het einde, zonder spijt (eenmaal in Lesotho hebben we een upgrade genomen omwille van de koude nachten) - de tent was snel opgesteld en afgebroken, en wij sliepen steeds aan de truck. In Durban verlieten 5 personen de reis, maar kwamen er 5 bij (niet te geloven allemaal Vlamingen allen ouder dan wij!!!! (sliepen wel in lodges).

In port Elisabeth kwam er een koppel Australiers bij, onze leeftijd en ook in de tent, dat vonden we super want algauw bleek dat we het zeer goed met elkaar konden vinden. We kregen echt waar voor ons geld, een goede chauffeur gids, een kok met helper die steeds opnieuw een gezonde gevarieerde maaltijd op tafel goochelde (regelmatig was er een toiletstop, en mogelijkheid om drank of snoep te kopen, en de gids ging steeds gewillig in op vragen zoals bijv stoppen aan een geldautomaat enz....). Wij zijn wel gewoon om te reizen met een rugzak, maar vonden deze formule veel gemakkelijker en zorgelozer, we hebben amper onze rugzak op de rug gevoeld. We zijn pas gearriveerd na nog 2 nachten Kaapstad, maar wou jullie direct laten weten hoe tevrede we zijn.

Daniel en Annemie, België


Kilimanjaro beklimming en Tanzania lodge safari
Samen met mijn zoon Jean-paul de Kilimanjaro beklommen via de Marangu route. We hebben vooraf in ons Marangu hotel een prima briefing gehad, we waren op alles voorbereid. Een begeleidingsteam bestaande uit 11 personen heeft ons met raad en daad bijgestaan. Gidsen weten precies waar ze mee bezig zijn. Eten, drinken en slapen was alle dagen prima verzorgd. Tot 5500 m ging het voor ons alle drie voortvarend en toen sloeg de hoogte-ziekte toe...des te groter is de vreugde wanneer je dan puur op karakter de top weet te bereiken!

Met dank aan mijn zoon en de professionele begeleiding vooraf leek pole, pole voor mij niet van toepassing, maar de laatste 400 meter was het bij mij super-pole. Geluk gehad met weersomstandigheden. Sneeuwstorm kwam pas toen we aan de (verschrikkelijke) afdaling begonnen. Ik heb nog nooit zo naar Kibo-hut verlangd. Al met al mijn zwaarste inspanning ooit, maar het was “supergeweldigfantastisch”.

De lodgesafari was eveneens goed verzorgd. Wederom goede informatie vooraf. Onder begeleiding van onze perfecte chauffeur/ gids, hebben we dat beleefd en gezien wat we vooraf gehoopt hadden. Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongoro Crater, wat een geweldige parken. De lodges waren van alle gemakken voorzien. Al met al, wij hebben echt genoten. Deze “once in a lifetime” ervaring zal ons voor altijd bijblijven.

Jo en Jean-Paul, Nederland


Verken Zuid Afrika en Kaapstad naar Vic Falls - 42 dagen!
We hebben met volle teugen genoten van onze reizen- beide waren fantatisch! Wanneer je zulke mooie plekken te zien krijgt en zulke ongelooflijke dingen meemaakt, leef je pas echt! Zoveel gezien, zoveel mensen ontmoet... onvergetelijk! Ook wil ik jullie nogmaals bedanken voor de snelle antwoorden op al onze vragen!  Moest er ooit iemand vragen naar een goede reisorganisatie, dan zijn jullie nummer 1 op ons lijstje! Heel erg bedankt!!

Jolien en Anne-Sophie, België


Kilimanjaro en Zanzibar
We hebben een fantastische vakantie gehad! En inderdaad na 4,5 dag Uhuru Peak bereikt! We hadden een groep van 7 waarvan 1 het helaas niet de top bereikt heeft. Het was erg mooie en uitdagend ervaring. Iedereen van onze groep had last van hoogteziekte, maar gelukkig in milde mate. We waren erg onder de indruk van de Kilimanjaro, maar ook van Zanzibar. Alles was perfect geregeld en we zijn zeer goed ontvangen in Casa del Mar, we hebben zelden zulke betrokken mensen meegemaakt. Erg bedankt voor jullie moeite en hopelijk tot een volgende reis!

Elise en Bart, Nederland


Kilimanjaro beklimming, Tanzania Safari en Zanzibar
Het was gewoonweg fantastisch! Van het begin tot het eind. Op de kilimanjaro heb ik helaas de 3de dag hoogteziekte gekregen, en de 5de dag ben ik teruggekeerd. Dit maakt er echter de belevenis niet minder op. Ik heb ervan genoten. Rudy heeft het helemaal gehaald tot op de top. De safari was zoals het moet: we hebben de big 5 (en nog veel meer) gezien. Overweldigend gewoon! Zanzibar was dan weer de perfecte afsluiter om in stijl al het moois te verwerken. Onze complimenten voor jullie perfecte organisatie. Perfecte mix tussen inspanning, verwondering en uitrusten. Wij zullen jullie zeker overal aanbevelen...

Rudy en Ann, België


Zanzibar en Serengeti
Onze reis was super en heeft aan al onze verwachtingen voldaan! We hebben gekregen wat we wilden: wilde dieren inclusief  de "big five" gezien en nog veel meer; avontuur; cultuur, maar ook nieuwe internationale kennissen opgedaan. Ook de "bush-kitchen" was helemaal te gek en er was ruim voldoende eten voor iedereen. Ook vervoer van en naar de luchthavens was goed geregeld en ook de overnachtingen waren prima. Al met al reden om zo'n reis vaker te doen. Veel dank aan jullie en tot de volgende keer.

Paul en Fabian, Nederland 


Zuid Afrika, Swaziland en Lesotho - Hotelreis
Net terug gekomen van een geweldig rondreis! Wat een mooie, indrukwekkende en een-om-nooit-meer-te-vergeten-ervaring. De big 5 gezien, spannend maar wel erg mooi! Het krugerpark was super! We hadden een leuke groep van 15 personen uit verschillende landen, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Australie. We hadden fantastische begeleiding tijdens de reis, alles was tot in de puntjes geregeld! Ook de accomodaties waren perfect, leuke afwisseling van hutjes en gezellige huisjes tot mooie hotels. Zeker een reis om nooit te vergeten, en hopelijk komt het er van om nog eens terug te gaan!! Lizza en Japie, bedankt voor jullie hulp tijdens de voorbereiding van onze reis! Top!!

Danny en Nienke, Nederland  


Kilimanjaro beklimming en Tanzania safari
Ik heb genoten van de Kilimanjaro, de route was prachtig en de groep was erg leuk en de begeleiding was super goed geregeld. Het is me meegevallen en ik heb echt lopen genieten, nergens geen last van gehad. We hebben ontzettend veel lol gehad. De hele groep waarmee ik klom was Duits maar dat ging prima, onderweg veel nieuwe kennissen opgedaan uit alle landen en ik ben vast van plan om nog een x te gaan. Kok op Kilimanjaro was goed, heb me verbaast over alles wat hij voor ons klaar maakte en hoe goed alles smaakte.

Safari was goed geregeld, John is een goed chauffeur die echt zijn uiterste best heeft gedaan om ons zoveel mogelijk te laten zien. John wist veel van de natuur, kende de wegen goed en was scherp in het spotten van de dieren. Mijn vakantie samengevat : Prachtig 100 % genoten!!!!!!!!!!!!!

Annette, Nederland


Kilimanjaro beklimming
Wel, het was een schitterende ervaring! Ik heb de top bereikt om 6u20 en heb mijn certificaat. Alles was perfect en ik ben zelfs door Achiem gevraagd of ik eventueel tourleider zou willen worden omwille van mijn enthousiasme! Maar dat is voor later. Uiteraard zullen veel van mijn vrienden vragen achter deze reis en ja ik stuur hen door naar ShapShap.

Najim, België


Kaapstad naar Victoria Falls
Voor de reis zijn we drie dagen in Kaapstad geweest, helemaal super!! De reis was echt helemaal geweldig!!!! We waren met 16 personen, 6 Duitsers, 2 Zwitsers, één Australiër, met ons erbij 4 Nederlanders, één Zweed, één Belg en één persoon uit Zuid Afrika. De jongste was 23, de oudste 69. Wat hebben we veel gezien en gedaan, echt helemaal top! We zijn al aan het bedenken wanneer we weer gaan. De Okavango Delta, de Himba's, Chobe, al die mensen en dieren, echt helemaal geweldig. De groep was heel leuk en gezellig en de leiding was ook prima. We gaan vast en zeker nog een keer een reis boeken, want op deze manier reizen is ons goed bevallen. Je ziet heel veel er wordt veel verteld en je komt echt bij de highlights, maar ook bij iets minder bekende dingen die zeker de moeite waard zijn. Wij zullen jullie zeker aanraden. We hebben namelijk ook veel andere reisorganisaties gezien, maar voor ons springt jullie er toch bovenuit. Goede spullen en trucks en goed verzorgd. Dus namens ons drieën, heel erg bedankt!!!

Suzanna, Jeroen en Josien, België


Kilimanjaro Beklimming en Serengeti Safari
Uhuru Peak zat er echt niet meer in. De pijp was echt helemaal leeg. Desalniettemin een geweldige ervaring, maar hoogte is niet echt mijn ding ben ik wel achter. De rest van de vakantie was ook erg leuk. Fijne groep ook. Met name de Serengeti was super. Was echt voor herhaling vatbaar.

Bedankt voor alle goede zorgen en voorbereiding. Jullie zijn echt een topkeuze geweest!

Als ik van mensen weet, die een reis gaan plannen naar een door ShapShap aangeboden bestemming zal ik jullie zeker aanraden!!!

Hans, Nederland