Top 5 adrenaline activiteiten in Afrika

Gepubliceerd op 28 augustus 2019 om 10:38

Wil je je tijd in Afrika opfleuren? Voelt u de behoefte ... de behoefte aan snelheid? Wil je je levendiger voelen en geniet je van de kick van adrenaline die door je aderen stroomt? Er zijn duizenden avonturen- en adrenaline activiteiten om uit te kiezen tijdens je verblijf in Afrika, maar hier is onze shortlist om je op weg te helpen.

1. Spring uit een vliegtuig in Namibië.

Parachutespringen is niet voor bangeriken. De adrenaline begint goed te pompen voordat je zelfs in het kleine vliegtuig stapt en de lucht in gaat. Er is geen ervaring nodig voor de eerste keer jumpers, omdat een professional op je rug wordt vastgebonden voor een tandemsprong. Zittend op de vloer van een klein, lawaaierig vliegtuig, geniet u van een spectaculair uitzicht over het zand van de Namib-woestijn beneden terwijl het het koude water van de Atlantische oceaan ontmoet. Net als je je vestigt, opent iemand de deur tijdens de vlucht en de lucht snelt naar binnen en je weet dat het tijd is! Paniek treedt op als je naar de wijd open kloof in de lucht wordt geduwd en je denkt bij jezelf - dit is gek !!! Nog een laatste gedachte - spring ik echt uit een vliegend vliegtuig - en de volgende seconde val je uit de lucht als een menselijke kogel! Probeer het. Het wordt leuk ;)

Parachutespringen in Swakopmund in Namibiƫ

2. Bungeejumpen in Zimbabwe.

Over vallen uit de lucht gesproken ... versnellen tot een topsnelheid van 220 km / u (rond 124 m / ph) terwijl je van een brug springt met wat aanvoelt als een klein elastiekje aan je enkels. Nu is dat een heel ander niveau van gek. En je zult er dol op zijn. Victoria Falls is de avonturen-hoofdstad van Zimbabwe met een breed scala aan activiteiten die het haar in je nek doen opkomen. Het meest 'enge' wat je kunt doen, is het springen van de eeuwenoude spoorbrug over de Batoka-kloof. De omgeving kan niet mooier zijn - de Victoria Falls achter je (een van de 7 natuurlijke wonderen van de wereld), Zimbabwe aan je rechterkant, Zambia aan je linkerkant en 128 m lager - de meeslepende Zambezi-rivier gevuld met krokodillen en nijlpaarden. 5. 4. 3. 2. 1. Bungeeeee. Wie doet er mee?

Bungeejumpen in Victoria Falls, Zimbabwe

3. Duiken met haaien in Zuid-Afrika.

Dat klopt, enkele van de meest dodelijke dieren ter wereld zijn hier te vinden in enkele van onze rivieren in Afrika. Het is het beste om ze te vermijden en rond te vragen voordat je in een oude rivier springt ... je wilt niet eindigen op een lunchmenu van krokodillen! Afkoelen in de oceaan kan ook een riskante aangelegenheid zijn. Enkele van de grootste en slechtste grote witte haaien zwerven door de wateren rond Zuid-Afrika. Het goede nieuws is dat je kunt genieten van een verfrissende duik in zee en van dichtbij en persoonlijk met de haaien in de veiligheid van een kooi kunt komen. In dit geval zul je echter in de kooi zijn en de haaien zullen daar in het diepblauwe zijn ... rondcirkelen ... proberen een weg te vinden in ... met kaken breed genoeg om je heel door te slikken!

Duiken met haaien rond Kaapstad in Zuid Afrika

4. Wildwaterraften in Oeganda.

De droom van elke adrenaline-junk. Wildwaterraften biedt een breed scala aan ervaringen, van plezier en ontspanning tot verspreide spreuken van witte knokkelpaniek en de gruwel van vasthouden voor een dierbaar leven! Probeer de machtige Nijl in Oeganda, dicht bij de oorsprong, waar deze nog steeds ruig en tuimelend is. Vergeet wat je op tv zag met de cruises op de Nijl in Egypte ... dit is precies het tegenovergestelde. Er zijn een aantal stroomversnellingen van categorie 5 die je gruis en vastberadenheid testen en je zult er snel achter komen waarom het "white" water rafting wordt genoemd! Veel experts beschouwen dit als de beste 1-daagse wildwaterrafervaring ter wereld. Snelle namen zoals Bujagali Falls, de Bad Place en 50-50 laten je je afvragen waar je je voor hebt aangemeld.

Raften op de Nijl rivier in Oeganda

5. Wandelsafari in Tanzania.

Er is niets heel leuk. Rondwandelen in de ongetemde wildernis van de Afrikaanse bush. Het is één ding om de dieren te bewonderen vanuit de veiligheid van een 4x4 safarivoertuig, maar het is een heel ander balspel wanneer je een stap buiten de deur zet. Plots sta je niet meer aan de top van de voedselketen ... je maakt deel uit van de voedselketen! Het ding is, je weet nooit wat je kunt verwachten ... of wat je misschien tegenkomt ... of wat je zou kunnen stalken! Een olifant kan je met de dood vertrappen, een neushoorn kan je spuwen, een leeuw kan je huid afscheuren of een krokodil kan je hoofd afhakken! Je weet het nooit. Gelukkig is er altijd een gewapende, getrainde, professionele ranger bij je om je uit de buurt van potentieel gevaar te houden, en als alles goed gaat, geniet je van een leuke wandeling aan de wilde kant en kun je op een dag je wilde verhalen delen met je kleinkinderen.

Wandelsafari in Tanzania

Voel je geïnspireerd?
Ga met ons mee op een van onze groepsreizen of privésafari's in Afrika.
Je zult het geweldig vinden!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.