Waarom Zuid-Afrika op je bucketlist zou moeten staan

Gepubliceerd op 25 januari 2019 om 14:16

Allereerst - Zuid-Afrika is het mooiste land ter wereld! Eenvoudigweg. Het is een feit. Natuurlijk ben ik misschien een beetje bevooroordeeld ... sinds ik Zuid-Afrikaan ben. Maar geloof me ... Ik heb tot nu toe gereisd naar meer dan 80 landen op 6 continenten en ik weet zeker dat je nergens ter wereld een mooier land zult vinden!

Natuur.

Als de natuur jouw ding is, dan is Zuid-Afrika de plek voor je! Als het gaat om biodiversiteit, is Zuid-Afrika een van de rijkste landen ter wereld. Zuid-Afrika heeft het allemaal: bos, savanne, grasland, woestijn, fynbos, struikgewas, Nama Karoo en Succulent Karoo!

We hebben bergen, we hebben canyons, we hebben meren, we hebben rivieren, we hebben oceanen - 2 van hen - de Indische en de Atlantische Oceaan. En met een kustlijn van meer dan 2500 kilometer (1600 mijl) hebben we natuurlijk enkele van de mooiste stranden ter wereld!

Blauwe lucht? Natuurlijk! De meeste delen van Zuid-Afrika hebben 2500 zonne-uren per jaar ... wat neerkomt op een gemiddelde van 7 uur per dag gevuld met geluk;)

Wildlife en Safari.

Er gaat niets boven een safari in Zuid-Afrika. Er zijn letterlijk honderden natuurreservaten om uit te kiezen, de een mooier dan de andere. Enkele van de meer populaire parken zijn Kruger, Addo Elephant, Shamwari, Madikwe, Pilanesberg en Hluhluwe.

Het Kruger National Park beslaat alleen al een oppervlakte van 20 000 vierkante kilometer en is ongeveer even groot als Israël ... en net iets kleiner dan België! Het is de thuisbasis van de "BIG 5" en ongeveer 145 andere zoogdiersoorten! Voeg ongeveer 500 vogelsoorten en meer dan 2000 plantensoorten toe en je hebt het ultieme wildlifereservaat.

Er is een wildlifereservaat in Zuid-Afrika voor iedereen - of je nu liever kampeert of iets luxer wilt verblijven ... en alles daartussenin ... en hierbij krijg je bovendien veel waar voor je geld.

Wist je dat?

 • Zuid-Afrika heeft een bevolking van meer dan 56 miljoen mensen.
 • Meest bekende steden: Kaapstad, Johannesburg, Pretoria, Durban, Port Elizabeth, Bloemfontein.
 • Twee belangrijke internationale luchthavens: Johannesburg en Kaapstad ... veel van onze tours en safari's beginnen of eindigen in deze steden!
 • Er zijn ook luchthavens met goede verbindingen in Durban, Port Elizabeth en Nelspruit.
 • De lokale munteenheid van Zuid-Afrika wordt de "Rand" genoemd.
 • Grootte: 1.219.090 km². Zuid-Afrika is het 25 grootste land ter wereld en het negende grootste land van Afrika. Zuid-Afrika is ongeveer 5 keer groter dan het Verenigd Koninkrijk.

Beste reistijd naar Zuid-Afrika

 • U kunt het hele jaar door naar Zuid-Afrika reizen vanwege de verschillende regionale klimaten en safarimogelijkheden.
 • Over het algemeen heeft de provincie West-Kaap tijdens de zomermaanden tussen november en februari prachtig warm en droog weer.
 • De beste tijd om walvissen te spotten is echter tussen juli en november. Walvissen zijn vaak te zien vanaf de kustlijn tussen Hermanus en Kaapstad.
 • De noordelijke regio's van Zuid-Afrika kunnen van november tot februari regenachtig zijn, maar je zult nog steeds veel blauwe luchten hebben. Dit is ook een goed moment voor vogels spotten.
 • De koelere wintermaanden zijn van mei tot september en bieden geweldige omstandigheden om de grotere dieren te bekijken.

Meest populaire tours en safari's van Zuid-Afrika

 • De meeste van onze Zuid-Afrikaanse tours en safari's kunnen worden gebruikt als bouwstenen.
 • De meest populaire tour door Zuid-Afrika is onze 20-daagse "Verken Zuid Afrika (zuid)". Dit is de tour van Johannesburg naar Kaapstad en het omvat Swaziland en Lesotho. Deze tour biedt de perfecte combinatie van natuur, safari's en cultuur. Deze tour kan ook in de tegenovergestelde richting worden gedaan.
 • Als je geen 20 dagen hebt om rond te reizen in Zuid-Afrika, kun je nog steeds deelnemen aan onderdelen van deze geweldige tour. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan de 8-daagse "Kruger en Swaziland" -tour van Johannesburg naar Durban. Of wat dacht je van de 14-daagse "Kruger, Swaziland en Lesotho" tour van Johannesburg naar Port Elizabeth ...
 • We hebben ook een geweldige 14 daagse tour die Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique combineert.
 • Bekijk onze Groepsreizen-pagina voor het avontuur van je leven.
 • Niet geïnteresseerd in groepsreizen? We kunnen de perfecte Selfdrive / Flydrive voor je regelen ... neem contact met ons op en we maken je dromen waar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.