Botswana Reizen l Botswana Safari Rondreis

Introductie
Botswana is een van de beste safari bestemmingen in Afrika. Tijdens deze reizen verkennen we de Okavango Delta, Moremi, Savuti, de Makgadikgadi Zoutvlaktes en natuurlijk Chobe.

Deze safari rondreis start en eindigt in Johannesburg, Zuid-Afrika. We bezoeken ook de Bosjesmannen in de Kalahari en de wereldberoemde Victoria Falls in Zimbabwe.

Inbegrepen hoogtepunten: Kalahari - Wandeling met Bosjesmannen, Okavango Delta prive kamp, Okavango boot trip en Mokoro, Wandelsafari's, Nationale Parken, Safari's in open voertuigen in Nationale Parken, Kamperen in het wild, Makgadikgadi Zoutvlaktes, Chobe Rivier boot cruise, Victoria Falls National Park 

  • Deze reis wordt in twee varianten aangeboden:

1. Kamperen: Cliënten overnachten voornamelijk in comfortabele tweepersoons koepeltenten, met ingebouwde muskietennetten en natuurlijk een kampeerbed/ stretcher… en een aantal keer wordt overnacht in budget kamers. Zie onderstaand de beschrijving.

Gedetailleerd tourdossier

2. Hotel/ Lodgereis: Cliënten overnachten in comfortabele tweepersoons kamers of permanente safari tenten, meestal met eigen badkamer. Klik op de link hiernaast.

  • Algemeen:

Hoeveel: vanaf € 2195
Hoe lang: 16 dagen
Groepsgrootte: 17 cliënten max
Accommodatie: 11 nachten kamperen, 2 nachten cabin, 2 nachten lodge
Startpunt: Johannesburg, Zuid Afrika
Eindpunt: Johannesburg, Zuid Afrika
Maaltijden: Zoals hieronder aangegeven
Landen: Zuid Afrika, Botswana, Zimbabwe
FreeCurrencyRates.com

Inclusief in de prijs: Accommodatie en maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, vervoer, geregistreerde gidsen en geselecteerde activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief: Vluchten, alle zaken van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs, fooien en optionele activiteiten etc.

  • Dag tot dag beschrijving l Botswana Reizen

Dag 1 Johannesburg - Kalahari
Onze Botswana reizen vertrekken vanaf de lodge in Johannesburg om 6.30 uur en gaan op pad naar de grens met Botswana dichtbij Lobatse. Nadat we eenmaal de douane-formaliteiten hebben afgerond rijden we door een gebied met een belangrijke historie en vervolgens naar de uitgestrekte Kalahari vlaktes. We leggen vandaag behoorlijk wat afstand af voordat we bij ons kamp voor vannacht aankomen bij Kang. Als we eenmaal onze tenten hebben opgezet maken we een korte wandeling in het omliggende bosveld.
Maaltijden: Lunch en diner op eigen kosten
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Mooie rit door het noordwesten van Zuid-Afrika, het oversteken van de grens met Botswana, Kalahari Woestijn, Jwaneng - de rijkste diamantmijn ter wereld, Korte wandeling in de Kalahari. 

Dag 2 Kalahari bushmen
We staan vroeg op om te genieten van een spectaculaire Kalahari zonsopgang, voordat we een uitgebreid ontbijt nuttigen. Vervolgens rijden we naar het stadje Ghanzi. Ghanzi is het leefgebied van een aantal van de laatste traditionele Bosjesmannen en hier zullen we dan ook meer leren over het leven van deze fascinerende mensen. 

We zullen hier ook een wandeling in het bosveld maken, begeleid door Bushmen. Op die manier leren we meer over hun leven en zij leren ons hoe ze overleven in dit ruwe klimaat. We leren bijvoorbeeld over hoe ze jagen, waarin ze geloven, en hoe ze water vinden. We overnachten op een stuk grond wat het eigendom is van en beheerd wordt door lokale mensen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Begeleide boswandeling door de Bosjesmannen (San), Meer leren over het zoeken naar water en de Tsamma meloenen, Oude geloofssystemen en goden van de Bosjesmannen. 

Dag 3 - 5 Okavango Delta
De Okavango, een gigantische rivier die uitmondt in de zanderige vlaktes van de Kalahari, is een van s’ werelds weinige binnenlandse delta’s en is een uniek ecosysteem welke een thuishaven is voor een grote variëteit aan dieren en planten. We beginnen onze reis in de Delta, waarbij we met een motorboot naar ons kamp worden gebracht. We spenderen hier drie nachten in de wildernis en verkennen het gebied te voet en per mokoro (een traditionele uitgeholde boomstam). Er is ook tijd om te ontspannen en te genieten van de sereniteit van deze omgeving.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Optionele activiteiten: Mooie helikoptervlucht over de Delta
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Transfer per motorboot in de Okavango Delta, Privé eiland, Begeleide wandelsafari’s in de Delta met een lokale Motswana gids, Mokoro trips in de Delta, Cruise tijdens zonsondergang.

Dag 6 Okavango - Maun
We keren vandaag vroeg terug per motorboot naar onze truck. In de middag arriveren we in Maun, waar we kort stoppen om inkopen te doen voor de komende dagen.  Vervolgens rijden we de korte afstand naar de lodge om ons op te frissen voordat we dineren. De lodge ligt op de oevers van de Boteti River en biedt comfortabele accommodatie, een zwembad, bar en restaurant. U kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan een vlucht over de Delta op eigen kosten.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Optionele activiteiten: Mooie helikoptervlucht over de Delta
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Transfer per motorboot om de Delta uit te komen, Zonsondergang bij de Boteti rivier. 

Dag 7 - 10 Flexibel schema game reserve (Moremi/ Savuti)
We genieten van een uitgebreid ontbijt in de lodge en hierna bereiden we ons voor op het safari-gedeelte van de reis. Hoog gezeten op het goed-uitgeruste 4 X 4 voertuig rijden we de wildernis in, waarbij we onderweg afgelegen dorpjes passeren. We spenderen vijf dagen in Nationale Parken waarbij we de seizoensmigraties volgen.

Een voorbeeld van onze route zou als volgt kunnen zijn: starten in Moremi, waarbij we de eerste nacht kamperen dichtbij de bekende 3rd Bridge. Vervolgens rijden we noordelijk via Xakanaxa om dichtbij North Gate te kamperen. Dit gebied staat erom bekend dat het uitstekend voor safari is en we maken hier dan ook ochtend- en middagsafari’s.

Daarna gaan we naar Savuti, het gebied dat een veelheid aan safari-mogelijkheden biedt en een zeer actieve kampeerplaats heeft (verberg fruit voor de olifanten en vlees voor de hyena’s). De vegetatie verandert constant, van open vlaktes en palmbomen tot dichtbegroeide gebieden en Acacia bomen.

Afhankelijk van de omstandigheden in de nationale parken kunnen we ook het Central Kalahari Game Reserve bezoeken of het Makgadikgai Pans National Park. Elke nacht kamperen we in prachtige, afgelegen kampeerplaatsen waar geen tekenen zijn van andere mensen. 
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Safari’s in 4x4 open voertuigen tijdens 5 dagen, Privé kampen zonder hekken, Uitgebreide safari’s.

Dag 11 Maun
Onze laatste ochtend in de parken beginnen we met een safari onderweg terug naar Maun, naar het comfort van de lodge. Eerst stoppen we nog in het stadje en genieten we van de lunch, welke op eigen kosten is. In de middag en avond ontspannen we bij de lodge.
Maaltijden: Ontbijt, Diner
Optionele activiteiten: Mooie rondvlucht over de Delta.
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Safari terwijl we het park uitrijden, Bezoek aan Maun. 

Dag 12 Makgadikgadi Pans
Vandaag beginnen we ontspannen rondom de lodge en het zwembad voordat we genieten van een brunch. Vervolgens rijden we in oostelijke richting naar de spectaculaire Makgadikgadi zoutpannen. Naast de contrasterende landschappen staan de zoutpannen bekend om haar vele vogels en andere dieren die zich hebben aangepast aan het leven in de woestijn. Zonder de dieren te storen rijden we naar onze afgelegen kampeerplaats.

Hoewel we tenten opzetten, moedigen we iedereen aan om vanavond te slapen onder de sterrenhemel. Met een gebrek aan kunstmatig licht in dit gebied is dit de perfecte locatie om sterren te bekijken en de gids kan u meer vertellen over de constellaties aan de hemel.
Maaltijden: Brunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Afgelegen kampeerplek aan de rand van de zoutpannen, Nacht onder de sterren (als het weer het toelaat), Sterren kijken.

Let op: als de zoutpannen niet toegankelijk zijn voor een overnachting, dan maken we gebruik van een andere accommodatie in dit gebied.

Dag 13 Chobe River - Victoria Falls
We rijden in noordelijke richting en verlaten de leegte van de zoutpannen onderweg naar de machtige Chobe River. Het Chobe gebied staat bekend om de grote kuddes olifanten en andere dieren die komen drinken in de rivier. In de middag genieten we van een uitgebreide bootcruise. Na de bootcruise steken we de grens over en reizen we door naar de lodge in Victoria Falls welke centraal gesitueerd is en zich op loopafstand van de watervallen en andere attracties bevindt.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Chobe National Park - vooral olifanten, Uitgebreide bootcruise op de Chobe rivier - nijlpaarden, krokodillen en riviervogels. 

Dag 14 Victoria Falls
We worden wakker in de avonturenhoofdstad van Afrika, waar we de indrukwekkende Victoria Falls, "Mosi o Tunya ", “The smoke that Thunders” zullen bezoeken. Nadat we dit prachtige wereldwonder hebben bezocht wachten er nog andere attracties en activiteiten op ons.  Met een vliegtuigje over de watervallen vliegen of een boottrip op de Zambezi rivier, White Water Rafting of Bungee Jumping: het is allemaal mogelijk op eigen kosten. We spenderen hier twee nachten. Vanavond gaan we dineren in een lokaal restaurant (op eigen kosten). 
Maaltijden: Ontbijt
Optionele activiteiten: Mooie helikoptervlucht, White Water Rafting, Bungee Jump, etc.
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Victoria Falls National Park, Entreegeld om de watervallen te bekijken.

Dag 15 Victoria Falls - Francistown
Degenen die de 15-daagse reis geboekt hebben, vliegen vandaag terug en de overige mensen gaan terug naar Botswana om af te reizen naar Francistown. Vanavond kamperen we voor de laatste keer, waarbij we genieten van de Afrikaanse sterrenhemel. 
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Inbegrepen hoogtepunten/ activiteiten: Laatste mogelijkheid om wilde dieren te zien onderweg naar Francistown, Mooie rit van Zimbabwe naar Botswana. 

Dag 16 Francistown - Johannesburg
We steken de Limpopo Rivier over en keren terug naar Zuid-Afrika naar de lodge in Johannesburg. We arriveren hier vroeg in de avond. Indien gewenst, kunt u extra overnachtingen en transfers naar het vliegveld bij ons boeken.
Maaltijden: Ontbijt

Let op:  De dag tot dag beschrijving is bedoeld als een richtlijn. Avontuurlijke reizen zijn door hun aard onvoorspelbaar, door bijvoorbeeld het weerpatroon, de migratie van wilde dieren, condities van de wegen en nog vele andere factoren. Hierdoor kan het noodzakelijk zijn om de route aan te passen, zodat de client de beste reiservaring krijgt. Het is essentieel dat cliënten hierin flexibel zijn. 

Interesse in deze reis?


Services voor en na de reis
Om u te helpen met het plannen van uw reis kunnen wij onderstaande hotels voor en na de reis voor u boeken. Deze hotels zijn of het start- of het eindpunt van uw reis, of het ligt er zeer dichtbij. De hotels bieden ook transfers vanaf en naar het vliegveld. Voor informatie over de prijzen klikt u op "Hotels en Transfers" onderaan deze pagina.

De Botswana rondreis en safari met vertrek uit Johannesburg, Zuid Afrika

De Greenfire Lodge bevindt zich in Johannesburg. Deze prachtige rietgedekte lodge is het ideale start- of eindpunt van uw grote avontuur in Afrika. De lodge ligt dicht bij winkels, restaurants en banken ... en heeft een mooie tuin en zwembad ...