De legendarische BIG 5

Gepubliceerd op 21 juni 2019 om 10:49

Er is geen betere plek ter wereld dan Afrika als het gaat om wilde dieren en safari's. Er zijn meer dan 1100 soorten zoogdieren, die miljoenen dieren op het continent vertegenwoordigen. Om je een idee te geven - als onderdeel van de beroemde grote migratie elk jaar tussen de Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania, zijn er naar schatting twee miljoen gnoes! 

Er zijn veel wilde dieren te zien in Afrika, maar niets is zo populair als de legendarische "BIG 5". Hier zijn ze:

1. De leeuw (Panthera Leo). Koning van de jungle!

Leeuwen staan ​​aan de top van de voedselketen. Ze eten vlees en veel ook. Als je op hun grondgebied bent, ben je onderdeel van de voedselketen - dus pas op! Een mannetjesleeuw kan gemakkelijk meer dan 200 kg wegen en kan rennen tot 80 km per uur. Hier is een interessant feit - hun hielen raken de grond niet wanneer ze lopen. En wist je dat de naam "Simba" komt uit de Swahili-taal en “leeuw” betekent?

Leeuwen op safari en deel van de big 5

2. De Afrikaanse olifant (Loxodonta Africana). Whoo!

Natuurlijk moet het grootste landdier ter wereld op de lijst staan. Deze prachtige reuzen kunnen tot 6000 kg wegen. De slurf van een olifant kan alleen al tot 180 kg wegen en meer dan 2 meter lang zijn. Naast het breken van alle gewichtsrecords, zijn olifanten de enige zoogdieren die niet kunnen springen.

3. De Afrikaanse buffel of Kaapse buffel (Syncerus Caffer).

Niet te verwarren met de gemiddelde vriendelijke waterbuffel die de velden in andere delen van de wereld begraast, is de Afrikaanse buffel 4 keer sterker dan de gemiddelde os, en ze zijn nergens bang voor. Slechts één blik van een Afrikaanse buffel en je zult weten dat je niet welkom bent op zijn domein. Ze zijn groot, sterk, agressief en onvoorspelbaar. Met een gewicht van ongeveer 900 kg pure spierkracht is het het beste om ze vanaf een veilige afstand te bekijken. Ze kunnen op zijn zachtst gezegd chagrijnig zijn.

Buffel spotten tijdens een goedkope Afrika groepsreis

4. De zwarte neushoorn (Diceros Bicornis). Wie zei dat eenhoorns niet bestaan?

Wist je dat zwarte neushoorns 3 tenen aan elke voet hebben? Zwarte neushoorns staan ​​bekend om hun kort lontje en ze hoeven niet twee keer na te denken om je aan te vallen. Hun enorme, scherpe hoorn wordt ondersteund door 1400 kg spieren en ze kunnen een snelheid van meer dan 50 km per uur bereiken. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom dit Afrikaanse beest zijn plek verdient in de lijst van de Big Five.

Neushoorn in Afrika tijdens een safari

5. De luipaard (Panthera Pardus).

Het laatste roofdier op de lijst van de Big Five, het luipaard, is zeker een van de mooiste dieren ter wereld ... en een van de dodelijkste. Ze zijn goed gecamoufleerd en super ongrijpbaar, waardoor ze moeilijk te herkennen zijn. Of ze zich nou verstoppen tussen rotsen op de grond of hoog in een boom, hun prooi moet verrast zijn als het laatste dat ze ooit zien een prachtig luipaard is.

Luipaard in boom in Afrika

Wil je de Big 5 ook met je eigen ogen zien?
Kom ze in het wild zien tijdens een van onze groepsreizen of privésafari's.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.