Veelgestelde vragen over Afrika Groepsreizen

Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over avontuurlijke of overland reizen in Afrika. Ons informatie-pakket onderaan de pagina zal ook uw vragen beantwoorden zoals “Wanneer is de beste tijd om in Afrika te reizen?” tot “Is Afrika veilig?” en nog veel meer.

Hoe werken de prijzen? 

De meeste bedragen worden aangegeven in Zuid-Afrikaanse Randen (ZAR). Op de website vindt u bij elke reis een currency converter, een zogenaamde valuta calculator. Dit kunt u gebruiken als richtlijn. Wanneer u een reis boekt wordt het Zuid-Afrikaanse bedrag omgerekend naar Euro’s. We gebruiken hiervoor de gemiddelde wisselkoers van de voorafgaande 7 dagen voor boeking. Voor meer informatie kijkt u onder " Betaling en Factuur" in onze Algemene Voorwaarden.

Wat is de eenpersoonstoeslag?

Als u geen tent of kamer wilt delen met iemand anders tijdens de reis, kunt u aanvragen om de eenpersoonstoeslag te betalen en dan kunnen wij ervoor proberen te zorgen dat u een eigen tent of kamer heeft. Bijna iedereen tijdens een reis deelt een tent met iemand van hetzelfde geslacht.

Let op: Wanneer u alleen reist op een van onze hotelreizen is de eenpersoonstoeslag verplicht. U heeft dan tijdens de reis elke nacht uw eigen kamer.

Wat is een overland truck?

 • Een overland truck is het meest geschikt voor reizen door Afrika- groot en sterk! Deze overland trucks zijn gemaakt om wat dan ook in Afrika te kunnen weerstaan. Ze zijn hoog boven de grond met grote ramen die helemaal open kunnen- wat ze perfect maakt voor Safari en om te genieten van Afrika’s spectaculaire landschappen.
 • Groepsgrootte: Sommige overland trucks kunnen 24 mensen vervoeren, hoewel de meeste reizen gelimiteerd zijn tot een maximum van 20 cliënten
 • Bagage: Houd in gedachten dat de reizen avontuurlijk van aard zijn en dat u reist in een overland truck. Neem dan ook geen “Samsonite” of andere harde koffers mee. In de meeste overland trucks zijn er lockers voor de bagage (afmetingen: 70cm x 40cm x 38cm). Slechts een zachte tas past hier in.
 • Een harde koffer is veel moeilijker om in een overland truck op te bergen en daarom vragen we u om zachte tassen mee te nemen. De andere reden is dat u van de truck naar de accommodatie dient te lopen over zand of oneven terrein.
 • Let op: Wanneer u toch een koffer meeneemt kan het zijn dat deze achtergelaten wordt of dat u een toeslag dient te betalen wanneer de koffer niet in de locker past.

Hoe zien de tenten eruit?

 • We verschaffen tweepersoons koepeltenten en kampeermatrasjes tijdens de kampeerreizen in Afrika. U dient alleen uw eigen slaapzak mee te nemen. Twee cliënten van hetzelfde geslacht delen een tent, hoewel de tenten groot genoeg zijn voor 3 cliënten. De meeste cliënten delen een tent, maar wanneer u een eigen tent wilt, is op de meeste reizen de mogelijkheid om een eenpersoonstoeslag te betalen.
 • De safari tenten hebben ingebouwde muskietennetten, die ongedierte tegen houden; ze zijn waterafstotend en ze zijn super makkelijk om op te zetten en ook weer af te breken- op de eerste dag zullen de gidsen u laten zien hoe het werkt. Het duurt slechts 5 minuten om een tent op te zetten als u het nog nooit gedaan heeft.
 • Grootte van de tent: De gemiddelde tent is 2.4 meter lang, 2.4 meter breed en 1.9 meter hoog.

Voorbeelden van hotels/ lodges

 • Onze hotelreizen zijn ontwikkeld om het gat te vullen tussen een kampeerervaring en een dure reis waar u verblijft in luxueuze lodges. U kunt het dan ook zien als een upgrade van de kampeerreis. De accommodatie varieert van budget hotels, lodges, chalets, bungalows, tot traditionele hutten en soms permanente safari tenten.
 • In Zuidelijk Afrika zijn in de accommodaties het beddengoed en handdoeken inbegrepen. In alle accommodaties slapen 2 personen in een kamer en bij de meeste accommodaties heeft de kamer ook een badkamer erbij. Cliënten die alleen reizen dienen een eenpersoonstoeslag te betalen. Hiermee hebben ze tijdens de gehele reis een eigen kamer.
 • In Oostelijk Afrika kunnen de accommodaties wat minder van niveau qua voorzieningen en uitstraling zijn dan in Zuidelijk Afrika. Aangezien beddengoed hier niet altijd verstrekt wordt raden we u aan om een slaapzak, maar ook een handdoek mee te nemen op reis. 
 • Let op: Op de meesten van onze reizen is de kampeerreis en de hotelreis gecombineerd. De hotelreis is als het ware hetzelfde als een kampeerreis, met het enige verschil dat u s' avonds in een hotel/ lodge/ chalet overnacht. De mensen die een kampeerreis hebben geboekt reizen in dezelfde truck als de mensen die een hotelreis hebben geboekt.
 • Iedereen verblijft in hetzelfde algemene gedeelte, waarbij de kamers slechts op korte wandelafstand van de kampeerplaats zijn.

Heb ik een visum nodig?

 • Waarschijnlijk wel. De meeste cliënten hebben een visum nodig voor elk land dat ze bezoeken in Afrika. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen visa. Het beste advies is om contact op te nemen met de betreffende ambassades of consulaten.
 • De meeste cliënten krijgen visa voor Zuid-Afrika, Namibië, Swaziland en Lesotho gratis aan de grens. Deze informatie kan echter elk moment wijzigen en hier kunnen ook geen rechten aan ontleend worden. Neemt u contact op met de betreffende ambassades of consulaten voor de meest recente informatie.
 • De meeste cliënten zullen een visum nodig hebben voor Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Oeganda en Mozambique VOORDAT ze reizen naar Afrika.
 • Op dit moment dient u ONLINE een visum aan te vragen voor Kenia.
 • Op dit moment kunt u het visum voor Zimbabwe en Botswana betalen AAN DE GRENS. Dit kost 30-50 US Dollar per persoon.
 • Let op: Deze informatie dient als richtlijn. Voor up to date visum informatie dient u contact op te nemen met de ambassade of consulaat van elk land.

Waar kan ik ervaringen van andere reizigers vinden?

We zijn ons ervan bewust dat het nogal lastig is om ervaringen met betrekking tot reisbureau’s te vinden, dus hopelijk helpt ons gastenboek u hierbij. Klik op de link om te lezen wat een aantal van onze cliënten te zeggen hebben over hun ervaringen.

Wilt u meer veelgestelde vragen zien?

We hebben nog veel meer Vragen en Antwoorden in onze algemene “veelgestelde vragen” van ”Hoe maak ik een boeking?”  tot “ Zijn kinderen welkom op een reis?” en nog veel meer. Klik op de volgende link:

Waar vind ik meer informatie voordat ik op reis ga?

De beste voorbereiding op uw grote avontuur in Afrika is het doornemen van ons uitgebreide informatiepakket. Hier vindt u veel informatie, zoals een paklijst tot informatie over geld en pinautomaten en nog veel meer….

Voorbereid op reis

Heeft u een vraag?