Top 10 reisaccessoires voor Afrika

Gepubliceerd op 22 februari 2019 om 11:43

Er is een oud Afrikaans gezegde: iedereen kan zich ongemakkelijk voelen in de wildernis. Maar waarom zou je het jezelf niet gewoon een beetje comfortabeler maken met een paar handige accessoires? Hieronder vind je, in geen specifieke volgorde, spullen waarvan wij zeker weten dat ze je extra zullen helpen genieten van je avontuur in Afrika.

1. Toiletpapier, ook wel bekend als wit goud;)
Ja ja, wc-papier. Het is altijd handig om een noodrol hiervan bij je te hebben. Of je nu op een internationaal vliegveld bent of op een kleine landingsbaan in de Serengeti, niets zal een grotere glimlach op je gezicht toveren, als je merkt dat er geen wc-papier meer in de houder zit - want je bent voorbereid! Het komt goed van pas tijdens een selfdrive avontuur in Zuid-Afrika, en net zo goed tijdens een groepsreis over land in Mozambique. En het weegt bijna niets ... zorg er dus voor dat je er altijd 1 bij je hebt.

2. Muggenspray. zzzzz
Er zijn niet veel dingen die zo vervelend zijn als een mug! Zoals we allemaal weten, kost het slechts 1 kleine mug om een heerlijk dutje of een goede nachtrust te verpesten. Niemand houdt er van om de hele nacht wakker te zijn om een ongrijpbare mug op te sporen ... daarom is het zo handig om een muggenspray te hebben. Je kunt het in een kamer of tent spuiten voordat je gaat slapen, of wat spuiten op je kleren en je onbedekte huid als je buiten bent. Dat helpt ze weg te houden ... en het kan je leven letterlijk redden!

En dan nog even wat cijfers:

  • Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waren er 216 miljoen gevallen van malaria in 91 landen in 2016.
  • In datzelfde jaar stierven 445.000 mensen wereldwijd aan malaria.
  • De 11 landen met de meeste malaria-gevallen zijn Burkina Faso, Kameroen, Democratische Republiek Congo, Ghana, India, Mali, Mozambique, Niger, Nigeria, Uganda en Tanzania.

3. Hoed/ pet
1 ding waar een overvloed aan is in Afrika is zonneschijn. En het kan heet zijn! In sommige gebieden kunnen de zomertemperaturen boven de 40 graden stijgen. Je moet je hoofd dan ook goed bedekken. Je kunt gemakkelijk verbranden door de zon ... zelfs in de winter. Je lichaamstemperatuur kan ook stijgen tot een ongezond niveau ... en als je niet genoeg water drinkt, zul je snel uitdrogen ... wat ook kan leiden tot de dood.

4. Multitool .. zoals een Zwitsers zakmes ... gewoon meer multi.
Dit is mijn favoriet onder de persoonlijke reisaccessoires. Waarom? Het geeft je een reden om er een te kopen! Ik zag deze multitools altijd in kampeerwinkels en ze zien er gaaf en handig uit, maar wat doe je ermee? Gebruik je het ooit? Heb je echt een multitool nodig met een ingebouwde tang, een mes en een schroevendraaier? Nee. Maar het kan zeker van pas komen! Je weet nooit wanneer je de oordopjes van je vrouw moet verwijderen nadat deze halverwege in haar oor is afgebroken ... of wanneer je een blikje moet openen of een losse schroef moet aandraaien. Super handig. Elke man verdient er een. Dames ook.

5. Oordopjes. Shhhhhhhh
Er is altijd die ene persoon ... iemand die luid snurkt ... naast je in het vliegtuig, in de tent of kamer naast je, en geluiden maakt die een leeuw kunnen verjagen! Oordoppen zijn de manier om hiermee om te gaan. Ze annuleren het meeste (zo niet al) het geluid en je kunt genieten van een heerlijke nachtrust. Ook kunnen ze je helpen tegen het lawaai in het vliegtuig... of tegen het lawaai van auto's buiten het raam van je hotelkamer ... of krekels en kikkers bij de waterpoel niet ver van je tent. En in het onwaarschijnlijke geval dat er 1 ooit afbreekt in je oor, heb je een multitool met een tang om het te verwijderen!

6. Zonnebrillen
Terug naar wat we zeiden over de zon ... we hebben er veel van in Afrika. Bijna elke dag blauwe luchten. Zoals eerder vermeld, kan de zon behoorlijk heet zijn, maar hij kan ook heel helder zijn. Dat is de reden waarom zonnebrillen zijn uitgevonden ... om je te beschermen tegen de schittering van de zon en niet alleen om er cool uit te zien. Nu heb je alle reden om elke dag je nieuwste en coolste zonnebril te dragen in Afrika. Ze zijn echt noodzakelijk tijdens je avontuur in Afrika ... in plaats van dat het een modeaccessoire is voor de grijze en sombere luchten van Europa;)

7. Kussen
Je weet niet hoe geweldig een kussen is, totdat je er geen 1 hebt. Dit geldt met name als het gaat om onze kampeerreizen in Afrika. We verschaffen wel kampeer-matrassen, maar geen kussens. De meeste mensen gebruiken uiteindelijk een trui, een handdoek of hun tassen als kussens ... die goed werken voor een nacht of twee, maar vervolgens mis je wel een echt kussen. We raden clienten altijd aan dat zij op de eerste dag van hun reis een goedkoop kussen kopen. Het maakt een wereld van verschil ... en je kunt het weggeven aan het einde van je avontuur in Afrika. Voor velen is het een luxeartikel dat niet iedereen zich kan veroorloven.

8. Koplamp. Laat er licht zijn!
Dit is een van de handigste dingen die je kunt kopen. Als je deelneemt aan een van onze Afrikaanse groepsreizen of de Kilimanjaro beklimt, heb je elke nacht een lichtbron nodig. Je kunt een zaklantaarn meenemen, maar geloof me, een koplamp is de juiste keuze. Het belangrijkste is natuurlijk dat het licht geeft, maar je hebt hiermee ook je handen vrij om te doen wat je in de tent moet doen. En het is net zo handig buiten natuurlijk ... je kunt spullen dragen. Het is ook lichtgewicht en supercompact. Elke cent waard.

9. Zonnelader
Terug naar de zon ... hier is een scenario: iedereen heeft een smartphone mee tijdens hun avontuur in Afrika. Superhandig natuurlijk ... telefoongesprekken voeren met geliefden thuis, berichten verzenden, naar muziek luisteren, foto's maken van wilde dieren ... totdat de batterij op is. Het kan een paar uur duren voordat u bij een plaats komt waar u uw telefoon opnieuw kunt opladen ... tenzij u bent voorbereid met een zonnelader! Hang die stoute jongen in de zon en geniet van de gratis energie van de Afrikaanse zon.

10. Kopieën. Maak een back-up.
Wat gebeurt er als je gaat wildwaterraften op de Zambezi-rivier in Zimbabwe en je bent vergeten je telefoon uit je zak te halen? De telefoon eindigt in het kolkende water en je kunt niemand bellen omdat je geen telefoonnummers hebt onthouden ... en niemand kan je te pakken krijgen en ze denken dat je verdwaald bent in de donkere wildernis in Afrika ... Om paniek te voorkomen, is het altijd een goed idee om wat belangrijke informatie op papier bij je te hebben. Denk aan reischeques, belangrijke telefoonnummers, gegevens van verzekeringsmaatschappijen, een kopie van je paspoort enz. De hoop is dat je er nooit iets van hoeft te gebruiken, maar net zoals bij alle spullen op deze lijst realiseer je je pas hoezeer je iets nodig hebt, totdat je het niet hebt.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.